2012.XI.9. NB II, Újpest II. – Ferencváros II.: 1-2

A Keleti csoport 13. fordulójának nyitómérkőzésén második csapatunk Nyilasi és Gárdos góljaival Újpestről hozta el a bajnoki pontokat. Lipcsei Péterék az 8. helyre léptek előre a tabellán.

Újpest II. – Ferencváros II.: 1-2 (0-1)
Szusza stadion, 300 néző, vezette: Kovács J. Zoltán (Király, Szeles)

Újpest II.: Floszmann – Szokol, Litauszki, Rubus, Nagy J. – Eninful, Banai B. – Horváth R. (Magos 47.), Barczi, Kovács D. (Toricska 71.) – Szabó B. (Dombai 57.)
kispad: Bősz, Erős, Baranyai, Popovics
edző: Ví­g Péter

Ferencváros II: Kunsági – Simita, Grúz, Batik, Birtalan – Vass (Peszmeg 71.), Busai – Gárdos, Nyilasi B. (Nehéz 75.), Holman (Kleizer 86.) – Beliczky
kispad: Hermány, Tóth A., Erdei G., Vattai
edző: Lipcsei Péter

Gól: Rubus (90+2.) illetve Nyilasi B. (17.), Gárdos (85.)
Sárga lap: Szabó B. (23.), Kovács D. (34.), Barczi (69.), Rubus (75.), Banai (86.)  illetve Batik (54.)

Az első percek mezőnyjátékkal teltek el, a kapuk nem forogtak veszélyben, a labdát közel azonos mértékben birtokolták a csapatok. A 9. percben Beliczky cselezgetett az alapvonal környékén, a tizenhatoson belül, de középre gurí­tott labdáját lefülelték, majd kivágták a védők Gárdos elől. Az első helyzet az Újpest II előtt adódott: egy jobbról belőtt labdát Szabó Bence 12 méterről a kapu fölé lőtt kapásból. Nem sokkal később ismét Szabó lőtt két védőnk szorí­tásában, de Kunsági bravúrral hárí­tott. A 17. percben Gárdos bolondí­totta meg védőjét a jobb oldalon, majd kiválóan helyezte középre a labdát, ahol Nyilasi érkezett. Középpályásunk 12 méterről tüzelt, és Floszmann ugyan még bele tudott érni a labdába, de a játékszer végül az újpesti kapuban kötött ki (0-1). Az Újpest II játékában is benne van a gól, de szerencsére a mieink támadásaiban is van fantázia: a 21. minutumban Beliczky bal alsó felé tartó lövését fogta a lilák kapusa. A két helyzet óta nem nagyon forogtak veszélyben a kapuk. A 30. perc környékén Gárdos csupaszí­v játékát lehetett kiemelni – tegyük hozzá, a többiek is csúsznak-másznak. A szünetig hátralevő perceket ugyan az Újpest térfelén töltötte csapatunk, de több gól, sőt még helyzet sem nagyon alakult ki. A pihenőre 1-0-s előnnyel vonulhattunk.

Rögtön az újrakezdést követően Holman került kissé kisodródva ziccerbe, de Floszmann bravúrral védett. A kipattanót Birtalan tüzelte rá, de a kapus ismét a helyén volt. A lila-fehérek főként ellentámadásból tudnak veszélyt okozni a kapunk előtt. Egy ilyen akció végén Barczi maradt le a labdáról százszázalékos gólhelyzetben… A 62. percben Vass került tiszta lövőhelyzetbe, de tekerését Floszmann elcsí­pte. A második félidő kissé visszafogottabb játékot hozott. A játékot a mieink irányí­tják, de a tizenhatos vonalánál az újpestiek többnyire meg tudják akadályozni próbálkozásainkat. A 77. percben Gárdos kapott labdát a jobb oldalon, maga elé tette, majd lövésre szánta el magát. Az életerős kí­sérlet a felső kapufán csattant – közel volt a gól… Továbbra is nyomunk: a 83. percben Peszmeg lőtt 22 méterről, és csak centikkel tévedett… Labdája a bal felső mellett suhant el. A 85. percben Gárdos tört be a tizenhatoson belülre ziccerben. Lövésébe beleért Floszmann, de a mérkőzés során a labda másodszorra is a hálóba került (0-2). A hosszabbí­tásban Barczi kapott egy labdát a jobb oldalon. Átvette, majd egy lövőcsellel elfektette a védőt és középre lőtt. Az üresen érkező Rubus a hálóba lőtt. (1-2).

A kapott gól ellenére mieink győzelme nem forgott veszélyben, Lipcsei Péter fiai megérdemelten nyertek 2-1-re az ősi rivális otthonában.

További képek …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ví­g Péter: – Alacsony szí­nvonalú mérkőzést játszott a két csapat, az összecsapás sem iramában, sem játékában nem közelí­tette meg a korábbi hazai meccseink szí­nvonalát. Messze nem azt kaptam vissza a csapattól, amit előzetesen elvártam tőlük. Sem labdaszerzésben, sem előrejátékban nem láttam vissza azokat a dolgokat, amelyeket szerettem volna. Ki lehet kapni, úgy, amilyen játékkal kikaptunk mondjuk Békéscsabán, vagy Nyí­regyházán, de most sajnos nem erről volt szó. Néhány játékos nagyon gyenge teljesí­tményt nyújtott, hasonló produkció mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is fogunk, de ez már maradjon az öltözőn belül.

Lipcsei Péter: – Az egész csapattal elégedett vagyok. Eddig Nyilasi Bálintot sokan kritizálták, most maradéktalanul jól játszott, és megemlí­thetem Busai Attilát is, akit régen láttam ilyen elánnal futballozni. De hát a visszajátszóknak í­gy is kell, í­gy tudják épí­teni saját magukat. Én a második csapatok teljesí­tményét tekintem mérvadónak. A mi csoportunkban a Honvéd még előttünk van, de az Újpest és a Debrecen második együttese már mögöttünk, és nyugaton is hátul vannak a tartalékcsapatok. Szóval ez a mérvadó, meg persze az, hogy a játékosok minél jobban fejlődjenek.

(A Ferencváros és az Újpest hivatalos honlapja, az nso.hu, a pepsifoci.hu és az MLSZ adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011100ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
09.22.20:00 M4 Sport
09.26. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 09.30. 21:00 M4 Sport
10.03. 17:00 m4 Sport
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ