1902.VI.29. Komáromi LT – FTC 0:5

Ferenczvárosi Torna-Club műcsapata 5:0 győz a Komáromi Labdarugó-Társaság ellen.
Budapesti Ramblerek -Soproni Football- Club ellen 3:2 a Ramblerek javára.

Komárom, junius 29.

Kedélyesebb és kellemesebb kirándulás nagy sport-társaság részére alig képzelhető, mint volt a F. T. C. múlt vasárnapi komáromi kirándulása. Az úri csapattal, mely a klub korosabb játékosaiból áll, mintegy 35 főre szaporodott társaság utazott Komáromba, hol a komáromi labdarugók a komáromi Sport-Egylettel és dalárdával együtt igazi magyaros vendégszeretettel fogadták őket.

A mérkőző csapatok következőkép álltak fel:

KLT: Soós – Follinus, Tögl – Konkoly, Zechmeister, Pick – Garzsik, Gregosits, Lengyel, Leitner, Hrdina.

FTC: Weisz – Berán, Soós – Fodor, Horváth, Balogh – Malaky, Malaky, Békés R., Horn, Manglitz

Az első félidőben a komáromiak nemcsak derekas ellenállást fejtenek ki, hanem veszélyes támadásokat is intéznek a F. T. C. kapuja ellen, de szerencse nem kiséri támadásaikat s í­gy az első félidő 1:0 végződött. A második félidőben a komáromiak, úgy látszik, a kevés training miatt fáradtan játszanak s 4 í­zben repül a labda hálójukba.

A rendkí­vül elegáns, s főleg hölgyekből álló közönség nagy érdeklődéssel kisérte a mérkőzést, mely valóban fair jelleggel birt. Biró Lengyel József volt, ki szakértelmével és pártatlanságával teljesen megnyerte a fővárosiak tetszését és megelégedését.

A mérkőzés előtt a K. Sport-Egylet vendége volt a nagy társaság a szigeti sport-kertben, este pedig a dalárda kertjében gyűltek össze társas vacsorára, hol a komáromi dalárdának és a ferenczvárosiakkal kirándult Nánássy Gézának, a Ví­gszí­nház jeles tagjának remek hangversenyét élvezték, utána pedig késő éjjelig tartó táncz volt méltó befejezése a kellemes kirándulásnak, melyben többen a Ferenczváros előkelő polgárai közül is résztvettek.

(Sport-Világ)

Sopron, 1902. jun. 29.

Gyönyörű időben, nagy és előkelő közönség jelenlétében folyt le fentnevezett mérkőzés. Az eredmény nem igen mutatja a Ramblerek fölényét, de kifejezésre juttatta azt játékmodoruk. A soproniak igen szépen tartották magukat, pár szór igen szép összjátékot mutattak, védelmükben pedig a bécsi Horovicz mellett — ki bal hátvéd volt — még Thurner kapuvéd tűnt ki. A részletes eredményt következőkben adjuk :

A soproniak választják a helyet s í­gy a Ramblerek kezdik a játékot. A pestiek meg is tartják hatalmukban a labdát és szép összjátékkal rohannak az ellenfél kapuja felé, rohamuk azonban a soproni védelmen megtörik. A pestiek a nekik szokatlan pályán mely lejtős és hosszú fűvel benőtt — eleintén kellemetlenül érzik magukat, s úgyszólván folyton bukdácsolnak, ezt e soproni csatárok felhasználják s a bal védelmen áttörve a játék 7 perczében a lelkes közönség nem kis örömére, megszerzik csapatunk az első goalt.

A soproniak most még nagyobb hévvel folytatják a játékot, de a pestiek csakhamar felocsúdnak a goal okozta meglepetésükből és ezentúl már folytonosan bombázzák az ellenfél kapuját, ennek eredményét azonban csak a 27 perczben látják, a mikor ugyanis Pokorny a labdát védhetetleniil a kapura rúgja, a mely Horovicz testéről lepattanva, a pestiek kiegyenlí­tő goalját eredményezi. A pestiek hevesebben támadnak és a 30 perczben lőtt goaljukkal a vezetést magukhoz ragadják. A 35. perczben a biró büntető rúgást í­tél a pestiek javára, Harsády azonban, a ki a labdát rúgja, egész lassan, úgyszólván a kapus lába elé helyezi azt. Ezen tettével megszerzi az egész csapatnak a soproni közönség szimpátiáját. Ffélidőben egyik párt sem ér el újabb eredményt.

A második half timeban a pestiek csakhamar hatalmukba kerí­tik a labdát és a 3. perczben lövik a 3. goalt. Az utánna következő 10—15 perczben mutatják ki a pestiek elegáns és gavalléros játékmodorukkal nagy fölényüket, a melynek azonban az árát a 26. perczben fizették meg, a mikor a soproniak 2. goaljukat lövik, mely egyúttal a mérkőzés utolsója is volt. A játék többi része két, látszólagos, teljesen egyenrangú csapat küzdelmének hatásával volt reánk. Egyik csapat sem tud ezentúl már eredményt elérni. Minder ép a goalra akar lőni, midőn a biró füttyjével, a soproniak nagy örömére, a játék végét jelzi.

A bí­rói tisztet Herczog Ede viselte.

Mérkőzés után a városligetben reggelig tartó igen sikerült tánczmulatság kezdődött, melyből a pestiek a soproniakkal teljesen egyenlő mértékben vették ki részüket.

A csapatok összeállí­tása: Sopron: Horowitz – Thurner, Horváth – Czébán, Navratil, Kucharszky – Bendek, Pollák, Müller, Uhlig, Steiner.
Ramblerek: Fehéri – Wagner, Gabrowitz – Kiss, Bródy, Scrabák – Buda, Harsády, Pokorny, Borbás, Minder.

(Sport-Világ, Pesti Hí­rlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ