1900.XI.11. Ganz Wagongyári TLE – Újpesti AC 6:3

Ganz Waggongyári Tisztviselők Labdarugó Egyesülete 6:3 győz az Újpesti Athletikai Club 1900. ellen.

A Ganz Waggongyári Tisztviselők Labdarugó-Egyesülete szintén holnap vasárnap délután harmadfél órakor tartja III. nyilvános mérkőzését az Újpesti Atlétikai-Klub 1900-zal a Ferencvárosi Torna-Klub Soroksári-uti pályáján.

(Budapesti Hírlap)

Budapest, november 11.

Vasárnap, e hó 11-én, mérkőzött e két csapat a Ferenczvárosi Torna-Club soroksári-úti pályáján.

A csapatok összeállítása a következő volt: Ganzgyáré: Popper kapus, Mátrai, Hammerl; hátvédek, Hábori, Cigoj, Schliesz fedezetek, Horn, Blum, Békés R., Horváth, Romet csatárok; Újpestieké: Herczeg, Meskó, Steiner V., Madarász, Fábián csatárok, Lónyai, Steiner L., Steiner S., fedezetek, Deszpot, Steiner R. hátvédek, Taub kapus.

Újpest kezdi a játékot, de a Ganzgyáriak rögtön visszaszorítják őket s egyre-másra heves támadást intéznek az újpesti kapu ellen, miközben Horváth, majd Békés, aztán Blum rövid egymásutánban három goalt lőnek. Erre átveszik az újpestiek a támadó szerepét s a Ganzgyáriak kapuja elé terelik a játékot, hol egy cornerrúgásból goalt csinálnak s nemsokára még egyet. A félidő vége felé ismét a Ganzgyáriak támadnak és Horváth, majd Romet révén újabb 2 goalt érnek el. Az első félidő eredménye 5:2 a Ganzgyáriak javára. A második félidőben Újpest előnyösebb beosztásban áll föl és sikeresen védi kapuját, sőt közben egy harmadik goalt is szerez; míg a Ganzgyáriak folytonos támadásukkal sem tudnak újabb goalhoz jutni. E támadások közben egyik újpesti hands in goalt csinál, mire a biró büntető kapurugást rendel el, mely rúgással Horváth megszerzi csapatának a hatodik goalt.

E match a Ganzgyáriak fokozatos haladását és szép összjátékát mutatta.

Az újpestieké szintén igen jó csapatnak mutatkozott be.

Jól játszottak a Steinerek, Deszpot, Fábián az Újpestiek részéről; Mátrai, Blum, Hammeri, Cigoj, Békés és Horváth a Ganzgyáriak közül.

Biró Malaky M. (F. T. C.) volt.

(Sport-Világ)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.01.17:00 Kisvárda-FTC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST