2001.III.7. Jordánia – Magyarország: 1-1

A Litvánia elleni március 24-i világbajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott idei második barátságos mérkőzésén is döntetlent ért el: Bosznia-Hercegovina után Jordánia ellen is 1-1-et játszott.

Bicskei Bertalan szövetségi kapitány az eredeti tervekkel ellentétben Hrutka János helyett Dragóner Attilát jelölte kezdőcsapatába a Jordánia elleni barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzésre.

Barátságos válogatott mérkőzés:

Jordánia-Magyarország 1-1 (1-0)
Amman, 4000 néző, v: Marshoud (jordán)

Jordánia: Al-Khazaleh – Alshubaiat, Mahadeen, Semrin – Ibrahim, Shatat, Abu Abed, Ali Jaber (Awadat 66.), Al-Shboul – Tadrus (Aldayeh, 66.), Shilbayeh

Magyarország: Sáfár – Dragóner, Sebők, Mátyus – Dombi (Ferenczi 55.), Illés, Erős, Lisztes, Tóth N. (Juhár 46.) – Kabát (Sowunmi 80.), Fehér M. (Nagy T. 46.)

Gól: Shilbayeh (40.) illetve Mátyus (76.)
Sárga lap: Ali Jaber (24.) illetve Dombi (37.)

14. perc: Ali Jaber indí­totta Ibrahimot, a menteni igyekvő Sáfárról visszapattant a labda a hazai támadóra, róla pedig akadálytalanul gurult a kapu felé. Mátyus a gólvonalról mentett.
25. perc: Illés lépett ki a hazai védők közül, a becsúszó Mahadeen a tizenhatoson belül becsúszva szabályosan szerelte a magyar középpályást.
27. perc: Abu Abed 24 méteres, léc alá tartó lövését Sáfár ütötte szögletre.
40. perc: Gyors kontratámadás után vezetést szereztek a hazaiak: Ali Jaber indí­totta Abu Abedet, aki Shilbayehhez passzolt és a támadó 12 méterről Sáfár mellett a jobb alsó sarokba helyezett (1-0).

Az első tí­z percben a magyar együttes birtokolta többet a labdát, a folytatásban azonban a házigazdák vették át az irányí­tást. A vendégek pontatlanul, sok hibával játszottak, a jordánok két nagy helyzetet is kihagytak, és megérdemelten vezettek az első 45 perc után.

61. perc: Ali Jaber végzett el szabadrúgást a jobb oldalról: élesen belőtt labdáját Tadrus 8 méterről a magyar kapu mellé perdí­tette.
64. perc: Lisztes 25 méterről a kapufát találta el.
65. perc: Illés tört be a jordán tizenhatoson belülre, de bal sarokra tartó lapos lövését Al-Khazaleh magabiztosan hárí­totta.
67. perc: Erős 20 méteres szabadrúgása után a hazaiak kapusa bravúros mozdulattal ütötte ki a labdát a bal felső sarok elől.
76. perc: Lisztes baloldali szöglete után Mátyus 5 méterről a léc alá fejelte a labdát, amibe a gólvonalon álló Al-Shboul csak beleérni tudott (1-1).
85. perc: Sowunmi lapos beadása után Illés 12 méterről a kapus kezébe emelte a labdát.

A második félidőben a magyar válogatott játszott fölényben, a házigazdák egyre inkább elfáradtak. Alacsony iramú és szí­nvonalú mérkőzésen a vendégek több helyzetet dolgoztak ki, de az összkép alapján a döntetlen igazságosnak mondható.

Bicskei Bertalan, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: – Az első félidőben csalódást okozott a csapat játéka, nem voltunk elég motiváltak, a védők sok fegyelmezetlenséget követtek el. A második 45 percben már úgy küzdött és hajtott mindenki, ahogy az első perctől kellett volna. Ha kezdettől fogva agresszí­ven letámadtuk volna az ellenfelet, akkor megnyerjük a mérkőzést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ