1969.IX.24. Svédország – Magyarország 2:0

1969. szeptember 24. SVÉDORSZÁG—MAGYARORSZÁG 2:0 (0:0)
Stockholm, 18 000 néző, vezette: Espersen (dán)
Góllövő: Niklasson (47.), Grahn (62.)
Svédország: Hellström — Sehlander, Axelsson, Nordqufist, Grip — Larson, Eriksson, Svensson — Niklasson, Grahn, Johansson
Csere: Hellström helyett Larsson (46.), Nordquist helyett Kristensson (46.), H. Johansson helyett Lindman (73.)
Magyarország: Szentmihályi (Ú. Dózsa) — Káposzta (Ú. Dózsa), Páncsics (FTC), Mészöly (Vasas), Ihász (Vasas) — Juhász (FTC), Göröcs (Ú. Dózsa) — Fazekas (Ú. Dózsa), Bene (Ú. Dózsa), Dunai II (Ú. Dózsa), Zámbó (Ú. Dózsa)
Csere: Zámbó helyett Puskás (Vasas, 71.)

Nagyításhoz klikk a képre!

3 hozzászólás a(z) 1969.IX.24. Svédország – Magyarország 2:0 bejegyzéshez

 • Magyarország—Svédország (utánpótlás) 2:0 (1:0). Játszották Debrecenben, 5000 néző előtt. A mérkőzést a maagyarok Répás és Kocsis góljával megérdemelten nyerték meg. Sokkal jobb teljesítményt nyújtottak, mint fáradtnak látszó ellenfelük. A nagyobb gólarányú magyar győzelmet a svéd válogatott önfeláldozó védekezése hiúsította meg.
  (Új Szó, 1969. 09. 25.)

 • SVÉDORSZÁG-MAGYARORSZÁG 2:0 (0:0)

  A stockholmi Rasunda stadionban mindössze 12 000 néző volt kíváncsi e találkozóra.
  A magyar csapat a következő felállításban kezdett: Szentmihályi •—• Káposzta, Páncsics, Ihász — Juhász, Mészöly — Fazekas, Göröcs, Bene, Dunai II, Zámbó.
  Az első félidő nem hozott nagy iramú játékot. A magyar csapat többet kezdeményezett, de a csatárok Irányzéka hibás volt. Szünet után a svéd csapat kapott Jobban lábra. A magyar védelem jobboldala hibázott és Niklasson a 47. percben gőlt lőtt. Továbbra is a svédek veszélyeztettek és az 55. percben Grahn lövése jutott a magyar hálóba. Ezt a gólt is nagy védelmi hiba előzte meg. Nyomban utána Káposzta 11-est vétett, s Eriksson lövése a léc
  meľlett zúgott el. Ezután a magyar csapat is sokat támadott, de a csatárok lövéseit nem kísérte szerencse. Az sem segített, hogy Zámbót a 70. percben Puskás váltotta fel.
  A svéd együttes volt a kevesebb hibával játszó fél, s így győzelmét megérdemeltnek kell minősítenünk. Legjobb emberei a második félidőre beállt Larsson kapus, valamint B. Larsson és Svensson voltak.
  A magyar együttes védelme sokat hibázott. Talán még Ihász teljesítménye volt elfogadható. A középpályán hiányzott Szűcs, akit Juhász ezúttal sem tudott pótolni. Elől Fazekas kezdeményezett a legtöbbet. Benének nem ment a Játék, Dunai sem volt elemében, Göröcs veszélyeztetett a legtöbbet. Zámbót túlzottan igénybe vette a mezőnymunka. (za)”
  In: Új Szó, 1969. IX. 25.

 • “Nagy várakozás Stockholmban
  A svéd fővárosban e hét elején őszies volt az idő, sokat esett az eső. Az idő járás jelentés mára az eső megszűnését ígérte, úgyhogy a Svédország—Magyarország barátságos labdarúgómérkőzés jó talajú pályán kerülhet lebonyolításra. A Rasunda stadionban az a svéd válogatott teszi próbára a világbajnoki selejtezőkben még érdekeit magyar együttest, amely sorrendben győzelmet aratott Mexikó, Finnország, Dánia, Moszkvában a Szovjetunió, majd Izrael és Norvégia válogatottja felett, s eddig csak egyetlen legyőzőre talált, amikor Jugoszláviával szemben maradt alul idegenben.
  Bergmark, a svédek szövetségi kapitánya, aki 1958-ban a VB ezüstérmes hazai csapat játékosa volt, csak hétfőn este találkozott keretének tagjaival, majd közölte, a válogatott valószínű felállítását.
  Hellström — Sehlander, Azelssan, Nordquist, Grip — Svcnsson, Eriksson, Larsson — Grahn, Danielsson, Johansson (Lindmann).
  Sós Károly eredetileg úgy tervezte, hogy a Prágában az első félidőben szerepelt együttest külJl a pályára. Tervét nem valósíthatja meg, mert Szűcs sérült és nem utazott a csapattal. Helyét
  Mészöly foglalja el, míg az ő eredeti helyén a Juhász—Dunai III. kettős valamelyike kap alkalmat. A magyar szövetségi kapitány élni kíván a kettős csere lehetőséggel és ki akarja próbálnl a védelem jobb oldalán Kelement, a Honvéd kiváló hátvédjét.
  Erről a nagy érdeklődéssel várt találkozóról, amely mindkét fél szempontjából előkészületet jelent a VB-selejtezők erőpróbáira, a magyar TV 18,55 órai kezdettel ad helyszíni közvetítést. ”
  (Új Szó, 1969. 09.24.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FACEBOOK:
HOST
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső utánpótlás emléktornák