1906 – Slózi a válogatottban

Schlosser Imre

Schlosser Imre

1906. április 1., Budapest, Millenáris, MAGYARORSZÁG – CSEHORSZÁG 1:1 (0:0)
vezette: Holley (osztrák-angol)
Góllövő: Károly
Magyarország: Izsó (BTC) – Sárközy (BTC), Kisfaludy (BTC) – Gorszky (FTC), Koltai (Postás), Kiss (33 FC) – Sebestyén (MTK), Károly (MTK), Bosnyákovits (BTC), Horváth (BTC), Oláh (BTC)
Szövetségi kapitány: Hajós Alfréd

A rengeteg helyzetet elhibázó magyar válogatott a mérkőzés végén tudott egyenlí­teni az erősen tartalékos cseh szövetségi csapattal szemben. Az FTC-ből Gorszky kapott ezúttal játéklehetőséget, a Nemzeti Sport szerint “A fedezetsor volt a legjobb. Gorszki és Koltai — mint mindig — most is kitűntek.”

A mérkőzés előtt “az első osztályú egyletek második és a másodosztályú egyletek első csapataiból válogatott két csapat játszott 1:1 eredménynyel.” Schlosser behí­vót kapott a keretbe, pályára azonban – ekkor még – nem lépett.

Bővebben …

* * *

1906. szeptember 9., Budapest, Margitsziget, BUDAPESTI RAMBLEREK – SLAVIA PRAHA 2:7 (1:4)
vezette: Ordódy (magyar)
Góllövő: Oláh, Koch N.
Magyarország: Rapos (BTC) — Fehéry (BTC), Szentey (Főv. TC) — Kiss (33 FC), Gerő (BAK), Korda (BTC) — Gorszky (FTC), Koch N. (33 FC), Oláh (BTC), Oldal (BAK), Fischer (BAK)

A Slavia 24 óra alatt lejátszott második mérkőzésén (előző nap az FTC ellen 5:5-re végeztek a csehek), Kosek nélkül is simán verte a gyengébb erőkből álló Rambler-csapatot.

Bővebben …

* * *

1906. október 7., Prága – Slavia pálya, CSEHORSZÁG – MAGYARORSZÁG 4:4 (1:1)
vezette: Heyne (német)
Góllövő: Horváth(2), Károly, Molnár II.
Magyarország: Domonkos (MTK) – Manglitz (FTC), Molnár I. (UTE) – Schaschek (BTC), Szednicsek (Törekvés), Bí­ró (MTK) – Sebestyén (MTK), Károly (MTK), Horváth (BTC), Molnár II. (UTE), Schlosser (FTC)
Szövetségi kapitány: Hajós Alfréd

“Osztatlan öröm váltotta föl a második magyar-cseh mérkőzést megelőző aggodalmat a sportkörökben, midőn az eldöntetlen eredmény hire Prágából megérkezett. Általában mindkét országban igen nagy meglepetést keltett az eredmény; mi a vereségre számí­tottunk, a csehek a győzelmet várták.” – értékelt a Nemzeti Sport. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a csehek hosszú időn át tí­z emberrel játszottak.

A két FTC-játékost í­gy értékelte a Sport-Világ: “Manglitz az utolsó pillanatban került a csapatba s bár formájában önmaga alig bí­zott, oly védelmet produkált, amely megtörte a legveszélyesebb támadásokat is.” Az újoncról í­gy í­rtak: “A korára fiatal Schlosser valósággal feltűnést keltett játékával.”

Bővebben …

* * *

Bródy Sándor

Bródy Sándor

1906. november 4., Budapest, Millenáris, MAGYARORSZÁG – AUSZTRIA 3:1 (1:0)
vezette: Fehéry (magyar)
Góllövő: Molnár II., Schlosser, Károly
Magyarország: Domonkos (MTK) – Molnár I. (UTE), Manglitz (FTC) – Kisfaludy (BTC), Bródy (FTC), Gorszky (FTC) – Sebestyén (MTK), Károly (MTK), Horváth (BTC), Molnár II. (UTE), Schlosser (FTC)
Szövetségi kapitány: Hajós Alfréd

“Csapatunk jobb volt, mint Ausztriáé és erősebb, mint azt a 3:1 arány sejteti. És bár tagadhatatlan az, hogy az Oe. FV. nem küldte el hozzánk a legjobb XI-ét, hanem erejét megosztván, Berlin ellen is fölvette — és pedig szenzációs sikerrel [szerk: 8:1] — a harcot, mégis joggal hihetjük azt, hogy e mérkőzés megközelí­tő képét adta a két ország football-erőviszonyának.” – olvasható a nemzeti Sport értékelésében.

A budapesti csapat második gólját Schlosser szerezte a válogatottban a II. félidő elején: “A 10-ik percben Schlosser szépen kapásból lövi a második magyar gólt.”

Az FTC-játékosokat í­gy értékelte a Sport-Világ: “… Bródyt és Gorszkit, régen láttuk ily jó formában játszani. Schlosser igen tehetséges fiatal játékos.”

Bővebben …

Az 1906-os esztendőben mutatkozott  be a válogatottban a korszak klasszisa Schlosser Imre, valamint az FTC kiváló fedezete: Bródy Sándor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ