2004.II.18. Magyarország – Örményország: 2-0

A magyar labdarúgó-válogatott – Lothar Matthaus szövetségi kapitány első mérkőzésén – kétgólos győzelmet aratott az örmények felett, í­gy csütörtökön az Európa-bajnoki résztvevő lett együttessel csatázik a döntőbe jutásért a nyolccsapatos ciprusi tornán.

Ciprusi torna, 1. forduló:

Magyarország – Örményország 2-0 (0-0)
Paphosz, 400 néző, vezette: Jeraszimu (ciprusi)

Magyarország: Babos – Komlósi, Dragóner, Bodor – Fehér Cs. (Bodnár 86.), Dárdai (Gera 69.), Németh N., Lőw – Lisztes (Lendvai 82.) – Kovács P. (Torghelle 69.), Szabics (Kovács Z. 82.)

Örményország: Ambartszumjan – Alekszanjan, Zecsin, Kirakoszjan (Mkrtcsjan 78.)- Hovszetjan, Hacsatrjan (Tateoszjan 80.), Voszkajan (Banadenbuk 74.), Melikjan – Art. Karamjan (Patuajan 62.), Arm. Karamjan (Grigorjan 61.), Hakopjan (Petroszjan 71.)

Gól: Szabics (63.). Lisztes (75.)

A mérkőzést egyperces gyászszünet előzte meg a tragikusan elhunyt Fehér Miklós emlékére. A magyar játékosok fehér szerelést viseltek, fekete karszalaggal.

20. perc: Kovács P. erőszakosan tört előre, majd a labda Szabicshoz került, a stuttgarti csatár 13 m-es lövését az örmény kapus nagy bravúrral ütötte ki oldalra.
24. perc: Lisztes bal oldali beadását követően Kovács P. 6 m-ről alig fejelt a kapu mellé.
26. perc: Hovszetjan 21 m-es hatalmas lövését Babos nagy bravúrral mentette az alapvonalon túlra.
35. perc: Hakopjan középen tört előre, két csel után 14 m-ről nagy helyzetből mellé lőtt.
37. perc: Arman Karamjan lefejelt labdája Hakopjan elé került, a csatár 10 m-es lövése a keresztlécről vágódott a kapu mögé.

48. perc: Szabics egy csel után az alapvonal közeléből az üresen érkező Liszteshez passzolt, a középpályás nagy helyzetből 7 m-ről fölé lőtt.
60. perc: Hakopjan egyedült tört kapura, de nem tudta eltolni a labdát a remekül kivetődő Babos mellett.
63. perc: Kovács P. jobbról középre rúgta a labdát, s az érkező Szabics 6 m-ről remekül pörgetett a kapus mellett a kapuba (1-0).
73. perc: Voszkanjan bal oldali beadása Petroszjan elé került, a cserejátékos 6 m-es lövését Babos óriási bravúrral védte.
75. perc: Szabics középen kiugrott, ütközött Ambartszumjannal, a labda továbbgurult, az érkező Lisztes pedig 10 m-ről – a keresztléc “közreműködésével” – a kapuba vágta azt (2-0).
93. perc: Patuajan a jobb oldalon cselezgetett, majd közeli lövését Babos nagy bravúrral hárí­totta.

Az első félórában a magyar csapat birtokolta többet a labdát, helyzetei is voltak, de komoly fölényt illetve előnyt nem sikerült kiharcolnia a lelkesen küzdő ellenféllel szemben. Lothar Matthaus szövetségi kapitány együttesének összjátékába számos hiba csúszott, igaz az örmények sem brillí­roztak. A hajrában viszont Hakopjan kétszer is veszélyeztetett, csak a szerencse mentette meg Babost és a magyar válogatottat a góltól.

A második játékrész első felében az örmények több lehetőséget is elhibáztak, pontosabban Hakopjan volt pontatlan. Később Szabics Imre remek megmozdulásával vezetéshez jutott a magyar együttes, az örmények azonban nem adták fel a küzdelmet, a remekül védő Babost azonban nem tudták “legyőzni”. A Matthaus-gárda előnye Lisztes megmozdulásával vált biztossá.

Lothar Matthaus szövetségi kapitány nyilatkozata: – Ez volt az első mérkőzésem a magyar válogatott kispadján, a siker nem nekem, hanem a csapatnak köszönhető. Az első félidőben már éreztem, hogy nyerhetünk, ám igazán a második játékrész elején találtunk magunkra. Ezzel együtt az utolsó negyedórában nyújtott produkciónk egyáltalán nem tetszett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ