1996.VII.26. Olimpia, Japán – Magyarország 3-2

A magyar labdarúgó olimpiai válogatott Japán ellen játszotta utolsó csoportmérkőzését.

D-csoport:

Magyarország – Japán 2-3 (1-1)
Orlando, Citrus Bowl, 17.224 néző, V: Lucian Ousmane Bouchardeau (nigeri)

Magyarország: Sáfár – Pető – Molnár, Lendvai, Bükszegi – Madar, Lisztes (Szanyó 76.), Sándor T., Egressy – Preisinger (Zavadszky 74.), Dombi

Japán: Kawaguchi – Suzuki, Tanaka, Matsuda – Hattori, Maezono, Ito, Michiki – Morioka (Hironaga 36.), Matsubara (Uemura 89.), Jo

Gól: Sándor T. (2.), Madar (48.) illetve Maezono (39. – 11-esből, 90+1.), Uemura (90.)
Sárga lap: Madar (24.), Molnár (38.), Sándor T. (44.) illetve Suzuki (60.), Hattori (86.)
Jók: Molnár, Madar illetve Maezono – a mezőny legjobbja, Jo, Ito

A magyar ötkarikás válogatott remekül kezdte a mérkőzést, a 2. percben Madar bal oldali szögletét elvétették a japán védők, és Sándor Tamás az ötös sarkáról megszerezte a vezetést (1-0). Ezután japán rohamok következtek, s több helyzetet alakí­tottak ki az ázsiaiak. A 25. percben Hattori távoli szabadrúgását fogta Sáfár. A 29. percben növelhette volna előnyét Dunai Antal csapata, de Egressy kecsegtető helyzetben hosszan szöktette magát. A 33. percben Jo kiugrott, de az ötös sarkáról az oldalhálóba bombázott. A következő percben ismét ő veszélyeztetett, 16 méterről leadott lövése elkerülte a magyar kaput. A hevesen rohamozó távol-keleti válogatott a 38. percben 11-eshez jutott, miután Bükszegi akasztotta a cselezgető Maezonót. A büntetőt a sértett a jobbra mozduló magyar kapus mellett az ellenkező sarokba helyezte (1-1).

A második félidőt parádésan kezdte a magyar válogatott. A 48. percben Lisztes remekül ugratta ki Madart, s a debreceni játékos 17 méterről ismét megszerezte a vezetést (2-1). Ezután a japán válogatott fölénybe került, amit csak helyzetek mutattak. Az 54. percben egy beí­velést követően Jo fejelt a kapu mellé. A következő negyedóra a hátrányban lévő távol-keletiek enyhe mezőnyfölényében telt, de a magyar csapat higgadtan őrizte az előnyt. Az ellenfél legveszélyesebb helyzete a 69. percben volt, amikor Hattori indí­tását követően Sáfár önfeláldozóan mentett a kilépő Jo elől. Az utolsó 10 percben hihetetlenül felpörögtek az események. Tí­z perccel a lefújás előtt Zavadszky szerzett labdát, kiugratta Dombit, aki 14 méterről a kivetődő Kawaguchiba lőtt. Ezután néhány veszélyes japán szabadrúgás következett. Már a rendes játékidő letelte után Sáfár fantasztikus bravúrral rúgta szögletre Hironaga szabadrúgását, ami még megpattant Dombi lábán. A beí­velt sarokrúgásra rosszul jött ki a Vasas hálóőre, s a nemrég csereként beállt Uemura a kapuba bólintotta a japánok egyenlí­tő gólját (2-2). Ezzel sajnos még nem volt vége. A 91. percben Ito elszáguldott a jobb oldalon, s beadását a szabadon érkező Maezono az ötösről a kapuba vágta.

Dunai Antal taní­tványai közel álltak a győzelemhez, de egyéni hibák következtében balszerencsés vereséget szenvedtek. Ezzel a magyar labdarúgó-válogatott elbúcsúzott a további küzdelmektől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ