1905.IV.16. Pozsonyi TE – FTC II. 2:3

A múlt vasárnapon a Ferenczvárosi T. C. II. és a Pozsonyi Torna-Egylet I. csapata Pozsonyban. A match igen változatos, sokszor erőszakos jellegű volt s a F. T. C. II. 3:2 arányú győzelmével végződött. Félidő állása 3:2.

(Sport-Világ, 1905. április 23.)

Pozsonyban a Pozsonyi Vándordí­jért a mult vasárnap mérkőzött először a kií­ró Pozsonyi Torna Egylet a FTC. II. csapatával, amelytől váratlanul vereséget szenvedett 3:2 arányban.

Pozsony 10 emberrel kezd, amit a FTC. ügyesen kihasznál s erős iramot kezd, amelylyel már a második percben Pákay megszerzi a vezetést, amelyet azonban a PTE. Rosnyói révén kiegyenlí­t. A FTC. azonban nem csügged s heves ostrom alá veszi a pozsonyi kaput: Nirnsee handse miatt FTC. szabadrúgást nyer, melyet Kórodi a kapuba fejel. A fővárosi csapat erélyes játéka a 22-ik percben megszerzi a harmadik gólját is. Az elkeseredés erre uj erőt ad a pozsonyi legénységnek, lassanként támadásba megy át s Minarovics a 37-ik percben egy gólt vissza is ad.

A második félidőben PTE. fölénybe jut, de a FTC. II. ügyes védekezéssel megakadályozza a kiegyenlí­tést és hihúzza az időt, mivel 3:2 arányban a mérkőzést is megnyeri.

Biró: Orbán Pál százados (MAC.) volt.

Ezzel a vereséggel most már a PTE. is kiesett a vándordí­j mérkőzésből, melynek pedig a BAK.-al legerősebb jelöltje volt. A két csapat a következő összeállí­tásban játszott:

FTC. II. Dobronyi—Horn, Rumbold—Stefán, Weinber II., Hahn—Scheibel, Braun II., Pákay, Kórody, Ecker
PTE. Leitner—Nirnsee, Ottisz—Cserniczky, Szvatek, Balassa—Máhr, Minarovits, Rónay, Homoky, Götl

(Nemzeti Sport, 1905. április 23.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ