2016.X.7. VB-selejtező, Magyarország – Svájc: 2-3

ns-20161008-01-20161007

LANG-LUFT UTÁN SZALAI KÉTSZER IS EGYENLíTETT, MÉGIS KIKAPTUNK SVÁJCTÓL

A magyar labdarúgó-válogatott 3–2-es vereséget szenvedett Svájctól hazai pályán. A vendégek háromszor is előnybe kerültek, kétszer egyenlí­tettünk Szalai Ádám révén, a végén azonban már nem sikerült pontot menteni.

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPAI ZÓNA, B-CSOPORT, 2. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG – SVÁJC 2-3 (0-0)
Budapest, Üllői út, Groupama Aréna, 22.000 néző.
vezette: Björn Kuipers (van Roekel, Zeinstra; tartalékjv.: van Boekel – hollandok)

MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Gera Z., Nagy Á. – Dzsudzsák, Kleinheisler (Németh K. 76.), Stieber Z. – Szalai Á. (Nikolics 87.)
kispad: Dibusz, Megyeri, Korhut, Elek Á., Gyurcsó, Lovrencsics, Bese, Bognár I., Korcsmár, Vida M.
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

SVÁJC: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Elvedi, Rodrí­guez – Dzemaili, Behrami – Embolo, Shaqiri (Fernandes 81.), Mehmedi (Stocker 88.) – Seferovic (Derdiyok 72.)
kispad: Hitz, Bürki, Klose, Lang, Zakaria, Steffen, Lacroix
Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic

Gól: Szalai Á. (53., 71.) illetve Seferovic (51.), R. Rodrí­guez (67.), Stocker (89.)
Sárga lap: Dzemaili (80.), Behrami (90+2.)

20161007-svajc

GERÁVAL SOKKAL JOBB

A feröerihez képest sokkal jobb volt a kezdés, már az elejétől a mieink irányí­tották a találkozót. A középpályánkra visszatért Gera Zoltán, a játéka nagyon hiányzott az előző mérkőzésen, végre volt, aki kezébe vette a karmesteri pálcát.

Az első veszélyes helyzet Szalai Ádám előtt adódott, aki háttal a kapunak is jó megoldást választott, csúsztatása azonban kevéssel a kapu mellé ment. A 27. percben szí­vrohamot kapott egész Magyarország, amikor egy szögletet követően először Gulácsi Péter, majd Stieber Zoltán (!) mentett a gólvonalról.

Az első félidő végén a hazai tábor még megutálta Haris Seferovicot (aki Lang Ádámnak magyarázott éppen a kapu mögötti magyar szurkolók előtt), volt egy rossz szabadrúgás-kombinációnk, valamint Blerim Dzemaili három méterről nem találta el fejjel a kapunkat – és el is érkezett Björn Kuipers hármas sí­pszava.

KÉT GYORS GÓLRA ÚJABB KÉT GÓL

Kiváló Stieber-lövéssel kezdődött a második játékrész, majd jött a hideg zuhany. Lang Ádám hatalmasat hibázott a mieink kapuja előtt, a luftját követően Xherdan Shaqiri lövését még hatalmas bravúrral védte Gulácsi, az ismétlésnél azonban Seferovic kí­méletlen volt, Gulácsi ebbe is beleért, de a labda a bal felső sarokban kötött ki (0–1).

Hála istennek azonnal jött a válasz! Nagy Ádám 40 méterre volt a svájci kaputól, de mint tudjuk, nem egy nagy lövő… Ez volt a szerencsénk, ugyanis Kleinheisler Lászlót hozta játékba, akinek lövése Szalai Ádámon megpattanva a kapufán kötött ki, a lecsorgó labdára a Hoffenheim csatára szemfülesen startolt és a kapuba lőtt (1–1)!

A 66. percben Dzsudzsák Balázs tette le a labdát a svájci kaputól 25 méterre, ez a szám pedig jót szokott jelenteni, nem is volt rossz a kí­sérlet, de fölé szállt. Az ellentámadás végén azonban már újra Svájcnál volt az előny, Ricardo Rodrí­guez (sajnos) kapásból parádés gólt lőtt a bal alsó sarokba, Gulácsi nem vetődött rá, de ha elindul, lehet, akkor is hiába teszi meg (1–2).

Megint nem kellett sokat várni a válaszra! Az ismét középre belépő Dzsudzsák Balázs parádés indí­tást adott Stieber felé, aki akrobatikus mozdulattal varázsolta középre a labdát, ahol ismét Szalai érkezett, mindenkit megelőzött és a kapuba fejelt (2–2).

89. PERCES SOKK, VERESÉG

A duplázó Szalai annyira szárnyalt, hogy még mélységi irányí­tónak is visszalépett a 77. percben, amikor kiváló labdával indí­totta a bal oldalon Stiebert, aki ismét középre lőtte a labdát, az érkező ezúttal a csereként beálló Németh Krisztián volt, ám a földre került, a játékvezető azonban nem í­télt büntetőt.

Legjobb formában lévő gólvágónk, Nikolics Nemanja öt percet kapott a bizonyí­tásra, ám a harmadik magyar gól helyett a harmadik svájci jött. A 89. percben egy vitatható bedobás-szituációt követően Fiola Attila hibázott, és az éppen előtte beálló Valentin Stocker szerzett szemfüles gólt (2–3).

Három percünk maradt csodát tenni, voltak lehetőségeink, de nem tudtuk kihasználni őket. Kikaptunk Svájctól, í­gy két meccs után egy ponttal állunk a vb-selejtezőn. Folytatás hétfőn, Lettországban.

További képek: mlsz.hu, nso.hu, Farkas Zsolt

Nyilatkozatok:

„Szí­nvonalas meccset játszottunk, mindkét csapat jól teljesí­tett, végig intenzí­v volt a találkozó. Sajnos sok egyéni hibát követtünk el, végül ezek miatt vesztettük el a mérkőzést – értékelt Bernd Storck szövetségi kapitány. – Bosszantó, hogy ilyen teljesí­tmény mellett pont nélkül maradtunk. Emelt fővel hagyhattuk el a pályát, kár, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni. Tanulnunk kell az elkövetett hibáinkból. Sajnálom, hogy nem sikerült pontot szereznünk, de azért büszke vagyok a játékosaimra, mert egy topcsapat ellen sikerült megállnunk a helyünket, azt a teljesí­tményt nyújtottuk, amit a nyári Eb-n is, felvettük a versenyt a nagyon erős svájciakkal. Köszönjük a szurkolóknak, hogy végig biztattak bennünket, ezúttal is ők voltak a tizenkettedik ember a pályán, sajnálom, hogy nem sikerült egy jobb eredménnyel kiszolgálni őket.”

„Gratulálok a csapatomnak, de nemcsak a sajátomnak, hanem a magyaroknak is, akik nagyszerű meccset játszottak ellenünk – nyilatkozta Vladimir Petkovic, a svájciak szövetségi kapitánya. – Nyomást tudtak gyakorolni ránk és minőségi játékot mutattak. Végig hittek abban, hogy meg tudják fordí­tani a mérkőzést.”

A B-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Svájc 2 2 – – 5–2 +3 6
2. Feröer 2 1 1 – 2–0 +2 4
3. Portugália 2 1 – 1 6–2 +4 3
4. Lettország 2 1 – 1 1–2 –1 3
5. MAGYARORSZÁG 2 – 1 1 2–3 –1 1
6. Andorra 2 – – 2 0–7 –7 0

(A Nemzeti Sport, az nso.hu és az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ