1969.X.1. BEK, Ferencváros – CSZKA Szófia 4:1

Feltámadt a Fradi-szív

Az FTC ragyogó csatárjátékkal behozta egygólos hátrányát és biztosan jutott tovább. A csapat legjobbja az örökmozgó Rákosi Gyula volt. A 83. percben is ellenállhatatlan volt: „Rákosi faképnél hagyta a védőket, az utánarohanó Penev hátulról lerántotta: vitathatatlan 11-es! Szőke a jobbra mozduló kapus mellett a kapu bal oldalába helyezett! A játék tehát lényegében véget ért. Az FTC labdázgatott és a közönség ütemes „Szép volt fiúk!”-kal köszönte meg a példás helytállást, a nagyszerű eredményt.”

Vélemény a cikkhez: 1969.X.1. BEK, Ferencváros – CSZKA Szófia 4:1

 • “Ferencváros—CSZKA Szófia 4:1 (2:1)
  Sokat javult a Ferencváros játéka a szófiai és az egri mérkőzés óta. A nagyszerű iramú és színvonalú tegnapi találkozón a zöld-fehérek szinte önmagukat múlták felül. Nem ismertek elveszett labdát, a 35 000 néző régen látta ilyen nagy kedvvel játszani kedvenc futballistáit. A 15. percben már Szőke és Branikovics góljaival 2:0 arányban vezetett a magyar bajnok,
  s úgy tűnt, hogy könnyedén biztosítja a továbbjutást. A hét válogatottal pályára lépő bolgár együttes azonban a szó szoros értelmében nagyon kemény ellenfél volt. Még az első félidő befejezése előtt döntetlenre módosította a két találkozó összesített eredményét. (Maraszliev)
  A szünet utáni első negyedórában a ferencvárosi csatárok nem boldogultak a meglehetősen keményen játszó bolgár védelemmel. A 60. percben Nikodimov szándékosan leterítette Szűcsöt, aki négyperces ápnlásra szorult. A bolgár játékos „cselekedetéért” megítélt szabadrúgás lepattant a sorfalról, majd a fáradhatatlan „öreg”, Rákosi a hálóba talált, öt perccel a befejezés előtt Rákosit felvágták a bolgár tizenhatosán belül, s a megítélt büntetőt Szőke értékesítette. Ezzel megpecsételődött a bolgár bajnok sorsa. A Ferencváros két ponttal és 5:3-as gólaránynyal jutott a második fordulóba.
  (tv)”
  -- az Új Szóból legalább nézőszámhoz is jutottam …
  (Új Szó, 1969. X. 2.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
Hírfolyam
OLDALAK
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
Következik: 08.27. 19:30 Videoton-FTC (TV:M4)
Következik: 08.31. 15:00 PTE PEAC, PMFC válogatott-FTC
FACEBOOK:
HOST:
FOTELSZURKOLÓ