1904.IX.11. Bécsi Ramblerek – Budapesti Ramblerek 3:3

A Ramblerek Bécsben. Budapesti Ramblerek—Bécsi Ramblerek 3:3.


A Budapesti Ramblerek, mint már megí­rtuk, szeptember 11-én Bécsben fognak mérkőzni a Wiener Ramblerekkel a WAC. pályáján. A magyar csapat összeállí­tása még nem végleges, az osztrák csapatot azonban már össze is állí­tották a következőképpen: Wagner (Cricketer)—Leuthe (Cricketer), Dettelmeyer (WAC.)—Schrammel (WAC.), Wilczek (Sportvereinigung), Grossmann (Wienna Wanderers)—Taurer (WAC ), Studnicka (WAC.), Hoffmann (WAC.), Krup (Cricketer), Hussak (Cricketer). Tartalék: König (Cricketer), Fischer (WAC.). E csapat már megkezdte a tréningjét s nagy bizalommal tekintenek szereplése elé. Mindenesetre kí­vánatos lenne, sőt ezt football-sportunk jó hí­rneve érdekében el is várjuk, hogy a magyar csapat is mielőbb véglegesen megalakuljon s a hátralevő rövid időben néhány tréninget tartson, nehogy — szokás szerint — teljesen készületlenül menjen fel Bécsbe.

(Nemzeti Sport, 1904. szeptember 4.)

1904. szeptember 11., –:–, Bécs, WAC-pálya, Bécsi Ramblerek — Budapesti Ramblerek 3:3 (0:0)
vezette: R. Lowe
Bécs: Wagner (Cricketer) — Leuthe (Cricketer), Dettelmayer II. (WAC.) — Schrammel (WAC.), Hoffmann (W. Athletik sp. Club), Grossmann (Vienna Wanderers) — Taurer (WAC.), Studnicka (WAC.), Stürmer (WAC.), Krug (Cricketer), Hussak (Cricketer)
Budapest: Lill K. (33FC.) — Depold (33FC.), Révész (MTK.) — Gorszky (FTC.), Ordódy (BEAC.), Bródy (FTC.) — Nieszner (MAFC.), Károly (MTK.), Bosnyakovics (33FC.), Oláh (BTC), Borbás (FTC.)
Gól: Krug, Stürmer, ? illetve (öngól), Károly, Oláh

Budapesti Ramblerek—Bécsi Ramblerek 3:3. Nagy érdeklődés mellett, óriási közönség előtt folyt le Bécsben a WAC. sporttelepén a mult vasárnap a Budapesti- és Bécsi Ramblerek mérkőzése. A mérkőzés elé a magyar sportkörök meglehetős aggodalommal tekintettek, mert a magyar csapat teljesen készületlenül állt ki a pályára, mí­g az osztrákok jobban készültek a mérkőzésre. Kellemes meglepetésre a magyar csapat azonban mégis jó munkát végzett. A mérkőzés eldöntetlen maradt, de magyar forrás szerint a mérkőzést szabályszerűen mégis mi nyertük meg, mert az osztrákok csak a szabályszerű játékidő letelte után, mikor a bí­ró önkényesen 16 perccel meghoszabbí­totta a játékidőt (?), tudták kiegyenlí­teni a 3:1 arányban már a magyarok javára álló gólarányt. A mérkőzéssel bevezető sorainkban is foglalkozunk. Budapest és Bécs Ramblereinek ez volt a hatodik találkozása; e 6 mérkőzés közül 3 eldöntetlen volt, kettőt megnyert Budapest, egyet Bécs; gólarány 11:9 Budapest javára. Eddigi eredmények: 1901-ben: Június 30-án Budapesten 0:0, szeptember 8-án Bécsben 3:2 Budapest javára; 1902-ben: Június 1-én Budapesten 3:2 Bécs javára, augusztus 31-én Budapesten 2:0 Budapest javára: 1903-ban: Június 14-én Budapesten 1:1; 1904-ben szeptember 11-én Bécsben 3:3. A két csapat a következő összeállí­tásban játszott:

Budapesti R: Lill K. (33FC.) — Depold (33FC.), Révész (MTK.) — Ordódy (BEAC.), Bródy (FTC.), Berán (FTC.) — Nieszner (MAFC.), Károly (MTK.), Bosnyák (33FC.), Braun (FTC), Borbás (FTC.).
Bécsi R.: Wagner (Cricketer) — Leuthe (Cricketer), Dettelmayer II. (WAC.) — Schrammel (WAC.), Hoffmann (W. Athletik sp. Club), Grossmann (Vienna Wanderers) — Taurer (WAC.), Studnicka (WAC.), Stürmer (WAC.), Krug (Cricketer), Hussak (Cricketer).

A játék a magyar fiuk heves támadásával kezdődik s csakhamar erős ostrom alá veszik a bécsi kaput, amelyet Wagner jól véd. Két korner is esik az osztrákok terhére, de eredménytelenül. Majd fölnyomulnak a bécsiek is s csakhamar egy büntetőrugáshoz jutnak. Krug lövi a 11-est, de Lill kivédi. E félidőben váltakozó játék után még mindkét fél egy-egy kornert véd, de gól nem esik. Első félidő 0:0.

A második félidőben már a megeredt eső, mely később újra elállt, feláztatta a talajt, ami a gyorsaságára támaszkodó magyar csapatára lehangolólag hatott. Mindamellett a mieink erősen támadnak s egy kapu előtti zavarból belövik az első gólt, aminek azonban kissé öngólos szí­nezete van. A bécsiek lehangoltan, a magyarok annál lelkesebben dolgoznak s Károly csakhamar megszerzi a második gólt, Oláh pedig folytonos ostrom után a harmadikat. 3:0 a magyarok javára! Mindenki a magyarok győzelmét várja. Azonban a mieink lankadnak s Krug a félidő végén megszerzi a bécsiek első gólját. E nem várt eredményre a magyar védelem elveszti fejét s egymás-után hat kornert kénytelen védeni. A bécsi bí­ró, látván a Bécs javára megváltozott helyzetet, 45 p. után nem fütyül, hanem tovább folytatja a játékot s csakhamar Studnicka beadása után Stürmer megszerzi a második gólt. Mikor aztán újabb ostrom után Bécs a harmadik góllal kiegyenlí­tett, a bí­ró is lefütyülte a játékot.

Bí­ró: R. Lowe volt.

(Nemzeti Sport, 1904. szeptember 18.)

A Ramblerek Bécsben. Budapest és Bécs Rambler-csapatai múlt vasárnap mérkőztek nagyszámú közönség jelenlétében. A mérkőzés eldöntetlen eredménynyel végződött, bár a magyar csapat az utolsó pillanatig vezetett. A budapesti Ramblerek nagy önfeláldozással és lelkesedéssel játszottak s különösen Ordódy elemében volt. Játékával csapatát felvillanyozta s abba oly lelkesedést varázsolt, hogy elejétől végig minden training és összjáték nélkül képes volt a bécsi csapat felett fölényes módon érvényesülni. A csapatokon egyébként meglátszott, hogy tagjai nem sokat játszhattak ez idényben s í­gy az erős tempót diktáló, szí­vósabb magyar csapat fölénye természetes volt. A játék lefolyását a következőkben foglaljuk össze:

Budapest erős ostrommal kezdi a játékot; a bécsiek a támadást visszaverik s jó ideig a közepén küzd, a két csapat. A magyaroknál az egyéni játék dominál s ennek révén több í­zben veszélybe kerül a bécsi kapu, melyet Wagner ügyesen, sőt némely kritikus pillanatban hősiesen véd. A bécsiek támadását az egyik magyar back szabályellenesen hiúsí­t meg, miért Budapestnek büntető rúgást í­tél a bí­ró. A bécsieknek azonban ez nem eredményez goalt; a kapuvéd a labdát szépen és ügyesen védte. Az első félidő küzdelme meddő maradt.

A második félidőben mindkét fél igyekszik valamelyes eredményt elérni s meglehetős nagy verve-vel játszanak. A magyar csapat szerencsésebb: a bécsiek egy öngoalja révén az első eredményhez jut A bécsi csapatot némiképen lehangolta a balszerencse s kedvetlenül játszik, mí­g a budapestiek fokozott energiával és ambitióval két remek lövés révén újabb két goalhoz jutnak. A bécsi csapat a játék vége felé egygyel viszonozza a magyarok eredményét s — állí­tólag — csak a bí­ró által erőszakos módon 16 perczczel meghosszabbí­tott időben voltak képesek újabb 2 goal révén az eredményt kiegyenlí­teni. A match egyébként egyike volt a legérdekesebb és legizgatóbb mérkőzéseknek, melyek Bécsben valaha lezajlottak.

(Sport-Világ, 1904. szeptember 18.)

A budapesti Ramblerek vasárnap délután Bécsben mérkőztek a bécsi Ramblerek csapatával. A mérkőzés a Wiener Athletiksport-Klub pályáján folyt le óriási közönség jelenlétében. A magyar fiuk olyan lelkesedéssel küzdöttek az elsőségért, hogy a bécsi közönséget is a maguk részére hódí­tották. Az első félidőben a magyarok gyönyörű támadásokkal ostromolták a bécsiek kapuját, de eredmény nélkül. Ebben a félidőben egyik csapat sem tudott gólt rúgni. A második félidőben már a magyar csapat kerekedett felül és gyors lerohanással három gólt rúgott a bécsiek egy gólja ellen. A biró azonban a bécsi közönség megbotránkozására is, a játékidő eltelte után folytattatta a játékot, úgy hogy a félidő eltelte után még tizenhat percig folyt a mérkőzés, s ezalatt a bécsiek kiegyenlí­tették a gólokat, í­gy a végső eredmény három góllal három ellen eldöntetlen maradt, A magyar csapat a következő összeállí­tásban játszott: Lill Károly (33. F. K.), Depold László (33. F. K.), Révész Béla (M. T. K.), Gorszky Tivadar (F. T. K.), Ordódy Béla (B. E. A. K.), Bródy Sándor (F. T. K.), Niessner Aladár (M. A. F. K.), Károly Jenő (M. T. K .), Bosnyakovics Károly (33. F. K.), Oláh Károly (B. T. K.), Borbás Gáspár (F. T. K.)

(Budapesti Hí­rlap, 1904. szeptember 12.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ