1963.VI.2. Csehszlovákia – Magyarország 2:2

KS_1963_04_19630602-0003

1963. június 2. CSEHSZLOVÁKIA—MAGYARORSZÁG 2:2 (1:0)
Prága, 32 000 néző, vezette: Roomer (holland)
Góllövő: Scherer (22.), Kvasnyak (80.) ill. Tichy (64.), Machos (66.)
Csehszlovákia: Schroiff — Bomba, Popluhar, Novak — Pluskal, Bubernik — Pospichal, Scherer, Kadraba, Kvaisnyak, Masek
Magyarország: Ilku (Dorog) — Mátrai (FTC), Mészöly (Vasas), Sárosi (Vasas) — Nagy (MTK), Nógrádi (Honvéd) — Bene (Ú. Dózsa), Rákosi (FTC), Machos (Vasas), Tichy (Honvéd), Fenyvesi dr. (FTC)

2 hozzászólás a(z) 1963.VI.2. Csehszlovákia – Magyarország 2:2 bejegyzéshez

  • Csehszlovákia-Magyarország 2:2(1:0)

    Javuló formája ellenére sem győzött a csehszlovák tizenegy A tartalékos magyar válogatott nagy lelkesedéssel küzdött

    A csehszlovák és a magyar válogatott csapatok 29. találkozóján — a . strahovi stadionban — igazságos döntetlen született. Az angolok elleni vereség után tokozott érdeklődéssel várta a csehszlovák labdarúgó-szurkolók tábora ezt a találkozót. A hazai csapat ezúttal nem okozott csalódást. Mind a védelem, mind pedig a csatársor sokkal jobb teljesí­tményt nyújtott, mint az idei küzdelmek bármelyikén. Hogy mégis csupán döntetlent ért el, — az főleg a magyar válogatott lelkes játékának tulajdoní­tható. A magyarok erősen tartalékos együttessel vették fel a küzdelmet. Az állandó magyar válogatottból ezúttal Sándor, Solymosi, Sipos, Göröcs és Albert hiányzott, ami tagadhatatlanul hátrányt jelentett a vendégek számára. A legjobbak hiányát azonban a tartalékok és a többiek is lelkesedéssel pótolták, ami végülis számukra értékes döntetlent eredményezett.
    Prága: 30 000 néző. Vezette: Bloomen — angol.
    Csehszlovákia: Schrojf — Lála, Popluhár, Novák — Pluskal, Buberní­k — Pospichal, Scherer, Kadraba, KvašŠˆák, Mašek.
    Magyarország: Ilku — Mátrai, Mészöly, Sárosl — Nagy, Nógrádi — Bene, Rákosi, Machos, Tichy, dr. Fenyvesi.
    Gólok: 21. p. Scherer, 67. p. Tichy, 68. p. Machos, 84. p. Kadraba. Kellemes, jó labdarúgó időben gyülekeztek a nézők a strahovi stadionban, hogy szemtanúi legyenek a 29. Csehszlovákia—Magyarország labdarúgó-találkozónak. Mindkét csapat tagjai kissé idegesen készültek a mérkőzésre, ami nem is csoda, hiszen a magyar válogatottat a visszavágás vágya fűtötte, a csehszlovák együttes viszont ezen a mérkőzésen akart javí­tani idei rossz mérlegén. Mindez azonban nem látszott meg a csapatok játékán, mert az első perctől kezdve nemcsak lelkesen, de jól játszottak.
    A csehszlovák válogatott azonnal támadásba lendült, de Buberní­k fölé lőtt Továbbra is a hazai csapat Irányí­totta a játékot. A 3. percben azonban Tichykiugrott, hatalmas lövést zúdí­tott a csehszlovák kapura, de Schroif remekül védve a kapu fölé tolta a labdát.
    Ezt követően ismét csehszlovák támadásokat láthatott a közönség. Mašek veszélyesen lőtt kapura, de llku jó érzékkel védett. Buberní­k tört kapura, de Mészöly szerelte. A 8. percben Rákosi bombázott kapura, de Schrojf ezúttal is remekelt. Bene í­velte a szögletet, de a csatárok nem tudtak helyzetet teremteni belőle.
    LENDÜLETES JÁTÉK — CSEHSZLOVÁK GÓL
    Jő iramú, élvezetes volt a játék. Mindkét együttes játékosai teljes erőbedobással játszottak és igyekeztek a vezetést jelentő gólt megszerezni. Mátrai indí­totta támadásba a magyar csatárokat. Rákosihoz került a labda, aki a kapura lőtte. Schroif kiejtette a labdát, de Buberní­k az utolsó pillanatban felszabadí­tott.
    Utána KvašŠˆák szöktette Pospí­chalt, akinek remek lövését Ilku kitűnően hárí­totta. Az ellentámadás során Machos lőtt mellé. Majd Fenyvesi lövése Láláról pattant szögletre.
    A 21. percben gyors csehszlovák támadás futott a pályán Pospichal adását Kadraba a jól helyezkedő Scherer elé fejelte, aki védhetetlenül lőtt Ilku hálójába. 1:0.
    Továbbra is a csehszlovák csapat maradt támadásban. Mašek átjátszotta Mátrait az üresen álló
    KvašŠˆák elé játszott, aki elhamarkodva a felső lécnek fejelte a labdát. Ezt követően esett a játék irama. A támadások a két tizenhatos között mozogtak, mivel azonban mindkét védelem jól állt a lábán, a csatárok nem tudták egyik kaput sem bevenni, í­gy az első félidőben az eredmény már nem változott.
    KÉT GYORS MAGYAR GÓL
    Szünet után felgyorsult a játék, ami inkább a magyar játékosok érdeme volt. Látszott, hogy a vendégek a kiegyenlí­tésre törekedtek. Már az első percben Tichy hatalmas lövését védte a csehszlovák kapus jó érzékkel. Majd ismét a magyar balösszekötő lövése adott sok munkát Schrojfnak.
    Állandóan a magyar csapat irányí­totta a játékot. Fenyvesi, majd Rákosi támadását szerelte a csehszlovák védelem. Tichy alsó sarokba tartó lövését védte elvetődve Schrojf. Egymás után két szögletet értek el a magyarok, mí­g a szórványos csehszlovák támadások rendre lesen akadtak el.
    A 22. percben Rákosi a balszélen elfutott Tichyhez adott, aki 18 méterről remek lövéssel a hálóba küldte a labdát. 1:1.
    Kezdés után ismét a magyarok szerezték meg a labdát. Nógrádi Fenyvesit szöktette, aki lefutotta Lalát és kapura lőtt. Schrojf kiejtette a labdát és a szemfüles Tichy belsővel a hálóba továbbí­totta. 1:2.
    A második magyar gól felrázta a csehszlovák csapat tagjait is. Először Mašek
    lőtt kapásból mellé. Majd Scherer Kadrabához í­velt, akinek fejese mellé szállt.
    EGYENLíT A CSEHSZLOVÁK VÁLOGATOTT

    Az iram továbbra is erős volt. Hol az egyik, hol pedig a másik kapu forgott veszélyben.
    A 32 percben szöglethez jutottak a hazaiak.
    Mašek
    í­velte be a labdát, a magyar védelem megtorpant és Kadraba fejéről a hálóba pattant a labda. 2:2.
    A hajrában a csehszlovák válogatott fokozta az iramot, a magyarok viszont igyekeztek a játékot lassí­tani. Négy perccel a mérkőzés befejezése előtt Machos remekül ugrott ki, de lövése a felső lécről pattant vissza.
    A hazai csapatnak is volt egy nagy helyzete, Scherer beadását Kadraba veszélyesen fejelte kapura, de Ilku remekül védett. Az utolsó percekben már Inkább küzdelem, mint szép játék folyt a pályán, és gól már nem született. (K)”

    In: library.hungaricana.hu/hu/view/UjSzo_1963_06/?pg=19&layout=s

  • “Szombati találkozók
    Magyarország—Csehszlovákia 4:2 (3:1).
    Olimpiai csapatok mérkőzése Diósgyőrött 18 000 néző előtt. Góllövők: Dunai, II. (3J és Povázsai, ill.
    Masný
    és Weiss. Különösen az első félidőben játszott jól a magyar csapat. A csehszlovák tizenegy csak a mezőnyben mutatót jó játékot, a kapu előtt viszont mérsékeltebb teljesí­tményt nyújtott.
    Magyarország—Csehszlovákia 1:0 (0:0). Utánpótlás csapatok mérkőzése Kecskeméten, 10 000 néző előtt. Az egyetlen gólt Nagy lőtte. A mezőnyfölény alapján a minimális győzelem megérdemelt.
    Csehszlovákia—Magyarország 0:3 (0:2). Ifjúsági válogatott mérkőzés Nyitrán, 2000 néző előtt. A magyar csapat aránylag könnyen győzött, Rónai, Varga és Puskás góljaival. A vendégek mindkét félidőben fölényben voltak és sok gólhelyzetet teremtettek. A csehszlovák védelem több esetben tehetetlennek bizonyult, az ügyesen adogató fiatal magyar csatárokkal szemben. A mérkőzést Babotschek (osztrák) vezette.”
    (Új Szó, 1963. június 2.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ