1901.IX.8. Budapesti Ramblerek – The Ramblers 3:2

Budapesti Ramblerek 3:2 győznek a bécsi »The Ramblers« ellen.

Ma a budapesti Ramblerek Bécsben játszanak a bécsi Ramblerekkel. A match junius 29-dikén 0:0 eldöntetlen maradt a két csapat közt, így a mostani mérkőzés is erős küzdelemre nyújt kilátást, bár a bécsi pálya a bécsi csapatnak biztosít némi előnyt.

(Sport-Világ, 1901. szeptember 8.)

1901. szeptember 8., –:–, Bécs, Bécsi Ramblerek — Budapesti Ramblerek 2:3 (2:1)
vezette: Geo Fuchs
Bécs: Pekarna — Wagner, Wachuda — Eipel, Roland, Blooncy — Zander, Hübl, Redfern, Schönewolf, Hoffmann
Budapest: Rapos — Harsády, Skrobák — Róka, Ordódy, Pozsonyi — Kovács, N. Other, Pokorny, Guttmann, Buda
Gól: Hübl (20.), Zander (42.) illetve N. Other (23., 89.), Pokorny (78.)

Bécs, szeptember 8.

A magyar football-sportnak nem várt dicsőséget szerzett a budapesti Ramblerek bécsi  szereplése. Váratlan volt a győzelem, mert bár a junius 30-iki budapesti mérkőzésük alkalmával örömmel tapasztaltuk a magyarok fölényét, most mégis alaposnak látszott a félelem, hogy e második találkozás alkalmával a bécsiek saját pályájukon osztrák bíróval könnyen fogják magukhoz ragadni a győzelmet; annál is inkább, mert a budapestiek most a tavaszinál gyengébb csapatot állítottak ki. Most ugyanis a következő játékosok mentek föl Bécsbe: kapus: Rapos, védők: Harsády és Skrobák, fedezetek: Róka, Ordódy és Pozsonyi, csatázók: Kovács, N. Other, Pokorny, Guttmann és Buda, tartalék: Borbás és Schwartz.

Ezzel szemben a bécsiek a következő csapatot állították ki: Pekarna — Wagner, Wachuda — Eipel, Roland, Blooncy — Zander, Hübl, Redfern, Schönewolf, Hoffmann

Biró: Geo Fuchs volt.

A bécsiek nyerik a jobb pályát hátszéllel, így a magyarok kezdik a játékot, de a csatársor fejetlen játéka miatt csakhamar a magyarok területére vándorol a labda és általában az első félidőben többnyire ott is marad, mert ha a magyar védelem jól is működik, a csatársor azonban sohasem tud hosszabb ideig ura maradni a helyzetnek, támadásaikat Wagner és Wachuda hamar visszaverik. A 20-ik perczben esik az első goal, mikor Hoffmann off side leszalad a labdával és azt közvetlen a kapu elé passzolván Hübl belövi. 3 percz múlva kiegyenlítődik e goal N. Other éles lövését Pekarna nem tudván jól megfogni, kezéből a földre esik s onnan lába között a kapuba gurul a labda. A 42-ik perczben megcsinálják a bécsiek második goaljukat Rapos rászalad a labdát hozó Redfernre, össze rúgnak és a labda a két láb közül oldalt perdül 2—3 méterre, Rapos és Redfern egymásra buknak, mialatt Zander kényelmesen gurítja be a labdát a nyilt kapuba.

A második félidőben egészen megfordított képet mutat a játék. Ordódy tüzes játéka az egész csapatot felvillanyozza és olyan tempó diktál, hogy a bécsiek csakhamar kifáradnak és csak ritkán tudják visszaterelni a játékot a kapujok elől. A 33 ik perczben Pokorny egy gyönyörű lövéssel megszerzi csapatának a ki egyenlítő goalt. Erre a magyarok még nagyobb tűzzel játszanak, a csatársorra alig lehet ráismerni oly szépen működik. A folytonos támadás eredménynyel jár, mert 1 perczczel a befejezés előtt a Róka által szépen előreküldött labdát N. Other védhetlenül belövi a bécsi kapuba, így a magyaroké lesz a győzelem 3:2 eredménynyel.

Még csak azt jegyezzük meg, hogy a biró míg az első félidőben számtalan jogos felháborodásra adott alkalmat, addig — úgy látszik a magyarok elkeseredett kifakadásainak hatása alatt — a második félidőben teljesen pártatlanul ítélkezett.

(Sport-Világ, 1901. szeptember 15.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 05.31. 21:05 PFLA-FTC (M4Sport)
Következik: 06.07. 21:05 FTC-DVTK (TV:M4Sport)
Következik: 06.10. 21:05 Paks–FTC (Tv: M4Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST