2002.III.27. Moldova – Magyarország: 0-2

A magyar labdarúgó-válogatott idei harmadik mérkőzésén megszerezte első győzelmét. Gellei Imre szövetségi kapitány csapata Chisinauban magabiztosan nyert két góllal Moldova ellen.

Barátságos mérkőzés:

Moldova – Magyarország 0-2 (0-1)
Chisinau, 2000 néző, V: Vitalij Goduljan (ukrán)

Moldova: Hmaruc – Catinsus, Sosnovschii (Olexici 46.), Rebeja (Andronic 46.), Covalenco – Pogreban, Ivanov (Covalciuc 45.), Iepureanu (Curteian 66.), Boret – Patula (Berco 66.), Clescenco (Golban 76.)

Magyarország: Király (Szűcs 82.) – Bodnár, Kuttor, Juhár, Mátyus (Hrutka 77.) – Kabát (Böőr 46.), Sebők V. (Tóth N. 46.), Lisztes (Bárányos 73.), Dárdai – Kenesei K. (Fehér M. 59.), Gera (Ferenczi 59.)

Gól: Kenesei (14.), Tóth N. (50.)
Sárga lap: Boret (2.), Andronic (86.) illetve Kabát (16.), Lisztes (44.)

14.perc: Dárdai átadásáról lemaradtak a moldovai védők, Kenesei egy csellel becsapta Hmarucot is, majd 3 méterről az üres kapuba gurí­tott (0-1).
29. Iepureanu szöglete után a magyar védők röviden mentettek, Patula 13 méterről próbálkozott kapáslövéssel, de elrúgott a labda mellett.
31. perc: Patula lépett ki Sebők mellett, de kisodródott és Király belevetődött 7 méteres lövésébe.
33. perc: Mátyus beadása után Gera 8 méterről fejelt centiméterekkel a kapu mellé.

A magyarok egy óriási védelmi hibát kihasználva hamar megszerezték a vezetést. Előnyük birtokában visszahúzódtak a saját térfelükre, átengedve az irányí­tást a hazaiaknak és kontrákkal próbálkoztak. A moldovaiak igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kialakí­tani, sőt Gera révén a magyar együttes tovább is növelhette volna a különbséget.

50. perc: Böőr beadása után Tóth N. két védő között 9 méterről a kapu közepébe helyezett (0-2).
64. perc: Iepureanu gurí­tott Borethez, akinek 14 méteres kapáslövése centiméterekkel kerülte el a magyar kaput.
81. perc: Dárdai emelt Böőr elé, aki estében kapásból lőtt, Hmaruc magabiztosan védett.

A két válogatott nem volt egy súlycsoportban. Bár a hazaiak többet birtokolták a labdát, a magyarok az első és a második játékrésznek is az elején lőttek egy-egy gólt, a továbbiakban pedig visszahúzódtak a térfelükre és kontrákra játszottak. Az erőtlen moldovai támadások visszaverése nem okozott komoly gondot a védőknek.

Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: – Nagyon mély talajú pályán, minden labdáért keményen meg kellett küzdeni. Örülök, hogy mi szereztük meg a vezetést, ez meghatározta a játék képét. A támadásépí­tések során sok volt a pontatlan átadás, ezen a téren mindenképpen javulnunk kell.

Victor Pasulko, a moldovai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: – Az eredménnyel természetesen nem vagyok elégedett, de a játékosok nem okoztak csalódást. Új csapatot épí­tünk, az út elején járunk, a külföldi sztárklubokban szereplő futballistákkal felálló magyar válogatott most még túl erős volt nekünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ