1998.IV.20. Irán – Magyarország 0-2

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn Teheránban lépett pályára Irán legjobbjai ellen a négy nemzet részvételével megrendezett torna első napján.

Irán – Magyarország 0-2 (0-1)
Teherán, 70 000 néző, V: Mahmud Rafi (szirí­ai)

Irán: Abedzadeh – Pejrovani, Pasazadeh, Kakpur, Mohammadhani – Esztili (Hamedzani 64.), Dinmohammedi, Manszurian (Mahdavi 46.), Minavand – Azizi, Emamifar

Magyarország: Hajdu – Fehér (Lakos 89.), Sebők V., Hrutka, Mátyus – Szilveszter, Halmai, Illés, Sebők J. (Váczi Z. 66.) – Horváth F. (Vincze O. 83.), Korsós (Tóth N. 48.)

Gól: Korsós (16.), Illés (58.)
Sárga lap: Korsós (40.), Hrutka (49.), Fehér (75.)

Az iráni válogatott kezdte jobban a mérkőzést, enyhe mezőnyfölényben játszott a hazai csapat, ám a 16. percben mégis a magyar együttes szerzett vezetést. Egy kapu előtti kavarodást kihasználva Korsós Attila, a lest reklamáló iráni védők közül 8 méterről lőtt Abedzadeh kapujának bal alsó sarkába (0-1). A gól megnyugtatta Bicskei Bertalan szövetségi kapitány taní­tványait, és – mint a Magyar Rádió tudósí­tásából kiderült – bár a félidő hátralévő részében több veszélyes támadást is szőttek a hazaiak, kontrákból a magyarok is veszélyeztettek.

A második játékrészt lendületesen kezdte az iráni válogatott, az első percben Hajdúnak kellett bravúrral hárí­tania egy hazai próbálkozást. A 49. percben Kakpur 35 méteres szabadrúgását védte bravúrral Hajdu Attila, majd egy szöglet után Minavand közeli fejesét hárí­totta a magyar kapus. A magyar válogatott ellentámadásokkal kí­sérletezett, amelyek egyikének végén Sebők József a jobb kapufát találta el. Az 58. percben váratlanul megszerezte második gólját Bicskei Bertalan csapata. Illés lépett ki az iráni védők között és 16 méterről úgy emelt a hálóba, hogy a kapujából kifutó Abedzadeh csak beleütni tudott a labdába (0-2).

A második gól végleg megtörte a hazai csapatot, amely már nem tudott újí­tani, mí­g a magyar játékosok magabiztos, lelkes játékkal megőrí­zték előnyüket.

Nyilatkozatok:

Bicskei Bertalan, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya értékes győzelemnek tartja az Irán ellen aratott 2-0-ás sikert.

– Nagyon nehéz kilencven perc áll mögöttünk. A csapatoknak a pálya minden négyzetméteréért meg kellet küzdeniük. Az iráni együttes megmutatta, hogy nem véletlenül jutott ki a nyári, franciaországi világbajnokságra. Igaz, hogy két, Németországban szereplő játékosuk nem léphetett pályára, ennek ellenére nagyon erős válogatottjuk van. Ami minket illeti, az első félidőben a nagy meleg zavarta játékosaimat. Fegyelmezetten, kisebb hibáktól eltekintve jól játszottunk, a csapattagok szinte maradéktalanul betartották, amit kértem tőlük. Senkit nem szeretnék kiemelni, mindenki legjobb tudása szerint ellátta feladatát – nyilatkozta Bicskei Bertalan az MTI-nek.

Kovács Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke: – Nem szeretnék nagyképűnek látszani, de vártam ezt az eredményt. Fiatal, fejlődő csapatunk van, amely nagyon jó felfogásban játszik. Bicskei Bertalan munkáját dí­cséri, hogy két mérkőzés alatt két győzelmet ért el az átalakí­tott, megfiatalí­tott csapattal. Azonban óva intek mindenkit attól, hogy messzemenő következtetést vonjon le ezekből a sikerekből. Ez egy folyamatos munka, amelynek gyümölcse csak később érhet be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ