1903.V.1. Műegyetemi FC – BTC/FTC/MTK/Postások kombinált 0:1 (edzőmérkőzés)

A Műegyetemi Football-Club versenyei. Válogatott csapat — M. F.C. 1:0


Labdarúgás. A Deutscher Fussball-Klub az utolsó pillanatban lemondta a mérkőzést, a Budapesti Torna-Klub tekintettel a vasárnapi Slávia matchre, szintén nem állí­thatja ki csapatát, azért a Műegyetemi Football-Klub a Magyar Labdarugók Szövetségének válogatott csapatával fog mérkőzni. A válogatott csapat kapitánya ez alkalomra kitűnő csapatot állit össze és igy ez az ifjúsági ünnep nem veszit semmit sem érdekességéből. A M. F. K. szintén legjobb erőit küldi a küzdelembe. A mérkőzés délután 4 órakor kezdődik; biró lesz Stobbe F. (B. T. K.)

(Budapesti Hí­rlap, 1903. május 1.)

Athletikai versenyével kapcsolatban nemzetközi football-mérkőzést hirdetett május 1-ére a M. F. C. A Deutscher Fussball Club azonban az utolsó pillanatban teljesen indokolatlanul egyszerűen lemondott és í­gy a M. F. C egy válogatott csapatot kért fel a mérkőzésre. A németek elmaradását azonban legkevésbbé sem fájlalhatja a közönség, mert a két magyar csapat oly szép és fair játékot mutatott be, a minőben bizonyára nem lett volna részünk, ha az osztrákokkal kellett volna küzdeni. A M. F. C. ezúttal teljesen letett a durva játékról és bebizonyí­totta, hogy tud fairen is játszani, sőt láthatták, hogy ily játék mellett sokkal inkább számí­thatnak sikerekre, mintha durvasággal akarnak jó eredményt kierőszakolni. Szépen játszott a válogatott csapat is, csak a második félidőben látszott, hogy az egyes egyletek képviselői mindenáron a maguk számára szerették volna a dicsőséget egy-egy goallal biztosí­tani és í­gy eredményt önző játék folytán e félidőben nem is tudtak elérni.

A játék menete nagyon változatos és érdekes lefolyású volt, mindkét csapat sokat támadott és í­gy majd az egyik, majd a másik kapu előtt láttuk küzdeni a játékosokat. A védelem erőssége mindkét részen feltűnt, csak a helyezkedés nem volt egészen korrekt. A kezdés után körülbelül 15 percre esett az első goal, melyet Károly révén a válogatott csapat ért el. Sem az első, sem a második félidőben ezen kí­vül több goalt nem tudtak a csapatok elérni, noha mindkét fél ugyancsak rajta volt. A lövéseket biztosan és szépen elhárí­tották a védőjátékosok és kifogástalanul működött a két kapus is. A M. F. C. csapatösszeállí­tása a megszokott volt, a válogatott csapatban pedig ezúttal a következő játékosok szerepeltek: Felhőssy (M. T. K.) kapus, Manglitz és Berán (F. T. C.) hátvédek, Bródy, Kolhanek (P. T. Sp. K.) és Nagy (M. T. C.) fedezetek, Frank, Károly (M. T. C.), Buda, Oláh (B. T. C.) és Novotny (F. T. C.) csatárok.

Biró Stobbe volt, ki mindkét fél megelégedésére pártatlanul töltötte be tisztét.

(Nemzeti Sport, 1903. május 10.)

Május 1.

Az athletikai és kerékpár-versenyeket football- mérkőzés rekesztette be, mely a Műegyetemi Football-Club I. és egy válogatott magyar csapat között került döntésre. Eredetileg a prágai Deutscher Football Clubbal kellett volna mérkőzni a technikusoknak, de a D. F. C. hirtelen lemondott s í­gy a műegyetemiek egy a Budapesti Torna-Club, a Ferenczvárosi F. K. és a Magyar Testgyakorlók Köre tagjaiból kombinált szövetségi csapattal játszott. A mérkőzés érdekes és mindvégig rendkí­vül fair jellegű volt s a szövetségi csapat 1:0 arányú győzelmével végződött. A szövetségi csapatban az egyéni játék mellett ezúttal az összjáték is dominált. A műegyetemieknél különösen a védelem részéről elismerésre méltó ellenállást láttunk kifejteni. A forwardssor a szövetségi csapat erőteljes védelmével szemben nem igen tudott boldogulni, bár semmi alkalmat sem szalasztott el, hogy támadólag lépjen fel és veszélyeztesse az ellenfél poziczióját. Biró: Stobbe Ferencz volt, kinek bí­ráskodását mindkét csapat kellő tiszteletben részesí­tette.

(Sport-Világ, 1903. május 10.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ