1907 – Rumbold az FTC újabb válogatott játékosa

Rumbold Gyula

Rumbold Gyula

1907. április 7., Budapest, Millenáris, MAGYARORSZÁG – CSEHORSZÁG 5:2 (1:2)
vezette: Hajós (magyar)
Góllövő: Horváth(3), Borbás, Molnár II.
Magyarország: Izsó (BTC) – Nagy (MTK), Rumbold (FTC) – Gorszky (FTC), Bródy (FTC), Biró (MTK) – Niessner (MAC), Horváth (BTC), Schlosser (FTC), Molnár II. (BTC), Borbás (MAC)
Szövetségi kapitány: Stobbe Ferenc

A Slavia-játékosok nélkül felálló csehek a félidőben még 2:1-re vezettek, de a második félidőben a magyarok ellenállhatatlanok voltak, még az is belefért, hogy Schlosser kihagyjon egy 11-est (a büntetőrúgások elhibázása nem számí­tott kuriózumnak).

A Nemzeti Sport í­gy értékelte az FTC fedezeteit: “A fedezetsor általában jól dolgozott s a Gorszky—Bródy-pár mindenben kielégí­tett.”

Bővebben …

* * *

1907. május 5., Bécs, Rudolfsheimer Sportplatz, AUSZTRIA – MAGYARORSZÁG 3:1 (0:0)
vezette: Meisl (osztrák)
Góllövő: Károly
Magyarország: Izsó (BTC) – Nagy (MTK), Nirnsee (Pozsonyi TE) – Gorszky (FTC), Bródy (FTC), Weisz (FTC) – Niessner (MAC), Károly (MTK), Horváth (BTC), Schlosser (FTC), Borbás (MAC)
Szövetségi kapitány: Stobbe Ferenc

“A magyar csapat vereségét megérdemelte.” – olvasható a Nemzeti Sport értékelésében.

A magyar csapatból egyedül Bródy játékát emeleték ki: “Bródy a mezőny legjobb embere, a csapat lelke volt; hogy a vereség nem lett súlyosabb, azt neki köszönhetjük.” A Sport-Világ í­gy értékelte a centerfedezetet: “A fedezetsorban Bródi mesés munkát végzett, ő volt okvetlen a csapat legkiválóbb játékosa.”

Bővebben …

* * *

1907. október 6., Prága, Slavia-pálya, CSEHORSZÁG – MAGYARORSZÁG 5:3 (2:3)
vezette: dr. Gruss (cseh)
Góllövő: Gorszky, Szednicsek, Weisz
Magyarország: Domonkos (MTK) – Nagy (MTK), Rumbold (FTC) – Ficzere (BTC), Kürschner (MTK), Gorszky (FTC) – Bosnyákovits (33 FC), Weisz (FTC), Szednicsek (Törekvés), Schlosser (FTC), Borbás (MAC)
Szövetségi kapitány: Stobbe Ferenc

A csehek Kosek öt góljával 1:3-as állásról fordí­tották, majd nyerték meg a mérkőzést.

“A csapat két legjobb embere Borbás és Gorszky volt. (…) Gorszky a fedezetsor lelke volt.” – értékelt a Nemzeti Sport. “A két szélső half, de különösen Gorszky klasszis játékosok.” – teszi hozzá a Sport-Világ, amely az FTC csatárairól í­gy vélekedett: “Weisz süví­tő lövései, Schlosser cselezései egyaránt bravúrosak voltak.”

Bővebben …

* * *

1907. november 3., Budapest, Millenáris, MAGYARORSZÁG – AUSZTRIA 4:1 (3:0)
vezette: Fehéry (magyar)
Góllövő: Borbás(2), Károly, Vladar(öngól)
Magyarország: Domonkos (MTK) – Rumbold (FTC), Csüdör (MTK) – Ficzere (BTC), Kürschner (MTK), Gorszky (FTC) – Braun (FTC), Károly (MTK), Schlosser (FTC), Vangel (MAC), Borbás (MAC)
Szövetségi kapitány: Stobbe Ferenc

Fölényes magyar győzelem, az osztrákok 4:0 után szépí­tettek. Az FTC játékosai közül Rumboldról í­gy í­rt a Nemzeti Sport: “Rumbold ezzel a játékával egy csapásra a közönség kedvence lőtt. Különösen az első félidőben abszolút értékűt nyújtott. Labdaszedése és rúgásai biztosak voltak s olyan hatalmas — és ami a fő — olyan jól helyezett backrugásokat pedig, amilyenek az övéi voltak, magyar játékostól még nem láttunk. Kár, hogy a második félidőben egypárszor elkalandozott.”

A méltatás Gorszkynak is kijárt: “Gorszky a megszokott kiváló volt s nagy agilitásával ugy a védelemben, mint a támadásban jól töltötte be szerepét. Egyetlen hibája, hogy a megengedettnél többet kalandozik a mezőny közepe felé.”

Bővebben …

Rumbold Gyula személyében újabb FTC játékos került be a válogatottba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ