1900.XI.25. FTC III. – Törekvés 1:0 (edzőmérkőzés)

Ferenczvárosi Torna-Club II. 8:0 győz a Műegyetemi Football-Club III. ellen.
Ferenczvárosi Torna-Club III. 1:0 győz a »Törekvés« SE ellen.

A Ferencvárosi Torna-Klub II. csapata vasárnap délelőtt fél 10 órakor mérkőzik a Műegyetemi Foot-ball-Klub III. csapatával a külső soroksári-uti pályán. Ezt megelőzőleg a Ferencvárosi Torna-Klub III. csapata a Törekvés football-klubbal mérkőzik ugyanott. Belépőjegyek nincsenek, csak rendes napi 20 filléres tréningjegy váltandó.

(Budapesti Hírlap)

Múlt vasárnap délelőtt mérkőzött e két csapat a F. T. C. soroksári-úti pályáján.

A F. T. C. II. csapatát az egy héttel előbb aratott szép győzelme (11:0) nagy önbizalommal töltötte el és a győzelem reményével ment most is a küzdelembe. E remény be is vált, mert a műegyetemiek ellen is nagy stílusban győzött. A játék majdnem állandóan a műegyetemiek területén folyt, a ferenczvárosiak kapuját komoly veszedelem csak ritkán fenyegette. A ferenczvárosiak mindakét félidőben 4—4 goalt lőttek a M. F. C. kapujába.

A ferenczvárosiak csatársora nagyon szép összjátékot produkált s ennek köszönheti e szép győzelmet, mert a M. F. G. backjei jól védtek s különösen a M. F. C. kapujába a második félidőben beállított kapus, ki egy párszor igen nagy kavarodás és heves támadás között védte meg kapuját.

Biró Stobbe Ferencz (B. T C.) volt.

*

Ugyancsak múlt vasárnap folyt le ez a küzdelem is a F. T. C. pályáján.

A »Törekvés« csapatát elég jó hir előzte meg, hisz a Budapesti Sport Club I. csapata is csak 1:0 eredménynyel győzött fölötte, pedig a Sport-Club elsőrendű csapat. Valószínűleg a játéknak a rendesnél rövidebbre szabott tartama okozta, hogy a »Törekvés« nem érte el a várt jobb eredményt.

E mérkőzésből is az tűnik ki, hogy a Ferenczvárosi Torna-Club fiatalabb erőiben jó anyaggal rendelkezik, mi szép jövőt biztosít neki.

Helyreigazítás. A mérkőzést megtartották ugyan, de csak training jelleggel 30 X 30 perczig.

(Sport-Világ)

Kemény vereség érte a műegyetemiek III. csapatát, mely a Ferencvárosi Torna Klub II. csapatával állt szemben. Az eredmény itt 0:8 volt a Ferencvárosi Torna Klub iavára.

(Pesti Napló)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST