1905.IV.16. Pozsonyi TE – FTC II. 2:3

A múlt vasárnapon a Ferenczvárosi T. C. II. és a Pozsonyi Torna-Egylet I. csapata Pozsonyban. A match igen változatos, sokszor erőszakos jellegű volt s a F. T. C. II. 3:2 arányú győzelmével végződött. Félidő állása 3:2.

(Sport-Világ, 1905. április 23.)

Pozsonyban a Pozsonyi Vándordíjért a mult vasárnap mérkőzött először a kiíró Pozsonyi Torna Egylet a FTC. II. csapatával, amelytől váratlanul vereséget szenvedett 3:2 arányban.

Pozsony 10 emberrel kezd, amit a FTC. ügyesen kihasznál s erős iramot kezd, amelylyel már a második percben Pákay megszerzi a vezetést, amelyet azonban a PTE. Rosnyói révén kiegyenlít. A FTC. azonban nem csügged s heves ostrom alá veszi a pozsonyi kaput: Nirnsee handse miatt FTC. szabadrúgást nyer, melyet Kórodi a kapuba fejel. A fővárosi csapat erélyes játéka a 22-ik percben megszerzi a harmadik gólját is. Az elkeseredés erre uj erőt ad a pozsonyi legénységnek, lassanként támadásba megy át s Minarovics a 37-ik percben egy gólt vissza is ad.

A második félidőben PTE. fölénybe jut, de a FTC. II. ügyes védekezéssel megakadályozza a kiegyenlítést és hihúzza az időt, mivel 3:2 arányban a mérkőzést is megnyeri.

Biró: Orbán Pál százados (MAC.) volt.

Ezzel a vereséggel most már a PTE. is kiesett a vándordíj mérkőzésből, melynek pedig a BAK.-al legerősebb jelöltje volt. A két csapat a következő összeállításban játszott:

FTC. II. Dobronyi—Horn, Rumbold—Stefán, Weinber II., Hahn—Scheibel, Braun II., Pákay, Kórody, Ecker
PTE. Leitner—Nirnsee, Ottisz—Cserniczky, Szvatek, Balassa—Máhr, Minarovits, Rónay, Homoky, Götl

(Nemzeti Sport, 1905. április 23.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 12.08.15:45 FTC-PAFC (TV:M4sport)
Következik: 12.12.21:00 EL csoportkör Ludogorec-FTC (TV:Sport1)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST