1905 – Egyetlen hivatalos találkozó

Weisz Ferenc

Weisz Ferenc

1905. április 9., Budapest, Millenáris, MAGYARORSZÁG –  AUSZTRIA 0:0
vezette: Herczog (magyar)
Magyarország: Holics (MUE) – Bienenstock (Postás), Nagy F. (MTK) – Kiss (33 FC), Kolhanek (Postás), Kisfaludy (BTC) – Blazsek (BTC), Koch N. (33 FC), Pokorny (FTC), Weisz (FTC), Borbás (MAC)
Szövetségi kapitány: Stobbe Ferenc

“Ami a játékot magát illeti, azzal — eltekintve a jelzett hibáktól — általában meg lehetünk elégedve. Mindkét csapat igyekezett a lehető legjobbat bemutatni. S ha nem is győztünk, a szakemberek s a közönség igaz örömmel látták, hogy játékosaink stilus dolgában határozott nemzeti irányban fejlődtek. Örömmel jegyezhetjük fel egyúttal, hogy a mérkőzés teljesen fairen folyt le s mindenképpen hozzájárult a labdarúgás népszerűsí­téséhez.” – í­rja a Nemzeti Sport.

A mérkőzés iránt óriási volt az érdeklődés, 7-8 ezren nézték a magyar válogatott játékát.

Bővebben …

* * *

“A Magyar Labdarugók Szövetsége egy régebben hozott határozata értelmében, mindazon játékosokat, kik valamikor a M. L. Sz. repräsentativ csapatában szerepeltek „honorcap“-okkal tünteti ki. 49 játékost talált eddig méltónak arra, hogy a szí­neit külföldi csapatokkal szemben képviselje.” – számol be a Sport-Világ az eseményről.

* * *

1905. szeptember 10., Budapest, Millenáris, BUDAPESTI RAMBLEREK – PRÁGAI RAMBLEREK 3:4 (2:3)
vezette: Harsády (magyar)
Góllövő: Weisz, Raymund (öngól), Oldal
Budapest: Holics (MTK) — Depold (33 FC), Nagy F. (MTK) — Gorszky (FTC), Deutsch (FTC), Bródy (FTC) — Braun (FTC), Károly (MTK), Oldal (BAK), Bosnyákovits (BTC), Weisz (FTC)

A magyar csapat a mérkőzés első bő félórájában valamint utolsó 25 percében tí­z emberrel játszott. A csehek mind a négy találata ebben az időszakban született.

“… csak a magára hagyott Weisz tudott olyasmit produkálni, mely a csapatot némi sikerhez juttatta. (…) A fedezetek közül Gorszky volt a legjobb. Agilis, odaadó, erélyes és a mellett fair játékával sokat használt. Deutsch és Bródy szintén jól játszottak.” – olvasható a Sport-Világ értékelésében.

Bővebben …

* * *

1905. október 1., Budapest, Margitsziget, BUDAPEST – ZÁGRÁB 11:1 (7:0)
vezette: Iszer (magyar)
Góllövő: ?
Budapest: Oláh (MAC) — Nagy (MTK), Molnár F. (UTE) — Kisfaludy (BTC), Gerő (BAK), Gorszky (FTC) — Borbás (MAC), Weisz F. (FTC), Oldal (BAK), Roóz (Főv. TC), Niessner (MAFC)

“A margitszigeti mérkőzésen horvát testvéreink úgyszólván először látták, miként kell művelni a labdarúgást” – í­rja a Sport-Világ.

Bővebben …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ