2016.XI.15. Magyarország – Svédország: 0-2

ns-20161116-01-20161115Megható, de keserű – vesztes búcsú Királyéktól és 2016-tól

A válogatott kikapott Svédországtól idei utolsó meccsén • Öt újoncot is avattunk!
A magyar labdarúgó-válogatott 2–0-s vereséget szenvedett utolsó 2016-os meccsén Svédországtól. A mérkőzésen elbúcsúztunk Király Gábortól és Juhász Rolandtól, valamint a civilben megjelenő, pályára nem lépő Hajnal Tamástól és Vanczák Vilmostól is. Habár a búcsú nem volt örömteli, szép évet zártunk.

MAGYARORSZÁG – SVÉDORSZÁG 0-2 (0-1)
Budapest, Üllői út, Groupama Aréna, 14.000 néző.
vezette: Paolo Valeri (Cariolato, Preti – olaszok)

MAGYARORSZÁG: Király (Megyeri 29.) – Fiola (Botka 69.), Juhász (Hangya 45.), Pintér Á., Kádár – Vida M. (Berecz 46.), Elek Á. – Lovrencsics (Nagy Do. 76.), Németh K., Stieber Z. – Priskin (Böde 58.)
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

SVÉDORSZÁG: Nordfeldt – Krafth (Wahlqvist 73.), Jansson, Granqvist (Lindelöf 46.), Wendt – Rohdén, J. Johansson, Hiljemark, S. Larsson (Claesson 65.) – Thelin (Guidetti 74.), Nyman
Szövetségi kapitány: Jan Andersson

Gól: S. Larsson (29.), Thelin (66.)
Sárga lap: Rohdén (19.), Jansson (86.)

20161115-svedorszag

A 108. ÉS A 95. LETT AZ UTOLSÓ

20161115-svedorszag-hajnalKirály Gábor nevével kezdődött a magyar labdarúgó-válogatott összeállí­tása, a kapus 108., cí­meres mezben lejátszott meccsén utoljára. A kezdőcsapat, sőt a keret is további érdekességeket tartogatott, merthogy az Andorra elleni tizenegyből senki sem került még a padra sem a mieinknél.

Király Gábor tehát megtisztí­totta a kesztyűjét, és még egyszer, utoljára beállt a magyar csapat kapujába. Nem ő volt az egyetlen búcsúzó, Juhász Roland, Vanczák Vilmos és Hajnal Tamás is elköszönt a cí­meres meztől, igaz, utóbbi kettő csak civilben lépett a Groupama Aréna gyepére.

Egy-egy kisebb helyzet volt mindkét oldalon, aztán a 17. percben hibázott egyet Király, Oscar Wenedt távoli lövése kipattant róla, szerencséjére a kipattanó labdát Isaac Thelin nem vágta a kapuba. Négy perccel később már nem a szerencsének, hanem kapusunk óriási bravúrjának köszönhettük, hogy nem vezetett Svédország.

20161115-svedorszag-megyeriA 27. percben aztán az egész stadion állva tapsolt, Megyeri Balázs lépett csereként pályára, és átvette Király Gábor helyét, aki ezzel végleg elbúcsúzott a válogatottól – utóbbi végigölelgette összes társát, miközben ballagott le a pályáról.

Csakhogy Sam Larsson belerondí­tott a szép pillanatokba, elvégezve azt a szabadrúgást, amelyet Király lecserélése előtt í­téltek meg, a labda megpattant a szétnyí­ló sorfalon, és a hiába vetődő Megyeri keze mellett a kapu bal oldalában kötött ki (0–1).

A 44. percben elbúcsúztunk még egy játékostól, Juhász Rolandot a 95. fellépése után köszöntötte vastaps, mí­g elhagyta a pályát.

ITT VANNAK AZ UTÓDOK! DE NEM LEHETTEK BOLDOGOK…

Juhászt egy újonc, Hangya Szilveszter váltotta, a második félidő elején pedig lett még egy debütánsunk – immár a harmadik –, Berecz Zsombor állt be csapattársa, Vida Máté helyett.

Az örömök napja is lehetett volna ez, mert amikor Böde Dániel pályára lépett, újra megőrült az egész stadion, de ekkor még jó értelemben, amikor összehoztuk a svédek második gólját, akkor már nem úgy. A 66. percben Fiola Attila és Pintér Ádám is bizonytalan volt, Isaac Thelin köszönte szépen, és éles szögből a bal alsóba lőtt (0–2).

20161115-svedorszag-nagyd-2Néhány perccel később Thelin megduplázhatta volna saját góljai számát, de lemaradt Christopher Nyman beadásáról. Nálunk pedig még két újonc mutatkozhatott be a nemzeti csapatban, Botka Endre és Nagy Dominik is lehetőséghez jutott.

A 88. percben Németh Krisztián kapáslövésénél reménykedhettünk benne, hogy szépí­tünk, de a kí­sérlet fölé szállt. A válogatott a legjobbjai nélkül ezúttal igazi ziccerig sem jutott el, í­gy sima vereség lett a vége.

Szép évünk volt, még akkor is, ha a statisztika (12 meccsen 3 győzelem, 5 döntetlen és 4 vereség) nem ezt mutatja, és a befejezés sem volt a legszebb. A nyári Európa-bajnokságon kapott élmények azonban mindenért kárpótolnak minket. így tovább, fiúk!

További képek: mlsz.hu, Farkas Zsolt, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

„Szeretném megköszönni Gábornak és Rolandnak az együttműködést. Köszönöm a munkájukat, minden jót kí­vánok nekik, ezt a meccset értük játszottuk. Ami a mérkőzést illeti: jó teszt volt, nagyon erős csapattól kaptunk ki. Az első félidőben nem játszottunk jól, a másodikban megpróbáltunk futballozni, de láttuk a különbséget a topcsapatok játékosai és a mieink között. Látjuk, hol tartunk, van még miben fejlődnünk” – mondta Bernd Storck a mérkőzést közvetí­tő M4 Sportnak.

A szövetségi kapitány az összecsapás utáni sajtótájékoztatón is elmondta, tanulságos volt ez a meccs.

„Jó, tanulságos mérkőzés volt a számunkra. Látnunk kellett, hogyan tudunk teljesí­teni egy ilyen csapat ellen, mint a svéd, amelynek komoly tapasztalata van nemzetközileg, rendre ott van a világversenyeken. A különbségek megmutatkoztak, de ez rendben van, ezekből tudunk tanulni. Jó volt ez a mai, sok tapasztalatot gyűjtöttünk, a magyar játékosok sokat fejlődhetnek azok alapján, amiket láttak a svédektől.”

„Egy-két futballistának még nincs kellő nemzetközi tapasztalata, nincs meg a kellő ritmusa. Az Eb után sajnos nem mindig volt lehetőség arra, hogy sokat játszassuk őket, ilyenkor a különbségek azért megmutatkoznak. Fontos, hogy nemzetközileg több összecsapást tudjunk játszani, ezek segí­tenek eggyel tovább lépni, mérkőzésről mérkőzésre fejlődünk.”

Storck röviden évet is értékelt.

„A magyar futball tekintetében ez mindenképpen sikeres esztendő volt. Nemzetközi szinten helytálltunk, összességében jó meccseket játszottunk. Elégedettek lehetünk, az Európa-bajnokságon jól képviseltük az országot, s versenyben vagyunk a 2018-as világbajnokságra való kijutásért is. A selejtezőkön egy-két ponttal szerezhettük volna többet, ám a 2017-es esztendőben lesz lehetőségünk a javí­tásra. A következő feladat az Európa-bajnok portugálok ellen jön, nehéz lesz, de vállaljuk. Elégedettek lehetünk a fejlődéssel, a fiatalok beépí­tésével, láthatjuk, vannak tehetségeink, a jövőre nézve ez nagyon pozití­v.”

A svéd kapitány, Jan Andersson értékelésében arról beszélt, hogy alapvetően elégedett a látottakkal, csak amiatt csalódott egy kicsit, hogy nem szereztek több gólt. A magyar csapat játékáról nem kí­vánt beszélni.

Nagy Dominik:

https://www.facebook.com/fradi.hu/videos/1313354122054523/

(A Nemzeti Sport, az nso.hu és az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100000ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ