2004.IX.8. VB selejtező, Magyarország – Izland: 3-2

A magyar labdarúgó-válogatott a horvátoktól szombaton, idegenben elszenvedett 3-0-ás vereséget követően szerdán 3-2-re nyert az izlandi együttes ellen a Szusza Ferenc-stadionban rendezett világbajnoki selejtezőn.

Világbajnoki selejtező, 8. csoport:

Magyarország – Izland 3-2 (0-1)
Szusza Ferenc-stadion, 6000 néző, v.: Tom Ovrebo (norvég)

Magyarország: Király – Gyepes, Juhász R., Tóth A. – Szélesi (Szabics 46.), Molnár B., Rósa D., Bodnár – Simek (Lőw 91.), Gera – Kovács P. (Torghelle 66.)

Izland: Arason – Bjarnason, K. Ö. Sigurdsson, Vidarsson, I. Sigurdsson –  Gretarsson (Gunnarsson 86.), Hreidarsson, J.K. Gudjonsson, Gudjohnsen (H. Sigurdsson 86.) – T. Gudjonsson (Einarsson 77.), Helguson

Gól: Gera (63.), Torghelle (76.), Szabics (80.) illetve Gudjohnsen (39.), I. Sigurdsson (78.)
Sárga lap: Rósa (26.), Torghelle (83.) illetve J.K. Gudjonsson (2.), Vidarsson (60.)

22. perc: Rósa bal oldali szögletét követően Gyepes 8 méterről fejelt kapura, Arason szépen védett.
36. perc: egy hosszú indí­tással Gudjohnsen ugrott ki, majd egy csel után 14 méterről lőtt, Király pedig nagy bravúrral, lábbal mentett.
39. perc: T. Gudjonsson jobb oldali beadására Gudjohnsen remekül érkezett, s 7 méterről a léc alá fejelt (0-1).

48. perc: egy hosszú indí­tással T. Gudjonsson ugrott ki a jobb oldalon, éles szögből 6 méterről lőtt, s a labda alig kerülte el a jobb alsó sarkot.
56. perc: Rósa bal oldali szabadrúgása után röviden mentettek a vendégek, a labda Simek elé került, az újpesti játékos pedig 17 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt.
63. perc: Rósa jobb oldali beadását követően Gera 5 méterről fejelt a léc alá (1-1).
76. perc: Gera parádésan emelt a kiugró Torghelle elé, aki balról éles szögből, 8 méterről a hosszú sarokba bombázott (2-1).
78. perc: egy gyors izlandi támadás során Gudjohnsen az üresen érkező Sigurdsson elé passzolt, aki éles szögből 7 méterről lőtt, a Gyepesen megpattanó labda pedig Király fölött a kapu bal oldalába hullott (2-2).
80. perc: egy kapu előtti kavarodás során a labda elgurult Torghelle előtt, de éppen Szabics elé került, aki a kapu közepébe lőtt (3-2).

A magyarok aktí­van, de rengeteg hibával kezdtek, í­gy az első negyedórában csak bosszankodott a közönség. A folytatásban is sokat kapkodott a Matthaus-csapat, nagy helyzetet nem is alakí­tott ki, igaz sokáig a vendégek sem háborgatták Király nyugalmát. A hajrában aztán a Chelsea sztárja, az addig szinte észrevehetetlen Gudjohnsen kétszer villant, s másodszorra sikeres volt.

A szünet után sem változott a játék képe, az izlandiak könnyedén rombolták a hazaiak akciót. Negyed óra elteltével azonban szép góllal egyenlí­tett a magyar csapat legjobbja, Gera Zoltán. A hajrában aztán parádés öt perc következett, s ebben is – a csereként pályára lépett Torghelle Sándor és Szabics Imre mellett – Gera játszotta a főszerepet.

A magyarok nem futballoztak jól, de végig küzdöttek a három pontért. A vendégek a találkozó nagy részében zártan és jól védekeztek, a hazaiak egyéni villanásai azonban megbontották a hátsó alakzatukat.

Az állás:

1. Horvátország 6 pont/2 mérkőzés
2. Svédország 3/2 (7-1)
3. Bulgária 3/1 (3-1)
4. Magyarország 3/2 (3-5)
5. Izland 0/2 (3-6)
6. Málta 0/1 (0-7)

Lothar Matthaus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: “Nagyon kemény mérkőzésen van túl mindkét válogatott. Remekül küzdött a csapat, elégedett vagyok a játékosokkal. Annak köszönhetjük a sikert, hogy végig bí­ztunk magunkban, és í­gy meg tudtuk fordí­tani a találkozót. A megszerzett három ponttal újra nyí­lt lett a küzdelem a csoportban.”

Asegir Sigurvinsson, az izlandi válogatott szövetségi kapitánya: “Gratulálok a magyar csapatnak a győzelemhez. Azt azért el kell mondanom, sajnálom, hogy nem szereztünk legalább egy pontot, ugyanis rászolgáltunk. Hiába, ilyen a futball, apróságok döntenek.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ