2012.IX.2. NB II, Vasas – Ferencváros II.: 1-0

A másodosztályú labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjának harmadik fordulójában harmadik vereségét szenvedte el a Ferencváros II, amely ezúttal a Vasas vendégeként maradt alul minimális különbséggel.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Joaquim Machado Gonçalves, a Vasas vezetőedzője: – Nehéz feladat vár ránk, eddig sem voltak könnyű meccseink, a döntetlenjeink azt biztosí­tották, hogy – noha még nagyon a bajnokság elején járunk – versenyben maradtunk vetélytársainkkal. Most már viszont végre nyernünk kell, és én úgy gondolom, hogy meg is lesz a három pont.

A mérkőzés:

Vasas – Ferencváros II.: 1-0 (0-0)
Illovszky stadion, 1.500 néző, vezette: Németh Ádám (Becséri, Butkai)

Vasas: Szatmári – Görgényi, Mehmedagic, Lucas, Füredi (Polényi 46.) – Thiago, Ferkó Á. – Deyvison (Szilágyi P. 75.), Kovács D. (Mundi 59.), Katona – Bobo
kispad: Halasi, Mileusnic, Venczel, Balogh B.
edző: Joaquim Machado Gonçalves

Ferencváros: Ranilovic – Simita, Vattai, Batik, Tóth A. – Nyilasi B., Inoescu (Papp M. 46.), Peszmeg (Menyhárt 78.), Gárdos (Majzik 66.) – Máté, Beliczky
kispad: Rigó, Erdei G., Kleizer, Nehéz
edző: Lipcsei Péter

Gól: Bobo (78.)
Sárga lap: Polényi (75.) illetve Menyhárt (82.), Vattai (90.)

A Vasas hivatalos honlapjának beszámolója:

A biztonságiak és a rendőrség részéről is nagy volt a készültség, de végül mindössze alig negyvenfős szurkolótábor érkezett az Üllői útról, és ők is meglehetősen visszafogottan viselkedtek. Nem tudni, hogy emiatt vagy sem, de végül a vasasos keménymag is maradhatott jól megszokott helyén, az állótribünön.

Azt is megszokhatjuk lassacskán, hogy találkozóink többnyire az erőfelmérés jegyében kezdődnek. Ezúttal is komótos futballt láttunk a csapatoktól, és ez inkább a mi térfelünkön zajlott. Az első negyedóra végén morajlott fel először a nézőtér, egykori játékosunk Beliczky Gergő pontos indí­tását követően Máté alig lőtt a kapunk mellé. Lassacskán aztán átvettük az irányí­tást. Az újonc Deyvison pontos szögletei után két alkalommal Bobô került közel a gólszerzéshez, egy kontratámadásunk után pedig Katona Máté, ám valami mindig hiányzott a sikeres befejezéshez. Egy nem túl sok maradandó pillanatot hozó félidő után, gólnélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A folytatásban történtekre viszont annál jobban emlékezhetünk majd, mert bár csak egyetlen gól született, de hatalmasabbnál hatalmasabb ziccerek maradtak kihasználatlanul. Először Mehmedagic veszélyeztetett szabadrúgásból, aztán a Fradi kapusának Ranilovicnak a percei következtek, aki braziljainkat, Deyvidsont, Bobót és Lucast babonázta meg. Sorsdöntő fordulatnak bizonyult a hatvanadik percben Mundi Roland becserélése, középpályásunk ugyanis nagyfokú kreativitással indí­totta támadásba társait. Persze eközben szükségünk volt a szerencsére is, mivel a 73. percben Beliczky Gergő Szatmári kapujának torkában rúgta mellé-fölé a labdát. Ha ez bemegy, lehet, hogy minden másként alakul. Röviddel ezután Polényi Gábor hibázott el egy ajtó-ablak helyzetet, ám ezt követően Mundi precí­z beadását Bobô már védhetetlenül fejelte a hálóba, és megszereztük a hőn áhí­tott vezetést. Az utolsó tí­z perc akár gálaelőadássá is válhatott volna, hiszen ha szigorúak vagyunk, akkor is legalább négy óriási gólszerzési alkalom maradt kihasználatlanul. Polényi pedig a nap hőse cí­met érdemelhette volna ki, hiszen még legalább kétszer állt nagyon közel a gólörömhöz, csakúgy mint Szilágyi és egy gyönyörű ollózás után Mehmedagic is, ám az eredmény nem változott.

A végén pedig következhetett a győztes meccsek után megszokott örömködés, pacsizás a nézőkkel, és Buck Miklós vezényletével az: „aki ugrál Angyalföldi….” cí­mű előadás. Az mindenesetre feltűnő volt, hogy braziljaink még nem tudják a pontos koreográfiát, de az is másodpercek alatt világossá vált, hogy gyorsan tanulnak… Szurkolóink pedig – akik az egész meccs alatt példamutatóan biztatták a fiúkat – azzal a jó érzéssel mehettek haza, hogy talán újra alakulóban van egy szerethető csapat.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Joaquim Machado Gonçalves: – Az első félidőben csak szenvedtünk, a nagy meleg is megnehezí­tette a dolgunkat. A folytatásban több kockázatot vállaltunk, a cseréink is lendületet hoztak játékunkba, és végül akár több góllal is nyerhettünk volna.

(A Vasas hivatalos honlapja, az nso.hu és az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
11.28. 19:30, m4sport
12.02. 21:00, m4sport
12.05.17:00, m4sport
12.08. 21:00, m4sport
12.12. 17:00, m4sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ