2016.VI.14. EB, Magyarország – Ausztria: 2-0

10 hozzászólás a(z) 2016.VI.14. EB, Magyarország – Ausztria: 2-0 bejegyzéshez

  • Az osztrí k Televìziò a meccs napjí n egy nagyon
    érdekes és tanulsí gos dokumentí ciòs filmet sugí rzott ki. Névileg: Österreich-Ungarn. Mehr als nur ein Spiel.

    Osztrí k-Magyar: Több mint csak egy meccs.

    Nem ismétlem, az ott elhangztottakat, amit Tik ûgy is sokkal jobban tudtok.

    Szerintem ez a meccs talí n ingerelhetné a “sògorokat”, hogy reví nst vegyenek.

    Mí s szavakkal: Egy régi barí tsí g ùjjí élesztésének megkezdése.

    Nem érdekes és a szerencse furcsa fordulata, hogy pont Franciaorszí gban tallkozik az a két orszí g, akiknek közös többszí zéves mùltjukat pont Franciaorszí g bontotta fel?

    Még meg francia sìpbìrò vezette a meccset is !

    Az Osztrí kok nagy “tragédií ja” és a Magyarok mulatí sa (vagy fordìtva) visszaidézik azokat az idôket, mikor a fociban Ausztria, Csehorszí g és Magyarorszí g voltak Euròpí ban a foci taní rai.

    Mit gondoltok. Gyakrabban fogjí k ùjra jí tszani az Osztrí k-Magyar meccseket ?

    • Igen, remélem! Hátha minden évben lesz megint egy jó osztrák -- magyar! Utóbbi 10 évben azért nem volt, mert MÉG ŐK SEM (!!!) vettek komolyan bennünket … hátha ez most változik! 😛
      Egyébként meg a francia -- román meccsen magyar bí­ró volt! :-)))

      • Eretnekség volna, ha azt í llìtaní m, hogy miközben Kassai a Francií knak “hùzott”, a francia bìrò meg a Magyaroknak ?

        • lacimadí r, hozzí teszem, hogy én is csatlakozom reményedhez.

          A “sògorok”-nak, ha végighallgathattad volna a bemondí sokat, valòjí ban, “nem vettek komolyan bennünket”.

          A közös megbecsülésnek kell, hogy ùjbòl a régi barí tsí g (persze nem csak annak, de mindegy) felélésének a kezdetén í llnia.

          A Magyarok részérôl mí r gondolom ez meg van.

          Az Osztrí kok most majd következni fognak.

          Együtt ünnepeltek az Osztrí kok és a Magyarok a meccs utí n. Ez mí r egy kis jel.

          Akí rhogy is van, vagy akí rhogy is lett, többszí z éves közös történelmünk van velük.

          • Sőt, már a meccs előtt is! Valamely osztrák újság í­rta, hogy “megható volt”, milyen szépen sörözgettek, szurkoltak együtt magyarok és osztrákok … Laci, holnap 18,00-kor: AMI A CSÖVÖN KIFÉR, ÚGY SZORíTSON MINDENKI A MAGYAROKNAK!!! Nem Orbán miatt! Hanem, hogy végre ez a szerencsétlen nép is jusson egy kis örömhöz! Láttad, hogy mi volt Pesten a meccs után? Ilyen még sosem volt Magyarországon! persze, tomboltunk örömünkben a ’70-es-’80-as években is egy-egy ragyogó győzelem után, de az a Népstadion környékére korlátozódott … Ott még eltűrték a magyar zászlót és a “Ria-ria-Hungáriát” … ott se nagyon … de 2 megállóval arrébb már gumibotoztak a magyar zászló miatt … ez IS a történelmünk része! Az NDK-n kí­vül az egyetlen ország voltunk Európában (a világon?), ahol, ha kifejezted örömödet egy csodálatos nemzethez való tartozásod miatt, gumibotot vagy könnygáz-spray-t kaptál … “Tűnjenek el, de gyorsan!” -- ordí­tották a rendőrök egy magyar -- román 1-0 után … kaptunk bőségesen … pedig nem volt randalí­rozás, eszünkbe sem jutott volna autókat gyújtogatni, kirakatokat beverni, mint pl. az akkori “kulturált” angol szurkolóknak … szerettünk volna örülni egy kicsit … ennyiből irí­gylem a mai fiatalokat, hogy ma már vannak óriás-kivetí­tők, és ők bulizhattak, ünnepelhettek együtt … ilyen spontán népünnepély még tényleg nem volt Magyarországon! Mert, amikor lett volna rá ok, akkor nem lehetett, mióta meg lehetne, azóta nem volt rá ok! HAJRÁ MAGYAROK!!!

            • lacimadí r, sajnos az M4-et nem tudom megfogni, de az osztrí k TV-adí s bejön.

              A képernyôn fogok szorìtani.

              Hajrí  Magyarok !

              De ne feledjük el: Hajrí  Fradi is, hiszen a Fradi a ví lagotott szìve.
              A szìv nélkül meg nem mûködik az ész Sem.

              • Jól mondod, a Fradi a magyar labdarúgás szí­ve! És esze :- ) Hajrá magyarok! Fantasztikusan, óriási szí­vvel küzdöttek a fiúk! És még nagyon jól is játszottunk! Futballoztunk!! Évtizedek óta nem láttam ilyet! Szí­vvel-lélekkel játszó magyar csapat, ami közben jól (ragyogóan!) játszik!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! MOST semmi más nem számí­t, csak ez!!! De, a csapat magja Fradista! És azt hiszem, kapunk is az UEFA-tól szépen pénzt, még Sesták után is!

  • Kedves YSE, előző hsz-om elszállt valahova … de a lényeg! EZT senki nem tudja és akarja kisajátí­tani! Csodálatos győzelem volt, a győzelmet pedig sosem kell megmagyarázni … (a vereséget pedig nem lehet … 😛 ) MOST ne azzaL foglalkozzunk, hogy egyébként ki mit mondott, hanem örüljünk ennek a tényleg ragyogó diadalnak! Az első játéknap után 3 csapat áll 3 pont, 2-0-ás gólkülönbséggel! Németország, Olaszország, Magyarország! Bárcsak a végén is valami ilyesmi lenne … 😛 😛 😛
    HAJRÁ MAGYAROK, HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!

  • Nagyon okos és jó játékkal elért megbecsülendő eredmény. Ám kí­váncsi vagyok, hogy ezt is ki akarja-e valaki sajátí­tani.
    Mert a magyar futball körüli emberek magatartása engem sokszor a kuruc hadseregére emlékeztet. Ha tí­zezren indultak a csatába, vereség után jó, ha ötezret össze lehetett szedni, mí­g győzelem esetén húszezren jelentkeztek a zsákmányért…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ