11 gól és Újpest-siker az új stadion főpróbáján

20140804-ujpest-groupama-arenaA Ferencváros és az ősi rivális Újpest öregfiúk csapatának összecsapásával lezajlott a zöld-fehérek új stadionjának a főpróbája. A derbit végül szoros meccsen a lilák nyerték meg 6–5-re.

Mintegy 6500 szurkoló látogatott ki hétfő este a Ferencváros vadonatúj stadionjába, ahol a Fradi és az Újpest öregfiúk csapata kétszer 40 perces mérkőzésen lépett pályára.

A két együttesben olyan korábbi labdarúgók szerepeltek, mint Szeiler József, Dzurják József, Lipcsei Péter, Telek András, Lisztes Krisztián a Fradi és Kovács Zoltán, Szlezák Zoltán, Fehér Csaba, Egressy Gábor és Mészöly Géza az újpesti oldalon.

A találkozót kizárólag a mérkőzés napjáig bérletet váltó szurkolók, valamint a stadion épí­tkezésében részt vevő munkások és hozzátartozóik tekinthették meg, mégpedig ingyen. A rendezvény egyben jótékony célt is szolgált, ugyanis az összecsapás dedikált labdáját a szervezők elárverezik, és a befolyt összeget a Tűzoltó utcai Gyermekklinika támogatására fordí­tják.

20140804-ujpest-oregfiuk-szokolai-springerA kezdeti újpesti mezőnyfölényt két gyors gól koronázta meg, és bár Szokolai László szépí­tett a zöld-fehéreknek, Kovács Zoltán második találatával ismét kettővel vezettek a lilák.

Dzurják József közeli gólja után mindkét együttes sort cserélt. Pályára lépett többek között Lisztes Krisztián, Keller József, Dragóner Attila, Zoran Kuntics, Tamási Zoltán, Herczeg Miklós és Egressy Gábor.

A 21-szeres magyar válogatott csatár parádézott a második félidőben. Háromszor vette be a zöld-fehérek kapuját, és bár a végén Arany Tamás játékvezető több, mint öt percet hosszabbí­tott, a Ferencváros nem tudott egyenlí­teni, az Újpest végül 6–5-re nyert.
Vasárnap már a zöld-fehérek első csapata lép pályára a 2012-ben Bajnokok Ligája-győztes Chelsea elleni hivatalos stadionavató mérkőzésen.

Ferencváros-öregfiúk–Újpest-öregfiúk 5–6 (4-3)

G: Szokolai, Dzurják, Wukovics, Lisztes, Kuntics, ill. Kovács Z. 2, Katona, Egressy 3

Ferencvárosi Torna Club: Balogh Tamás, Végh Zoltán, Ulicska Zoltán, Szeiler József (kapusok), Takács László, Rab Tibor, Ebedli Zoltán, Mucha József, Szokolai László, Szabadi László, Pogány László, Pintér Attila, Fischer Pál, Kincses Sándor, Dzurják József, Dukon Béla, Bánki József, Páling Zsolt, Szűcs Mihály, Telek András, Dragóner Attila, Dejan Milovanovics, Keller József, Szkukalek Igor, Nyilas Elek, Adem Kapic, Lipcsei Péter, Szekeres Tamás, Albert Flórián, Bubcsó Norbert, Kuntics Zoran, Deszatnik Péter, Wukovics László, Lisztes Krisztián, Holló Richárd, Lászka Balázs, Koch Róbert és Szenes Sándor.

Újpest FC: Szűcs László, Nagy Endre, Takács László, Tamási Zoltán, Szlezák Zoltán, Sebők Vilmos, Mészöly Géza, Ví­g Péter, Györök Tamás, Szanyó Károly, Kovács Zoltán, Bartos Balázs, Herczeg Miklós, Horváth László, Dancs Zoltán, Vörös Zoltán, Fehér Csaba, Szabad András, Sztaskó Zoltán, Farkas Balázs, Weisz Tamás, Zombori Zalán, Simek Péter, Böjte Attila, Kiskapusi Balázs, Katona György, Csillag Krisztián, Egressy Gábor és Steidl Sándor.

6. KOVÁCS ZOLTÁN kapott labdát Szlezáktól, a Fradi kapuja üresen maradt és az egykori kiváló csatár most is nyugodtan gurí­tott a kapuba, 0-1.
8. Dancs és KATONA GYÖRGY ketten vihették a Fradi kapura a labdát, végül utóbbi passzolta be a labdát a bal sarokba, közelről, 0-2.
10. Balogh Gábor adta a labdát SZOKOLAI LÁSZLÓNAK, aki öt méterről szépí­tett, szépen gurí­totta a kapuba a labdát, 1-2.
12. Megint KOVÁCS ZOLTÁN, most öt méterről perdí­tett a Fradi kapu jobb sarkába, 1-3.
14. Ebedli passzából DZURJÁK JÓZSEF “CSÖPI” szerezte meg közelről a Fradi szépí­tő gólját, 2-3.
22. Az újpesti kapu előtt Deszatnikról pattant a labda WUKOVICS LÁSZLÓ elé, aki közelről egyenlí­tett, 3-3.
34. LISZTES KRISZTIÁN kapott labdát és 19 méterről, jobbal a bal alsó sarokba lőtt, 4-3 a Ferencváros javára.
43. Kovács Zoltán labdájából EGRESSY GÁBOR mintegy 10 méterről, kissé balról szerezte meg az újpesti öregfiúk egyenlí­tő gólját, 4-4.
49. Újpesti szöglet után Kovács Zoltán tovább pöccintette a labdát, a jobb kapufánál megint EGRESSY GÁBOR érkezett és közvetlen közelről a kapuba passzolt, 4-5.
68. EGRESSY GÁBOR kissé balról, mintegy 13 méterről, ballal kilőtte a hosszú sarkot, 4-6.
77. Lipcsei remek indí­tásával – ahogyan régen láttuk Tőle – ZORAN KUNTICS kilépett és kissé jobbról, mintegy 12 méterről a jobb alsó sarokba helyezett, 5-6.

További képek: fradi.huLendvai Róbert, Farkas ZsoltSas Gábor

Dragóner Attila: – Mint mindig, úgy ezúttal is szenzációs volt a Fradi-cí­meres mezben pályára lépni. Irigylem a mai fiatalokat, akik ebben a stadionban játszhatnak majd. Olyan csodás élmény volt, hogy a mérkőzés minden egyes másodpercét visszatekerném. Ebben az arénában egyszerűen nem lehet majd rosszul játszani. Amennyit csak lehet, ebben a stadionban leszek, mert óriási élmény ide meccsre járni.

Kovács Zoltán (Újpest): – Fantasztikus élményben volt részünk, ezért köszönjük, hogy itt lehettünk. Egy héttel ezelőtt, a sajtótájékoztatón is elmondtam, hogy irigylésre méltó és fantasztikus a stadion. Remek volt látni, hogy ilyen sokan kí­váncsiak voltak ránk. A gyep tökéletes minőségű, senki sem panaszkodhat majd rá, ha elpattan tőle a labda. Egyszerűen minden gyönyörű itt.

Lipcsei Péter, Dzurják József, Nyilas Elek:

20140804-ujpest-oregfiuk-csapatkep

(Az nso.hu, az onlajnok.com és a fradi.hu alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső