2002.XI.20. Magyarország – Moldova: 1-1

A magyar labdarúgó-válogatott idei utolsó mérkőzésén döntetlent ért el Moldova ellen.

Barátságos labdarúgó-mérkőzés:

Magyarország – Moldova 1-1 (0-1)
Üllői út, 7000 néző, V: Wolfgang Sowa (osztrák)

Magyarország: Király (Babos 46.) – Urbán, Korolovszky, Gyepes (Juhár 46.) – Fehér Cs. (Bodnár 46.), Lipcsei (Zavadszky 46.), Lisztes, Dárdai, Szamosi (Böőr 68.) – Gera (Kenesei K. 46.), Tököli (Kabát 46.)

Moldova: Hmaruc – Covalenco, Pusca, Cebotari, Covalcius – Catinsus, Olexici, Boret (Priganiuc 62.), Patula (Golban 46.) – Ivanov (Lunev 59.), Frunza (Dadu 70.)

Gól: Dárdai (54.) illetve Patula (15.)
Sárga lap: Ivanov (45.)

15. perc: Korolovszky óriásit hibázott: a magyar térfélen Patulához passzolt, aki bevezette a labdát a büntetőterületre, majd okosan a kimozduló Király felett a kapu jobb oldalába emelt (0-1).
18. perc: Lisztes lőtt 22 m-ről, de a labda egy méterrel elkerülte a bal alsó sarkot.
29. perc: Lipcsei ugratta ki Lisztest, aki óriási helyzetben 10 m-ről a kapu fölé bombázott.
32. perc: Lisztes indí­totta Tökölit a félpályáról, de a ferencvárosi csatár gyatrán a moldovai kapus kezébe gurí­tott.

Lendületesen kezdtek a magyarok, de veszélyes helyzetet nem tudtak kialakí­tani, majd a védelmi hibából kapott gól megzavarta őket. A félidő utolsó 15 percére ismét magára talált a vendéglátó együttes, ám lehetőségeit sorra kihagyta.

55. perc: Dárdai 18 m-ről jobbal a kimozduló kapus felett a jobb felső sarokba emelt (1-1).
62. perc: Lisztes vállalkozott egy távoli lövésre, de a labda elkerülte a bal felső sarkot.
83. perc: Keneseit ugratták ki, aki nagy helyzetben, de egy kicsit kiszorí­tott szögből keresztbe lőtte a labdát a vendégek kapuja előtt.
84. perc: Zavadszky 20 m-es bombája néhány centiméterrel a keresztléc fölé szállt.

Az első játékrészben jobban játszott a magyar válogatott, mégis a vendégek szereztek vezetést. A házigazdák a szünet után is mezőnyfölényben voltak, de erejükből csak az egyenlí­tésre futotta.

Gellei Imre, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Az első játékrészben nagyon gyengén játszottunk. Sok volt a pontatlan átadás és a döntő szituációkban rendszeresen hibáztunk. A mezőny legjobbja az ellenfél kapusa volt, de az eredmény í­gy is igazságosnak mondható.

Victor Pasulko, a moldovai válogatott szövetségi kapitánya: – Jól ismertük a magyar csapatot és külön készültünk erre a találkozóra. Mivel nagyon fiatal csapatunk van, sok taktikai hibát követtek el játékosaim, de az eredményt igazságosnak tartom és sikerként könyveljük el a döntetlent.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ