1983.V.7. Ferencváros – Újpesti Dózsa 2:1

TFU_19830700_Fml_110_0013-19830507

Már az 5. percben a Dózsa hálójában táncolt a labda. Viharos ferencvárosi támadások közben Szokolai Nyilasinak adta a labdát, aki balra továbbpörgette azt. Pogány jó ütemben érkezett, felismerte a lehetőséget és 11 m-ről, egyből, bal külsővel félmagas lövést küldött a bal oldali léc mellett a hálóba, 1:0! A 42. percben a közönség nem mindennapos hátvédkombinációt láthatott. A söprögető Judik előretört, felzárkózott mellé Jancsika is. Gyors passzokkal átjátszották az újpesti térfelet, s miközben a védők a tizenhatosnál megpróbálták elzárni előlük az utat, Jancsika kibújt közöttük, s noha a labda felpattant előtte, hét méterről a kimozduló Szendrei lába között a kapuba helyezte a labdát, 2:0! Még Szokolainak volt lehetősége gólszerzésre, de közeli lövését Szendrei lábbal hárította.

Az újpestiek a 62. percben szerezték góljukat. Néhány egyenlítési kísérlet következett ezután de elsősorban Zsiborás és Jancsika mindent hárított. „Zsiga” legnagyobb bravúrját a 85. percben mutatta be: Kisznyér elszáguldott de lövését Zsiborás a levegőben úszva szögletre ütötte! Szokolainak volt még egy kapufalövése, s az utolsó pillanatokban Kiss jó helyzetből 14 m-ről fölé emelt…

(Népsport – Németh Gyula tudósítása alapján via Fradi Műsorlap)

Nagyításhoz klikk a képre!

Nagyításhoz klikk a képre!

Nagyításhoz klikk a képre!

Nagyításhoz klikk a képre!

2 Vélemény a cikkhez: 1983.V.7. Ferencváros – Újpesti Dózsa 2:1

  • Nekem is ez volt életem első meccse, vidékiként a fővárosban, 12 évesen.
    Óriási élmény volt.

  • 8 évesen, életem első helyszíni Fradi-meccse. Soha nem jutott eszembe utánanézni a pontos napjának, hát most tudom, köszönöm. Minden gól oda esett, amelyik kapunál ültünk (még a Honvéd-Vasasé is), de már nem emlékszem rájuk. Arra igen, hogy Szoki a 2.félidőben majdnem széttörte a felső lécet úgy 25-ről. Viszont ezek a nézőszámok -- nagyon durva… És milyen sűrű volt a mezőny -- de sajna a Győrt így se értük utol, még hátra volt az az emlékezetes 3-3. Az itt még 10. Loki pedig az utolsó 6 meccsen szépen alásüllyedt, és kiesett a Csabával együtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
Hírfolyam
OLDALAK
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
Következik: 05.06. 20:30 MTK-FTC (TV: M4)
FACEBOOK:
HOST:
FOTELSZURKOLÓ