2011/12 – Fényévekre a harmadik csillagtól

7 hozzászólás a(z) 2011/12 – Fényévekre a harmadik csillagtól bejegyzéshez

  • Jobban örültem volna annak ha ennél szí­vmelengitöbb összefoglalót olvashatnék. Sajnos érvényesül a gyorsan felejtsük el szindróma. Amikor Döme ide jött biztam ,hogy sokkal jobbak leszünk. Nem vagyok feldobva attól, hogy tévedtem.
    Talán a következő szezon jobban fog sikerülni. Én azért még bizakdom.

  • Kedves Barátaim! Már a harmadik csillagtól tényleg messze vagyunk, de egymáshoz mégis közel. Mindörökké Ferencváros! Zárójelbe téve: remek elemzést í­rtál lalolib.

  • Kedves Laci!

    Köszönöm a soraidat. Mindig izgatott és érdekelt, hogy távol a hazától és a Ferencváros mindennapos életétől, hogyan látjátok a helyzetünket és valójában mi is köt össze benneteket a Fradival. Bármilyen cikkünkhöz is szólsz hozzá (legyen az egy fotelszurkolós “kirohanás” egy vereség után) mindig egy olyan különleges látásmódot olvasok ki a soraidból melyek sokszor lendí­tettek át a holtponton.
    És ami számomra a legfontosabb: soha nem akarsz csak úgy “bekiabálni” az ablakon, mindig a bizakodás és a remény ül ki a mondataidon.
    Ebben minden bizonnyal egyek is vagyunk. Bár nálam néha elgurulnak a gyógyszerek, de szerencsére eddig még mindig megtaláltam őket…legalábbis remélem.

    Üdv,
    Lalolib

  • Kedves Lalolib

    Megörültem az ùjbòl nagyon lelkiisermetetessen megìrt év összefoglalí sí nak.

    Ùgy éreztem, hogy – mint nem Magyarorszí gon élô Fradi-szurkolò – valamit megértettem a Fradi helyzetérôl, az elôzmények -és a következésekbôl is.

    Az embereknek szükségük van az olyan példamutatí sokra, amilyenre a Ferencví ros, a ferencví rosi szìnekben sportolò és a ferencví rosi szinekért szurkolò mindig képes volt, képes lesz vagy épp ùjbòl képes fog lenni.

    Példamutatò azért lehet, mert nem is erre ví gyik valòjí ban, hanem mert szìvel lélekel szìvesen teszi azt, amit tennie muszí j és amire erkölcsei elkötelezik. Ví lalni a nehézségeket. Nem hí trí lni a problémí ktòl. Bí tran elôre nézni. Aztí n azt tenni, amit kell és azt nem tenni, amit nem kell tenni.

    Minden példamutatí st vagy el lehet fogadni, vagy el lehet vetni. Ezért az emberek mindig hí lí sok fognak lenni, mert valami van, ami megbìzhatò, amire lehet szí mìtani. Ha nem tudnak elfogadni, akkor legalí bb meglesz a lehetôségük, hogy ellenezzenek.

    A Ferencví rosal szemben ìgy hí t csak „igen“, vagy „nem“ lehetséges.

    Ez nem öní mìtí s. A lelkes emberben rejlik az az érték, melyért minden kudarc és nehézség megéri az í rat.

    Egy Ferencví ros fel tudja mutatni, hogy a lelkesedés még nem halt ki. Helye van a tí rsadalomban. Ha meg nincs, akkor ùjra helyet kell teremteni neki.

    Az ember érték mert értékei vannak és értékeket tud érezni, fejleszteni és elôhìvni a mí sik emberben. Az ember érték, mert értékeiért harcolni és kitartani tud. Az ember érték, mert értékeket tud teremteni.

    A Ferencví ros is egy ilyen érték. Vigyí zni kell rí .

    Vigyí zni kell azokra, akik érte sportolnak, vagy dolgoznak. Vigyí zni kell az emberekre, hogy ne azonosuljanak azzal, amit csiní lnak, vagy aminek fel akarjí k haszní lni ôket, hanem megmaradhasanak embereknek. Vigyí zni kell a fiatal sportolòk és tehetségek lelkeire, akiket olyan könnyen be lehet csapni, el lehet keserìteni, vagy el lehet kedvtelenìteni.

    A Ferencví ros a lelkesek klubja. Azonban, ha a lélel kiköltözik, akkor a Ferencví ros sem lesz többé. A Ferencví ros a semmibôl lett. Mint minden teremtésnek a szabadsí g í llt a bölcsôjénél. A szabadsí g a szabad elkötelezettség.

    Lalolib szépen megìrta, hogy a Kaní nban még nem értünk el.

    Azonban nem csak mi megyünk Kanan irí nyí ban, hanem az is ùtban van mihozí nk.

    A csillag fénye egy kicsit csalòka, mert mí r milliò évek òta kigyùlhatott a bolygònak az a fénye, amely most megérkezik csak hozzí nk.

    A gyertya fénye földközelebb, mert gondozí sunkra van bìzva, hogy ne aludjon ki.

    Nem mi gyùjtottuk, de felelôségünk, hogy ne aludjon ki az a lelkesedés, mely a gyertya folytonos halí lí val fizetôdik . Aki ég, az mindig a sají t anyagí t ví ltoztassa í t fénynyé és melegségé.

    A Ferencví rosnak ezért az a feladata, hogy toví bb í rassza a lelkesedés fényét. A lelkesedés tüzében minden kicsinyeségnek égnie kell.

    Fel a szìvekel. Kiví nok Nektek és a Ferencví ros vezetôségének sok lelkesedést és bí tor tiszta, nemeslelkû odaadí st.

    Az elsô E-betû errôl szòl.

  • Nehéz bármi is hozzátenni a fentiekhez.Csúnya egy évad volt,jobb lesz minnél hamarabb elfelejteni.Bizni eddig is biztam és ezután is fogok.Mert Fradi volt és mindig is lesz.Mert az örök,történjen bármi, szenvedjünk bármennyi vereséget is.Higgyétek el, lesz egy jobb is!

  • Csatlakozva becefix megállapí­tásaihoz én is úgy gondolom, hogy Fradinak lesz még jövője, mert nélküle nem lehet elképzelni a magyar labdarúgást. Az persze tény,hogy nagyon évadot zártunk,sőt a vereségek száma a legrosszabb idényt mutatja.
    Nem bünösöket kell kreálni hanem tényleg rámutatni a hiányosságokra. Erre tényleg nagyszerű lalolib összeállí­tása még akkor is ha nem mindenben értek egyet a megállapí­tásaival. De mi szurkolók vagyunk és az a dolgunk, hogy meccsre járjunk és ha van lehetőségünk akkor elmondjuk a véleményünket. Én Détárival egy kicsit erősebb kritikát is megfogalmaztam volna, hiszen ahogy í­rtad is, a régi munkahelyein mindig elég önálló véleménnyel és határozott álláspontokkal hí­vta fel a figyelmet. Itt nálunk mert úgy érzem mindenáron egy alkalmazkodó edzővé vált és amikor igazán határozottan kellett volna viselkedni, akkor inkább meghátrált mert nem akart a vezetőséggel szemben menni.
    Ami a játékoskeretet illeti ott sem mindenkit örökölt Döme, hiszen télen főleg olyan játékosokat igazoltunk akik nem váltak be.
    Ezektől függetlenül bizom én is, mert egy Fradinak örökké lennie kell!

  • Kedves Lalolib!

    Ismét egy ferencvárosi szí­vvel és hagyománytisztelettel í­rt remek í­rás ez a kis visszatekintés!
    Közismert célpesszimizmusomtól eltérően most kissé optimistább vagyok. A Ferencváros akkor is márkanév lesz és akkor is hí­vó szó lesz a tömegeknek, amikor már Vidi meg Loki csupán történelem. Az FTC szó többet jelent sokunk számára, mint egy sportklubot. Jelenti a történelmet , a hagyományt, az együvé tartozást, a sokat szenvedett, de óriási szí­vű és lelkű magyar emberek közös sikereit! A három E-t , a bajnoki és kupagyőzelmeket, a Fradi-szí­vű játékosokat és a tele aréna fantasztikus hangulatát! Mindent, ami több, mint CSAK sport! Hajrá Fradi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ