2016.VI.23. Ferencváros – Cigánd: 4-0 (edzőmérkőzés)

20160623-cigand-edzokNégy gól, két kényszerű csere – könnyedén nyert a Fradi

A Szekszárd 2–1-es legyőzése után második felkészülési mérkőzését is lejátszotta a Ferencváros labdarúgócsapata. A bajnokcsapat a másodosztályba az előző idény végén feljutott Cigándot győzte le könnyed játékkal 4–0-ra.


Ferencváros – Cigánd: 4-0 (3-0)
Népliget, Ganz-pálya, 150 néző, vezette: Böcskei

Ferencváros: Jova – Dilaver (Nyéki 66.), Cukic, Nalepa, Leando (Valencsik 17.) – Gyömbér (Haris 66.), Trinks (Csilus Á. 33.), Busai – Adamcsek, Nagy Do., Radó (Csernik 66.)
vezetőedző: Thomas Doll

Cigánd: Horváth G. (Egyed) – Szemere (Kinczel), Csicsvári, Fekete (Bereczki), Varga K. (Kovács) – Baksa (Gallo) – Balogh A., Katona (Horváth A.), Jóni (Oláh), Barcsay (Gönczi) – Popescu (Icsó)
mb. vezetőedző: Tuska János

Gól: Busai (19., 29.), Trinks (22.), Csernik (69.)
Sárga lap: Csilus Á. (64.)

A Ferencváros aktuális ellenfele, a Cigánd 66 pontjával a Nyí­regyháza és a Cegléd mögött a harmadik helyen végzett az elmúlt évadban az NB III Keleti csoportjában, és ezzel feljutott a húszcsapatossá bővülő másodosztályba. A Fradi ellen is harcosan játszó cigándi sikerek titkára nemrégiben a Nemzeti Sport Online is kí­váncsi volt, a harmadosztályban a legtöbb gólt szerző csapatról itt olvashatja riportunkat!

Az álmoskás kezdés után a Fradi élt a mezőnyfölényével, és az első félidő közepén a kapu előtt is döntő fölényt harcolt ki. Az aktí­van játszó Nagy Dominik és a kapu elé jól érkező Busai Attila vezetésével sorra alakí­totta ki helyzeteit a hazai csapat, amely a játékrész végére a meccset is eldöntötte.

Busai duplázott, két gólja között pedig Florian Trinks is betalált, a német játékost azonban – Leandróhoz hasonlóan – még a szünet előtt elővigyázatosságból le kellett cserélni, előbbinek a szeme, utóbbinak a bokája fájt, ám remélhetőleg egyikükkel sincs nagyobb baj.

A szünet után fiatalokat is bevetett Thomas Doll, és ugyan a zöld-fehérek hatékonysága csökkent, a mezőnyfölény megmaradt, az FTC kapuja ritkán forgott veszélyben. A félidő közepén Csernik Kornél növelte az előnyt, ezzel a góllal alakult ki a 4–0-s végeredmény.

A felkészülési mérkőzés közben hivatalossá vált, hogy a Ferencváros szerződtette Oliver Hüsinget a Werder Brementől és Marco Djuricint a Red Bull Salzburgtól.

További képek: Sas Gábor

Nyilatkozatok:

Ralf Zumdick: – Fontos, hogy a felkészülés ezen szakaszában néha mérkőzéseket is játszanak a fiúk. Az első félidőben nagyrészt az alapcsapatunk játékosai kaptak lehetőséget, majd a második félidőben már a fiatalok is szerepelhettek, hogy minél jobban megismerjék egymást a többiekkel. Reméljük, hogy egyik sérülés sem lesz súlyos, és mindenki folytatni tudja rendben a felkészülést.

Csernik Kornél: – Fárasztó a felkészülési időszak, de mindig nagy kedvem van játszani. Örülök, hogy a felnőtt csapattal készülhetek, többször megdicsértek, érzem, hogy vannak jó megmozdulásaim, de fizikálisan és játékban is rengeteget kell még fejlődnöm. Támadó középpályásként játszottam, ez az igazi posztom, de szélsőként is szeretek futballozni, ilyenkor még több a lehetőség az egy az egy elleni szituációkat erőltetni. Ma már jobban, gyorsabban futballoztunk, mint legutóbb, kezd összeállni a játék.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Cigánd hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100000ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE
    90. VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK. A FRADI KÖNNYEDÉN NYERT 4–0-RA.
    87. Egy cigándi szögletet követően Jova öklözött, és közben letarolta az egyik vendégjátékost, ezért ápolni kellett.
    82. Csernik és Nyéki játszott össze a bal oldalon, utóbbi került helyzetbe a védők között kilépve, a kapus felett próbált átí­velni, ám a cigándi hálóőrben végül elakadt a labda.
    78. A szöglet után Csilus lőtt fölé.
    77. Nagy Dominik vezette fel a labdát a jobb oldalon, miközben a Fradi mezőnyfölényt alakí­tott ki, Nyékihez került a labda, aki Csernikhez passzolt, ám ő sokat várt, í­gy a lövésébe bele tudtak lépni.
    A cigándiak próbálkoznak becsülettel, de a második félidő közepére érezhetően elfáradtak, Jova kapuját í­gy nem tudják veszélyeztetni.
    69. MÁR NÉGY KÖZTE. Busai játszott a jobb oldalon Adamcsekhez, aki CSERNIK KORNÉLT hozta helyzetbe, és a fiatal játékos 14 méterről, a kapus lába között lőtt a kapuba. 4–0
    66. Ivószünet és Fradi-cserék. Radó, Dilaver és Gyömbér ment le, Haris, Nyéki és Csernik érkezett.
    64. Csilus veszí­tett labdát, amelyet követően hátulról törlesztett, ezért sárga lapot kapott.
    63. Nagy Dominik 25 méterről leadott szabadrúgása megpattant a sorfalon, í­gy a labda szögletre pattant.
    60. Csilus csinált jobbal egy cselt, majd ballal a hosszú felső sarkot vette célba, de a labda jócskán elkerülte a kaput.
    A Fradi irányí­t továbbra is, de a támadóharmad előtt jól zár a Cigánd, és megszaporodnak a hibák, í­gy az elmúlt percekben elmaradtak a helyzetek.
    48. A tizenhatos előterében egy lepattanó labdát Radó lőtt el 20 méterről, néhány méterrel fölé.
    46. Elkezdődött a második játékrész. A szünetben fellocsolták a pályát, erre szükség is van.
    45. Vége az első félidőnek.
    40. Radót felvágták, a hazai kispad határozottan ingerült már a szerintük felesleges belépők miatt.
    38. ígéretes cigándi támadás végén gyenge fejes.
    37. A jobb oldalon ismét Nagy Dominik aktivizálta magát, az akció végén 20 méterről lőtt, de a labda levágófott.
    KÖZBEN EGY FRISS, A ZÖLD-FEHÉREKET ÉRINTŐ HíR: a Werder Brementől érkezik védő a Fradihoz – hivatalos.
    33. Trinkset csúnyán bokán rúgták, tudja folytatni, de a Fradi-kispad nem épp a szépirodalmi idézetektől hangos. A német légióst szintén lecserélték a biztonság kedvéért, Csilus Ádám a helyén.
    29. BELELENDÜLT A FRADI! Szépen kijátszott akció végén talált be a Doll-csapat, Trinks adott be jobbról, az alapvonal közeléből, Radó visszafejelte a beadást középre, ahol az érkező BUSAI ATTILA 12 méterről kí­méletlenül fejelt a kapu bal oldalába. 3–0
    25. Nalepa most úgy letalpalta az egyik vendégjátékost, hogy elszakadt a sportszára…
    A gól után közvetlenül ivószünetet rendelt el a játékvezető.
    22. GYORSAN ITT A MÁSODIK! Cigándi ellentámadás után a Fradi visszakontrázott, és eredményesen végig is vitte a támadást. Busai labdája után Gyömbér 40 méteres indí­tásával Nagy Dominik iramodott meg, és egy szép csel után FLORIAN TRINKS elé tálalt, aki 12 méterről a jobb alsóba helyezett a kapus mellett.
    19. VEZET A FRADI! Nagy Dominik indí­totta a jobb oldalon Adamcseket, aki lefutott az alapvonalig, az eltolódott cigándi védők között a visszapassz BUSAI ATTILÁT találta meg, aki 8 méterről félmagasan a kapuba passzolt. 1–0
    17. Leandro helyén Valencsik folytatja a játékot.
    13. Eljutott egy szögletig, illetve egy levágódó lövésig a Cigánd. Kicsit álmosan játszanak a zöld-fehérek, a csapatkapitány, Gyömbér meg is elégeli ezt, és erélyes szavakkal igyekszik felrázni a társaságot.
    11. Leandro maradt lent a gyepen, a fejét, pontosabban a szemét fogja, és nagyon úgy tűnik, hogy nem is tudja folytatni a játékot.
    Természetesen a Fradi irányí­tja a játékot, ám nem estek neki ellenfelüknek, türelmesen, hátulról próbál meg épí­tkezni a hazai csapat.
    6. Az első nagyobb helyzet: Adamcsek lőtt 13 méterről,nyújtóznia kellett a cigándi kapusnak, ám szögletre mentett.
    4. Trinks 22 méterről, kissé jobbról lőtt laposan, jócskán mellé ment, de első kapu felé tartó lövésként feljegyezhetjük.
    2. Trinks indult meg a térfél közepén, majd jobbra passzolt Nagy Dominikhez, aki visszavette a bal lábára a labdát, í­gy viszont hiába a helyzet, az egyik védő visszaért és blokkolt.
    Óriási a meleg, harminc fok fölött van a hőmérséklet.
    A Fradi zöld-fehér-zöld összeállí­tásban játszik, a vendégek világoskék-sötétkék kombinációt választottak.
    1. Elkezdődött a mérkőzés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ