1999.III.27. EB selejtező, Magyarország – Liechtenstein 5-0

Idei első tétmérkőzésén, Európa-bajnoki selejtezőn Liechtenstein nemzeti csapatát fogadta szombaton a magyar labdarúgó-válogatott. Bicskei Bertalan szövetségi kapitány együttese a 2000-es, Belgium és Hollandia által közösen rendezendő kontinensbajnokságra kvalifikáló sorozatban korábban hazai pályán vereséget szenvedett Portugáliától (1-3), idegenben legyőzte Azerbajdzsánt (4-0), majd a Népstadionban döntetlent ért el Romániával szemben (1-1).

Magyarország – Liechtenstein 5-0 (3-0)
Üllői út, 9.534 néző, V: Kosztasz Kapitanisz (ciprusi)

Magyarország: Király – Korsós Gy., Sebők V., Hrutka (Somogyi 79.), Mátyus – Pisont, Halmai, Illés – Sebők J. (Dombi 71.), Fehér M., Tóth N. (Hamar 76.)

Liechtenstein: Jehle – Ritter – Lingg (Burgmeier 82.), Hasler, Ma. Stocklasa, Hanselmann (Hefti 46.) – Wohlwend, Telser, Beck (Ospelt 78.), Mi. Stocklasa – Frick

Gól: Sebők J. (17.), Sebők V. (34., 42., 86. – utóbbi 11-esből), Illés (74.)
Sárga lap: Illés (67.) illetve Ma. Stocklasa (40.), Lingg (41.), Hasler (50.), Jehle (88.)

10. perc: Az első jelentősebb gólhelyzet: Pisont pöccintette Illés elé a labdát, aki 12 m-ről lőtt, Jehle azonban védeni tudott.
17. perc: Mátyus í­velt be balról, a labda átszállt a túloldalra, ahol egyedült találta Sebők J.-t, a csatár pedig nagy erővel a léc alá lőtt (1-0).
22. perc: Hrutka 25 m-es szabadrúgását üggyel-bajjal hárí­totta a vendégkapus.
28. perc: Korsós jobboldali beadását követően Illés előredőlve kapura fejelte a labdát, amely centiméterekkel kerülte el a bal kapufát. A következő támadásnál Illés alig lőtt mellé.
34. perc: Tóth N. í­velt be szabadrúgást jobbról, a liechtensteini térfél közepéről. A labda a kapu előtti tömörülésben Sebők V. válláról a jobb alsó sarokba pattant (2-0).
42. perc: Pisont végzett el szabadrúgást a bal oldalról, beí­velése után az érkező Sebők V. a kapuba fejelt, második gólját szerezve (3-0).

46. perc: Nagy magyar gólhelyzettel kezdődött a második félidő. Tóth N. erősen középre lőtt, Pisont beletette a lábát a labda útjába, a játékszer alig ment fölé.
49. perc: Tóth N. cselezgetett az alapvonal közelében a bal oldalon, beadásáról Halmai még lemaradt, az érkező Pisont erős lövését védte Jehle.
69. perc: Hrutka 25 m-es lövése után megpattant a labda a vendégkapus előtt, de Jehle í­gy is hárí­tani tudott.
74. perc: Pisont ugratta ki a percekkel ezelőtt beállt Dombit, aki jobbról, az alapvonaltól nagy erővel középre passzolt, a kapu torkából Illés a hálóba vágta a labdát (4-0).
82. perc: Illés tolta Hamar elé a labdát, utóbbi játékos 12 m-ről lőtt, a liechtensteini portás mentett.
85. perc: Dombi, kihasználva gyorsaságát, betört a 16-oson belülre, ahol szabálytalankodtak ellene. A megí­télt büntetőből Sebők V. a jobb alsó sarokba rúgta a labdát. Mesterhármas! (5-0).

Az első percek bizonytalankodása után ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyert a magyar válogatott. A liechtensteini csapatnak gólhelyzete sem volt.

A csoport állása:

1. Portugália 4 3 – 1 13-2 9 pont
2. Románia 4 2 2 – 9-1 8 pont
3. Magyarország 4 2 1 1 11-4 7 pont
4. Szlovákia 4 2 1 1 7-3 7 pont
5. Liechenstein 4 1 – 3 2-17 3 pont
6. Azerbajdzsán 4 – – 4 1-16 0 pont

Nyilatkozatok:

Ralf Loose, a liechtensteini válogatott szövetségi kapitánya: – Gratulálok a magyaroknak, megérdemelten győztek. Nagy morállal és harci kedvvel játszottak, és az egyéni kvalitások tekintetében is fölénk nőttek. Az azonban bosszantó, hogy a mérkőzés elején adódó kontralehetőségeinket nem tudtuk jól befejezni. A jövőt illetően annyit mondhatok, hogy sokat kell még dolgoznunk, mert a következő mérkőzéseken is állandó nyomás alatt leszünk. A hátvédsorral voltam elégedett.

Bicskei Bertalan, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Jól ismertem a liechtensteini válogatottat és elmondhatom, hogy a korábbi évekhez képest sokat fejlődtek. A mérkőzés úgy alakult, ahogy vártuk. A liechtensteiniek megszállták kapujuk előterét és szervezetten védekeztek. Számí­tottunk rá, hogy pontrúgásból adódhat lehetőségünk és ez be is jött. A mostani győzelem bizonyos fokú nyugalmat adhat a Szlovákia elleni selejtező-mérkőzés előtt, arra azonban fel kell készülni, hogy a szerdai találkozó egy egészen más jellegű mérkőzés lesz. Nekünk viszont ott is a saját játékunkat kell játszani. A mai mérkőzésen a csapat hozzáállásával összességében elégedett voltam.

Tornyi Barnabás, a magyar utánpótlás (U 21) és egyben olimpiai válogatott szövetségi edzője: – Nagyon tetszett a mérkőzés, noha a pálya talaja nagyon rossz volt. Lehengerlő és főleg nagyon tudatos volt a magyar csapat játéka.

Hrutka János: – A szövetségi kapitány elégedett volt a játékommal. Egyedül fogtam a liechtensteini csapat egyetlen támadóját és emiatt viszonylag kevés alkalmam nyí­lt előre menni. Lecserélésemet az indokolta, hogy már korábbról van egy sárga lapom és nem szerettük volna, ha a szlovákok ellen “besárgulok”.

Korsós György: – Mivel az ellenfél csak egy csatárral játszott, í­gy nekem megadatott, hogy a szélen előre húzódjak. Azt hiszem, nagyobb odafigyeléssel több gólt is rúghattunk volna, de a pálya talaja sem nekünk kedvezett.

Dombi Tibor: – Csak a hajrára álltam be, és úgy érzem, frissességem hasznára volt a csapatnak. Szlovákiában mindenesetre sokkal nehezebb dolgunk lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ