1969.X.1. BEK, Ferencváros – CSZKA Szófia 4:1

NS-19691002-01-19691001

2 hozzászólás a(z) 1969.X.1. BEK, Ferencváros – CSZKA Szófia 4:1 bejegyzéshez

 • SZÉP EMLÉK !

 • “Ferencváros—CSZKA Szófia 4:1 (2:1)
  Sokat javult a Ferencváros játéka a szófiai és az egri mérkőzés óta. A nagyszerű iramú és színvonalú tegnapi találkozón a zöld-fehérek szinte önmagukat múlták felül. Nem ismertek elveszett labdát, a 35 000 néző régen látta ilyen nagy kedvvel játszani kedvenc futballistáit. A 15. percben már Szőke és Branikovics góljaival 2:0 arányban vezetett a magyar bajnok,
  s úgy tűnt, hogy könnyedén biztosítja a továbbjutást. A hét válogatottal pályára lépő bolgár együttes azonban a szó szoros értelmében nagyon kemény ellenfél volt. Még az első félidő befejezése előtt döntetlenre módosította a két találkozó összesített eredményét. (Maraszliev)
  A szünet utáni első negyedórában a ferencvárosi csatárok nem boldogultak a meglehetősen keményen játszó bolgár védelemmel. A 60. percben Nikodimov szándékosan leterítette Szűcsöt, aki négyperces ápnlásra szorult. A bolgár játékos „cselekedetéért” megítélt szabadrúgás lepattant a sorfalról, majd a fáradhatatlan „öreg”, Rákosi a hálóba talált, öt perccel a befejezés előtt Rákosit felvágták a bolgár tizenhatosán belül, s a megítélt büntetőt Szőke értékesítette. Ezzel megpecsételődött a bolgár bajnok sorsa. A Ferencváros két ponttal és 5:3-as gólaránynyal jutott a második fordulóba.
  (tv)”
  -- az Új Szóból legalább nézőszámhoz is jutottam …
  (Új Szó, 1969. X. 2.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FACEBOOK:
HOST
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső utánpótlás emléktornák