1912.III.24. FTC – BAK 5:3

PH-19120324-00-19120325

1912. március 24., 16:00, Üllői út, FTC – BAK 5:3 (1:1)
vezette: Vámos Soma (**Postatakarék)
nézőszám: 7 – 10 000
FTC: Ungár — Payer, Rumbold — Weinber, Medgyessy, Blum — Weisz F., Pataky, Koródy, Schlosser, Borbás dr.
BAK: György — Kucsera, *Prétyi — Szury, Károly, ? — Cseh, Késmárky, Klement, ?, Gállos
Gól: Schlosser (41., 64.), Koródy (55., 81.), Pataky (80.) illetve Klement (43., 65.), Kucsera (68.)

SH-19120325-07-19120324FTK—BAK 5:3 (1:1.) Üllői-uti pálya. Amí­g a BAK teljes csapatával vette fel a küzdelmet, addig a FTK ismét tartalékokkal szerepelt. A FTK összeállí­tása a következő volt: Ungár — Payer, Rumbold — Weinber, Medgyessy, Blum — Weisz, Pataky, Koródy, Schlosser, Borbás.

Koródy kezd, a labdát Schlossernek tolja, ki Borbást szökteti. A támadást Kucsera szereli le. Majd a FTK jobboldala vezet egy eredménytelen támadást. Ezt ismét Borbás lerohanása követi, kinek ideális centerét Koródy hibázza. A FTK támadásait Gállos lefutása szakí­tja meg, kinek lövését Ungár menti. Ugyancsak Gálos révén a BAK kornerhez jut, amely azonban eredménytelen marad. Ezután ismét a FTK csatársor lép akcióba. Pataky szép lövését György nehezen menti. Röviddel utána Schlosser és Koródy lövései foglalkoztatják a BAK kapust. Borbás lerohanását Szury két í­zben kézzel való lefogással akadályozza meg. Majd Weisz fut le, s Patakynak tolja a labdát, ki kapásból lő. Labdáját György kiüti, mire Borbás suttol, de a kapufa ment. A visszapattanó labdát Schlosser hibásan lövi, de Weisz ráfut, mire a BAK védelem kornerre ment. Weisz szép kornerét György fogja, kit Schlosser a kapuba nyom, de a biró szabadrúgást í­tél. Az ostrom alól felszabadult BAK Gálos révén támad. Késmárky lövése sarokfáról pattan vissza s Klementhez kerül, aki azonban a kitűnő goalhelyzetet kiaknázatlanul hagyja. Payer felmentő rúgása Patakyhoz kerül, ki Weiszt szökteti. Weisz beadott labdáját Pataky kapufára lövi. A nagy erővel visszapattanó labda Schlosser elé esik, ki kapásból védhetetlen goalt rúg. 40. perc. A goal után a BAK vehemensen támad s a 43. percben kiegyenlí­t. Ugyanis Gálos erős beadását Ungár kiejti s a résen álló Klement a labdát nagy erővel a goalba vágja. A félidő még hátralevő részén Koródy egy lefutása alkalmával a fejeselő Károlyt súlyosan fejbe rugja. Félidő: 1:1.

Szünet után a BAK kezd. A tempó már az első percekben igen erős, különösen mindkét fél csatársora dolgozik keményen. A FTK csatársora gyönyörű összjáték után Weiszt szökteti, kinek centerét Koródy lövi. György ment. Majd a BAK csatársor támad s kornert ér el. Az eredménytelen korner után Borbás fut le, centerét Pataky mellé lövi. Egy kis ideig tartó mezőnyjáték után Weisz megszökik s kitűnő centerét Koródy védhetetlenül a kapu balsarkába lövi. (10. perc). Közvetlenül a goal után Patakynak van kitűnő goalhelyzete. Majd Borbás fut le, centerez s Koródy kapufára lő. A visszapattanó labdát Károly a mezőnybe továbbí­tja. A FTK állandó támadása csakhamar újabb goalt eredményez. Ugyan is Schlosser egy kissé offside-ból kiindulva megszökik s a kirohanó György mellett a labdát a goaljába helyezi. (19. perc). 3:1 a FTK javára. A BAK azonban nem csügged el s erősen támad. Klement egyéni kitörése a 20. percben a BAK második goalját eredményezi. A sikeren felbuzdult kék-feketék továbbra is támadnak. Késmárky elfaultolása miatt szabadrúgáshoz jut, amelyet Kucsera Klementnek passzol. Klement lövését a FTK védelem kornerra menti. Cseh szépen rúgott kornerét a kapu előtti nagy kavarodásból Kucsera befejeli a goalba. (23. perc.) A BAK ezután visszaesik, amit a zöld-fehér csatárok ügyesen kihasználnak. Schlosser szökteti Borbást, ki a labdát közvetlenül a kapu elé viszi, centerez. a befutó Koródy hibáz, de Pataky résen van s a labdát a BAK kapuba vágja. (35. perc). Két percre rá már újabb goal terheli a BAK kaput. Borbás kitűnő centerét ugyanis Koródy védhetetlenül a kapu jobbsarkába küldi. (37 perc.) E két újabb ferencvárosi goal megpecsételte a mérkőzés sorsát. Mindkét fél óvatos mezőnyjátékával ért véget a félidő.

Biró: Vámos Soma.

(Pesti Napló, 1912. március 26.)

I. o. bajn. FTC—BAK 5:3

(Nemzeti Sport, 1912. március 31.)

SV-19120325-05-19120324

Az üllői-uti versenypályán kettős mérkőzés lesz. Délután 3 órakor a Ferencvárosi Torna Klub II. és a Budapesti-csepeli Atlétikai Klub II. csapata játszik a szövetségi dí­jért. A dij-mérkőzés élén a M. T. K. áll. de csak egy ponttal előzi meg a F. T. K. és a B. A. K. csapatát. Akármelyik is győz tehát holnap, elibe kerül a M. T. K. II. csapatának. A győzelem alkalmasint a F. T. K.-nak jut, a mely a következő igen erős összeállí­tású csapatot állí­tja ki: Fritz—Manglitz, Geiser—Krizsán, Bródi, Smoling—Szeitler, Varga, Spancsek, Koródy II, Wurfer.

A F. T. K. és a B. A. K. második csapata között lefolyt szövetségi dij mérkőzésben a B. A. K. győzött 3:1 arányban. A F. T. K. veresége annál súlyosabb, mert csapatában néhány olyan játékos szerepelt, a kiket az első csapatban is foglalkoztatnak. Fritz állott a kapuban, Bródi volt a centerhalf. Nevezetes, hogy egyikük sem vált a második csapat diszére.

(Budapesti Hí­rlap, 1912. május 1-3.)

A május elsején lejátszott mérkőzések eredményei: I. oszt. szövetségi dí­j: BAK II.—FTC II. 3:1 (1:1).

(Sporthí­rlap, 1912. május 6.)

*Budapesti Hí­rlap, 1912. március 26.
**Pesti Hí­rlap, 1912. március 26.

Egy hozzászólás a(z) 11101111000ejegyzéshez

  • Hogy állanak fel az I. oszt. csapatok. (SH19120129)
    BAK: György -- Kucsera, Prétyi -- Szuri, Károly, Waldner -- Cseh, Késmárky, Klement, Salamon, Gállos. Tartalékok: Jancsarek, Oswald, Fürst és Grosz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ