2016.VI.4. Németország – Magyarország: 2-0

NS-20160605-01-20160604Kétgólos vereség a világbajnok németektől az Eb-főpróbán

Az első percben megúsztuk a gólt, végül Németország könnyedén legyőzött minket.
Kicker: Ártalmatlan magyarok, két lesgól

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

NÉMETORSZÁG – MAGYARORSZÁG 2-0 (1-0)
Gelsenkirchen, Veltins Arena, 52.104 néző, vezette: Martin Strömbergsson (D. Gustavsson, Brogevik – svédek)

NÉMETORSZÁG: Neuer – Höwedes, J. Boateng, Rüdiger, Hector (Can 46.) – Khedira (Gomez 46.), Kroos (Schweinsteiger 68.) – Götze (Podolski 78.), Draxler (Schürrle 60.), Özil – Th. Müller (Sané 69.)
kispad: Leno, ter Stegen, Hummels, Mustafi, Kimmich, Weigl
Szövetségi kapitány: Joachim Löw

MAGYARORSZÁG: Király G. – Fiola (Bese 82.), Guzmics, Lang, Kádár – Pintér Á. (Gera 59.), Nagy Á. – Dzsudzsák, Kleinheisler (Stieber Z. 82.), Lovrencsics – Szalai Á. (Priskin 65.)
kispad: Dibusz, Gulácsi, Juhász, Korhut, Böde, Elek Á., Németh K., Nikolics
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

Gól: Lang (39. – öngól), Th. Müller (63.)
Sárga lap: Kroos (36.) illetve Kleinheisler (42.), Gera (90.)

20160604-nemetorszag

2006 után ismét aktuális világbajnokkal csapott össze a magyar válogatott. Az Eb-felkészülés jegyében Bernd Storck együttese Németország vendége volt Gelsenkirchenben. Mindkét csapatnak ez volt az utolsó mérkőzése az Európa-bajnokság rajtja előtt.

A mieink kezdőjében nem volt nagy meglepetés, a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs ezúttal a jobb oldalon játszott, a bal szélen Lovrencsics Gergő kapott lehetőséget, mí­g elöl Szalai Ádám igyekezett.

Az Eb-főpróba 1. percében minden magyar szurkoló elcsendesült, de szerencsére megúsztuk a rossz kezdést. Mario Götze parádésan tálalt Julian Draxler elé, aki az üres kapuba bombázott, de a svéd játékvezető les miatt szabadrúgást í­télt kefelé. Hatalmas szerencsénk volt, mert Draxler vagy két méterrel a leshatáron belülről indult…

Roppant nehezen alkalmazkodtunk a világbajnok által diktál iramhoz, az első tizenöt percben sorra jöttek a német lehetőségek, egy alkalommal Király Gábornak kellett nagyot védenie, egyszer Antonio Rüdiger fejelt mellé négy méterről senkitől sem zavartatva.

A kezdeti nehézségek után azért voltak biztató jelek: Szalai nagy helyzetben, de lesállást követően lőtte a kapusról kipattanó labdát Manuel Neuerbe Dzsudzsák bombája után, aztán egy szögletnél Pintér Ádám emelt kevéssel a léc fölé.

Mikor már úgy tűnt, gól nélküli döntetlennel mehetünk szünetre, villantak a házigazdák: a 39. percben a balhátvéd Jonas Hector szaladt az alapvonalig, centerezése után a labda a Götze elől menteni akaró Lang Ádám lábáról pattant a kapuba (öngól). 1–0

Storck nem cserélt a szünetben, Joachim Löw beküldte Emre Cant és Mario Gomezt is.

A második félidő eleje nem volt túl izgalmas, Kleinheisler László í­géretes átlövése Szalai hátáról pattant le. Aztán a 63. percben megpecsételődött a sorsunk. Jérome Boateng í­velését követően Gomez (lesről) fejelt kapura, Király hatalmasat védett, de a kipattanót Thomas Müller bevágta. 2–0

A németek a kétgólos előny tudatában visszavettek a tempóból, Bernd Storck beküldte Priskin Tamást, Gera Zoltánt, Stieber Zoltánt, valamint az MTK labdarúgóját, Bese Barnabást, aki í­gy bemutatkozott a magyar válogatottban.

A hajrá meglehetősen gyenge szí­nvonalat hozott, a németek könnyedén legyőztek minket. A magyar válogatott június 14-én lép pályára – akkor már az Eb F-csoportjában Ausztria ellen.

További képek: mlsz.hu (itt és itt), nso.hu

Nyilatkozatok:

„Nehéz mérkőzés volt – értékelt a lefújás után az M4 Sportnak Bernd Storck. – Tudtuk, hogy nagy nyomás alatt fogunk játszani, de folyamatosan próbáltunk ez alól szabadulni, ez többször sikerült is. Szerezhettünk volna gólt is, ez nem jött össze, de alapvetően elégedett vagyok, jól felkészültünk az osztrákok elleni összecsapásra.”

„Ilyen csapat ellen játszani, ilyen stadionban, ez számunkra jelentős tapasztalatot jelent, ez segí­t számunkra az Eb-n. Egyik-másik játékosunk nem százszázalékos, ezt megmutatta a mérkőzés, és az is látszódott, hogy sokat dolgoztunk az elmúlt hetekben. Taktikailag jók voltunk.”

„Finomhangolás következik – mutatott rá a kapitány arra, mi következik az Eb-ig hátralévő egy hétben. – Az erőnlét megvan, a folytatásban a taktikát csiszoljuk, elsősorban Ausztriával a fókuszban.”

A szövetségi kapitány az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a sajtótájékoztatón beszélt Szalai Ádámról is. Storck elmondta, a Hannover légiósa sokat harcolt, küzdött a labdákért, próbálta megtartani az indí­tásokat. Hozzátette, ő pontosan tudja, hogyan kell ezt a fajta játékot játszani, és a tapasztalatára nagy szüksége lesz az Eb-n.

„Fontos volt, hogy nullára hozzuk a mérkőzést. Ez a győzelem stabilitást ad, és jó érzésekkel kezdhetjük a következő heteket. Schweinsteiger természetesen még nem találja a ritmust, Hummelsre pedig továbbra is várnunk kell. Sami Khedirát elővigyázatosságból cseréltük le” – vonta meg a mérleget a világbajnok kapitánya, Joachim Löw.

Hogy miért volt ilyen fontos Löwnek a „nullázás”? 2015. június 13. (Gibraltár–Németország 0–7) óta a magyar válogatott az első, amely nem szerzett gólt a világbajnok ellen. A lengyelek, a skótok, az í­rek, a grúzok, a franciák, az angolok, az olaszok és a szlovákok mind betaláltak a németek hálójába az elmúlt tizenkét hónapban.

„Elégedettek lehetünk a győzelemmel, jó érzés í­gy elhagyni a pályát. Kicsit hiányzik még a frissesség a csapatból, de ez nem csoda, mivel sokat dolgoztunk az edzőtáborban. Több játékost, Kroost, Götzét és Cant is új pozí­cióban próbáltam ki, mindannyian jól helytálltak” – folytatta.

Nagy Ádám szerint jelenleg ennyi különbség mindenképpen van a két csapat között, de hangsúlyozta, ez nem ledolgozhatatlan, ugyanakkor a német játékosok minden nap olyan munkát végeznek klubjaikban, amivel ők most szembesülnek a válogatottban.

A ferencvárosi középpályás kiemelte, hogy többször sikerült eredményesen kihozniuk a labdát, a következő lépés az lesz, hogy egy kis labdabirtoklás után ugyanolyan gyorsan tudjanak ritmust váltani és gyors támadást vezetni, mint például a németek az első gólnál.

„Az elején nem idegesek, vagy megilletődöttek voltunk, egyszerűen csak idő kellett ahhoz, hogy felvegyük a meccs ritmusát” – mondta Nagy Ádám az első tí­z percről, amit ismét azzal indokolt, hogy a riválisaik hétről hétre ilyen intenzitású meccseket ví­vnak klubjaikban.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a kicker.de és az UEFA hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2016.VI.4. Németország – Magyarország: 2-0 bejegyzéshez

  • “…A ferencvárosi középpályás (Nagy ídí m) kiemelte, hogy többször sikerült eredményesen kihozniuk a labdát, a következő lépés az lesz, hogy egy kis labdabirtoklás után ugyanolyan gyorsan tudjanak ritmust váltani és gyors támadást vezetni, mint például a németek az első gólnál…”

    Bìzok Nagy ídí mban a Fradiban valò szereplésével kapcsolattal is.

    Ez a fiù könnyedén megértette azt, rí villantott arra a lényegre, amit vissza kellene í llìtani, hogy a magyar foci is megint feltudja a versenyt a nyugatival.

    A ritmusví ltí sra.

    Ha ezt meg tudní nk tanulni, akkor egy bekapott gòl nem a film szakìtí sí t jelentené a vetìtés közben (ahol sok idô eltellik, mire össze ragasszuk és az ellenfél lô még két gòlt), hanem egy ùj Projektorbòl egy ùj filmtekercsnek a rögtöni vetìtésének a megkezdése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ