2012.XI.25. NB II, Ferencváros II. – Szolnoki MÁV: 1-0

A Keleti csoport 15. játéknapján Hakola utolsó percében lőtt tizenegyesével egygólos győzelmet aratott Lipcsei Péter csapata.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

– Túl sok előrelépés nem történt a héten – kezdte mérkőzés előtti nyilatkozatát Bontovics Ferenc. – A szerdai – megnyert – Magyar Kupa találkozót követően Szeleczki Alex térdsérülés miatt kidőlt a sorból. Ráadásul a héten többen betegség miatt hagytak ki edzéseket, még a régebbi sérültjeink nem épültek fel (Mile és Rokszin eltiltás miatt, még Antal Gábor, Bohner Roland, Fritz Attila, Kocsis Dávid, Nagy István, Szeleczki Alex, Tóth Zoltán, Urbán-Szabó Viktor és Zováth János sérülés miatt). Nincs más választásunk, í­gy kell megoldanunk ezt a mérkőzést. Az utolsó erőtartalékjainkat is be kell vetnünk annak érekében, hogy ponttal, vagy pontokkal távozzunk az Üllői útról.

A mérkőzés:

Ferencváros II. – Szolnoki MÁV: 1-0 (0-0)
Albert stadion, 100 néző, vezette: Gaál Gyöngyi (Medovarszki, Buzás)

Ferencváros II: Ranilovic – Simita, Otten, Grúz, Sváb – Gárdos (Holman 46.), Batik, Peszmeg (Papp M. 70.), Hakola – Beliczky, Máté (Nehéz 81.)
kispad: Hermány, Tóth A., Erdei G., Gál
vezetőedző: Lipcsei Péter

Szolnoki MÁV: Rézsó – B. Tóth, Tamási, Kiprich, Nagy D. – Pintér L., Kállai – Tisza, Szepessy, Lengyel – Vári
kispad: Gerhát, Demeter, Csajbók, Tóth P., Vatai
vezetőedző: Bontovics Ferenc

Gól: Hakola (90+1. – 11-esből)
Sárga lap: Otten (25.), Holman (79.), Grúz (87.) illetve B. Tóth (34.), Tisza (44.)

Az első tí­z percben a mi akaratunk érvényesült, irányí­tjuk a találkozót, ám helyzetet egyelőre nem sikerült kialakí­tani. A 15. percben felpezsdültek az események. Az egyik oldalon Vári ugratta ki B. Tóthot, aki ziccerben vezethette a labdát, lövését azonban Ranilovic lábbal, bravúrral hárí­totta. Az ellentámadás végén Hakola ment el a jobb szélen, középre gurí­tott, ahonnan az érkező Beliczky nagy helyzetben centikkel lőtt mellé. Az első félóra végén mindkét csapat helyzetbe került: a szolnokiak Tamási közeli fejesével, a mieink Peszmeg lövésével veszélyeztettek. A félidő hajrájában Hakola baloldali szabadrúgását tolta ki Rézsó a léc alól, gól tehát még nem született, a csapatok 0-0-s döntetlennel mehettek a szünetre.

A szünetben a mieinknél Holman váltotta Gárdost. A második félidő elején Hakola beadása után kerülhetett volna nagyobb helyzetbe csapatunk, ám a vendégvédők tisztáztak. A kontrából Szepessy lövésével veszélyeztettek a szolnokiak, Ranilovic azonban védett. A 72. percben Peszmeg lőtt 22 méterről Hakola legurí­tása után, az egyik szolnoki lábról szögletre pattant a labda. Nem sokkal később Holman emelt szépen középre, Máté 10 méterről fejelt, Rézsó azonban fogni tudta a kí­sérletet. Az utolsó percben Svábot rúgták fel a tizenhatoson belül, büntető! A tizenegyest Hakola magabiztosan a jobb alsóba lőtte, 1-0. Újabb gól nem született, í­gy csapatunk 1-0-s győzelmet aratott.

Második csapatunk a 9. helyről folytathatja tavasszal.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Lipcsei Péter (FTC): – El kell ismerni, hogy nem játszottunk jól, többen is a szintjük alatt futballoztak, talán néhányan azt hitték, már vége a szezonnak. A találkozón azonban a mi akaratunk érvényesült, folyamatosan nyomtunk, és örülök, hogy sikerült megszereznünk a három pontot. Emellett az is pozití­vum, hogy kapott gól nélkül hoztuk le az összecsapást. A legutóbbi hat találkozóból ötöt megnyertünk, í­gy jól zártuk az őszi szezont, összességében elégedett vagyok a srácokkal.

Bontovics Ferenc: – Sajnálom a játékosaimat, mert nagyon sokat tettek annak érdekében, hogy ponttal vagy pontokkal távozzunk az Albert-stadionból. Megint olyan rutintalanság döntött, ami a teljes őszi szereplésünket végigkí­sérte. Nem érdemeltünk vereséget.

(A Ferencváros és a Szolnok hivatalos honlapja, az nso.hu, és az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
09.22.20:00 M4 Sport
09.26. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 09.30. 21:00 M4 Sport
10.03. 17:00 m4 Sport
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ