2017.VI.17. Ferencváros – Slaven Belupo: 0-1

2 hozzászólás a(z) 2017.VI.17. Ferencváros – Slaven Belupo: 0-1 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    2. FÉLIDŐ

    90. perc: Fél perc hosszabbí­tás után vége a mérkőzésnek. 1–0-ra nyert a Slaven Belupo.

    90. perc: Letelt a rendes játékidő.

    89. perc: Sternberget zavarta meg Kendes és szerelte is a védőt, de Csernik kisegí­tette a társát, í­gy nem jutottak helyzetig a horvátok.

    87. perc: Bogojevic szaladt lesre Arap indí­tása után.

    86. perc: Katic akasztotta Radót 27 méterre a kaputól, szabadrúgás. Bognár lövését Blazevic a jobb alsó sarok elől ütötte oldalra.

    85. perc: Sikerült bedobásra cserélni a sarokrúgást…

    84. perc: Bognár szögletét Blazevic paskolta oldalra, újabb szöglet, Bognár átkocoghat a túlsó oldalra.

    83. perc: Úgy 45 másodperc alatt sikerült a zöld-fehéreknek elvégezni egy bedobást…

    80. perc: Arap újabb szöglete után Katic 7 méterről fejelt a kapu mellé.

    79. perc: Gyors horvát kontra végén Tatar beadását Hüsing vágta oldalra az érkezők elől.

    76. perc: Hlevnjak húzta vissza Lakatost, sárga lap!

    74. perc: Vezetnek a horvátok! Arap szöglete után Katic fejelte le a labdát az ötösön, a védők között érkező Sarlija pedig a hálóba pofozta, 0–1!

    73. perc: Katic lövését védte vetődve Holczer.

    71. perc: Arap és Sarlija álltak be, Jovicic és Bistrovic szálltak ki.

    68. perc: Botka húzódott előre a jobb oldalon, Bognárhoz passzolt, aki kissé jobbról 15 méterről az oldalhálóba lőtt.

    67. perc: Priskin ismét próbálkozott, most Blazevic védett.

    66. perc: Újabb horvát szöglet, most Csonka tisztázott fejjel.

    65. perc: Priskin első lövése is megvan a zöld-fehéreknél. 17 méterről leadott lövése a jobb kapufa mellé szállt.

    64. perc: Horvát szöglet: Bistrovic beadását Priskin vágta ki.

    63. perc: Cserék a Fradinál is: Lovrencsics, Gorriarán és Kundrák le, Priskin, Botka és Lakatos be.

    62. perc: Bartulovic nyomta el Gorriaránt. Szabadrúgás a tizenhatos bal oldalvonalától. Bognár oldalról élesen kapura lőtt, Blazevic védett.

    60. perc: Cserehegyek… Blazevic véd a továbbiakban Markovic helyett. Tatar, Hlevnjak, Kendes és Bogojevic be, Goda, Rebernik, Ivanovszki, és Baric le.

    59. perc: Radó lépett ki Bognár indí­tásával, de lesen volt.

    58. perc: Bognár szabadrúgása után Hüsing próbált fejelni, de a játékvezető lövés miatt kifelé í­télt szabadrúgást.

    56. perc: Bistrovic szöglete jobbról, a rövidnél érkezett Ivanovszki és kapura piszkált, Holczer fogta a közeli kí­sérletet.

    55. perc: Nagy helyzet! Csonka passzával Lovrencsics ugorhatott ki ziccerben, 14 méterről lőtt is, de Markovic vetődve védeni tudta a hosszú alsóba tartó lövést.

    52. perc: Batik adta el a labdát a tizenhatosa előtt, végül Sternbergnek kellett kihúznia Rebernik beadását Ivanovszki elől.

    50. perc: Leandro, Hajnal és Gera nem jött ki a második félidőre, az újak tehát helyettük érkeztek.

    48. perc: Csernik jobbról érkező beadását Bartulovic fejelte oldalra Lovrencsics elől.

    46. perc: A Ferencvárosba érkezett Hüsing, Csonka és Bognár, még nyomozzuk kik helyett szálltak be. Azt nem nyomozzuk, hogy Holczer véd Dibusz helyett.

    46. perc: A horvátoknál Bruno Telusi játszik a második félidőben Puric helyett.

    46. perc: A horvátok kezdtek.

    Megjött a Belupo is.

    Hamarosan kezdődik a második félidő, a Ferencváros már a pályán.

    1. FÉLIDŐ

    45. perc: Néhány másodperc ráadás után vége az első félidőnek.

    43. perc: Sternberg balról emelt magasan középre, Kundrák azonban hiába helyezkedhetett kedvére, csúnyán elpattant tőle a labda, amikor le akarta venni.

    42. perc: Nagy horvát helyzet! Goda passzára Baric robbant rá, betört a tizenhatoson belülre, de a ballábas lövése erőtlenre sikerült, Dibusz könnyen fogta.

    41. perc: Bartulovic váltotta Medimorecet.

    38. perc: Katic ült a földre, ám az ápoló személyzet Medimorechez érkezett, aki cserét kérve lebattyogott a pályáról, mert megsérült.

    36. perc: Dibusz a tizenhatos bal oldali vonaláig kifutva fogott meg egy indí­tást, ám harsant a játékvezetői sí­pszó, mivel a bí­ró szerint a kapus kilépett a tizenhatoson kí­vülre. Csak jeleznénk, hogy a sporttárs a kezdőkörből szúrta ki a szabálytalanságot…

    35. perc: Fradi-ziccer! Gera szöktetésével Lovrencsics lódult meg a kapu felé, egyedül vezette rá Markovicra, és el is próbálta mellette lőni a labdát, de a kapus lábbal, bravúrosan védett.

    34. perc: Csernik mentett szögletre Ivanovszki elől. Bistrovic a sarokból középre tekerte, Musa ollózni próbált, de Jovicic megrúgta a társát…

    32. perc: Katic húzott középre jobbról, majd 18 méterről lőtt is, de a kapu mögött 20 méterrel parkoló csapatbuszt sikerült eltalálnia…

    30. perc: Sternberg élesen lőtte középre a labdát balról, Lovrencsics elől szögletre mentettek a védők. Hajnal a sarokból Kundrákot kereste, de Medimorec megelőzte a fejelni készülő fiatal ferencvárosit.

    29. perc: Gyors ferencvárosi kontra végén Hajnal húzott volna el a jobb szélen, de inkább visszafordult, és a saját térfelén tartózkodó Gerának játszott, í­gy odalett a helyzet.

    27. perc: Bistrovic í­velt a kapu elé szabadrúgásból jobbról, a felpattanó labdát a hosszú oldalon érkező Musa már nem érte el.

    25. perc: Némi zavar a horvát védelemben: Sternberg felí­velését Lovrencsics – és az érkező Markovic kapus – elől Jovicic fejelte oldalra.

    22. perc: Szép ferencvárosi akció végén Gorriarán játszott Radóhoz, aki egy csel után 20 méterről Markovic ölébe lőtt.

    19. perc: Kundrák harcolt ki szögletet Ivanovszkival szemben. Hajnal tekerte középre jobbról, Lovrencsics fejelt 10 méterről a jobb kapufa mellé.

    16. perc: Hajnal végezhette el az első ferencvárosi szögletet: Sternberghez passzolt „kicsiben”, aki Radónak játszott, ő pedig balról, 19 méterről lőtt, Markovic biztos kézzel fogta a pont előtte lepattanó labdát.

    14. perc: Átköltözött a horvátok térfelére a Ferencváros már vagy másfél perce, Leandro próbált Radó felé í­velni, de Markovic lehúzta előle a labdát.

    11. perc: Kundrák váltott ritmust, Musa csak szabálytalanul tudta megállí­tani, szabadrúgás. Hajnal beadása nem okozott veszélyt a horvátok kapuja előtt.

    9. perc: Csernik borí­totta fel Godát, szabadrúgás. Bistrovic beadását Batik kifejelte, Goda nagyon rákészült a lövésre, majd 27 méterről nagyjából ugyanennyivel lőtt a kapu mellé…

    7. perc: Leandro akasztotta a tizenhatos bal oldalánál Godát, a játékvezető sí­polt, és szögletet jelzett. Bistrovic a hosszú oldalra í­velte, végül Radó takarí­tott.

    6. perc: Rebernik passza után Baric került lövőhelyzetbe, 23 méterről fölé lőtt.

    5. perc: Kundrák tört be balról a tizenhatoson belülre, a labda Radó elé került, majd Gera is játékba avatkozott, de a végül a védők felszabadí­tottak.

    4. perc: Rebernik lépett oda Sternbergnek, a játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra.

    3. perc: Baric tört előre középen szép cselekkel és már lőtávolba került, amikor Kundrák becsúszva szerelte.

    1. perc: A Ferencváros kezdte a mérkőzést.

    Az új igazolások közül ma még Priskin Tamás játékára lesz lehetőség elviekben: a válogatott csatárt a cserék között nevezte Thomas Doll a mérkőzésre.

    A Ferencváros kezdőcsapatának tagja továbbá a hosszú sérüléséből felépült Batik Bence is.

    A nyári szerzemények közül az uruguayi Gorriarán és a Soroksártól érkező Lovrencsics Balázs – a válogatott Gergő öccse – szerepel a kezdőcsapatban.

    Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Ferencváros első felkészülési mérkőzése. A találkozó helyszí­ne Kaposvár, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia centerpályája, a mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik.

    ÉRDEKESSÉGEK

    A horvátok támadója, az egykori Videoton-csatár Mirko Ivanovszki 27 alkalommal szerepelt Macedónia felnőtt válogatottjában. Találják ki, mely ország ellen szerezte egyetlen gólját a nemzeti csapatban? Igen, Andorra. Mutatjuk (0:48-tól):

    Friss hí­r, hogy a Ferencváros további egy évvel meghosszabbí­totta a 36 éves rutinos középpályás, Hajnal Tamás szerződését. Bővebben itt olvashat az 59-szeres válogatott játékos kontraktusának ügyéről.

    Mondhatjuk, hogy hazai pályán szerepel Bőle Lukács, aki korábban az NB I-ben csak a Kaposvári Rákóczi szí­neiben lépett pályára – 52 mérkőzésen egy gólt szerzett az élvonalban.

    Ismerős arcok II: na, ki az a korábbi kiváló kapus, aki a Slaven Belupo kispadját otthagyva lett 1999 tavaszán a Ferencváros vezetőedzője? Segí­tünk, nem Stanko Poklepovic. A helyes megfejtés: Marijan Vlak.

    A Ferencvárosnál az érkezők sorát gyarapí­tja Otigba Kenneth, aki a második Kenneth keresztnevű labdarúgója a klubnak. Az első egy dán fickó volt, Kenneth Christiansen, aki 1994 tavaszán, majd az 1994–1995-ös idényben összesen 20 bajnokin 2 gólt szerzett a bajnokságot nyerő zöld-fehéreknél. Később egyébként a dán női válogatott szövetségi kapitánya volt.

    Ismerős arcok: a horvátok keretének tagja két olyan labdarúgó is, aki korábban szerepelt a magyar élvonalban: Selim Bouadla 2011 és 2015 között a DVSC-t erősí­tette (75 bajnoki/10 gól), mí­g Mirko Ivanovszki 2015-ben a Videoton játékosa volt (16 bajnoki/2 gól).

    Csak a miheztartás végett: a Ferencváros a mögöttünk hagyott idényben a bajnoki tabella 4. helyén végzett, és a Vasas ellen tizenegyesekkel megnyerte a Magyar Kupát.

    A Slaven Belupo a legutóbbi idényben a horvát bajnokság 7. helyén végzett. A kaproncaiak 1997-ben jutottak fel a horvát élvonalba, és azóta is a legmagasabb osztályban szerepelnek. A legjobb bajnoki eredményük egy ezüstérem 2008-ból – továbbá két bronzérem (2005-ből és 2012-ből).

    A mai mérkőzésen mutatkozhatnak be a nyáron igazolt labdarúgók a Ferencvárosnál, azaz először léphet pályára a zöld-fehéreknél Priskin Tamás, Fernando Gorriarán, Bőle Lukács, Otigba Kenneth és Lovrencsics Balázs is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ