2002.III.23. Matáv-Sopron – Ferencváros: 2-1

Kiegyenlí­tett játékot hozott a mérkőzés, a Sopron a hajrában hősiesen védekezve tartotta otthon a három pontot.

Sopron – Ferencváros 2-1 (1-1)
Sopron, 5000 néző, V: Bede

Sopron: Farkas – Perger, Csiszár, Szabados, Prazenica – Fehér, Somogyi, Horváth R., Tóth I. (Bausz 69.) – Tóth M. (Nagy T. 80.), Sira (Javrujan 46.)

Ferencváros: Szűcs – Vukmir, Cheregi, Gyepes – Fülöp (Jovic 65.), Kapic (Vén 17.), Lipcsei, Keller – Pinte, Gera, Penksa

Gól: Somogyi (25.), Javrujan (58.) illetve Gera (42.)

9. perc: Penksa 20 méteres lövése a bal kapufáról vágódott vissza a mezőnybe.
25. perc: Somogyi végzett el szabadrúgást 22 méterről és a jobb alsó sarokba csavarta a labdát (1-0).
42. perc: baloldali beí­velést követően Gera 16 méterről szép mozdulattal ollózott a kapu bal oldalába (1-1).

58. perc: Fehér lőtte élesen középre a labdát a jobb oldalról, amely Cheregiről az ötösön üresen álló Javrujan elé pattant. A csatár jobbal egyből a hálóba helyezett (2-1).

Nyilatkozatok:

Garami József: – Vereségünk első számú oka, hogy elkövettünk a találkozón 2-3 olyan hibát, amit ezen a szinten már nem lehetne. Hét közben rengeteg problémával küszködtünk, eltiltások és sérülések miatt nem az ideális összetételben tudtunk pályára lépni. Ehhez még hozzájött Kapic sérülése, amely megzavarta a csapatot. Remélem, hogy a csapat túllép ezen a mai vereségen. Ma sem játszottunk rosszul, sajnos annak ellenére sem tudtunk egyenlí­teni, hogy a második félidőt végigtámadtuk.

Simon Tibor: – Gondoltam, hogy a Fradinak nehéz dolga lesz, hiszen a fantasztikus hangulatú Újpest elleni meccs után egy hangulattalan helyszí­nen, egy hangulattalan időpontban megrendezett meccsre nehéz igazán motiválni a játékosokat. Úgy gondolom, hogy a szél és a hó inkább nekünk kedvezett. Jó meccset játszottunk, szerintem a Fradi ugyanúgy nyerhetett volna, mint a Sopron, de ezúttal mi nagyobb akarással és koncentráltabban játszottunk. Nekünk még nagyon sok hasonló meccsre van szükségünk, hogy bennmaradjunk. Továbbra is azt vallom, hogy a Ferencváros egy nagyon jól összerakott csapat, és képes lesz beleszólni a tabella elején zajló küzdelmekbe. A magam nevében megí­gérhetem, hogy a Sopron megveri majd az Újpestet, a Zalaegerszeget és az MTK-t is.

Gera Zoltán: – Mérkőzésen soha életemben még nem lőttem ilyen nagy gólt, bár edzésen már többször is sikerült. Nagyon készültem arra, hogy egyszer meccsen is sikerüljön í­gy betalálnom. Nem sok mindenre emlékszem a gólból: megkaptam a labdát, átvettem, majd ellőttem. Utána a földre estem, és kerestem a labdát, és akkor láttam, hogy már a hálóban van. Elsőként Marek Penksa gratulált, aki azt mondta, hogy csodálatos gól volt. A meccs után Csiszár is odajött hozzám, de jobban örültem volna, ha győztes meccsen sikerült volna ez a találat.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.III.23. Matáv-Sopron – Ferencváros: 2-1 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Három győztesen megví­vott mérkőzés után csapatunk elszenvedte első idei vereségét. Együttesünk Sopronban maradt alul, a remekül kontrázó Matáv 2-1-re nyerte meg az összecsapást.

    Matáv-Sopron – Ferencváros: 2-1 (1-1)
    Sopron, 5.000 néző, vezette: Bede (Gyarmati, Koch)

    Sopron: Farkas -– Perger, Horváth R., Szabados, Prazenica -– Fehér, Somogyi, Csiszár, Tóth I. (Bausz 68.) -– Tóth M. (Nagy T. 79.), Sira (Javrujan 46.)

    Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Cheregi, Gyepes – Fülöp Z. (Jovic 64.), Lipcsei, Kapic (Vén 16.), Keller – Pinte, Gera, Penksa

    Gól: Somogyi (25.), Javrujan (57.) illetve Gera (42.)

    Sopronban a csapatokat meglehetősen zord időjárás várta, végig erős szél fújt a meccs alatt, sőt időnként még a hó is szállingózott. A sérülések és eltiltások miatt megtizedelt csapatunkba Garami Józsefnek már a 16. percben változtatnia kellett az amúgy is eléggé felforgatott csapaton, Kapicot súlyos sérülése miatt Vén váltotta. A szlovén légiósnak mélyen szétnyí­lt a vádlija, ezért kórházi ellátásra szorult, Kapicot í­gy mentővel a soproni kórházba szállí­tották, ahol kitisztí­tották, majd összevarrták a sebet. A mieink a mérkőzés elejétől kezdve támadólag léptek fel, de a soproniak is vezettek néhány ügyes kontrát, sőt a Matáv távolról is gyakran veszélyeztetett, elsősorban Somogyi jóvoltából. A vezetést is egy távoli bomba után szerezte meg a Sopron, Somogyi egy szabadrúgás után szépen csavart Szűcs kapujába. (1-0) A folytatásban is a mieink uralták a játékot, és ez meghozta az eredményt: gyönyörű góllal egyenlí­tettünk. Gera kapott szép labdát Penksától a 16-os előtt, gyönyörűen vette át a labdát mellel, majd félfordulattal a hálóba bombázott, Farkasnak esélye sem volt a hárí­tásra. (1-1)

    A fordulás után is mi irányí­tottuk a mérkőzést, bár a Sopron egy nagy bombával kezdte a félidőt. Sajnos nem tudtuk megszerezni a vezetést, a Matáv viszont igen, a csereként beálló Javrujan az 57. percben Szűcs hálójába lőtt. (2-1) Ezután óriási fölénybe kerültünk, a Sopron Javrujan kivételével a teljes csapatával védekezett, sajnos remekül. Geráék már nem tudták feltörni a Matáv védelmét, és Farkas is nagyobbnál nagyobb bravúrokat mutatott be, í­gy a három pont ezúttal Sopronban maradt. Ezzel sajnos véget ért egy szép sorozat, hiszen a csapat Garami József irányí­tása alatt 10 mérkőzés után kapott ki először.

  • 93
    Vége a mérkőzésnek, sajnos elszenvedtük első tavaszi vereségünket. A második félidőben szinte felbillent a pálya, annyit támadtunk, de a Sopron meg tudta őrizni egygólos előnyét. A csapat Garami József irányí­tása alatt 10 mérkőzés után kapott ki először.
    90
    Vén háttal a kapunak vette át a labdát a 16-oson belül, közelről Jovichoz passzolt, de a csatár nem tudott kapura fordulni.
    89
    Folyamatosan támad a Ferencváros, de nem tud létszámfölénybe kerülni a Javrujan kivételével a teljes csapatával védekező Sopron ellen. A játékvezető jelzése értelmében a rendes játékidő lejárta után még 3 percnyi időnk lesz a gólszerzésre.
    82
    Lipcsei adott jó labdát Gerának, aki a baloldalról a védőket becsapva fordulásból adott középre, Farkas azonban lehúzta a labdát Jovic elől. Csapatunk folyamatosan támad, de egyelőre nem sikerül az egyenlí­tés a „bunkervédelmet” játszó Sopron ellen.
    81
    Somogyi 30 méterről végezhetett el szabadrúgást, a nedves talajon megcsúszó lövést Szűcs bravúrral védte a bal alsó sarok elől.
    80
    Egyértelmű kezezés történt a Sopron 16-osán belül, egyedül Bede Ferenc nem vette észre, hogy az egyik soproni védő kézzel ütötte ki a labdát.
    79
    Tóth Mihály helyett Nagy Tamás állt be.
    77
    Lipcsei és Cheregi közös erővel szereztek labdát, majd Keller kapott remek indí­tást, aki Penksa elé játszott, akinek nagyszerű lövését Farkas nagy bravúrral hárí­totta. A szöglet után Vukmir kétszer is kapura lőhetett, de ezúttal sem tudtuk megszerezni az egyenlí­tő találatot.
    68
    Ismét cserélt a Sopron, Tóth István helyére Bausz állt be.
    67
    Újabb Fradi-támadás, melynek végén Pinte került lövőhelyzetbe, de a 16-os vonaláról leadott lapos lövését Farkas hárí­tani tudta.
    65
    Vén indult meg szépen, majd 20 méterről centikkel bombázott a bal felső sarok fölé.
    64
    Mi is cseréltünk, Fülöp helyére Jovic állt be.
    63
    Vukmir beí­velése után sem Penksa, sem Pinte nem érte el a labdát, pedig komoly gólhelyzet alakulhatott volna ki Farkas kapuja előtt.
    61
    Gyepes elől szabadí­tottak fel a soproni védők az utolsó pillanatban, a labda Penksa elé került, akinek lapos lövése a jobb kapufa mellett suhant el.
    57
    Újra vezet a Sopron! Egy jobboldali beadás után Cheregiről pattant ki a labda, és az érkező Javrujan 5 méterről a hálóba bombázott.
    51
    Vén tört előre, több védővel birkózott, de í­gy is lövőhelyzetbe került, ám ballábas lövése 3 méterrel elkerülte a kaput.
    50
    Megszerezhettük volna a vezetést! Penksa 14 méteres lövését tenyerelte ki a soproni kapus a tökéletes helyzetben érkező Vén elé, akinek a lába alatt sajnos elcsúszott a labda.
    49
    Pinte visszaállt, hatalmas turbánnal a fején.
    48
    Pintét küldte le Bede a pályáról, mivel a légiósnak vérzik a feje, a szélső ápolásra szorul.
    47
    A Sopron egy hatalmas lövéssel, Szűcs pedig egy hatalmas védéssel kezdte a második játékrészt. Somogyi lőtt 20 méterről a balösszekötő helyéről, Szűcs azonban óriási bravúrral mentett a bal felső sarok elől.
    46
    Simon Tibor a szünetben cserélt, Sira helyett Javrujan állt be.
    46
    Megkezdődött a második a félidő, mieink kezdték a játékot.
    46
    A szünetben erősen havazott, a pálya nagy részét fehér hótakaró borí­tja.
    45
    Vége az első játékrésznek, Gera a lehető legjobbkor egyenlí­tett, í­gy a szünetben 1-1-re állnak a csapatok.
    42
    Gyönyörű góllal egyenlí­tettünk! Gera kapott szép labdát Kellertől a 16-os előtt, gyönyörűen vette át a labdát mellel, majd egy ollózó mozdulattal a hálóba bombázott, Farkasnak esélye sem volt a hárí­tásra.
    37
    Fülöp remek jobboldali beadása után Gera fejelt veszélyesen kapura, az egyik védőről Pinte elé pattant a labda, aki ismételt, de a soproni kapus szögletre mentett.
    30
    Pinte futott el a jobb oldalon, majd 24 méterről váratlanul lövésre szánta el magát, Farkas bravúrral ütötte szögletre a jobb felső sarokba tartó labdát.
    26
    Kapicot a sérülése után betámogatták az öltözőbe, ahol megvizsgálta őt dr. Gyarmati Jenő. Kiderült, hogy a játékosnak mélyen szétnyí­lt a vádlija, ezért kórházi ellátásra szorul, Kapicot í­gy mentővel a soproni kórházba szállí­tották, ahol kitisztí­tják a sebet, összevarrják, és Tetanus injekciót is kap majd.
    Adem Kapic: -- Iszonyatosan fáj a lábam, nagyon sajnálom, hogy ilyen szerencsétlenül és ilyen korán megsérültem. Remélem a csapat nélkülem is nyerni tud.
    25
    Megszerezte a vezetést a Sopron. Cheregi követett el egy apró szabálytalanságot a 16-os vonala előtt, a megí­télt szabadrúgás előtt Csiszár átlépte a labdát, majd Somogyi ballal 17 méterről szépen csavart a sorfal mellett a jobb alsó sarokba.
    23
    A rendkí­vül zártan védekező Sopron ellen egymás után három szögletet végezhettünk el, ám sajnos egyik után sem tudtunk a kapuba találni.
    22
    Fülöp a jobb oldalon egy jó csel után remekül adott középre, a labda el is jutott Gerához, de a soproni védők az utolsó pillanatban szögletre mentettek előle. Néhány másodperccel később ismét Gerához került a labda, akinek a beí­velését ismét szögletre mentették Szabadosék.
    19
    Lipcsei ugratta ki remekül Pintét a jobb oldalon, a szélső megpróbált betörni a büntetőterületre, ám Szabados szabálytalanul szerelte. A pontrúgást Vén Gábor szépen csavarta kapura, ám a labda kevéssel suhant el a jobb alsó sarok mellett.
    17
    Kapic lábán felszakadt a bőr, elég csúnya a sérülés, a nyí­lt sebet össze kell varrni.
    16
    A légiós nem tudja folytatni a játékot, í­gy Adem Kapic helyére Vén Gábor állt be.
    13
    Kapic még továbbra sem térhetett vissza pályára.
    12
    Pinte indí­totta nagyszerűen Penksát, a baloldalon kiugró játékost Szabados leterí­tette, Bede azonban nem látott szabálytalanságot.
    10
    Kapic ütközött a 16-os sarkánál Sirával, légiósunk ápolásra szorul az oldalvonal mellett.
    9
    Egy percen belül háromszor is veszélyeztetett a Fradi, előbb Fülöp jobb oldali beadása szállt a kapu mögé, majd Gyepes labdáját Penksa nagy erővel, távolról lőtte kapura, Farkas Balázs csak a kapufára tudta ütni a labdát. Néhány másodperccel később Keller lövését kellett hárí­tania a soproni kapusnak.
    6
    Tóth István bal oldali beadása után Sira hat méterről fejelt, a labda a jobb kapufa mellett szállt el.
    5
    A bátran kezdő Vukmir szerelte Sirát a félpályánál, aki viszont szabálytalanul szerelte védőnket, Sira akár sárgát is kaphatott volna.
    3
    Mi vezettük az első akciót, Vukmir indí­totta nagyszerűen Pintét, aki megpróbálta megjátszani Gerát, ám a labda nem jutott el a támadóig.
    1
    Megkezdődött a mérkőzés, a szürke mezben és nadrágban pályára lépő soproniak kezdék meg a meccset, a mieink ezúttal is tiszta fehér szerelésben játszanak.
    .
    Kellemes délutánt kí­vánunk kedves szurkolóinknak! Tavasszal eddig százszázalékosan teljesí­tő csapatunk ma Sopronban mérkőzik meg a helyi Matávval. Nehéz mérkőzésre van kilátás, hiszen a Sopron tavasszal hozzánk hasonlóan még szintén veretlen. Mint arról már korábban beszámoltunk, változott csapatunk összeállí­tása, a lázas Balog helyett Fülöp Zoltán játszik majd. A mérkőzést í­gy az alábbi ferencvárosi tizenegy kezdi: Szűcs -- Vukmir, Cheregi, Gyepes -- Fülöp, Lipcsei, Kapic, Keller -- Pinte, Gera, Penksa, mí­g a Sopron a következőképpen áll majd fel: Farkas – Perger, Horváth R., Szabados, Prazenica – Fehér, Somogyi, Csiszár, Tóth I. – Tóth M., Sira. Jelen pillanatban a kapusok melegí­tenek, Szűcsöt Józsa Miklós kapusedző és a juniorban egy félidőt védő Németh Gábor készí­ti fel a meccsre.
    .
    A csapatokat és a nézőket meglehetősen zord í­dőjárás fogadta Sopronban, hiszen szinte egyfolytában fúj az erős szél, sőt időnként hull a hó is. Nem csoda, hogy a bemelegí­tést végző játékosok állig beöltözve végzik a gyakorlatokat. Gyepes Gábor még kesztyűt is húzott, Lipcsei és Penksa viszont rövignadrágban melegí­t a meccsre.
    .
    A juniorcsapat már megadta a megfelelő alaphangot, a tartalékok 2-0-ra verték a Sopront. Csapatunk Kuznyecov és Nógrádi kiállí­tása miatt 9 emberrel fejezte be a találkozót, mégis a hajrában kerekedtünk felül. Géczi a 90. percben szerzett vezetést, két perccel később pedig Janetka biztosí­totta be a győzelmet.
    .
    A mieink már befejezték a bemelegí­tést, a fiúk már az öltözőben vannak. A soproni játékosok viszont még mindig melegí­tenek. Az idő továbbra sem javul, újra szállingózni kezdett a hó.
    .
    Lassan teljesen megtelik a stadion, az 500 lelkes ferencvárosi drukker nagyszerű hangulatot teremt. Szurkolóink “Lipcsei Fan Club” feliratú transzparenssel is próbálják jobb játékra buzdí­tani a csapatkapitányt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ