2016.V.20. Magyarország – Elefántcsontpart: 0-0

NS-20160521-01-20160520No, ebből mit szűrhet le Storck? Gól nélküli iksz az „elefántokkal”

Elefántcsontpart nem késztette nagy erőfeszí­tésre a mieinket. Az extra, a gól hiányzott.
A magyar labdarúgó-válogatott 0–0-s döntetlent játszott az Elefántcsontpart elleni felkészülési mérkőzésen. Ellenfelünk nem pörgött a maximumon, mí­g a mieink játékából hiányzott az az extra, ami egy gólhoz kellett volna.

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

MAGYARORSZÁG – ELEFÁNTCSONTPART 0-0
Budapest, Groupama Aréna, 19.900 néző, vezette: Vlado Glodjovic (Jovanovic, Cadjenovic – szerbek)

MAGYARORSZÁG: Király (Gulácsi 46.) – Fiola, Juhász R., Lang, Kádár – Nagy Á. (Böde 70.), Pintér Á. – Gyurcsó (Nikolics 64.), Kleinheisler (Gera 46.), Dzsudzsák (Vida M. 89.) – Szalai Á. (Sallai R. 79.)
kispad: Dibusz, Korhut, Kocsis, Lencse, Guzmics, Bese
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

ELEFÁNTCSONTPART: Gbohouo – Bagayoko, Bailly, L. Koné, Kanon (Bamba 75.) – Seri, Diomandé (Kessié 46.), S. Kalou (Konaté 67.) – Gradel (T. Touré 66.), Kodjia (Sio 85.), Angban (N’Guessan 89.)
kispad: Sangaré, A. Cissé, Gnoukouri, Bony, Djidji
Szövetségi kapitány: Michel Dussuyer

Sárga lap: Bagayoko (19.)

20160520-elefantcsontpart

REKORDER KIRÁLY, PINTÉR AZ ELEK-PÓTLÓ

20160520-elefantcsontpart-nagyaKirály Gábor válogatottsági rekorder lett! A rutinos kapus 102. alkalommal lépett pályára a felnőttcsapatban cí­meres mezben. Bernd Storck ezt előre elárulta a kezdőcsapattal kapcsolatban, ahogy azt is, lehetőséget akar adni azoknak, akikre kulcsszerep várhat az Eb-n, de kevésbé vannak játékban (ilyen volt Kleinheisler László és Dzsudzsák Balázs), í­gy pedig pihenőt kapott például Gera Zoltán.

Kiderült az is, hogy Pintér Ádámmal ütköző középpályásként számol (Elek Ákos hiányában szükség is van rá szűrő pozí­cióban), és először adott lehetőséget Gyurcsó Ádámnak.

NAGY VILLANT, SZALAI RONTOTT

20160520-elefantcsontpart-pinteraLátva az előző mérkőzéseit a válogatottnak, amikor a 3. percben Dzsudzsák 30 méterre a kaputól lehelyezte a labdát, azt gondolhattuk, ez már ziccer, csapatkapitányunk azonban ezúttal a sorfalba lőtte a labdát.

Az első fél óra kevés izgalmat hozott, mezőnyben azonban szép megoldásokat láthattunk, aztán a 33. percben Nagy Ádám villantotta meg, hogy előre is tud ám jól passzolni, kiváló átadással szöktette Gyurcsót a bal oldalon, a Pogon Szczecin szélsőjének lövését eldőlve védte Sylvain Gbohouo, a kipattanót pedig Szalai Ádám nem tudta a kapuba helyezni.

FRADISTA KÖZÉPPÁLYÁSSOR

20160520-elefantcsontpart-geraA szünetben nem cserélte le a fél csapatát Storck, jött a várt Király Gábor–Gulácsi Péter csere, valamint Kleinheisler jött le a vártnál hamarabb, helyette Gera Zoltán érkezett, í­gy a középpályán csak ferencvárosi labdarúgó volt a Groupama Arénában (Gera, Nagy, Pintér).

Aztán jött még egy FTC-játékos, és akkor volt a leghangosabb a stadion: Böde Dániel azonban nem Szalait, hanem Nagyot váltotta – kockáztatott a kapitány, két csatárral (plusz a szélre Gyurcsó helyére beálló Nikolics Nemanjával) folytattuk, igaz, Szalai hátrébb játszott, mint Böde.

Na, meg nagyobb nyomással mentünk tovább, előfordult, hogy a vendégek percekig beszorultak a kapujuk elé. A 79. percben újoncot avattunk, Sallai Roland váltotta Szalait – a közönség nagy örömére. Kétségtelen, Szalai továbbra sincs csúcsformában, kevés jó döntést hozott ezen a mérkőzésen, és tovább tart a gólí­nsége is.

20160520-elefantcsontpart-bodeA 89. percben bejött még egy újonc, Vida Máté, sem ziccer, sem gól nem volt azonban már a mérkőzés hajrájában.

No, de mit szűrhetett le a látottakból Storck? Valószí­nűleg a következő napokban kiderül ez, í­gy csak azt tudjuk elmondani, amit mi láttunk: egyre összeszokottabb védősort, újra bátran játszó Nagy Ádámot, hasznosan futballozó Pintér Ádámot, ám kevés átütőerőt.

Elefántcsontpart nem késztette nagy erőfeszí­tésre a mieinket, akikből pont az az extra hiányzott, amivel meg tudtuk volna nyerni a meccset. Mezőnyben azonban több szép megoldást láthattunk – kérdés, hogyan tud ez eredményességben is megmutatkozni.

További képek: Farkas Zsolt, fradi.hunso.hu, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

„Elégedett vagyok a teljesí­tményünkkel, különösen, amit az első félidőben mutattunk. Büszkék lehetünk rá, hogy ilyen meccset játszottunk Afrika bajnokaival” – kezdte értékelését Bernd Storck.

A szövetségi kapitány hozzátette, több mindent kipróbáltak a meccsen, a második félidőben talán egy kicsit kiütközött a fáradtság a csapaton, hiszen kemény felkészülési időszak közben érkezett erre a meccsre a csapat. Ezért a második félidő hajrájában már az volt a cél, hogy masszí­vvá tegyük a középpályát, hogy a döntetlent mindenképp elérjük, mert ezt nagyon megérdemelte a csapat. Előtte azonban a támadójátékot is erősí­teni próbálta Nikolics Nemanja csapatba állí­tásával, illetve azzal, hogy átálltunk 4–4–2-es hadrendre.

A szakember elmondta, örül neki, hogy Vida Máté és Sallai Roland személyében tehetséges fiatalokat is ki tudtunk próbálni és beszélt Szalai Ádámról is.

20160520-elefantcsontpart-villanyujsag„Nem szeretném egyenként értékelni a játékosokat. Mindenki próbálta magából kihozni a maximumot. Szalai is jól kezdett, volt helyzete is, de nem volt szerencséje, ugyanakkor volt nagy mentése is. Hozzá kell tenni, hogy több játékosnál hiányzott a megfelelő meccsterhelés az elmúlt időben. Emlí­thetjük Szalai mellett Dzsudzsák Balázst is, vagy éppen a sérülés után visszatérő Nagy Ádámot. Ezeket figyelembe véve ez egy nagyon jó teljesí­tmény volt a csapattól” – hangsúlyozta Storck, aki a szurkolóknak is köszönetet mondott a biztatásért.

„Jó barátságos meccset láthattunk, annak ellenére, hogy nem született gól. Talán mindkét csapat figyelembe vette, hogy nagyobb feladatok várnak rá a jövőben. Magyarország az Eb-re készül, mi pedig Gabon ellen. Az első félidővel nem voltam elégedett, de egyébként mindenki jól végezte a dolgát – nyilatkozta a meccs után Elefántcsontpart szövetségi kapitánya, Michel Dussuyer.

A szakembertől a Nemzeti Sport Online azt tudakolta, szerinte hány százalékát nyújtotta a csapata ahhoz képest, amit valójában, a legerősebb összeállí­tásában tud, mind játékban, mind motivációban.

„Ez túlságosan matematikai kérdés. Mi sok fiatal játékost bevetettünk ezen a találkozón, akiknek még rutinra van szükségük, mert átalakulóban van a csapat, de mint emlí­tettem, alapvetően elégedett vagyok a látottakkal” – válaszolta egy hamiskás mosoly kí­séretében Dussuyer.

„Úgy érzem, hogy a térdem már százszázalékosan rendbe jött, egyedül az erőnlétemmel volt probléma. Az első félidőben kiadtam magamból mindent, a másodikra már nem maradt túl sok energiám, ezért is hasznos volt ez a mérkőzés” – értékelt Nagy Ádám a mérkőzést közvetí­tő M4 Sportnak.

A Ferencváros középpályása az idén érettségizik, azonban bí­zik benne, hogy válogatottbeli teendői miatt az iskolai kötelezettségeinek csak később kell eleget tennie.

„Nagyon remélem, hogy az érettségi nem az idei nyár feladata lesz, mert az azt jelentené, hogy megyek az Európa-bajnokságra. Egy külön kérvényt kellett beadnunk, ami annyit jelent, hogy a szóbeli részét gyakorlatilag bármikor megcsinálhatom majd a vizsgaidőszakban” – mondta a 20 esztendős futballista.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu és az UEFA hivatalos honlapja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2016.V.20. Magyarország – Elefántcsontpart: 0-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  Az első félidőben mi voltunk a jobbak, de kihagytuk hatalmas helyzeteinket, a fordulás után az elefántcsontpartiak bí­rták jobban, de elpuskázták kisebb lehetőségeiket.
  90`
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS, NEM SZÜLETETT GÓL!
  90`
  Angban le, Serge Yao N’Guessan váltja.

  De jobban bí­rják a végét a vendégek.

  A magyar szurkolókon ma sem múlott, még mindig hevesen buzdí­tják kedvenceiket, tapsolnak, ujjonganak.
  89`
  Nekünk nincs több, újabb újoncavatás: Vida Máté folytatja Dzsudzsák helyén.
  85`
  Giovanni Sio be, Kodjie le. Hat-hat cserelehetőség volt a mai meccsen, mindkét fél számára.
  83`
  Angban 25 méteres, jobblábas lövése elhal Gulácsi ölében.
  83`
  Kessie befűzi Juhászt a 16-oson, de Lang közbelép. Vidi-gát.
  82`
  Fiola menti a rövid sarok előtt szögletre Kessie próbálkozását. Kessie pontatlan volt a beadás, majd Seri kornere meg Dzsudzsáké lesz.

  Sallai kihúzódott rögtön a beállása után a balszélre, Nikolics bement középre, kissé Böde mögé.
  79`
  Visszaállunk a kétékes játékra: Sallai Roland be, Szalai le. Mi is újoncot avatunk.
  77`
  Most Kádárt kell ápolni.
  76`
  Most igen, de távolról feladja a labdát a kapusnak.

  Nikolics többször is szinte toporog a leshatáron, de még nem kapott kiugratást.
  75`
  Abdoulaye Bamba be, Konan le.

  Ne feledjük, Elefántcsontpart az aktuális Afrika-bajnok, a legutóbbi három vébére kijutott, és legalább egy győzelmet mindig aratott ott.
  74`
  Kanon visszatér.
  71`
  Kanon leül az ötösünkre, ápolást kér. Nem ilyen gyengélkedést várnánk egy védőtől, ilyen névvel.
  70`
  Ez igen! Nagyot váltja végül Böde Dániel! Standing ovation.

  A szurkolók magukat szórakoztatják az Éjjel soha nem érhet véget cí­mű slágerrel. “Indul az utazás, csak erre vártál” – harsogja a tábor.
  68`
  Kádár szögletre ment Konaté elő, Seri beadása nagyon rossz, Kodjia meg lök is középen.
  67`
  Kalout pedig Tiémoko Konaté váltja, Gbohouo az új csapatkapitány a látogatóknál.
  66`
  Thomas Touré be, Gradel le. Újoncavatás.
  65`
  És éppen csak magas a csereembernek a kapu előtt Dzsudzsák jobbos beí­velése.
  64`
  Gyurcsónak nem ment ma, egykori fehérvári csapattársa, Nikolics Nemanja váltja.
  63`
  Dzsudzsák jobb oldali beadását kifejeli az ötösről Koné, Szalait megelőzve.
  61`
  Újabb vendéglehetőség: Gradel jobb oldali sarokrúgását Koné az ötös elől jócskán a jobb sarok mellé méri, fejjel.
  59`
  Kalou balról szépen készí­t elő Kessiének, aki jobbal lő 18-ról, Gera azonban blokkol.

  Mit mondjunk: nem kezdődött túl nagy iramban a második félidő.

  A közönség szerint itt az ideje Böde bevetésének, de Sallai és Kocsis is melegí­t.
  56`
  Pintér távolija szintén valamivel a jobb felső fölött hagyja el a játékteret.
  53`
  HŠ°HA! Lang és Juhász is nagyot hibázik középen, Kodjia futtatja a jobbon Gradelt, aki a túloldali ötössarokra í­vel, onnan Kalou a rövid felső fölé bólint.

  Élje át a meccs előtti perceket, mintha a lelátón lenne!
  50`
  Lang szépen kicselezi a 16-os előterében Kalout, de a passza rossz Kádárnak.
  47`
  Dzsudzsák jobb oldali szögletét Gera az ötösről a kapu elé csúsztatja, de veszélytelenül.
  46`
  FOLYTATJUK!
  45`
  Királyt Gulácsi Péter, Kleinheislert Gera Zoltán váltja nálunk. A vendégek tengelyében Diomandét Franck Kessie váltja.

  Közben a Kartel zötyög a franciák felé… Ezalatt a meccskeretből kimaradó Németh Krisztián a taktikáról és a sérüléséről is nyilatkozott az NSO-nak.

  A hivatalos nézőszám: 19.900.

  Ganxsta Zoli énekel a pálya szélén, a ma megjelent szurkolói dalválogatást tartalmazó Bon Voyage CD-n is megtalálható dalát énekli.

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  A legismertebb „elefántos” hiányzók: Yaya Touré (Manchester City), Serge Aurier (PSG), Seydou Doumbia (Newcastle United), Gervinho (Hopej), Cheik Tioté (Newcastle United), Lacina Traoré (AS Monaco) és Brice Dja Djedjé (Olympique Marseille).

  Nem is rossz: három magyar helyzet, egy elefántcsontparti lehetőség.
  45`
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  45`
  Dzsudzsák távoli lövése is ezt a feltételezésünket támasztja alá.

  Sok futball aligha lesz már a szünetig.
  42`
  Konan és Koné addig variál az ötösön, hogy Szalaié lesz a labda, de hosszan szökteti magát, Konan fedezi a labdát. Kirúgás.

  Gera elindult melegí­teni.
  39`
  Dzsudzsák lő a 16-os jobb sarka elől, Konan blokkol.
  38`
  Gbohouo kivetődik szépen Gyurcsó elé a jobbon, majd előadja a hattyú halálát.
  35`
  Konan alszik, Kleinheisler letámadja, szöglet. Ez nagyon tetszik Storcknak is. Dzsudzsák a kornert a kapushoz teszi, ettől már nem repes a német kapitány.
  33`
  NEM IGAZ! Gyurcsó kap csodapasszt Nagytól, de az ötös bal sarka elől jobbal a balra elvetődő kapusba pazarolja a lehetőséget a szélső. A kipattanó Szalaié, aki az ötös elől képtelen a labdát az üresen tátongó kapuba gyötörni, belelép ballal Bailly a labda útjába, majd kiollózza a védő az újabb lepattanót.

  Jól látszik a taktikai fegyelem, például Dzsudzsák is nagyon figyel arra, hogy védekezésben hová kell helyezkednie, ugyanakkor a többieket is szemmel tartja, próbálja tanácsokkal ellátni a társakat.
  30`
  KLEINHEISLER! Emel jobbal futtából 24-ről a kapu fölé, mert észleli, hogy az ötösön áll Gbohouo.

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  28`
  Szalai elmegy Kleinheisler passza után a balon, de les.

  Nem sok elképzelés van a játékukban, főleg mienk a labda, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszik. Érdekes, hogy ha elveszí­tjük a labdát, akkor Kleinheisler és Szalai marad elöl letámadni, a többiek egyből mélyen visszazárnak.

  Elefántcsontpartnak kicsit nyűgnek tűnik ez a meccs… – jelentik a helyszí­nről.
  24`
  Kanon ment szögletre Szalai elől, Dzsudzsák jobb oldali beadását az ötös rövid sarka elől a bal alsó mellé kotorja Fiola.
  20`
  Gyurcsó bal oldali szabadrúgását kipaskolja a hosszú sarok elől a kapus, vetődve.
  18`
  Mamadou Bagayoko kap sárgát, mert felrúgja a balon meginduló Gyurcsót.
  17`
  Dzsudzsák jobb oldali beadását kapura csúsztatja Szalai, de ez is csemege Gbohouónak.

  Egy kis segí­tség: mezszámok, posztok ITT!
  14`
  Két vendégszöglet, a másodikat a balra átfutó Fiola menti, majd indí­tja Kleinheislert, de elsodorják a magyar középpályást.
  13`
  HELYZET! Gyurcsó bal oldali beadásával Pintér ballal 12-ről telibe találja az előtte álló Konét!
  12`
  Fiola túl röviden passzol a jobbon Szalaihoz, ebből kontra indul, Kalou passza után Gradel kicselezi Kádárt, majd 14-ről ballal a jobb alsó mellé lő, jócskán.
  10`
  Dzsudzsák ballal 22-ről kapura lő, Bailly blokkol azonban, még a 16-os előtt.
  8`
  Nagy remekül futtatja a jobbon Fiolát, aki kissé hosszan szökteti magát, nem tud í­gy beadni már.

  A lelátók többé-kevésbé megteltek, viszont ha a tábor szünetet tart, akkor szinte még a játékosokat is lehet hallani, akkora a csend. Szerencsére ritkán pihennek a fiúk, a két kapu mögötti oldal is gyakran felelget egymásnak: “Hajrá -- Magyarok!”

  Most pedig már a “mi szeretett csapatunk” kezdetű felelgetőst zengi a tábor.
  7`
  Koné menti az ötös elől Gyurcsó bal oldali beadását Szalai elől.

  így szólt a Himnusz a stadionban!

  Óriási hangerővel kezdett a magyar tábor, visszhangzik az aréna: Ria, Ria, Hungária!
  3`
  Angban távolija még ennél is sokkal rosszabb, kirúgás.
  3`
  Dzsudzsák ballal 30-ról a sorfalba lő, Gyurcsóé a kipattanó, aki a 16-os elől a jobb alsót veszi célba, de túl gyengén, Gbohouo vetődve fogja a labdát.
  2`
  Gradel földre viszi a balon Dzsudzsákot, szabadrúgás.
  1`
  Szalai jobb oldali beadása éppen csak nem jó középen Kleinheislernek.
  1`
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  Király Gábor hamarosan válogatottsági szereplési rekorder lesz, ez 102. fellépése a cí­meres mezben.

  A 4000 fős magyar zászlós élőkép szintén piros-fehér-zöldben.

  A mieink zöld és piros dí­szí­tésű fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek tiszta narancssárgában.

  A mérkőzés előtt egy hatalmas mez fogadta a csapatokat.

  Felkészülési mérkőzés, május 20., 18.00. Groupama Aréna, 19900 néző. Játékvezető: Vlado Glodjovics (szerb)

  A hazai kispadon: Dibusz (k.), Gulácsi (k.), Korhut, Vida M., Gera Z., Sallai R., Böde, Kocsis G., Nikolics, Lencse, Guzmics, Bese

  A vendégekén: Ali Sangaré (k.), A. K. Cissé (k.), Konaté, N’Guessan, Gnokouri, Sio, T. Touré, Bony, Bamba, Kessie, Djidji

  Kollégánk végzett a számolással: két vendégdrukkert látott eddig.

  Nemsokára kezdünk, nézzünk szét addig a stadionban!

  Elefántcsontpart ellen lép először pályára labdarúgó-válogatottunk az új Eb-szerelésben. A több mint hatvanezer szurkoló bevonásával megszavazott új mez a mérkőzés napjától megvásárolható a Groupama Arénában, illetve a gyártó kiemelt partnereinél.

  Egy kis örökmérleg: a két csapat még soha nem találkozott egymással korábban.

  A magyaroktól Németh Krisztián, Elek Ákos és Korcsmár Zsolt sérült, a vendégektől Serey Dié maródi.

  A kontinensviadalra a házigazda franciák mellett huszonhárom válogatott – köztük a magyar nemzeti csapat – kvalifikálta magát, a felkészülés pedig már javában zajlik – alábbi cikkünkben egy csokorba gyűjtöttük a tornára kijutó válogatottak programját.

  Ha már Eb: olvasóink ezt a kezdőt küldenék pályára a tornán.

  A helyszí­nről jelentik: a magyar szurkolók bizakodnak, de sokan megemlí­tették, hogy már eladnák Eb-jegyüket, mert a kiutazást és az ottlétet mégsem tudják finanszí­rozni.

  Itt viszont egyre többen vannak.

  „Gera nagyszerű játékos, elismerésre tett szert Angliában, de bizonyára a társai is jók, különben nem lenne Eb-szereplő a csapat – mondta Dárdai Pál berlini szélsője, Salomon Kalou a Nemzeti Sportnak. – A miénkben sok a fiatal, akiknek ez remek lehetőség megmutatni magukat, ők a következő világbajnokságon lehetnek kulcsszereplők.”

  A francia edző hangsúlyozta, a jelenlegi keretben néhány rutinos játékos mellett – mint például korábban a Chelsea szí­neiben Bajnokok Ligája-győztes Salomon Kalou – sok fiatal futballista van, nekik még idő kell, hogy hozzászokjanak a válogatotthoz.

  „A magyar csapat legnagyobb erőssége, hogy kiváló egységet alkot, kifejezetten nehéz ellene játszani, jól védekezik és keményen harcol – nyilatkozta a tréner, aki 2015 júliusában vette át az Afrika-kupa-győztes csapatot, amellyel azóta (egy Libéria elleni 3–0-ás győzelmet leszámí­tva) leginkább kevés gólos mérkőzéseket játszott. – Természetesen továbbra is fontos, hogy jól védekezzünk, ugyanakkor támadásban mindenképpen fejlődnünk kell, ezért szeretnénk pénteken minél több helyzetet kialakí­tani.”

  Michel Dussuyer, az elefántcsontparti válogatott szövetségi kapitánya szerint a magyar csapat legnagyobb erőssége az, hogy egységes. A házigazda együttesből külön kiemelte Dzsudzsák Balázs bal lábát, Király Gábor rutinját és Kleinheisler Lászlót is. Salomon Kalou azonban Gera Zoltánt emlí­tette ugyanerre a kérdésre.

  „A kapuban Gulácsi Péter és Király Gábor negyvenöt-negyvenöt percet véd, ezt már előre eldöntöttem, a mezőnyben pedig öt olyan futballista lesz, aki a legutóbbi kezdőben nem volt ott – mondta a mérkőzés előtt szövetségi kapitányunk, Bernd Storck a Nemzeti Sportnak. – Sajnos vannak sérültjeink, Elek Ákos, Németh Krisztián, Korcsmár Zsolt továbbra sem áll a rendelkezésemre, és bizony olyanok is akadnak, akik a klubjukban az utóbbi időszakban kevesebbet játszottak, gondolok itt Dzsudzsák Balázsra és Kleinheisler Lászlóra. Nekik szükségük van a játékpercekre.”

  A billentyűknél: B. J.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–ELEFÁNTCSONTPART LABDARÚGÓ FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-selejtező: 07.06. 16:00, M4 Sport
BL-selejtező: 07.13. 20:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső