1901.IX.1. Budapesti Ramblerek – Szabadkai SE/Bácska FC kombinált 6:1

Budapesti Ramblerek 6:1 győznek a Szabadkai S. E. és a Bácska F. C. kombinált csapata ellen.

A Budapesti Ramblerek ma délután Szabadkán játszanak a Szabadkai Sport-Egylet és a »Bácska« Football-Club kombinált csapata ellen; jövő vasárnap pedig Bécsben fogják megjátszani reváns – matchüket a bécsi »The Ramblers« ellen s ezzel be is fejezik idei működésüket, hogy a jövő nyáron újra sorompóba lépjenek.

A Szabadkára ránduló csapat összeállí­tása a következő: Procskó — Berán, Gabrovitz — Harsády, Pozsonyi, Horváth Skrobák — Borbás, Malaky, Guttmann Buda, Róka, Minder.

A szeptember 8-iki csapat pedig a következő: Bádonyi — Harsády, Berán — Ordódy, Windett, Pozsonyi — Borbás, Róka, Guttmann Buda, Minder, Kovács.

*

Szabadka, szeptember 1.

A szabadkai sportközönség s kiváltkép a szép nem nagy érdeklődése mellett történt meg a két csapat mérkőzése múlt vasárnap. A Ramblerek — fölényük tudatában — kerülve a legkisebb durvaságot is tisztán a finom összjátékra törekedtek s ezt annyival inkább tehették, mert a Szabadkaiak is, fairül játszottak s ez által a közönséget valóban oly szép fairjáték élvezéséhez juttatták, milyent a fővárosban sem igen gyakran látni.

Múlt számunkban közöltük a Ramblerek csapatát, az annyiban változott, hogy Gutmann és Horváth helyett Buda és Skrobák játszottak. A Szabadkai csapat a következő volt! kapus Stametz, védők Wagner és Mamuzsits, fedezetek Tánczos, Koncz és Horváth, csatárok Ormos, Schönfelder. Gruber, Esztergomy és Hegedűs. Biró Horváth Ferencz volt.

A match után kedélyes vacsora volt, hol a bácskaiak nem is kettős, hanem hármas ivásversenyt rendeztek, mit ők trojanicának neveznek, melyben a főszerepet három, egymástól elmaradhatlan tele pohár játsza. E versenyben a szabadkai kombinált csapat győzött nagy fölénynyel.

(Sport-Világ, 1901. szeptember 8.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
MK: 11.14.14:45, M4Sport
11.21.19:30, m4sport
11.24. 21:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ