2017.VIII.12. Ferencváros – Paks: 1-1

W_ftc-paks

Továbbra sem megy a Fradinak – otthon ikszelt a Pakssal

Az FTC öt forduló után még veretlen, de csak hét pontot gyűjtött.
A labdarúgó NB I 5. fordulójában a Ferencváros hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Pakssal. Ez volt a Fradi negyedik döntetlenje a bajnoki szezonban.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: –

Csertői Aurél: – Az teljesen egyértelmű, hogy ennek az összecsapásnak nem mi vagyunk az esélyesei. De természetesen ettől függetlenül úgy megyünk a Fradi otthonába, hogy igyekezünk majd meglepetést okozni, mind nekik, mind a szurkolóknak. Ha pontot, pontokat tudnánk szerezni az a bravúr kategóriába tartozna. Nagyon meggyőző és veszélyes a Groupamában a Ferencváros, amelynek keretét rengeteg jó játékos alkotja. Agresszí­v, kemény játékot játszanak, nehéz lesz ellenük játszani.

A mérkőzés:

Ferencváros — Paks: 1-1 (1-0)
Groupama Aréna, 5.423 néző.
Vezette: Erdős József (asszisztensek: Berettyán, Becséri; alapvonali jv.: Solymosi, Urbán; tartalékjv.: Szert)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Batik, Otigba, Botka — Gorriarán (Lovrencsics B., 76.), Leandro — Varga R. (Kundrák, 86.), Rui Pedro (Csernik, 46.), Moutari — Böde
kispad: Holczer, Pedroso, Bognár I., Priskin
vezetőedző: Thomas Doll

Paks: Molnár P. — Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. — Papp K. — Koltai (Fejős, 83.), Bertus, Hajdú Á. (Kecskés T., 90.), Bartha — Hahn (Daru, 79.)
kispad: Verpecz, Báló, Zachán, Vági
vezetőedző: Csertői Aurél

Gól: Varga R. (44.) illetve Hahn (60.)
Sárga lap: Leandro (48.) illetve Kulcsár D. (11.), Gévay (55.)

Semmi meglepő sem történt.

Ez az első félidőre és a Ferencváros játékára is igaz volt. A hazaiak ugyanis – ahogy arra számí­tani lehetett – azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, beszorí­tották a Paksot, amely nem tudta kellően megbecsülni a megszerzett labdát, í­gy eleinte csak másodpercekre birtokolta. Nem is hiányzott sok, hogy Varga Roland bal oldalról kapura tekert szabadrúgása után a labda a jobb felső sarokban kössön ki, ám végül csak a vetődő Molnár Péter esett be a kapuba, a labda nem. Nem sokkal később Böde Dániel fejelt fölé a szélső újabb bal oldali szabadrúgása után, a kezdeti lerohanásból viszont több helyzetre nem futotta.

Mert hiába birtokolta a labdát a Fradi, az ezerszer ismételt tétel ezúttal is igaz volt: egy kreatí­v, váratlan megoldásokra képes irányí­tó továbbra is nagyon hiányzik, és Gera Zoltán kiesése is meglátszik az együttes játékán. így aztán a szervezett paksi csapat idővel feljebb merészkedett, kiegyenlí­tetté vált a játék, és bár Bartha László lövését még könnyedén hárí­totta Dibusz Dénes, az első félidő végén Hahn János közeli lövésénél már bravúrra volt szüksége. A negyvenedik percben fütyült is a hazai közönség, a szünetben mégis mosolygós hazai drukkerek indultak a büfébe. Mert bár Thomas Doll együttese nem brillí­rozott, az első félidő utolsó perceit ismét megnyomta, és előző hetekhez hasonlóan megint volt egy Varga Rolandja, akire az első félidő utolsó percében elfelejtettek kilépni a vendég védők, a szélső pedig (némi paksi segí­tséggel) a bal alsó sarokba küldte a labdát.

20170812-paks-vargarNem meglepő, hogy a fordulás után ismét a gólszerző került helyzetbe, ám előbb Molnár Péter védte a közeli kí­sérletét, majd Kulcsár Dávid blokkolta a lövését hatalmas helyzetben. Ezzel együtt a Paks sem adta fel a támadások lehetőségét, ám a kontrák során vagy a pontos passz, vagy az átvétel hiányzott. Aztán amikor mindkettő a helyén volt, rögvest egyenlí­tett a vendég csapat: a ferencvárosi védők mellett Dibusz is későn reagált az egyébként pontos beadásra, Hahn pedig két lépésről nem hibázott.

Kezdődhetett minden elölről, és ha a hatvannyolcadik percben a Fradi kapusa nem pöcköli ki ujjheggyel a labdát Lenzsér Bence jobb alsó sarokra tartó fejesénél, még mélyebbre került volna a hazai együttes. Persze í­gy sem volt könnyű helyzetben, mert hiába adogathatta körbe a labdát a vendégek tizenhatosa előtt, a Paks remekül tömörült, az élő falon kellett volna valahogy átpasszí­rozni a labdát, ami sehogy sem akart sikerülni – nem csoda, hogy egyre gyakrabban fütyültek a hazai nézők.

Tí­z perccel a vége előtt Böde Dániel fejelte le a labdát Varga Rolandnak, ám a paksiak kapusa ismét védte a lövést, a hosszabbí­tás utolsó percében aztán már ő is verve volt, ám a védők kirúgták a labdát Lovrencsics Balázs kapuba tartó lövését követően. A Fradi öt meccs után mindössze egy győzelemmel áll, a gyengén kezdő Paks viszont magára talált, a Haladás legyőzése után a Groupama Arénából is ponttal távozott.

Lám, a vége mégis meglepetés lett.

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Semmi mást nem tehetek, mint hogy elnézést kérek a több mint ötezer nézőtől. Sajnos nem tudok mindegyikükhöz egyenként odamenni, í­gy itt teszem meg. Kijöttek a csodálatos stadionba, igazi futballidőben, joggal gondolhatták, hogy jó játékot kapnak a pénzükért. Nem í­gy történt. A Paks elleni játékunk méltatlan volt a Ferencvároshoz. Ennél sokkal több kell, és nem takarózhatunk a sérültekkel, a bevethető játékosoknak kellene sokkal jobban futballozniuk. Priskin Tamás nem sérülés miatt nem játszott. Legyünk őszinték, eddig nem nyújtott meggyőző teljesí­tményt. Magyarországon azonban többször előfordult már, hogy megkérdezik, miért nem szerepelt egyik vagy másik labdarúgó, mintha nem látnák, mit produkált a korábbi hetekben. Megértem, hogy a szurkolók mérgesek. Az egyik héten még éltetnek, aztán ha nem jönnek az eredmények, nem szí­velnek. De nincs ezzel gond, itt vagyok, állom a kritikát. Ha a győzelmek idején elviseltem a dicséretet, most elfogadom a füttyszót is.

Csertői Aurél: – Magyarországon azt szokták mondani, hogy a Ferencváros ellen idegenben minden csapat elégedett lehet a döntetlennel. Időnként jól játszottunk, ám tudunk ennél sokkal jobban is, a három pont megszerzéséhez is megvoltak a helyzeteink. Sajnos nem sikerült, ezért van bennem hiányérzet, de el kell fogadnunk a döntetlent, az egy pontért is sokat küzdöttünk. Bátrabb futballt kértem a csapattól a szünetben, valamint azt, hogy a befejezéseknél legyünk pontosabbak. Ez részben megvalósult, a győzelem ugyanakkor éppen a rossz passzok miatt maradt el, sajnos létszámfölényes helyzetben, illetve több í­géretes lehetőségnél rossz döntést hoztunk.

AZ 5. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Nagy S. (DVSC) 7 — Heris (Puskás Akadémia) 7, Gévay (Paks) 6, Pillár (Mezőkövesd) 6 — Papp K. (Paks) 7 — Varga R. (Ferencváros) 7, Vela (DVTK) 7, Zsótér (Újpest) 7 — Williams (Haladás) 7, Ugrai (DVTK) 7, Lanzafame (Bp. Honvéd) 7
A forduló játékvezetője: Farkas Ádám (Bp. Honvéd — Újpest) 9 — Ring György, Kóbor Péter, Andó-Szabó Sándor, Németh Ádám

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Paks hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2017.VIII.12. Ferencváros – Paks: 1-1 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+3.
    PERC
    Köszönjük kedves olvasóink megtisztelő figyelmét, a találkozó összefoglalóját ide kattintva olvashatják el!
    90+3.
    PERC
    Véget ért a mérkőzés, Ferencváros–Paks 1–1.
    90+3.
    PERC
    MÉG EGY NAGY MENTÉS! Lovrencsics Balázs került helyzetbe, kicslezete Molnárt, de egy védőben elakadt a lövése.
    90+2.
    PERC
    Szabó cselezte magát helyzetig, majd 16 néterről lőtt Batik lábai között, Dibusz azonban hárí­tott.
    90+1.
    PERC
    Három perc a ráadás.
    90.
    PERC
    Hajdú Ádám helyére Kecskés Tamás állt be.
    89.
    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
    86.
    PERC
    A ferencvárosi gólszerző Varga Rolandot Kundrák Norbert váltotta.
    83.
    PERC
    Koltai Tamás helyét Fejős Áron vette át a Paksban.
    82.
    PERC
    Otigba rántotta le Darut a felezővonal közelében.
    81.
    PERC
    VÉDÉS! Lovrencsics Balázs fordult kapura Gévay mellett, majd jobbal a bal alsót vette célba, Molnár azonban hárí­tott. A labda ki sem pattant a kapusról.
    79.
    PERC
    A paksi gólszerzőt, Hahn Jánost Daru Bence váltotta.
    76.
    PERC
    Gorriarán helyére Lovrencsics Balázs állt be, í­gy innentől két csatárral támad a Fradi.
    74.
    PERC
    Szerencsére nincs nagy baj, visszatért a pályára.
    74.
    PERC
    Lovrencsics egy előrevágott labdát igyekezett blokkolni, de rosszul fogott talajt, és kissé kibicsaklott a bokája.
    73.
    PERC
    Lovrencsics Gergőt kell a pályán kí­vül ápolni.
    70.
    PERC
    Papp csúszott össze Batikkal, de szerencsére nincs nagyobb baj, mindketten folytatják.
    68.
    PERC
    BRAVÚR! Egy felí­velt szabadrúgás után Lenzsér fejelt közelről kapura, de Dibusz egy óriási védéssel kitolta a kapu jobb oldalába tartó labdát.
    66.
    PERC
    Batik távoli lövése veszélytelen volt.
    65.
    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
    60.
    PERC
    GÓÓÓL!!! EGYENLíTETT A PAKS! Gévay a jobb oldalról í­velt középre, Hahn János pedig elszakadt a védőjétől, és az ötös vonaláról a kapu közepébe fejelte a labdát. (1–1)
    59.
    PERC
    BRAVÚR! Koltai a jobbb oldalról a második hullámban érkező Papp elé tálalt, aki 16 méterről a jobb alsót vette célba, de Dibusz védett.
    58.
    PERC
    Egy paksi játékos beleért, í­gy szöglet következett, az azonban nem vol veszélyes.
    58.
    PERC
    Egy bal oldali beadás után Varga kí­sérletezett ismét, de a labda kevéssel elzúgott a jobb felső felett.
    57.
    PERC
    VÉDÉS! Varga próbálkozott egy életerős lövéssel, kissé jobbról, de Molnár oldalra paskolta a labdát.
    55.
    PERC
    Gévay Zsolt kapott sárgát, miután lekönyökölte Cserniket.
    53.
    PERC
    Moutari óriási szólóba kezdett a bal oldalon, Lenzsér azonban egy kiváló ütemű becsúszással megállí­totta.
    52.
    PERC
    Dibusz ölelte magához Koltai jobb oldali beadását.
    51.
    PERC
    Az első élvonalbeli FTC–Paks meccset 2009 augusztusában játszották (1–1 az Üllői úton). Az akkor pályára lépő futballisták közül most már csak Szabó János és Böde Dániel kaphat bevetési parancsot – és persze Böde sem a 2009-es csapatában.
    49.
    PERC
    Leandro kapott sárgát Kulcsár megrúgásáért.
    48.
    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
    46.
    PERC
    Cserélt Thomas Doll a szünetben: Rui Pedrót Csernik Kornél váltotta.
    46.
    PERC
    Újra útjára indult a labda, a Fradi kezdte a második félidőt.
    FÉLIDŐ
    Véget ért az első félidő, szünetben 1–0-ra vezet a Ferencváros.
    45.
    PERC
    Egy perc lesz a ráadás.
    44.
    PERC
    GÓÓÓL!!! VEZET A FRADI! Varga Roland kicsiben végzett el egy szögletet, í­gy Gorriarántól visszakapta a labdát, melyet 17 méterről jobbal a bal alsó sarokba küldött. A labda egy paksi védőn is megpattant, í­gy Molnárnak nem volt esélye a hárí­tásra. (1–0)
    43.
    PERC
    ZICCER! Moutari kapott remek labdát balról a tizenhatoson belül, egy átvétel után pedig tüzelt, Molnár azonban szögletre mentett.
    43.
    PERC
    A találkozó hivatalos nézőszáma: 5423 fő.
    42.
    PERC
    Varga szöglete mindenki feje felett elszállt a tizenhatoson belül.
    41.
    PERC
    Moutari lapos beadása elment a kapu előtt keresztbe, í­gy a hosszú oldalon Lenzsér szögletre vághatta a labdát.
    40.
    PERC
    VÉDÉS! Hahn kí­sérletezett a tizenhatoson belül, lövését azonban remekül hárí­totta Dibusz.
    39.
    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
    39.
    PERC
    Vrga sarokrúgása ezúttal sem volt veszélyes.
    39.
    PERC
    Kulcsár az alapvonalnál, a bal oldalon szögletre szerelte Botkát.
    37.
    PERC
    Moutarit állí­tották meg lesen.
    36.
    PERC
    Hahn mászott fel Otigba hátára a Fradi tizenhatosán belül, í­gy a hazaiak kaptak szabadrúgást.
    35.
    PERC
    Varga szögletét az első paksi elfejelte a rövid oldalon.
    35.
    PERC
    Gévay egy kapu elő lőtt labdát becsúszva szögletre rúgott.
    32.
    PERC
    Rui Pedro felí­velt labdáját Varga nem tudta levenni, í­gy odafejelte Molnárhoz.
    31.
    PERC
    Papp állí­totta meg szabálytalanul Botkát.
    30.
    PERC
    A Paks az utóbbi öt idegenbeli bajnokijából négyet elveszí­tett, úgy, hogy ezeken 12 gólt szedett be összesen – ezt a rossz adatsort a Vasas elleni 3–0-s siker töri meg. Viszont Csertői Aurél csapata a legutóbbi három idegenbeli bajnokiján nyolc gólt szerzett, tehát a gólképességgel eddig nem volt baj.
    29.
    PERC
    Böde készí­tett le egy felpasszolt labdát Gorriaránnak, akinek a nem túl erős lövését biztosan megfogta Molnár.
    27.
    PERC
    HELYZET! Leandro a felezővonal közeléből í­velt Botka elé, aki a tizenhatoson belül estében próbált lőni, de Molnár jól mozdult ki a kapujából, és felszabadí­tott.
    26.
    PERC
    Az FTC veretlen a legutóbbi 5 bajnoki mérkőzésén, és csak egyet veszí­tett el az utóbbi tí­zből. Hazai pályán majdnem ugyanez a helyzet: a magyar rekordbajnok ötös veretlenségi sorozatban van, és csak egyet bukott el az előző 11 bajnokijából, a Vasas tréfálta meg.
    25.
    PERC
    Rui Pedro egy kis ápolás után vissza is tért.
    24.
    PERC
    Rui Pedro maradt a földön a paksi tizenhatos előterében, Bertus a lábán lévő cipő stopliaival elérte a portugál lábfejét.
    23.
    PERC
    Moutarinak nem sikerült étvenni egy keresztlabdát a bal oldalon.
    22.
    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
    21.
    PERC
    Leandro dobta ki a labdát a jobb oldalon érkező Vargának, aki a tizenhatoson belül átvette a labdát, majd kissé kiszorí­tott helyzetből Molnár kezébe lőtt.
    20.
    PERC
    Kisebb paksi helyzet! Bertus a ferencvárosi térfél közepéről í­velt egy szabadrúgást a tizenhatoson belülre, a labdát Szabó készí­tette le Barthának, akinek a lövése el is találta a kaput, ez azonban nem okozott nagy gondot Dibusznak.
    16.
    PERC
    A Ferencváros kilencszer fogadta eddig bajnokin a paksiakat, az első nyolcon veretlen maradt (4 győzelem, 4 döntetlen), majd 2016 novemberében belefutott egy 2–1-es vereségbe.
    15.
    PERC
    Böde esett el Gévay szorí­tásában, a játékvezető szerint a paksi hátvéd szabályosan szerezte meg a labdát.
    13.
    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
    12.
    PERC
    Ismét Varga tekerte a szabadrúgást a kapu elé, ezúttal meg is találta Bödét, ő azonban hat méterről, a védőjével a nyakában a léc fölé bólintott.
    11.
    PERC
    Kulcsár Dávid kapta a meccs első sárga lapját, miután akasztotta Moutarit a bal oldalon.
    10.
    PERC
    Varga szabadrúgását elfejelték a vendégek.
    9.
    PERC
    Bertus rántotta le a kezénél fogva Gorriaránt a paksi térfél közepén.
    8.
    PERC
    A legutóbbi két találkozót a Paks nyerte meg, amely a legutóbbi hármon veretlen – a tolnaiak 2016. április 6. óta nem kaptak ki a Fraditól.
    6.
    PERC
    Moutari kézzel vette át a labdát a bal oldalon, í­gy szabadrúgást kapott a Paks.
    5.
    PERC
    Nagyjából 4000 ember van a stadionban, hivatalos adatot később kapunk.
    4.
    PERC
    Ez a 19. élvonalbeli mérkőzése egymás ellen a két zöld-fehér csapatnak. 8 alkalommal a Ferencváros, 4-szer a Paks győzött, 6 mérkőzés döntetlenre végződött.
    3.
    PERC
    BRAVÚR! Varga rendkí­vül éles szögből csavart a kapura egy szabadrúgást a bal oldalról, de Molnár egy remek vetődéssel kitolta a rövid felsőbe tartó labdát.
    2.
    PERC
    A hazaiak zöld-fehér csí­kos mezben, a vendégek pedig tiszta fehérben léptek pályára.
    01.
    PERC
    Elkezdődött a mérkőzés, a paksiak indí­tották útjára a labdát.
    A mérkőzés játékvezetője Erdős József lesz.
    „Az teljesen egyértelmű, hogy ennek az összecsapásnak nem mi vagyunk az esélyesei. De természetesen ettől függetlenül úgy megyünk a Fradi otthonába, hogy igyekezünk majd meglepetést okozni, mind nekik, mind a szurkolóknak. Ha pontot, pontokat tudnánk szerezni az a bravúr kategóriába tartozna. Nagyon meggyőző és veszélyes a Groupamában a Ferencváros, amelynek keretét rengeteg jó játékos alkotja. Agresszí­v, kemény játékot játszanak, nehéz lesz ellenük játszani” – idézi Csertői Aurélt, a paksiak vezetőedzőjét a paksifc.hu.
    Thomas Doll várakozásai a Paks elleni bajnoki előtt.

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
    Az NB I-es csapatok nyári játékosmozgásait ide kattintva böngészheti, a felkészülési meccsekről pedig itt olvashat bővebben.
    A 2017–2018-as kií­rás teljes sorsolását itt találja.
    Az NB I tabelláját, góllövőlistáját, valamint korábbi tudósí­tásainkat ide kattintva böngészhetik.
    AZ 5. FORDULÓ PROGRAMJA
    18.00: Budapest Honvéd–Újpest FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
    18.00: Vasas FC–Mezőkövesd – élőben az NSO-n!
    18.00: Ferencváros–Paksi FC – élőben az NSO-n!
    18.00: Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia FC – élőben az NSO-n!
    18.00: Haladás–Balmazújváros – élőben az NSO-n!
    20.30: Videoton FC–Debreceni VSC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
    A mérkőzést Budapesten, a Groupama Arénában rendezik meg.
    Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Ferencváros–Paks összecsapás a labdarúgó NB I 5. fordulójából. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ