1973.V.19. Ferencváros – Komló 1:0

7 hozzászólás a(z) 1973.V.19. Ferencváros – Komló 1:0 bejegyzéshez

  • “…Lámpalázas játéka nem sejtette, hogy a következő évtized legjobb ferencvárosi labdarúgója indul sikerekben gazdag pályafutására….”

    Valahogy nagyon higgadt, nyugodt benyomí st keltett bennem és olyannak is tûnt a fényképeken.

    Argentiní ban, mikor 1978-ban levonult a pí lyí ròl, vagy a Dynamo Kiev elleni 0:3-as meccsen, mikor egy megmozdulí sí ért sérülést érdemelt ki; mindig nyugodtnak tûnt.

    De pont 1978-ban abban a bizonyos Argentina elleni meccsen kicsùszott a keze is hirtelen.
    Véletlen egy szinészkedô argentin jí tékos orrí t érte, aki rögtön el is takarta.

    • Tudod, Laci, vagy 35 évvel ezelőtt sokszor énekeltük: “Nyilasi Tibi, Nyilasi Tibi, ha kimegy a pályára! Jézus Krisztus, Jézus Krisztus is büszkén néz le rája! Kimegy a pályára, gólt rúg a hálóba, Jézus Krisztus is büszkén néz le Nyilasi Tiborra! Büszkén néz le rája, csókra áll a szája, mert Jézus Krisztus is fradista volt, fiatal korában!” Semmi sértő, vallásgyalázó nem volt ebben, nem is azért született, csak kifejezi azt a rajongást, amit “Nyí­l” iránt éreztünk …

  • Nyilasi Tibi nagy egyéniség volt a pályán, de koromnál fogva én Varga Zoliért “bolondultam”. Miatta mentem ki a Népstadionba (Fradi pálya kb. 10 évig nem létezett az Üllői úton). Minden megmozdulása élményszámba ment. Én nem láttam életemben Magyarországon nála nagyobb, fifikásabb labdarúgót. A fizika törvényeit átí­ró megoldásai voltak. Amikor a 90-es években hazajött, még mutatott ezekből néhányat. Ő is megérdemelne egy szobrot az “új Albert-stadion” elé.

    • Kedves Róbert, szerintem sem született “Vargazolinál” -- mert mindenki csak í­gy hí­vta- 10 nagyobb zseni a futballtörténelemben, de lehet, hogy még annyi sem .. Istenem, ha kifuthatta volna azt a pályát, ami benne volt … ha egy kis szerencsénk van, ma talán VB-győztes válogatottra (ha játszik 1966-ban) és BEK-győztes Fradira (ha nem disszidál) emlékezhetnénk … Istenem, mekkora zseni volt … én kiskölyök voltam, de volt, hogy még a taní­tónénik is róla beszéltek .. Kolosszális zseni volt, tényleg, ahogy í­rod: a fizika törvényeit meg tudta hazudtolni … Egy mai fiatal el sem hiszi … Időnként mikor Messi megindul a labdával …, na, akkor néha rádöbbenek, hogy hiszen én ezt az utánozhatatlan és egyedi mozdulatsort láttam már!! Két embertől is: 1. Varga Zoltán 2. Törőcsik András …
      Varga Zoli fél évig játszott Aberdeen-ben, és egy későbbi KEK-győztes, többszörös skót bajnok és kupagyőztes csapat történelmének LEGNAGYOBB játékosává választották! Fél évig játszott ott, de az akkor még -- az angol mellett- a világ legnagyobb (legősibb) hagyományú futballnemzeténél azt mondták, hogy ilyen futballistát Skóciában még nem láttak!!! Ja, akkoriban volt a Celtic is, a Rangers is Európa topcsapata … Zoli akkoriban villant egy párat a “kis” Aberdeenben … állí­tólag egész Skócia tátott szájjal nézte … pedig pl Denis Law Aranylabdás is skót volt … azaz: láttak már előtte egy pár világklasszist!

  • Akkor még nem tudtuk, hogy e napon megfordul a történelem … 😀 volt Nyí­l előtti és utáni világ … A Császárt csak kisgyerekként láttam (inkább hallottam), messziről csodáltam, de Nyí­lért már bolondultam … hányszor láttuk győztes gólt szerezni! Mennyi, de mennyi örömöt (időnként csipetnyi bosszúságot) szerzett nekünk!!!
    Ady Endrét idézem: “A nagy Nyí­l kilövi alóla /kegyelmed egy egy szép lovát, /De ültesd szebb lóra az embert, / Hadd vágtasson tovább.” … Isten éltesse Nyilasi Tibit, és könyörgöm, jöjjön már vissza a Fradihoz, taní­tsa meg a kölyköket rúgni, cselezni, passzolni, fejelni … !!!

  • Ritka karakter volt a pályán…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ