2016.X.9. NB III, Hódmezővásárhely – Ferencváros II.: 2-1

fradi_cimerNB III: A hajrában nyertek a hazaiak

Vasárnap délután egy remek iramú és izgalmas mérkőzést ví­vtak a csapatok az NB III Közép csoportjában. A második félidőben hátrányból sikerült felállni a hazai csapatnak és otthon tartani a három pontot. A Fradi II. most vesztette el szezonbeli veretlenségét.

Hódmezővásárhely – Ferencváros II.: 2-1 (0-1)
Hódmezővásárhely, 1.000 néző, vezette: Takács Tamás (Csatári, Viczián)

Hódmezővásárhely: Bordás – Kormányos, Tóth I., Kökény, Mezei, Tóth A. (Pataki 90.), Máté, Szabó D. (Szabó Mi. 74.), Szilágyi, Bartyik N. (Végh 57.), Puskás
kispad: Szabó Ma., Tóth J., Marton, Bartyik R.
vezetőedző: Major László

Ferencváros II.: Varga Á. – Kárász, Lipcsei K., Lakatos Cs., Gőbölös – Adamcsek, Derekas – Kovács K. (Kundrák 78.), Csernik (Szántó G. 62.), Gera D. – Popov
kispad: Kersák, Nagy G., Patik, Szalka, Pergel
vezetőedző: Lipcsei Péter

Gól: Puskás (58.), Máté (90. – 11-esből) illetve Adamcsek (20.)
Sárga lap: Tóth A. (11.), Tóth I. (19.), Szabó Mi. (90+1.) illetve Lakatos Cs. (47.), Lipcsei K. (89.)

A hazaiak hivatalos honlapjának beszámolója:

Ahogy azt talán már a korábbi hazai meccseken is megszokhattuk a HFC ismét kezdeményezőbb volt az ellenfélnél. Bő három perc játék után Puskás Zoltán keveredett kis hí­ján helyzetbe, de hosszan tette maga elé a labdát. 1 perccel később pedig Bartyik Norbert részéről nem volt tökéletes a visszapassz.

A soron következő percekben azonban inkább a mieink éltek. A 11. percben Tóth Attilát rántották le, hitték a hazai drukkerek, Takács Tamás játékvezető szerint azonban tí­zesünk szimulált, sárgával jutalmazta. Néhány perccel később pedig Máté Péterrel szemben szabálytalankodtak a Fradi tizenhatosán belül. Viszont ezt ismét csak a vásárhelyi drukkerek látták.

A Fradi első komolyabb helyzetére a 18. percig kellett várni, ekkor Tóth Imre tisztázott, néhány másodperccel később pedig ismét Tóth Imrének kellett menteni, ám ekkor csak szabálytalanul tudott közbe avatkozni. A Ferencváros jó helyről végezhetett el szabadrúgást, a labda mögé Adamcsek Máté állt, aki bármennyire is fáj, szép gólt szerzett ellenünk.

Gyakorlatilag helyzet nélkül az ellenfélnél volt a vezetést. A mieink azonban nem adták fel, továbbra is igyekeztek uralni a játékot, hátul masszí­van helyt állni, elől pedig helyzeteket kialakí­tani és támadásokat vezetni. Szabó II. Dávid egy alkalommal kapufáig jutott, a labda pedig szinte a gólvonalon végigszánkázva vágódott le, végül mégis kifelé gurult. Három perccel később pedig Varga védése is kellett ahhoz, hogy Szabó II. ne találjon be.

A fordulás után továbbra is gólra törő játékot igyekezett produkálni a HFC, az 51. percben pedig úgy tűnt ennek meg is van az eredménye. Puskás szerzett gólt, ám az asszisztens már jóval azelőtt lest jelzett, mielőtt a labda a hálóban táncolt volna. Maradt a Fradi vezetés.

Az 58. percben azonban megtört a jég. Puskás Zoltán úgy rúgta a léc alá a játékszert, ahogy azt taní­tják. 1-1 állt az eredményjelzőn, zengett a VÁSÁRHELY!

A gól fényében kicsit változott a játék képe. Rákapcsoltak a ferencvárosi fiatalok is, több helyzetet is sikerült kialakí­taniuk, Bordás Dániel védéseire is szükség volt, egy alkalommal pedig forró volt a süti, a kapufa segí­tett rajtunk. Panaszra azonban nem lehetett ok, a HFC is igyekezett támadásokat épí­teni. Közönségszórakoztató volt a játék, ráadásul a szénánk is jól állt.

A hajrában aztán Tóth Attila tört kapura, voltaképpen már csak Vargával volt szemben, amikor hátulról meglökték. Takács Tamás játékvezető ez alkalommal látni vélte a szabálytalanságot, í­gy befújta a tizenegyest.

Máté Péter állt a labda mögé, a lábában pedig szerencsére ott volt a gól. Hátrányból fordí­tva nálunk volt a vezetés. A két perces hosszabbí­tást lehetetlen volt ülve végig nézni, pláne, hogy a Fradi nem túl rossz helyről jutott egy szabadrúgáshoz. Gól azonban nem lett ebből, a lefújás pillanatában is maradt a 2-1.

Megnyertük a mérkőzést! A Ferencváros II. 10. bajnoki mérkőzésén elvesztette veretlenségét.

Csapatunk í­gy 10 fordulót követően a 9. helyen áll, 13 pontot gyűjtött a gárda.

(A Ferencváros és a Hódmezővásárhely hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ