1939/40: Quo Vadis Ferencváros? – Irány a 15. bajnoki cí­m!

5 hozzászólás a(z) 1939/40: Quo Vadis Ferencváros? – Irány a 15. bajnoki cí­m! bejegyzéshez

  • ha valaki esetleg félreértené: református vagyok! A zsidók elleni gyalázatot nem zsidóként, hanem magyarként sajnálom és tartom iszonyatos nemzetrombolásnak…

  • Ismétlem magam, de az ún. zsidótörvényekkel nemcsak a magyar kultúra és tudomány, de a magyar sport is “halálos”sebeket kapott… ha ezek nincsenek, Trianon ide, orosz megszállás oda, nem a világ 10, hanem a világ 5 legnagyobb sportnemzete között lenne ez a csepp ország… Aljasságok, csalások tömkelege, ezért nem is tudok igazán örülni annyira ennek a bajnoki cí­mnek, mint a többinek… legyünk őszinték, ezt a bajnoki cí­met a Mötökától/Hungáriától elvették, az már a mi érdemünk, hogy mi nyertük meg, és nem a Lilák. Gondolom, az akkor szurkolók inkább azon háborogtak, hogy nagy-nagy klasszisokat engedett el a klub… Ha jól tudom (többek között Tőletek), akkoriban a háborútól függetlenül ment a “rendszervita” a magyar fociban, ami hol fantasztikus győzelmeket (magyar-német 5-1), hol gyalázatos vereségeket (inkább ne soroljuk…) eredményezett. Fiatalok vigasztalásául: akkoriban is temették a magyar focit! 1-2 évvel a VB-ezüst után vereség vereség hátán…

  • Borzasztó korszak lehetett, amikor tényleg csak a mozi és a sport nyújtott valami lelki enyhülést. Ismerjük el, ehhez a bajnoki cí­mhez az is kellett, amit az MTK-val csináltak, pl. a 3-3-as Újpest meccsükön. Talán ekkor kezdődhetett el az, hogy a “zsidó” MTK-val szemben a Fradi és az Újpest az igazi magyar csapat, ami persze jó nagy marhaság. Ezért is szomorú ez a korszak. Az MTK kizárásával rohamosan kezdett gyengülni a magyar futball, az évi 6 csúcsrangadóból 2 maradt, ami nem ugyanaz.

  • minden anyagunk fel van cí­mkézve, í­gy ebben az esetben vagy ráklikkelsz a bajnoki cí­mek szóra a cikk alján vagy itt:

    http://www.tempofradi.hu/tag/bajnoki-cimek

  • Ez nagyon jó lett. Sok információ és nem csak a fociról, hanem a köritésről is. Külön meglepett az MTK esete. Nem gondoltam, hogy voltak évek amikor nem indultak a bajnokságban. Az is érdekes, hogy Sárosi Béláról is alig tudunk valamit Gyurka árnyékában, pedig remek játékos lehetett ő is. Sok a tanulság is, de néhányszor még biztosan át kell olvasnon. Mégegyszer gratulálok, fantasztikus anyaggal idézitek fel a 15. bajnoki cimünket.
    A többit hol találom meg? Arra emlékszem,hogy voltak már í­rások a bajnoki cimekről.
    Egyszerűen zseniális az oldal! Minden Fradistának etalonnak kell,hogy legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ