2016.III.13. NB III, Csepel – Ferencváros II.: 2-0

20160313-csepel-szurkolok

NB III: 10 ezer néző, drukker a kandeláberen – Fradi-verés Csepelen

A szigeti őrületben 2–0-s vereséget szenvedett a Gyömbérrel és Busaival felálló Lipcsei-csapat.
A labdarúgó NB III Nyugati csoportjában a listavezető Ferencváros II 10.125 néző előtt 2–0-s vereséget szenvedett Csepelen.

Nyilatkozatok:

20160313-csepel-jenner„Fantasztikus, hogy ennyi szurkoló itt van. Megí­gértem a barátaimnak hogy eljövök, jó érzés itt lenni és látni a Fradi tartalékcsapatát – nyilatkozta az NSO-nak Julian Jenner, aki volt csapattársa, a 2013-ban az FTC futballistájaként elhunyt Akeem Adams szerelésében tűnt fel. – Azért vagyok Adams mezében, mert inspirál engem. És tiszteletből. Ha beszélek a szurkolókkal, azt mondják, hogy ha meghalsz, akkor is bajnok vagy.”

A mérkőzés:

Csepel – Ferencváros II.: 2-0 (1-0)
Csepel, 10.125 néző, vezette: Kiss Norbert (Kepe, Mohos)

Csepel: Botlik – Tóth Cs., Mészáros, Haraszkó, Teplán – Horváth Á. (Gauzer 82.), Hesz, Sztankó, Simon K. – Szabó Á. (Balogh Z. 87.), Szemán (Horváth G. 69.)
kispad: Koller, Rácz B., Schleinig, Baksa
vezetőedző: Balogh István

Ferencváros II.: Rácz G. – Kárász, Szpirulisz (Lipcsei K. 80.), Gyurácz, Silye – Farkas A., Gyömbér (Hodgyai 66.) – Zsivoczky P. (Kovács K. 46.), Busai, Adamcsek – Popov
kispad: Sebestyén, Szenes B., Gőbölös, Fábián
vezetőedző: Lipcsei Péter

Gól: Szemán (39.), Mészáros (63.)
Sárga lap: Simon K. (28.), Tóth Cs. (55.), Botlik (77.)

A fradi.hu hí­re a találkozóról

A fradi.hu hí­re a találkozóról

Mint ismert, a Ferencváros labdarúgócsapatának szervezett szurkolói csoportjai nagyrészt távol maradnak az NB I-es gárda bajnoki meccseitől, í­gy tiltakozva a Groupama Aréna beléptető rendszere ellen, ám ma a Csepel FC–FTC II NB III-as bajnoki meccsen ott voltak a lelátón. A találkozóra vidékről és külföldről is hí­vtak különböző táborokat.

A Csepel FC hivatalos tájékoztatása szerint 10 125 fizető néző látogatott ki a mérkőzésre.

A Ferencváros az első félidőben ráfizetett a kényelmes, NB III-as tempóra, annak dacára, hogy az első keretből Busai Attila, Gyömbér Gábor és Popov Patrik is a kezdőcsapatban kapott helyet.

A vendégek hiába birtokolták többet a labdát, a hazaiak a második helyzetükből Szemán Lajos révén a 40. percben megszerezték a vezetést. A hazaiak csatára a tizenhatos jobb oldaláról, jobbal a hosszú sarokba lőtt. Remekül eltalált lövés, szép gól! 1–0

(Nemzeti Sport)

(Nemzeti Sport)

Ezt megelőzően is Szemán veszélyeztetett, de akkor a kapu torkából az oldalhálóba vágta a lécről leperdülő labdát.

A második félidő elején a Fradi megúszott egy kapufát, ám a 63. percben már nem volt irgalom számára: növelte előnyét a hazai csapat, ezúttal Mészáros Attila lőtt közelről a kapuba. 2–0

A kapott gólra a vendégek vezetőedzője, Lipcsei Péter cserével reagált, Gyömbér helyett Hodgyai László állt be.

A hajrában mind a két vezetőedző tovább frissí­tette pályán lévő állományát, a cserék azonban nem hoztak újabb gólt. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a hajrához közeledve az egyik ferencvárosi szimpatizáns görögtűzzel a kezében felmászott az egyik kandeláberre, majd rövid ott-tartózkodást követően és a hangosbemondó felszólí­tására lemászott onnan.

Hiába a különleges hangulat, és az FTC II-t hiába buzdí­totta több ezer drukker, az NB III Nyugati csoportjának listavezetője vereséget szenvedett a 14. helyen álló Csepeltől.

A ferencvárosi szurkolók „Szép volt, Csepel!” rigmussal búcsúztak a Béke téri stadiontól (a végén még a Himnuszt is elénekelték) – a dicséretet nemcsak a szigetországi rendezők érdemelték ki, hanem a hatalmas szí­vvel küzdő és megérdemelt győzelmet arató csepeli futballisták is.

A mérkőzésről korábbi cikkünkben is olvashat, amelyben hangulatjelentő képeket, videókat is talál. A meccs előtt a Fradi korábbi játékosával, Julian Jennerrel is beszélgettünk, aki később a kerí­tésen állva buzdí­totta a zöld-fehéreket.

További képek: Farkas ZsoltRenner TamásSas Gábor

*

Úgy tiltakoztak tí­zezren Csepelen, hogy szurkoltak

Sikersztori a stadionépí­tés. Már NB III.-as csapatoknak is húznak fel új stadionokat, miközben a NB I.-ben üresen konganak a lelátók. A szurkolók nem szurkolnak, a drukkerek nagy része nem megy ki meccsre.

Valószí­nűleg olyan tiltakozás, mint amilyen vasárnap délután Csepelen történt, még soha nem volt a futball történetében.

Úgy tiltakoztak, hogy elmentek szurkolni.

Ferencvárosi szurkolók a Groupama Arénát bojkottáló része Csepelre utazott a Ferencváros második csapatának meccsére, hogy jelenlétével demonstráljon az ügy mellett.

Tí­zezer ember volt a meccsen, és nem éppen az NB III.-as meccs, vagy éppen Lipcsei Péter kedvéért. Sőt, a Ferencváros korábbi legendáját sűrűn emlegették a szurkolók, mint ahogy Kubatov Gábor elnököt is.

A szurkoló már csak ilyen, harcol valamiért, vagy valami ellen. Ahogy körbekérdeztünk, volt olyan, aki csak fél éve jár meccsre, de olyan is akadt, aki 30 éve. A közös bennük, hogy egyik sem szereti a mostani a Ferencvárost. Nem lenne könnyű megmagyarázni, miért.

Mindenesetre erre a harmadosztályú meccsre annyi néző jött ki, mint az egész szombati NB I.-es fordulóban összesen.

És ennek üzenete van. A szurkolók, a drukkerek, a csapatokért rajongó emberek jelentős része most valami egész mást akar, mint amit az aktuális sportpolitika elképzel, és amit sikerként próbál eladni.

Majdnem 10 ezer ember jó kedvűen hagyta el a csepeli stadiont. A hazaiak azért, mert 2-0-ra nyertek, a fradisták meg azért, mert végre szurkolhattak. Tapsolt a csepeli fradista, tapsolt a ferencvárosi csepeli, és mindenki jól érezte magát.

A szurkolók ma csatát nyertek meg.

Futballhangulat volt Csepelen, olyan, amilyet már évek óta nem láttunk Magyarországon.

NS-20160316-HF02-20160313

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az index.hu, a Ferencváros és a Csepel hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

12 hozzászólás a(z) 2016.III.13. NB III, Csepel – Ferencváros II.: 2-0 bejegyzéshez

 • Paulo Coelho szerint “a harcos erénye: megérti, hogy az akarat és a bátorság nem ugyanaz. A bátorság félelmet és hí­zelgést parancsolhat, de az akaraterő türelmet és kompromisszumot követel.” Annyi fölösleges sérelem és harc után itt az ideje a türelemnek és a kompromisszumnak. Egyszerűen nincs más megoldás.

 • Azért ez nem semmi! Utoljára kb. 25-30 éve lehetett ennyi néző Csepelen, amikor még a Csepel stabil NB I-es volt … természetesen, már akkor is csak Fradi-meccsen … Itt valami difi van! Ha az MLSZ nem a “Bölcsek Tanácsát” játszaná, hanem hajlandó lenne gondolkodni is (volt akadémiai elnök is van a vezérkarban!), akkor talán le kellene ülni és egy picit törni a buksijukat, ennyi pénzért … (már, ha érdekli őket a magyar futball egyáltalán) … Hogy is van ez? Nincs ITT valami nagy-nagy ellentmondás? Antinómia? Dichotómia?
  Ui.: Anélkül, hogy pro és kontra igazságot szeretnék tenni …

  uI. ii.: Azon a világon MINDENÜTT elgondolkozna egy minimális agytevékenységre képes szövetségi vezetés, ha 1 (egy!) harmadosztályú (!!!) indifferens meccsre annyian/többen mennek ki, mint 5 (öt!) elsőosztályú (!!!) meccsre együttvéve …
  T. Csányi Úr, Ví­zi E. Úr! Lehet GONDOLKODNI, TÖPRENGENI, ELMÉLKEDNI, TŠ°NŐDNI, AGYALNI stb. stb. stb.

  • Igen, én se szeretnék igazságot tenni, ráadásul valahol olyanja van mindkét félnek (és mindkettőnek vannak súlyos tévedései-aránytévesztései is), meg mindkettő csak az erő nyelvén hajlandó beszélni, de itt és most ez utóbbi értelemben azt kell mondanom: ez nagyon súlyos erődemonstráció volt.
   S egyértelmű, hogy a folytatásnak nem az erőről kellene szólnia. Bár, teszem hozzá, sajnos ez nem kifejezetten MLSZ-ügy már -- legfeljebb közvetí­tői szinten, ha volna rá szándék és energia -, hanem még sajnálatosabban a mi saját privát Fradi-belügyünk.

   • Kispufi, olyan sajnálatos EZT megérni … gyerekkoromban (régen volt!) kb. 3 alapigazságban nőttem fel:
    1./ Magyar ember Fradi-drukker! (Jó, ez nyilván marhaság, de jól hangozz, és abban az anti-patrióta világban melengette a szí­vünket) …
    2./ MINDEN Fradista testvér! Fiatalon, vidékiként is átéltem százszor a Szentélyben is, a Stadionban is, micsoda szolidaritás tudott megmutatkozni Fradisták között … ha jegy nélkül jött be, ha rendőrök elől kellett rejtegetni … mert voltak ŐK, és voltunk MI, a FRADISTÁK! … Az egy ilyen világ volt, annak is meg volt a maga bája, nem sí­rom vissza, de (!) ami most van, ez sem sokkal szebb … -)
    3./ Fradista sosem bánt Fradistát! Mint ahogy magyar sem bánt magyart! (Sőt, ha nem muszáj, akkor mást sem …)
    Szóval, mind a hihetetlen sokat elérő Elnök Úr, (akit én sxggnyalás nélkül kedbvelek, semmi hasznom nincs belőle), mind az “ultrák” elgondolkozhatnának! a ’60-as évek óta nem látott rekordokat döntögetünk, ott vagyunk a helyünkön (Magyarország KIMAGASLÓAN legjobb csapata -- ez a világ rendje 113 éve 😆 ), még sincs meg az az igazán jó érzés … az a jó szájí­z, mint amit ’76-ban, ’81-ben, ’92-ben, ’95-ben átéltem … hogy bajnok a Fradi, és az egész ország boldogabb! Amerre mentünk, hetekkel, hónapokkal később is, ha mondtuk, hogy Fradisták vagyunk, mindenütt mosolygó /vigyorgó/ arcok … gyere, tesó, mit iszol?
    Nos, se Kubatov Úr, se Csányi Úr, se Hamberger Ádám ne vegye el EZT a “feelinget” tőlünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső