120 év – Boldog születésnapot Ferencváros!

Három egyforma betű és egy évente változó szám. A betűk állandók, a számok változnak. A betűk adják a hitünket, a számok adják a változást. Betűk és számok, nevek és életkorok. Amióta létezünk, a betűk adják a nevünket, a számok mutatják az életünk múlását. Egyszer vége lesz a névnek, a szám is megáll, de az emlékezésben örökre megmaradnak együtt, de vannak olyan betűk és számok, melyek soha nem múlhatnak el, melyek örökké élnek. Csak a számok változnak. Három egyforma betű: EEE, és egy évente változó szám.

2019. május 3-án ezek együtt jelentik a Ferencvárost. 120 évesek lettünk!

A három „E” követi a számok múlását, immáron 120 éve. Ahogy az embereknél, a név állandó és a kor változik. Különbség az, hogy nálunk a számok egyszer csak megállnak, és csak az emlékek maradnak utánunk. A Ferencváros örök és halhatatlan, mert 120 éve, mi halandók vigyázunk rá. Történjen bármi is, szakadjon bármilyen borzalom is a világra, de túlélők mindig magukkal viszik a lángot.

A Ferencváros örök. Hangozzék bármilyen patetikusan, de mikor 1899. május 3-án, a Bakáts téri Polgár Kör helyiségében, dr. Springer Ferenc elnökletével megalakult a Ferencvárosi Torna Club és az alapítók hitet tettek a három E betű szellemiségének, olyan korlátok közé zárták a számokat, hogy azoknak soha nem lesz lehetőségük a megállásra. Ma, 2019. május 3-án tudjuk, hogy 120 évesek lettünk, de biztosan tudjuk azt is, hogy jövőre a 121. születésnapot fogjuk ünnepelni. És tudjuk azt is, hogy ha addig nem romboljuk le a világunkat, 2099. május 3-án lesznek olyanok, akik ünnepelni fogják a kétszáz éves Ferencvárost.

Mert a Ferencváros örök. Még akkor is, ha néha elbizonytalanodunk, ha néha úgy érezzük, hogy elfogy körülöttünk a levegő. Nehéz és bonyolult éveket élünk. Bizakodunk és félünk, hitet adunk egymásnak, de kételkedünk is. Mert emberek vagyunk, mert tudjuk, hogy számunkra az évek száma nem végtelen, ezért mi a jelenben akarunk örülni a sikereknek. Mi a jelenben akarunk bajnokságot nyerni és meghódítani a világot. Nekünk a jelenben van szükségünk Kocsis Antalra, Novák Évára, Gyarmati Dezsőre, Magyar Zoltánra, Csányi Bélára, Kökény Beára és Sárosi Györgyre. Mert mi még nem tudjuk, hogy nekünk mit hoz a holnap, de azt tudjuk, hogy múltunk nélkül, jelenünk sem lenne.

A jelen most teljesen pompájával ragyog. 9 csapatszakosztály, 11 egyéni versenyzői szakosztály, bajnoki címek, sikeres nemzetközi szereplések. Benne a labdarúgás harmadik csillaga, a 30. bajnoki cím, mellyel olyan “elittársaságba” kerültünk, mintha a Lordok Házába léptünk volna: Real Madrid, Juventus, Benfica, Ajax és a Rapid Wien, akikkel a múltban is számtalan nagy és emlékezetes mérkőzéseket játszottunk.

Három egyforma betű és egy évente változó szám. Erkölcs, Erő, Egyetértés – 120 év. Amit a szem lát, nem láthatja ugyan a szív, de a látvány hatása beszivárog a lélekbe. Amit a szív lát, az üzenet, a lélek üzenete a gondolatoknak.

Boldog születésnapot Ferencváros!

3 hozzászólás a(z) 120 év – Boldog születésnapot Ferencváros! bejegyzéshez

  • Kár, hogy nem ma van a “derbi”! 😛
    Amiért külön gratuláció a szerkesztőségnek: a nyitóképen Gyarmati “Sutát”, Magyar “Zolit”, Székely Évát, Kocsis Antalt és Kárpáti “Gyujikát” vélem felfedezni …. (mobilról nézem), mert az FTC nemcsak futball, hanem egy KLUB, de elsősorban HITVALLÁS!

  • Gratulálok, lalolib, ismét egy fantasztikus írás, méltó ehhez a csodálatos jubileumhoz! Igen, a Fradi, a Ferencváros, az FTC ÖRÖK! Láng Gyuri bácsi mondta még a 70. évfordulón: a Ferencváros túlél mindnyájunkat!!!
    Üdvözlet minden “igazhitűnek”!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.29. 19:30 FTC-DVSC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST