2017.III.25. VB-selejtező, Portugália – Magyarország: 3-0

NS-20170326-01-20170325A portugálok megint hármat lőttek, de a válogatottunk nem volt lyoni formában

Az ötvédős rendszer 45 percet élt meg, de nem a hadrend döntött: a sebességbeli és technikai különbség egyértelművé tette Portugália sikerét.
A magyar labdarúgó-válogatott 3–0-s vereséget szenvedett Portugáliában a 2018-as világbajnokság selejtezőjének ötödik fordulójában. A házigazda az első félidőben két gólt szerzett, a fordulás után egyet, Cristiano Ronaldo duplázott.

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPAI ZÓNA, B-CSOPORT, 5. FORDULÓ

PORTUGÁLIA – MAGYARORSZÁG 3-0 (2-0)
Lisszabon, Estádio da Luz, 57.816 néző.
vezette: Szymon Marciniak (Listkiewicz, Sokolnicki; tartalékjv.: Raczkowski – lengyelek)

PORTUGÁLIA: Rui Patrí­cio – Cédric, Pepe, Fonte, R. Guerreiro – Quaresma, A. Gomes (Pizzi, 86.), W. Carvalho, J. Mário (Moutinho, 83.) – A. Silva (B. Silva, 67.), C. Ronaldo
kispad: Bruno Varela, Marafona, Bruno Alves, Nélson Semedo, Éder, Danilo, Renato Sanches, Eliseu, Gelson Martins
Szövetségi kapitány: Fernando Santos

MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Bese, Lang (Lovrencsics, a szünetben), Viní­cius, Kádár, Korhut – Dzsudzsák, Nagy Á., Gera Z. (Pintér Á., 85.), Gyurcsó (Kalmár, 69.) – Szalai Á.
kispad: Dibusz, Megyeri, Adorján, Eppel, Holman, Priskin, Sallai R., Hangya
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

Gól: André Silva (32.), C. Ronaldo (36., 65.)
Sárga lap: Dzsudzsák (61.), Gera Z. (76.), Kádár (83.)

20170325-portugalia

Élvezzük a játékot! – adta ki az utasí­tást Bernd Storck szövetségi kapitány.

Ilyen időben?

A legendásan kellemes klí­májú Lisszabonban szombaton sem sütött a nap, két órával a kezdés előtt pedig óriási eső lepte meg a stadionba (a Fény Stadionjába – na hiszen!) igyekvőket.

Amiről hallani lehetett, bejött: a magyarok német kapitánya a hiányzók és vélhetően az ellenfél technikai képzettségének tudatában korábban nem nagyon alkalmazott szisztémát talált ki. A három belső védő – közöttük az újonc Viní­cius – stabilitást kellett, hogy adjon az egész csapatnak, mellettük a két szélső hátvéd feladata volt a szélek lezárása, í­gy Dzsudzsák Balázs és Gyurcsó Ádám abban a tudatban futhatott fel, hogy bí­zhatott a mögötte lévő biztosí­tásában. Középen Nagy Ádám és Gera Zoltán került a csapatba, elöl Szalai Ádám kapott szerepet.

Kí­váncsiak voltunk, hogy üzemel ez a szerkezet, de a kérdés leginkább persze az volt: képesek lesznek-e a mieink élvezni a játékot? Ugyanis az elmúlt években számtalanszor előfordult, hogy az esélyesebb ellenfél, a félelmetes atmoszférájú stadion, a másik oldalon sorakozó világsztárok miatt játékosaink csak tudásuk töredékét hozták ki magukból.

Az első percekben nyoma sem volt megilletődöttségnek. A mieink a portugálok közelségében is átvették, próbálták pontosan továbbí­tani a labdát – ha elvesztettük, azonnal kirajzolódott az 5–4–1-es hadrend, amelyben a kapunk felé vezető utakat igyekeztük lezárni. Szervezettnek, fegyelmezettnek tűnt ekkor a magyar együttes, más kérdés, hogy a labdát az ellenfél térfelén nemigen tudtuk megtartani, helyzetről nem is álmodozhattunk.

Akkor pedig főleg nem, amikor Cristiano Ronaldo a jellegzetes terpeszállásban készült szabadrúgáshoz, de a sorfalban tornyosuló Szalai Ádámról szögletre pattant a labda.

Sok dolga Gulácsi Péternek sem volt, de a labdát a házigazdák birtokolták, úgy tűnt, a magyar játékosok tudják lassí­tani őket, mert nem volt észvesztően nagy a tempó. Dzsudzsák Balázs szerelt becsúszva a tizenhatoson belül, ez mutatta a magyarok elszántságát, hogy a következő pillanatban az ijedtségtől a lélegzet is bent ragadjon: Lang Ádám adott haza kockázatosan, de Gulácsi Péter egy hajszállal gyorsabb volt, mint a szembejövő portugál, s menteni tudott.

Játékosaink megtartották a labdát, de nem tudtak gyorsan megindulni, és néha már úgy tűnt, nekünk kedvező mederben zajlik a meccs, amikor Portugália lecsapott. Ekkor látszott csak igazán, nem annyira a mieink labdabirtoklásán volt a hangsúly, inkább a hazai csapat húzódott kissé vissza, hogy a szélvészgyors embereinek legyen területe. Egy hibára vártak, és a mieink megadták nekik: hiába volt hátul öt védő, a falból kilépő Viní­cius nem tudott blokkolni (szabálytalankodni nem mert), és a Dortmund szélsője, Raphaël Guerreiro olyan egyedül érkezett a bal oldalon, mintha egy védőt sem küldött volna pályára a kapitány, egyszersmind elcsúszott a védekezésünk – André Silva a világ legkönnyebb gólját rúghatta Kádár Tamás mellől.

Ezt nem volt könnyű feldolgozni, s a portugálok egy iskolás trükköt bevetve azonnal kihasználták, hogy sokkos állapotba került az ellenfelük: egy indí­tásnál Cristiano Ronaldo lesen volt, rá figyelve nem vették észre a védők André Silvát, aki mire utolérték volna, visszatette a labdát a világsztárnak, s ő ballal a jobb alsó sarokba bombázott.

így lett a kiegyenlí­tettnek tűnő meccsből villámgyorsan 2–0, s néhány percre rá Joao Mário löbbölése, Cristiano Ronaldo ollózása, a védést követő nevetgélése könnyed edzőmeccs jelleget adott a világbajnoki selejtezőnek.

Ötvédős rendszer – élt negyvenöt percet.

A végig bizonytalan Lang Ádám helyett Lovrencsics Gergő állt be, és 4–4–1–1-re álltunk át. Csendesebb, lassúbb lett a játék, ettől úgy tűnt, feljavultunk, de az eredmény már egyáltalán nem sürgette a portugálokat. A szembeszökő technikai különbség persze várható volt, tudtuk, más minőséget képvisel az ellenfél, mint a magyar csapat, csak szembesülni ezzel bizony nem annyira kellemes.

Gyurcsó Ádám beadása után a labda elsuhant Szalai Ádám felett, í­gy Rui Patrí­cio továbbra is unalmasan számolta a perceket, egy óra nem volt elegendő, hogy gyors mozdulatra, vetődésre késztessük.

Ők élvezték a játékot, viszont – hogy keressünk valami kapaszkodót – a mieinknek volt tartása, nem esett össze a magyar csapat. Amí­g az ellenfélnél az Eb-döntő gólszerzője, Éder vagy a Bayern München ifjú titánja, Renato Sanches csak kispados, nálunk az egyszerű passzoknál is bizonytalan védők is állandó kezdők tudnak lenni, ez pedig egyértelművé teszik a képességbeli különbséget – a második félidőben úgy nézett ki, hogy ez kiderül, ha a portugálok úgy akarják, ha nem, akkor sem történik semmi. Ami nekik megfelelt, hiszen két góllal vezettek.

Mint Lyonban: ott is kettőt szerzett CR7, egyet engedett másnak (ott Naninak, itt André Silvának), csak a mi három gólunk hiányzott a nosztalgiához.

A harmadik hazai gól ráadásul már nagyon rosszulesett minden magyarnak (mondanánk, a legrosszabb helyen pattant le az iszonyatos sebességgel érkező labda Gulácsi Péter keze alatt), és mert ekkorra világossá vált, nyolc pontra kerülünk Svájctól és ötre Portugáliától, el is kezdhetjük épí­teni a csapatot a 2018-as Eb selejtezőjére – talán ennek jegyében állt be Kalmár Zsolt.

Sajnos a különbség, ha fájó is, reális, ekkora differencia van a két válogatott között.

További képek: mlsz.hu

Nyilatkozatok:

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck csalódottságának adott hangot, ugyanakkor elismerte, hogy a portugálok előrébb tartanak.

„Természetesen nagyon csalódottak vagyunk, nem í­gy terveztük a meccset. A pálya utolsó harmadában nem tudtunk jól teljesí­teni, és az is megmutatkozott, hogy mik a gyenge pontjaink. A második félidőben mindent megpróbáltunk, de láthattuk a különbséget a két csapat. A portugál csapat előrébb tart, nekünk ebből kell tanulnunk. Nem szabad elfelejteni, hogy ezen a szinten nincs meg az a rutinunk, ami a portugáloknak megvan, mert hétről hétre ilyen szinten edződnek.  Az volt a különbség az Eb-n játszott meccsünkhöz képest, hogy nem tudtunk úgy koncentrálni és a második félidőben nem tudtunk nyomást gyakorolni. Világklasszis csapattal játszottunk, ennyivel előttünk járnak. Időnként megtartottuk a labdát, de az utolsó passzokba hiba csúszott. Nem játszanak olyan szinten a játékosaink, mint a portugálok, és ez a különbség jól látható volt” – mondta a német szakember, aki a tanulási folyamatról is szót ejtett.

„Nem játszottunk 0–0-ra, de ha hibázunk, akkor egy ilyen szintű ellenfél azt kihasználja. Mindent megpróbáltunk, a játékosok emelt fővel hagyhatják el a stadiont. Ennyi néző előtt a játékosaink még nem igen játszhattak, ez is újdonság volt, tanulhatunk belőle. Ha az Eb-n lövünk még egy gólt Portugália ellen, akkor most nem az Európa-bajnok ellen lépünk ma pályára. Ez is azt mutatja, hogy a futballban olykor apróságok döntenek. Nekünk ennek a mérkőzésnek a tapasztalatait felhasználva kell tovább fejlődnünk.”

A portugálok szövetségi kapitánya, Fernando Santos érhető okból elégedetten értékelt.

„Voltak meglepetések a magyar csapat játékában, szerkezetében, de volt olyan elem is, amire számí­tottunk. Sokat tudtunk passzolni, a 15. perc után tudtunk alkalmazkodni az ellenfél szerkezetéhez, és megoldottuk azt a problémát, hogy az elején sok labdát elveszí­tettünk. A második félidőben ismét szerkezetet váltott a magyar csapat, amihez ismét alkalmazkodni kellett, de miután megszereztük a harmadik gólunkat, eldőlt a meccs. Innentől mindegyik találkozónk döntővel ér fel, mindegyiket meg kell nyerni, hogy csoportelsőként kijussunk a világbajnokságra” – mondta Fernando Santos a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

„Attól függetlenül, hogy Cristiano Ronaldo két gólt szerzett, más is tud gólt szerezni és a gólokhoz egy egész csapat jó teljesí­tményére van szükség. Nagyon jó a csapategységünk, a játékosok családtagokként üdvözölték egymást, most, hogy négy hónap után újra találkoztak. Alapvető fontosságú a bizalom, az hogy bí­zzunk egymásban és saját képességeikben. Annak köszönhetően tudtunk elöl eredményesek lenni, hogy stabil volt a védekezésünk.”

A portugál kapitány szerint továbbra sem szabad leí­rni Magyarországot, amelynek még maradt esélye kiharcolnia a világbajnoki részvételt.

„Én még Magyarországot sem zárnám ki a továbbjutásra esélyes csapatok közül. Nekünk minden meccsen nyerni kell. A következő, jövő heti madeirai felkészülési meccs Svédország ellen egy jó erőpróba lesz, lehetőséget ad arra, hogy azok a játékosok is lehetőséget kapjanak, akik most különböző okokból nem szerepelhettek, illetve korábban is kevesebb lehetőséget kaptak” – zárta szavait Fernando Santos.

A B-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Svájc 5 5 – – 10– 3 +7 15
2. Portugália 5 4 – 1 19– 3 +16 12
3. MAGYARORSZÁG 5 2 1 2 8– 6 +2 7
4. Feröer 5 1 2 2 2– 8 –6 5
5. Lettország 5 1 – 4 2– 9 –7 3
6. Andorra 5 – 1 4 1–13 –12 1

(A Nemzeti Sport, az nso.hu és az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100001ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+3.
  PERC
  Egyeneredmény: a két legutóbbi itteni selejtezőn (1999, 2009) is három nullára kaptunk ki…
  90+3.
  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!
  90+3.
  PERC
  Véget ért a mérkőzés.
  90+2.
  PERC
  A két csapat utóbbi hét egymás meccséből a portugálok hatszor is legalább három gólt vágtak.

  90+2.
  PERC
  Pizzi megindul a végére, a középen felbukkanó Bese szereli.
  90+1.
  PERC
  Két perc a ráadás.
  90.
  PERC
  HELYZET A VÉGÉRE, MAGYAR HELYZET! Lovrencsics ad be jobbról, Szalai Pintér elé passzol, aki 15-ről jobbal a léc fölé emel. Kár érte…
  89.
  PERC
  Bese kapura lő még a végére, kicselezi a 16-os jobb sarkánál Pizzit, befelé tart, majd ballal a rövid felső fölé talál.
  87.
  PERC
  Gera le is megy, Pintér Ádám váltja, a másik oldalon Gomes Pizzivel pacsizhat.
  86.
  PERC
  PizziGomes
  86.
  PERC
  PintérGera
  86.
  PERC
  Quaresma kicselezi Besét oda és vissza, beadását Silva tí­zről a léc fölé fejeli.
  84.
  PERC
  Quaresma beadását Fonte Carvalhóba fejeli az ötösről, ennyi kijárt már nekünk.
  84.
  PERC
  Mário lekocog közben, a veterán Joao Moutinho váltja. Nem megy már neki úgy, mint régen, csupán 15 millió eurót ér, és mindösszesen csak 9 kanadai pontnál jár ebben az idényben a Monacóban.
  84.
  PERC
  Cédric meghúzza a jobb szélt, Kádár Tamás jobb hí­ján behúzza rajta a vészféket, felrúgja. Sárga.
  83.
  PERC
  MoutinhoJoão Mário
  83.
  PERC
  Kádár
  80.
  PERC
  Sovány vigasz: Kádár odarúg CR-nek, Quaresma is bí­rja szusszal, de Korhut kornerre ment előle. A szélső jobbal be, Lovrencsics fejjel ki.
  79.
  PERC
  Erővel bí­rjuk pedig, letámadunk most is.
  78.
  PERC
  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
  Követés
  UEFA.com português œ” @UEFAcom_pt
  FINAL DO JOGO! @selecaoportugal vence 3-0 na recepção í  Hungria com golos de A. Silva e @Cristiano (2) #PORHUN >> http://spr.ly/60198wwqB
  22:38 -- 2017 Mar 25
  57 57 retweets 58 58 kedvelés
  76.
  PERC
  Gera
  76.
  PERC
  Gera Zoltán kap sárgát Mário megbokázásáért. Last summer: Gerának is jobban ment a nyáron.
  76.
  PERC
  A hivatalos nézőszám 57.816.
  75.
  PERC
  Korhut ment a bal sarok előterében Silva elől Quaresma bal oldali beadása után.
  74.
  PERC
  MONDJUK AZ ESÉLYE MEGVAN AZ ISMÉTLÉSRE…
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  Blaynos @Blaynos14
  Portugal currently beating Hungary 2-0… Takes me back to the incredible 3-3 thriller in Lyon last summer #WCQ2018 #PORHUN
  21:56 -- 2017 Mar 25
  retweets 1 1 kedvelés
  73.
  PERC
  Kádár ment a cselezgető Silva elől, de Gomeshez, aki jobbal 25-ről az égbe lő.
  72.
  PERC
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  Chef @champ_ian
  70 — Cristiano Ronaldo equals Piyapong Pue-on and Stern John on 70 international goals.#PORHUN #Portugal
  22:06 -- 2017 Mar 25
  12 12 retweets 6 6 kedvelés
  72.
  PERC

  Követés
  Eric Krakauer @bigsoccerheadNY
  Ronaldo’s 70th for #Portugal. Only third European to reach that mark. #PORHUN #PORxHUN
  22:07 -- 2017 Mar 25
  120 120 retweets 108 108 kedvelés
  72.
  PERC
  Nem minden papsajt.
  71.
  PERC
  CR jobbról a kapu elé emel, szerencsére pont Beséhez.
  71.
  PERC
  Kalmár in action, de Carvalhót nem kell hosszan ápolni.
  70.
  PERC
  Remény volt: mindössze kettőt veszí­tettünk el legutóbbi kilenc idegenbeli fellépésünkből.
  70.
  PERC
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  MLSZ œ” @MLSZhivatalos
  67. perc: cserél a magyar válogatott, Gyurcsó Ádám helyett Kalmár Zsolt folytatja. #csakegyutt #PORHUN #WCQ
  22:13 -- 2017 Mar 25 · Greater Vancouver, British Columbia
  2 2 retweets 13 13 kedvelés
  70.
  PERC
  Gyurcsó lejön a pályáról, Kalmár Zsolt váltja.
  69.
  PERC
  KalmárGyurcsó
  69.
  PERC
  Az első szép akciónk, de Lovrencsics rosszul ad jobbról középre.
  69.
  PERC
  Közben Dzsudzsák ballal 35-ról szerencsét próbál, de középre tart a labda.
  69.
  PERC
  Mit mondjunk, nem lett gyengébb a portugál válogatott, A. Silva 16, B. Silva 25 millió eurót ér, utóbbi a Monacóban holmi 19 kanadai pontnál tart az idényben…
  68.
  PERC
  Az új Quaresma, Bernardo Silva a pályán, André Silvát váltja. Druszák.
  67.
  PERC
  SilvaSilva
  67.
  PERC
  LEGALÁBB EZ KIMARADT… (Fotó: Szabó Miklós)
  66.
  PERC
  CR: ez a negyedik meccse a magyarok ellen, és negyedik gólja, két gólpassza mellett. A MAGYAROK OSTORA.
  66.
  PERC
  Ennyi…
  66.
  PERC
  CRISTIANO RONALDO, és jobbal a bal, azaz neki a hosszú alsóba teker mintegy 19 méterről. A kapufa sem segí­tett most: 3–0!
  65.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Cristiano Ronaldo (3–0)
  65.
  PERC
  Na, ki áll a labda mögé?
  65.
  PERC
  Quaresma cselezget, Lovrencsics megunja, felvágja, szabarúgás a 16-os bal csücske előtt.
  64.
  PERC
  Felfedeztünk a stadionban egy mintegy 50 fős portugál csoportot, akik lelkesen dalolásznak, de a többség nem csatlakozik hozzájuk. De most azért ismét elindult egy hullámzás.
  64.
  PERC
  Guerreiro felrúgja Lovrencsicset, Dzsudzsák középre tekeri a szabadrúgást, de mentenek fejjel Viní­cius elől.
  62.
  PERC
  Ez már sárga, Dzsudzsák Balázs most Fontébe rúgott bele. Jogos a lap.
  61.
  PERC
  Dzsudzsák
  60.
  PERC
  Quaresma jobbról teszi ismét középre a labdát, de magas kicsit Ronaldónak, majd Mario szórakozza el a helyzetét a 16-osról. Dzsudzsáknak nem megy, de legalább harcol: hátulról felrúgja Pepét. Bátor… Megússza. Egyelőre?
  58.
  PERC
  Ronaldo most balról lő kapura jobbal 14-ről, de Bese odalép, Guerreiro kornere meg elmegy öt fej között az ötösön, Bese a nevető hatodik.
  57.
  PERC

  ITT DŐLT EL? (Fotó: Szabó Miklós)
  56.
  PERC
  Mário balról teszi középre a labdát, de ez Langé.
  55.
  PERC
  Máris kétszer lőttünk kapura statisztikailag, a hazaiak 9-nél tartanak.
  54.
  PERC

  NEM MEGY NEKI (Fotó: Szabó Miklós)
  54.
  PERC
  Gyurcsó beadása jobb, az legalább a kapusig eljut.
  54.
  PERC
  Mário ennek örömére egy frappáns csel után jobbal 23-ról méterekkel lő a bal felső fölé.
  54.
  PERC
  Érdekes, hogy a hazai lelátót nem igazán hozza lázba a csapat parádés játéka, szinte csendben figyelik a meccset, miközben a magyar tábor folyamatosan énekel.
  52.
  PERC
  Quaresma beadása meg ismét Gulácsi kesztyűiben végzi.
  51.
  PERC
  Bese jobbról belőtt labdája eltűnik Rui Patrí­cio ölében. Végre munkában a portugál 1-es is.
  50.
  PERC
  KÉPGALÉRIA A MECCSRŐL ITT!
  46.
  PERC
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  MLSZ œ” @MLSZhivatalos
  A második félidőben Lang Ádám helyén Lovrencsics Gergő folytatja a bátrabb támadójáték érdekében. #porhun #csakegyutt #WCQ
  21:50 -- 2017 Mar 25 · Greater Vancouver, British Columbia
  1 1 retweet 10 10 kedvelés
  46.
  PERC
  FOLYTATJUK!
  FÉLIDŐ
  LovrencsicsLang
  FÉLIDŐ
  Langot Locsrencsics Gergő váltja a szünetben a mieinknél.
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  CR: ez a negyedik meccse a magyarok ellen, és harmadik gólja, két gólpassza mellett. A MAGYAROK OSTORA.
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  CRonaldoDaily.com @BreatheRonaldo
  Portugal’s 1ST-half numbers vs Hungary were pretty good!

  9 attempts
  4 shots on target
  2 goals#CristianoRonaldo #PORHUN #WorldCupQualifiers
  21:53 -- 2017 Mar 25
  retweets 2 2 kedvelés
  FÉLIDŐ
  Silva nem volt ott az Eb-n, de a mostani vb-selejtezőkben hat meccsen lőtt 5 gólt és adott egy gólpasszt.
  Nem hull a Silva, nagyon is szárnyal (Fotó: Szabó Miklós)
  FÉLIDŐ
  ENNYI…
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  AF ; #SR4 @AF_MADRID
  A Legend. #PorHun
  21:34 -- 2017 Mar 25
  1 1 retweet 3 3 kedvelés
  FÉLIDŐ
  SZINTKÜLÖNBSÉG
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  L’UEFA œ” @UEFAcom_fr
  BUT! Le Portugal ouvre le score par André Silva contre la Hongrie (1-0, 32e) #PORHUN
  –º http://bit.ly/ElimCDM2018
  21:21 -- 2017 Mar 25
  2 2 retweets 6 6 kedvelés
  FÉLIDŐ
  CSAK BíZZÁTOK IDE…
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  L’UEFA œ” @UEFAcom_fr
  BUT! Et de 2 pour le Portugal grce í  Cristiano Ronaldo (2-0, 36e) #PORHUN
  –º http://bit.ly/ElimCDM2018
  21:24 -- 2017 Mar 25
  34 34 retweets 39 39 kedvelés
  FÉLIDŐ
  Bí­zzunk benne, hogy csak az…
  FÉLIDŐ
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  44.
  PERC
  Bese meg Silvát indí­tja pontosan, de 32-ről a nézők közé talál. Távolról nem pontosak a portugálok, távolról sem, ellenben a 16-oson belülről halálosak.
  42.
  PERC
  És akkor Gyurcsó pocsék bal oldali beadását még nem is látta, előtte Szalai harcosan tette ki neki szélre a labdát.
  42.
  PERC
  A portugálok mintha egy jó hangulatú tréningen lennének, úgy ollózgatnak, nevetgélnek – mérgelődik Pór kolléga a helyszí­nen.
  40.
  PERC

  Követés
  Anurag Patra @anuragpatra_
  Cristiano Ronaldo with a superb Goal! #PORHUN
  21:28 -- 2017 Mar 25
  13 13 retweets 37 37 kedvelés
  40.
  PERC
  HOPP, Mário í­velését CR a kapushoz ollózza 10-ről. Azért jó lenne ilyenkor odaállni mellé…
  40.
  PERC
  Bese eléri most Ronaldo előtt Quaresma jobb oldalról jövő beí­velését, majd Gomes kapu elé lőtt labdájára repül ki Gulácsi, sikerrel.
  38.
  PERC
  Ronaldo kicselezi Langot a balon, de kisodródva ballal feladja a labdát Gulácsinak.
  38.
  PERC
  CRISTIANO RONALDO MOST IS BETALÁL! André Gomes passzol hátrafelé sarokkal a 16-osról a nagyfőnöknek, aki ballal a jobb alsóba lő 17-ről, kissé balról. Gulácsi nem éri el a vizes füvön megcsusszanó labdát, Bese hiába csúszott, Lang sem tudott blokkolni: 2–0!
  36.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Cristiano Ronaldo (2–0)
  36.
  PERC
  Guerreiro újabb balos beadása magas CR-nek, Korhut kifejeli a labdát.
  34.
  PERC
  CR minden eddig vb-selejtezőjén betalált ebben a sorozatban, ebben is főszerepet vitt.
  34.
  PERC
  Most bezzeg minden portugál talpra ugrott, még egy halványpiros füstöt is begyújtottak…
  33.
  PERC

  Követés
  Eric Krakauer @bigsoccerheadNY
  Goal #Portugal. André Silva scores. Guerreiro with the assist. #POrHUN #PORxHUN
  21:19 -- 2017 Mar 25
  17 17 retweets 29 29 kedvelés
  32.
  PERC
  ÉS ITT A 26… Ronaldo üresen marad középen, a 16-os előtt, Guerreirót futtatja a balon, akinek beadását ANDRÉ SILVA a kapu közepébe vágja jobbal három lépésről, laposan. Négy-öt magyar védő közül… 0–1!
  32.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Silva (1–0)
  31.
  PERC
  A portugálok utóbbi öt hazai meccsén alig 25 gólt kapartak össze.
  30.
  PERC
  Bezzeg a magyar tábor nem halkul. Most, hogy többet van nálunk a labda, éppen az szól, hogy „Lőjetek egy gólt!”.
  30.
  PERC
  Hihetetlen, hogy egy ekkora stadionban időnként hosszú percekig csend van – csodálkozik helyszí­ni emberünk. Ez jó hí­r, most pl. percekig megint mi passzolgatunk, majd Korhut bal oldali beadását Szalai az égbe lövi jobbról, hatról. Fonte lyukat fejelt előtte.
  27.
  PERC
  Viní­cius Kádár rossz passzát Ronaldóhoz menti, aki kicselezi Nagyot, de jobbal 26-ról a kilép Viní­ciusba lő.
  25.
  PERC
  A két csapat eddigi 11 meccséből a portugálok hetet megnyertek, a többi iksz lett.
  25.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  24.
  PERC
  Pepe olyan csúnyán néz Gyurcsóra, hogy a szélső ijedtében otthagyja neki a labdát. Szemmel verés.
  23.
  PERC
  Gulácsi menti Lang bűnrossz hazaadást, előtte Gyurcsót Cédric, a közbelépő Nagyot meg Pepe szereli.
  22.
  PERC
  MEGÚSZTUK EZT IS! Quaresma beadását kifejeli középről Lang, de vissza a feladónak, Nagy nem figyel, ám a szélső eltöri 19-ről, balról a labdát: olyannyira, hogy ez passznak jó CR-nek, aki Kádár és Korhut közül a jobb sarok mellé bólintja a labdát. Az ötös jobb sarkától.
  20.
  PERC
  Quaresma ezt jobban eltalálja, de fejjel ment Viní­cius. A kornert most Guerreiro adja be, de Gulácsinak mindegy, fogja ezt is, gyorsan indí­tja Dzsudzsákot, aki jobbról Szalai elé passzol, aki jobbal 30-ról azonnal lő is, Cédric meg mellkassal blokkol a 16-os előtt. Ápolás.
  18.
  PERC
  Csúszik a labda is: le a balról beadó Quaresma bal lábáról.
  17.
  PERC
  Guerreiro kicselezi a balon Besét, elcsúszik a magyar, de csúszik Dzsudzsák is, becsúszva szereli a hazai védőt. Remekül.
  16.
  PERC
  Előtte felhangzott egy rövidebb Portugal, Portugal! rigmus, de hamar elhalt. A mieink folyamatosan énekelnek a lelátókon, visszhangzik a Ria, Ria Hungária! Pedig jól el vannak „dugva” a magyar szurkolók a stadion felső szegletében.
  16.
  PERC
  Lisszabonban nem járt még az Eb óta a vén kontinens selecaója.
  16.
  PERC
  Nagy portugál hullám a lelátón. Újhullám meg a pályán, pár veretes veteránnal.
  15.
  PERC
  Visszatérve Cédricre: hiába csak 12 milliót ér, az egész magyar kezdő nincs 18 millió a transfermarkt.de szerint. ARÁNYOK.
  13.
  PERC

  13.
  PERC

  13.
  PERC
  HŠ°HA! CR jobbal 26-ról nem sokkal teker a jobb felső fölé, a sorfalban Szalai kezán pattant meg a labda. A Quaresma-korner Gulácsié, Gyurcsó kontrázna, de szereli Cédric.
  12.
  PERC
  Viní­cius nagyot rúg a 16-os előtt Silvába, szerencsére sárga nincs.
  11.
  PERC
  Fekete bárány: Cédric szegény csak 12 millió eurót ér, a három veteránon, Pepén, Fontén és Quaresmán kí­vül ő a legolcsóbb a hazai csapatban.
  10.
  PERC
  Mário bal oldali beadását kifejeli CR és az ötös elől Kádár, Gyurcsó és Korhut nem figyel, í­gy Cédricé a kipattanó, de 15-ról Gulácsi ölébe fejel.
  8.
  PERC
  Aki hamar revánsot venne, de jobbal 30-ról a bal felső sarok mellé lő.
  7.
  PERC
  CR futtatja balról Guerreirót, de odalép elé Viní­cius, rutinosan hazaad, majd Carvalho áll elő élete legrosszabb indí­tásával. Előtte Gera hatalmasat rúgott Ronaldóba.
  5.
  PERC
  Közben búcsúzunk élő felvezetésünktől, ne feledje, meccs előtti képek és videók itt!
  5.
  PERC
  Kapkodó a játék, sok-sok rossz passzal.
  5.
  PERC
  A meccs előtt sok kis zászlót lengettek a hazai szurkolók, és kifeszí­tettek egy 12-es számú mezt is, ezzel természetesen saját magukra utalva – jelenti a helyszí­nről Pór Károly.
  4.
  PERC
  Korhutot előbb Fonte, majd Cédric löki meg hátulról.
  4.
  PERC
  Nagy szerez most labdát Carvalhótól, de Gera hátrafelé passzol, Gyurcsó nem tud előre cselezni, ám Carvalho megoldja: fellöki hátulról Gerát.
  2.
  PERC
  Viní­cius remek passzát elcselezi Dzsudzsák, szereli őt Carvalho, de Ronaldo bal oldali beadása a nézőké. Máris reklamál CR, nagy kérdés, mit?
  01.
  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
  A hazaiak tiszta bordóban, a mieink tiszta fehér mezben.

  Egy az újonc a két csapatban: a magyar Viní­cius, aki immáron magyar-brazil állampolgár. És remélhetőleg ő lesz ma a védelmi oszlopunk, ennél jobb esélyt nem is kaphatott volna a bizonyí­tásra az NB I-ből már régen kiemelkedő bekk.
  Telt ház nincs, jó 55 ezer néző, ebből 3.000 a magyar, illetve a bennünket támogató lengyel különí­tmény.
  A VONULÁS VIDEÓI!
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  Manuel Reis @ManuelReis
  Vá. É só mesmo porque tem de ser. #PORHUN
  20:15 -- 2017 Mar 25 · Lisbon, Portugal
  retweets 2 2 kedvelés
  NAGY EMBER: NEMCSAK NEKÜNK HIÁNYZIK
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  Fútbol Total @FT_Total
  Arranca la nueva Hungrí­a sin Gábor Király… y sin sus pantalones largos #PORHUN #Rusia2018
  20:22 -- 2017 Mar 25
  7 7 retweets 6 6 kedvelés
  „Az első húsz perc nagyban meghatározhatja a mérkőzést, ha ugyanis a támadó szellemben pályára lépő csapat nem tud gólt lőni, minden sokkal nehezebbé válik. Ráadásul tele lesz nézővel a lisszaboni stadion, mindenki győzelmet vár a csapattól, ez pedig a magyarok malmára hajtja a vizet. Nyomás lesz a portugál válogatotton, a magyaroknak viszont nincs veszí­tenivalójuk.” Mondta ezt a meccs előtt a DVSC-mester L. Pontes.
  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
  Követés
  SL Benfica œ” @SLBenfica
  Na véspera do #PORxHUN, a Federação húngara homenageou Miklós Fehér e Béla Guttmann no Estádio da Luz. #EPluribusUnum
  20:25 -- 2017 Mar 24
  227 227 retweets 377 377 kedvelés
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  délszlávfocifan @delszlavfocifan
  Hungarian fans’ march in Lisbon #csakegyutt #PORHUN
  For the memory of Miklós Fehér R.I.P.
  19:38 -- 2017 Mar 25
  retweets 7 7 kedvelés
  Portugál-magyar: folyamatosan frissülő képgaléria az NSO-n!
  Biztatás – Thury Gábor jegyzete.
  Guzmics hiánya tán még jobban is fájhat, mint Kleinheisleré – taktikai elemzés Marosi Gergelytől.
  Kis magyar-portugál futballtörténelem frenetikus infogtafikán ITT!
  Bernd Storck szövetségi kapitány csapata szombaton 20.45-től a Benfica stadionjában találkozik Portugáliával, amelyet győzelem esetén megelőzne, í­gy „fél távnál” a pótselejtezőt érő második helyen állhatna. Ugyanakkor vereség esetén ötpontos hátrányba kerülne aktuális riválisával szemben, azaz távolodna a 2018-as oroszországi világbajnokságtól. A csoportot Svájc vezeti százszázalékos teljesí­tménnyel, nemrégiben legyőzte a letteket is.
  „Nemcsak az Eb-meccset elemeztük, hanem a magyarok azóta lejátszott négy vb-selejtezőjét is, különös figyelemmel a svájciak elleni találkozót, amelyen a magyarok nem érdemeltek vereséget, mert jobban játszottak. Éppen ezért szerényen kell pályára lépnünk. Fontos volt, hogy a játékosaim megértsék, becsülniük kell az ellenfelet” – jelentette ki Fernando Santos, aki nem akart kiemelni senkit a magyarok közül, mert mint mondta, bár ismeri egyenként is őket, az egyes játékosoknál sokkal fontosabb, hogy csapatként jók.
  Fernando Santos, a hazaiak szövetségi kapitánya kifejtette, egyik válogatott sem változott sokat a kontinensviadalhoz képest. A portugál esetében mosolyogva hozzátette, hogy azóta Európa-bajnoknak hí­vják a csapatot, de ettől szerinte nincs nagyobb nyomás az együttesen, mert a riválisok korábban is tisztelték Portugáliát.
  TOVÁBBI MAGYAR NYILATKOZATOK ITT!
  „Természetesen végigvettük annak a meccsnek a pozití­vumait és negatí­vumait is. Ugyanakkor ez egy teljesen más meccs lesz, már csak azért is, mert idegenben lépünk pályára. Rajtunk nincs nyomás, nincs vesztenivalónk. Portugália az Európa-bajnok, a hazaiaknak nagyobb a vesztenivalójuk, mi azért jöttünk, hogy játsszunk egy jó meccset. Amikor megkaptuk a sorsolást, ezt a csoportot, már tudtuk, hogy nem mi vagyunk a csoport favoritjai. Szeretnénk fejleszteni a játékunkat, hogy tanuljunk ebből a meccsből. Szeretnénk legalább egy pontot elérni, még inkább győzni, de tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek.”
  „Négy hónap szünet után remélhetőleg nagyszerű meccset játszhatunk, ráadásul az Európa-bajnok ellen. Szeretnénk támadni, győzni és szeretném, ha magabiztosan, ennek szellemében lépnének pályára a játékosaim” – tekintett előre a meccsre a kapitány.
  Bernd Storck szövetségi kapitány a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón leszögezte, nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de szeretnénk nyerni.
  Kivételesen jó dolga van a közvetí­tőnek: a felvezetéssel nem kell sokat dolgozni. Portugál–magyar: a mérkőzés élő felvezetése az NSO-n!
  A tét pedig nagy: ha nem is most vagy soha, de most vagy sokkal később. Lesz esélyünk kijutni a vébére.
  A billentyűknél: B. J.
  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A PORTUGÁLIA–MAGYARORSZÁG LABDARÚGÓ VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
MK: 11.14.14:45, M4Sport
11.21.19:30, m4sport
11.24. 21:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ