1911.IX.3. FTC – Törekvés 2:1

I. osztályú bajnokság. (Üllöi-uti pálya.) FTK—Törekvés. Biró: Sugár I. (NSK). Délután 1/2 5 órakor.

(Pesti Napló, 1911. szeptember 3.)

1911. szeptember 3., 16:30, Üllői út, FTC – Törekvés 2:1 (0:1)
vezette: Sugár István (NSC)
nézőszám: 8 000
FTC: Fritz — Rumbold, Payer — Blum, Bródy, Weisz F. — Szeitler, ?, Pataky, Schlosser, Borbás dr.
Törekvés: Dürr — Szentey, ? — ?, ?, Takács — Kohn, Bednár, ?, ?, ?
Gól: Payer (75.), Schlosser (85.) illetve ? (10.)

SH-19110904-07-19110903Elsőosztályu bajnokság. Ferencvárosi Torna Klub—Törekvés Sport Egyesület 2:1 (félidő 0:1.) — Ullői-uti versenypálya. — A bajnokcsapatnak ugyancsak meggyűlt a baja az alapos készültségéről tanúbizonyságot telt munkáscsapattal. A Törekvés Nyilas, Hauswald és Kiss helyén tartalékkal állott ki, de ennek ellenére olyan bámulatosan szép összjálékot mulatott és olyan okos beosztással védekezett, hogy a F. T. K. csak nagy küzdelemmel tudta a győzelmet kicsikarni. A F. T. K. a második félidőben mutatta ki a foga fehérét, a mikor a már-már veszendőnek látszó mérkőzést hihetetlen energiával a maga javára tudta eldönteni. Ebben különösen a gólok megszerzőinek, Payer-nak és Schlosser-nek van főérdeme, a kik szí­vós, lelkes játékukért teljes elismerést érdemelnek. Egyébként a F. T. K. sem szerepelt komplett csapattal, a csatázósorból Kórody, a védelemből Weinber hiányzott, az előbbit Pataky. az utóbbit Blum helyettesí­tette.

A lelkesen támadó Törekvés már a 10-ik percben a kapuból kifutó Fritz hibájából megszerezte a gólját. A F. T. K. is lendületbe jött és Schlosser éles lövései a kitünően védő Dürr-nek sok dolgot adtak.

A második félidő a Törekvés támadásaival kezdődött, a melyeket csak itt-ott szakí­tott meg a F. T. K. néhány veszedelmes akciója. A félidő közepén Takács foultja miatt megitélt szabadrúgásból Payer gyönyörű kiegyenlí­tő gólt lőtt. A kiegyenlí­tés uj erőt adott a bajnok csapatnak, a mely bámulatos erővel vetette magát a küzdelembe. Nem eredménytelenül, mert a 40-ik percben Szeitler beadásából Schlosser befejelte a döntő gólt.

Biró: Sugár István volt.

(Budapesti Hí­rlap, 1911. szeptember 5.)

Ferencvárosi Torna Klub—Törekvés Sport Egyesület 2:1, félidő 0:1.

Váratlanul hatalmas küzdelemben volt része annak a nyolcezer embernek, aki vasárnap az Üllői-uti pályára vándorolt. A három tartalékkal játszó Törekvés csak az utolsó pillanatokban engedte át a győzelmet a küzdőképesebb FTK.-nak.

A Törekvés kezd nappal szemben s hatalmas támadásával rögtön veszedelmes helyzetet teremt a FTK. goalja előtt. A 10. percben Fritz egy erősen lőtt labdát kiejt a kezéből, úgy hogy a momentán startoló Törekvés csatár azt mellette a goalba nyomhatja. A vezető goal után a FTK. csatársora, élén Schlosserrel, egymásután vezeti a legveszélyesebb támadásokat a Törekvés kapujára, de félidő végéig Dürr pompás védőjátéka következtében kiegyenlí­teni nem tud.

Helycsere után eldurvul a játék, amiben a javí­thatatlan Takácsnak természetesen ismét nagy í­tésze van. A 30 percben Takács miatt szabadrúgáshoz jut a FTK. Payer erős lövése a kiegyenlí­tő goalt hozza. Az utolsó negyedórában elkeseredett küzdelem keletkezik a győztes goalért, amelyet végül is Schlosser fejeséből a FTK szerez meg.

Biró: Sugár (NSK).

(Pesti Napló, 1911. szeptember 5.)

A FTC—Törekvés match nagy izgalmakat keltett. FTC pár tartalékja és néhány trainingen kí­vül levő embere a csapatot kapkodóvá tette, úgy hogy a sok tűzzel játszó Törekvés-csapat csaknem megverte a nagyhí­rű bajnokot. Ennyi handikepet még egy FTC sem adhat le. Schlosser és Borbás dolgoztak, mint két oroszlán s az ő érdemük a győzelem. A Törekvésben a védelem tűnt ki önfeláldozó játékával.

I. osztályú bajnokság. Ferencvárosi Torna Klub—Törekvés Sport Egyesület 2:1, félidő 0:1 .

(Sport-Világ, 1911. szeptember 9.)

Az FTC alig tud győzni a hiányos Törekvés ellen. Hajszálon múlik, hogy ki nem kapott, igy is az első félidőben 0:1-re végzett. Hát még ha publikuma nem volna, amelyik kiforcirozza a kedvenc játékosaitól a győzelmet.

I. o. bajnoki, Üllői-ut, FTC—Törekvés SE 2:1. Biró: Sugár.

(Nemzeti Sport, 1911. szeptember 10.)

Egy hozzászólás a(z) 11101110111ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ