2002.IV.6. Dunaferr – Ferencváros: 0-1

Küzdelmes mérkőzésen a Dunaferr többet birtokolta a labdát, de Gera egyéni megoldása a Ferencváros javára döntött.

Dunaferr – Ferencváros 0-1 (0-1)
Akasztó, 4000 néző, V: Szarka

Dunaferr: Bita – Molnár Z., Éger, Bagoly (Salamon 26.), Kiss Gy. (Csehi 34., Sowunmi 79.) – Balaskó, Jakl, Lengyel, Rósa H. – Mészáros, Tököli

Ferencváros: Szűcs – Balog (Vukmir 46.), Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek – Pinte (Jovic 77.), Gera, Penksa (Zombori 86.)

Gól: Gera (13.)
Sárga lap: Bagoly (20.), Éger (78.) illetve Penksa (49.), Vukmir (65.)

13. perc: Gera rendkí­vül látványos mozdulattal, sarokkal átpörgette a labdát a védők felett, majd ballal, 8 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1).
15. perc: Penksa balról laposan középre adott, de Pinte nagy helyzetben nem találta el a labdát.
45. perc: Rósa 14 méteres lövését védte Szűcs.

66. perc: Balaskó 16 méterről kapásból próbálta bevenni Szűcs hálóját, a labda a jobb kapufát súrolva hagyta el a játékteret.
72. perc. Mészáros 20 m-es lövése kevéssel kerülte el a ferencvárosi kaput.

Nyilatkozatok:

Garami József: – Nagyon vártam a mérkőzés végét, hiszen csak egy góllal vezettünk és a második félidőben beszorultunk. Ebben az időszakban a szél is a hazaiakat támogatta, ami tovább nehezí­tette a dolgunkat. Jól játszó Dunaferrt sikerült legyőznünk.

Egervári Sándor: – Tipikusan egygólos mérkőzés volt, amelyet Gera fantasztikus megoldása és a belső védőink óriási hibája döntött el. A küzdeniakarásunkra nem lehet panasz, a második félidőben rengeteg helyzetet alakí­tottunk ki, de csak kapufáig jutottunk. Nem tehetek mást, gratulálok a Ferencvárosnak a győzelemhez.

Gera Zoltán: – Kriston Attila bedobása után sikerült átemelnem a labdát a védőm fölött és utána már nem volt nehéz a hosszú sarokba lőni. A gólig a mi akaratunk érvényesült, utána a Dunaferr átvette az irányí­tást, nem tudom, mi történt velünk a folytatásban. A tavaszi jó szereplésemben óriási szerepük van az orvosoknak, akik sérülésem után addig nem engedtek játszani, amí­g nem gyógyultam meg teljesen.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.IV.6. Dunaferr – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: A Dunaferr legyőzése után már csak 4 pont a hátrányunk az UEFA Kupa-szereplést jelentő 2. helyen álló Zalaegerszeg mögött. A nagy szélben rendezett mérkőzésen óriási küzdelemben sikerült megszerezni a három pontot.

  Dunaferr – Ferencváros: 0-1 (0-1)
  Akasztó, 6.000 néző, vezette: Szarka (Boda, Szabó P.)

  Dunaferr: Bita – Molnár, Éger, Bagoly (Salamon 26.), Kiss Gy. (Csehi T. 34., Sowunmi 80.) – Rósa H., Jakl, Lengyel, Mészáros – Balaskó, Tököli

  Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z. (Vukmir 46.), Dragóner, Gyepes – Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek – Pinte (Jovic 76.), Gera, Penksa (Zombori 86.)

  Gól: Gera (13.)
  Sárga lap: Bagoly (21.), Éger (79.) illetve Penksa (50.), Vukmir (65.)

  Nagyon jól kezdtük a találkozót, az első tí­z percben a mi akaratunk érvényesült. Penksa őrzése komoly gondot okozott a hazaiaknak, az elején csak szabálytalanul tudták szerelni. Teljesen megérdemelten szereztük meg a vezetést a 13. percben, Gera ismét parádés gólt lőtt: Kriston bedobása után sarokkal tette maga elé a labdát, majd Bita mellett a jobb sarokba helyezett. A vezetés után visszahúzódtunk a térfelünkre, átengedtük a kezdeményezést a hazaiaknak, akik nem tudtak mit kezdeni a jól záró védelmünkkel.

  A második 45 perc nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. A hazaiak óriási nyomást gyakoroltak a kapunkra, a szél is őket támogatta, ezért gyakran próbálkoztak távoli lövésekkel. Szerencsére Szűcs Lajos ezúttal is kiváló napot fogott ki és minden lövést hárí­tott. Ebben az időszakban a kelleténél is jobban beszorultunk, csak percekre sikerült csökkenteni a ránk nehezedő nyomást. Garami József cserékkel próbálta frissí­teni az együttest, amelyben mindenki óriási elszántsággal küzdött, de a játék ezúttal nem volt olyan folyamatos, mint máskor. A dunaújvárosiak az idő múlásával fokozatosan vesztették el a hitüket és végül, ha nehezen is, de sikerült megszereznünk a rendkí­vül fontos győzelmet. Ezzel tavasszal hatodik meccsünkön megszereztük ötödik győzelmünket

 • 93
  Vége a mérkőzésnek, Gera fantasztikus góljával 1-0-ra nyertünk Akasztón a Dunaferr ellen.
  90
  A tartalék játékvezető jelezte, hogy Szarka három percet hosszabbí­t.
  88
  Újabb helyzet adódott a hajrában a mieink előtt: Lipcsei szögletét követően Dragóner fejelt 7 méterről kapura, Bita azonban hárí­totta a jobb alsó sarokba tartó labdát.
  87
  Zombori kényszerí­tőzött Joviccsal, a visszakapott labdát 20 méterről, kapásból rálőtte, de a bevetődő Molnár szögletre mentett.
  86
  Garami József is cserélt: a megsérült Penksa helyére Zombori Zalán állt be.
  82
  Penksa a tizenhatoson belül elhúzta a labdát, majd átesett Salamon lábán. Szarka nem adott büntetőt, nehéz eldönteni, hogy jó í­téletet hozott-e.
  80
  Utolsó cserelehetőségét is kihasználta a Dunaferr: Csehi helyett Sowunmi lépett pályára. Az eset érdekessége, hogy Csehi is csereként állt be a 34. percben Kiss Gy. helyére.
  79
  Éger az oldalvonal mellett kí­méletlenül felrúgta az őt kicselező Szkukaleket. Igor szerencsére folytatni tudta a játékot, Égernek szerencséje volt, hogy megúszta ennyivel.
  76
  Másodszor cseréltünk: Pinte helyett Jovic állt be. A Videoton ellen múlt szombaton a csatár szintén csereként lépett pályára, akkor parádés góllal hálálta meg a bizalmat.
  70
  Balaskó egy indí­tás után kézzel tette maga elé a labdát, Szarka továbbot intett, a dunaújvárosi támadó a tizenhatoson belül üresen álló Mészároshoz passzolt, szerencsére Kriston az utolsó pillanatban szerelni tudott.
  67
  A bal oldalról végzett el szabadrúgást a Dunaferr: a beí­velt labdát Lipcsei fejelte ki, pont Balaskó elé, a fiatal támadó 18 méterről, kapásból lőtt, a labda a jobb kapufáról pattant mellé.
  65
  Vukmir kapott sárga lapot, mert a játékvezető szerint lerántotta Lengyelt.
  58
  Egy jobboldali Dunaferr beadás után védőink röviden szabadí­tottak fel, és az érkező Balaskó 16 méterről kapásból lőtt, ám Szűcs biztosan védte a jobb alsó sarokba tartó labdát.
  57
  Éger 18 méteres, középre tartó lövése után Szűcs ütötte a labdát a mezőnybe.
  55
  Tököli tört be a tizenhatosunkon belülre, lövése azonban a kitűnő ütemben közbelépő Dragónerben akadt el.
  51
  Teljesen váratlanul felkapcsolták a stadionban a reflektorokat. A napsütésben semmi sem indokolta ezt a döntést.
  50
  Penksa kezére pattant a labda, Szarka meglepetésre sárga lappal büntette Mareket.
  48
  Lipcsei előreí­velt szabadrúgása után Gera fejese alig kerülte el a kaput.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A hazaiak nem cseréltek, nálunk Balog helyére Vukmir jött be.
  46
  A szünetben:
  Dragóner Attila:
  -- Sajnos a rúgott gól ellenére nem találjuk a játék ritmusát, úgy érzem, hogy nagyon magunkra húzzuk a Dunaferrt. Ezen mindenképpen változtatnunk kell, elől többet kell a labdát birtokolni.
  Balog Zoltán:
  -- Sajnos a Dunaferr többet kezdeményezett, hátul akadtak gondjaink, többször is létszámfölényben hozták ránk a labdát Tököliék. Remélem a második félidőben a srácok tartani tudják az eredményt, és megnyerjük a meccset.
  45
  Szarka játékvezető lefújta az első félidőt.
  44
  A tartalék játékvezető jelezte, hogy egy perc hosszabbí­tás lesz.
  42
  Rósa í­velt be egy szabadrúgást a bal oldalról, a labda Salamon válláról pattant a kapunk fölé.
  40
  Tököli próbálkozott egy lövéssel 18 méterről, a labda méterekkel elkerülte a kapunkat.
  36
  Szkukalek remekül húzott el a bal szélen, kiváló ütemben adott középre, de a berobbanó Pinte térdéről a kapu fölé pattant a labda.
  34
  Már másodszor cserélt a Dunaferr: Kiss György egy ütközés után combsérülést szenvedett, a helyére Csehi állt be.
  30
  Mezőnyjáték folyik a pályán. Vezetésünk után kicsit visszahúzódtunk a térfelünkre, a dunaújvárosiak többet birtokolják a labdát, de veszélyes helyzetet nem alakí­tottak ki.
  26
  Máris cserélt Egervári Sándor: Bagoly helyett Salamon folytatja.
  26
  Tököli futott le az alapvonalig, középre lőtt, de szerencsére Gyepes jól helyezkedett és kivágta a labdát.
  23
  Tököli kényszerí­tőzött Kiss Györggyel a tizenhatosunkon belül, de a visszakapott labdát nem tudta kapura lőni, mert Balog és Dragóner együttes erővel szerelték.
  21
  Gyepes húzott volna el a bal szélen, Bagoly azonban buktatta, Szarka játékvezető pedig teljesen jogosan felmutatta a sárga lapot a dunaújvárosi játékosnak.
  20
  Újabb í­géretes lehetőség maradt kihasználatlanul: Gera szerzett remekül labdát, végigvezette a labdát a Dunaferr térfelén, majd a középen érkező Lipcsei elé tálalt volna, ám Éger az utolsó pillanatban közbelépett.
  15
  Újabb nagy lehetőség adódott a mieink előtt: az eddig tarthatatlan Penksa húzott el a baloldalon, remekül lőtt középre, ám az érkező Pinte előtt kicsit megpattant a labda, í­gy a szélső nem jutott lövéshez.
  13
  Már vezetünk is! Kriston bedobása után Gera fantasztikusan vette át a labdát, ezzel két védőt is becsapott, majd a kilépő Bita mellett a jobb alsó sarokba lőtt.
  10
  Az első Dunaferr próbálkozás: Tököli lőtt 17 méterről, ám lövése egy méterrel a kapu fölé szállt.
  9
  Penksa húzott el a bal szélen, jól adott középre, a szél azonban Gera elől Bita kapus kezébe fújta a labdát.
  5
  Penksát más másodszor szerelték szabálytalanul, ezúttal Balaskó durváskodott a szlovák légióssal szemben.
  2
  Ismét mi veszélyeztettünk. Gera kapott labdát, majd 18 méterről lőtt, de lövése a kapu fölött szállt el.
  1
  A Dunaferr kezdte a meccset, de a mieink azonnal labdát szereztek. Lipcsei iramodott, majd Gerát szöktette, ám az átadás egy picit hosszúra sikeredett.
  .
  Jó napot kí­vánunk Kedves olvasóinknak! Csapatunk ma a Dunaferr ellen mérkőzik meg a Borsodi Ligában, a találkozóra Akasztón kerül sor. A csapatok még az öltözőben vannak, de a meccs bí­rája, Szarka már jelezte a játékosoknak, hogy készüljenek fel a bevonulásra.
  .
  A mieink tiszta zöldben játszanak majd a mai meccsen, mí­g a Dunaferr játékosai fehér mezt és piros nadrágot viselnek.
  .
  A műsorközlő a kezdés előtt megköszönte az akasztóiaknak, hogy a dunaújvárosi stadion rekonstrukciója miatt vállalták a mérkőzés megrendezését.
  .
  A mieink az alábbi összeállí­tásban kezdtek: Szűcs -- Balog, Dragóner, Gyepes -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Pinte, Gera, Penksa, a kispadon Németh, Keller, Zombori, Vén, Szili, Jovic és Vukmir foglalt helyet. A hazaiak Bita -Molnár, Éger, Bagoly, Kiss Gy. -- Rósa H., Jakl, Lengyel, Mészáros -- Balaskó, Tököli felállásban léptek pályára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
10.16.17:45 M4Sport
MK: 10.19. 13:00, M4 Sport
10.22. 18:30 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport