2017.VIII.31. VB-selejtező, Magyarország – Lettország: 3-1

NS-20170901-01-20170831

Akcióból nem ment a gólszerzés, de í­gy is magabiztosan nyertünk a lettek ellen

A magyar válogatott hamar kétgólos előnybe került, a lettek ugyan szépí­tettek, de 3–1-re győztünk.
Egy kisebb, a szünet utáni megingástól eltekintve végig jobban futballozott ellenfelénél a magyar labdarúgó-válogatott, amely 3–1-re nyert a lettek ellen a Groupama Arénában. Vasárnap következnek a portugálok, de a második sárgáját begyűjtő Bese Barnabás biztosan nem, a meghúzódott Szalai Ádám pedig valószí­nűleg nem lesz ott azon a mérkőzésen.

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPAI ZÓNA, B-CSOPORT, 7. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG — LETTORSZÁG 3-1 (2-1)
Budapest, Groupama Aréna, 20.000 néző.
vezette: Yevhen Aranovskiy (Voytyuk, Bekker; tartalékjv.: Abdula – ukránok)

MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Bese, Guzmics, Kádár, Korhut – Nagy Á., Pátkai – Varga R. (Lovrencsics G., 86.), Stieber Z. (Elek Á., 74.), Dzsudzsák – Szalai Á. (Böde, 66.)
kispad: Kovácsik, Megyeri, Hangya, Fiola, Nagy Dá., Eppel, Pintér Á., Priskin
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

LETTORSZÁG: Vanins – Freimanis, Kolesovs, Gorkss, Maksimenko, Solovjovs – Indrans, Vardanjans, Kazacoks (Visnakovs, 72.) – D. Ikaunieks (Rakels, 72.), Sabala (Gutkovskis, 86.)
kispad: Ikstens, Steinbors, Ulimbasevs, Tidenbergs, Tarasovs, Savalnieks, Dubra
Szövetségi kapitány: Aleksandrs Starkovs

Gól: Kádár (6.), Szalai Á. (26.), Dzsudzsák (68.) illetve Freimanis (40.)
Sárga lap: Szalai Á. (57.), Nagy Á. (59.), Bese (71.) illetve Kolesovs (55.), Freimanis (57.), Solovjovs (67.), Indrans (89.)

20170831-lettorszag

Először lépett pályára a magyar válogatott azóta, hogy júniusban csúfos, 1–0-s vereséget szenvedett Andorrában. A lettek elleni világbajnoki selejtezőn a Groupama Aréna kis hí­ján megtelt, a szurkolók tehát nem fordí­tottak hátat Dzsudzsák Balázséknak, s ugyanolyan hangosan buzdí­tották a mieinket, mint a szebb időkben. „A cí­meres mez szent, küzdj érte mindig!” – olvashattuk a Carpathian Brigade transzparensén.

A lelátói támogatást hamar meghálálta a nagy elánnal kezdő nemzeti együttesünk. A hatodik percben a válogatottba két év után visszatérő Varga Roland szabadrúgásából Kádár Tamás szerezte meg fejjel első gólját a cí­meres mezben. 1–0

Ezzel nem mellesleg megszakadt egy pocsék sorozatunk, négy szerzett gól nélküli találkozó után ismét eredményesek tudtunk lenni. Ezt megelőzően legutóbb novemberben, Andorra ellen szereztünk gólt, azóta a svédek, a portugálok, az oroszok és idegenben az andorraiak ellen is gólképtelenek maradtunk.

Lelkesedésünk nem csappant: bő húsz perccel később a csapatkapitány, Dzsudzsák adott be nagyszerűen egy szögletet, első számú gólfelelősünk, Szalai Ádám pedig közelről a hálóba bólintott. A tizennegyedik válogatott gólját jegyző Szalai megtapsolta az ultrákat a találata után – jó volt ezt látni. 2–0

A félidőhöz közeledve kissé elkényelmesedtünk – Varga, Dzsudzsák és Szalai is veszélyeztetett. Olyannyira „hátradőltünk”, hogy Korhut Mihály röviden hazaadott labdájára Gints Freimanis lecsapott, és Gulácsi Péter mellett a hálóba bombázott. 2–1

Hogy a jó hangulat a második félidőre is megmaradt, az nagyban köszönhető annak, hogy Gulácsi Péter óriási bravúrral akadályozta meg a lett egyenlí­tést rögtön a második játékrész elején. A folytatásban a lettek keményebbre vették a figurát, volt néhány a kelleténél durvább belépőjük, amit játékosaink nehezen viseltek, jó néhány paprikás hangulatú összecsapás jellemezte ezt az időszakot. A kisebb háború áldozata Szalai Ádám lett, aki sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot.

A második gólunkat szerző center helyére a közönség legnagyobb örömére Böde Dániel állt be, aki azonnal óriási helyzetbe került. Néhány perccel később pedig megszereztük harmadik találatunkat is – igaz, Bödének nem volt hozzá sok köze. Dzsudzsák harcolt ki szabadrúgást a jobbon az oldalvonal közelében, ballal nagyszerűen tekerte be a labdát, középen Aleksandrs Solovjovs pedig saját kapujába csúsztatott, öngól – bár az UEFA később Dzsudzsák Balázsnak adta a gólt. 3–1

Mindhárom gólunkat szabadrúgás vagy szöglet után szereztük. Ha akcióból nem megy, ez is megteszi.

A hajrához közeledve Dzsudzsák előtt óriási lehetőség adódott, de középről a kapusba lőtte a labdát. A végjátékban Varga és a később a helyére beálló Lovrencsics Gergő is nagy helyzetbe került a jobbon, ám egyikük sem választott jó megoldást.

A mieink játéka valamivel jobb volt, mint Andorrában – igaz, látványosnak nem lehet nevezni. Az andorrai meccsen hiányolt tűz a lettek ellen érezhető volt, ennek köszönhetően is győztünk, összességében magabiztosan. A meccs végén zúgott a „szép volt, fiúk!”, Dzsudzsákék megérdemelték a sikert. Rég volt már hozzá szerencsénk…

Folytatás Portugália ellen, vasárnap 20.45 órától a Groupama Arénában.

További képek: Farkas ZsoltSas Gábor

Nyilatkozatok:

„Gratulálok a játékosoknak, nagy nyomás volt rajtunk, elejétől fogva – mondta Bernd Storck szövetségi kapitány az M4 Sportnak. – Kettő nulla után is próbáltunk gólt szerezni. A második félidőben is folytattuk ezt, de aztán hagytuk, hogy kihozzanak a ritmusból. Ezután megint megtaláltuk a játékot. Minden egyes gólt megérdemeltek a játékosok. Fontos volt ez a győzelem a magyar futball, a szurkolók számára, továbbra is í­gy szeretnénk játszani. A portugálok ellen nehéz lesz, ők a favoritok, de erős ellenfél lesz a magyar együttes. Szalai Ádám sérülése rosszul néz ki, nem tud játszani vasárnap.”

„Dicséret illeti a játékosokat. Nagy nyomás volt a csapaton és rajtam, de a játékosok igyekeztek bizonyí­tani – ezt már a találkozó utáni sajtótájékoztatón mondta Bernd Storck. – Jól kezdtünk, voltak helyzeteink, aztán rögzí­tett szituációkból sikerült előnybe kerülnünk. Sajnos Korhut hibájából kizökkentettek minket, de a szünetben két-három góllal is vezethettünk volna. Összességében jól játszott a csapat, a játékosok megvalósí­tották, amit elterveztünk.”

„Nem éreztem, hogy szorosabb is lehetett volna a mérkőzés. Persze a lettek előtt voltak lehetőségek, de jól megoldottuk a védekezést, és mi szereztünk több gólt.”

„Portugália ellen is saját játékunkra készülünk, szeretnénk meglepni. A portugáloknak muszáj nyernünk ellenünk, nekünk viszont nincs veszí­tenivalónk, bátran játszhatunk. Tudtuk, hogy a lettek öt védővel játszanak, ezért döntöttünk a Nagy, Pátkai, Stieber hármas mellett a középpályán. Meglátjuk, a portugálok ellen lesz-e változás, de a lettek ellen jól teljesí­tettek.”

„Nem szeretnék megfeledkezni a fiatalokról, az Andorrában pályára lépő újoncok még nem álltak készen. A legjobbjainkra akarjuk épí­teni a csapatot, de lehet, három év múlva, koruknál fogva már nem tudnak í­gy teljesí­teni nemzetközi szinten. Láthattuk, a szurkolók minden szép megmozdulásnak örültek, ezt az utat folytatjuk. Sok fiatalunk kapott már lehetőséget, Nagy Dominik, Nagy Ádám, Balogh Norbert, Sallai Roland. Meg kell szokniuk a közeget, tanulniuk kell. Senki se í­télje el őket, amiért velük nem nyert a válogatott. A jövőben is számí­tunk a fiatalokra” – tette hozzá a magyar kapitány.

„A végeredmény nem jó, de elégedett vagyok csapatom játékával – í­gy Aleksandrs Starkovs,a lettek szövetségi kapitánya. – Örülök, hogy igyekeztünk támadni. Gratulálok a magyar csapatnak és edzőjének.”

„Borí­tékolható volt, hogy a magyarok gyors, technikás játékra készülnek. Érezhető volt, hogy a szurkolók támogatása kedvező a számukra. Dzsudzsák és Nagy kitűnő játékosok, nehéz ellenük futballozni. Igaz, kihagytunk három nagy lehetőséget. A magyar válogatott jelenlegi formája nem kiemelkedő, de ettől még erős csapat” – válaszolta a lett kapitány a Nemzeti Sport kérdésére.

„Törvényszerűnek tartom az eredményt, annak ellenére, hogy két helyzetünk is volt a második félidő elején. Tisztesen helytálltunk, annak ellenére, hogy sok új játékosunk volt ma pályán” – felelte Starkovs az NSO kérdésére.

„Nem volt tudatos, hogy a második játékrészben keményebben játszottunk. A magyarok kicsit elfáradtak, ezt pedig kihasználtuk. A hajrában ismét a magyarok diktálták az iramot” – zárta mondandóját a vendégcsapat szakvezetője.

Varga Roland: — Nem volt bennem izgalom, bí­ztam magamban, tudtam, hogy el fogom tudom végezni a feladatomat, ez pedig hellyel-közzel sikerült is. Jól éreztem magam a pályán. A tegnapi edzésen gyakoroltuk a pontrúgásokat. Az első gól előtt megpróbáltam jó helyre rúgni a labdát, és Kádár Tomi be is fejelte. A szabadrúgásoknál mindig Dzsudzsákkal beszéltük meg, hogy ki rúgja el. Jó barátok vagyunk, nem volt ezzel probléma. A Portugália elleni mérkőzés egy másfajta meccs lesz. Fontos, hogy nyerni tudtunk, ez feltölthet minket önbizalommal, most pedig van egy kis időnk felkészülni erre a mérkőzésre.

A B-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Svájc 7 7 – – 15–3 +12 21
2. Portugália 7 6 – 1 27–4 +23 18
3. MAGYARORSZÁG 7 3 1 3 11–8 +3 10
4. Feröer 7 1 2 4 3–15 –12 5
5. Andorra 7 1 1 5 2–16 –14 4
6. Lettország 7 1 – 6 3–15 –12 3

(A Nemzeti Sport, az nso.hu és az UEFA hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2017.VIII.31. VB-selejtező, Magyarország – Lettország: 3-1 bejegyzéshez

 • Mindig szép nézni az FTC-t bekapcsolòdni a ví logatott gépezetében.

  Mí r jobban sikerült a cìmeres mezûek fellépése, azonban a legjobban mûködô összjí tékot mégis (zöld szemüveg, ide, vagy oda) a Lovrencsics-Böde-Varga félék voltak.

  Jòl Volt lí tni, hogy Nagy ídí m még mindig ismeri a Bödét és a Varga Rolandot is, hiszen ôket tudta a legjobban helyzetben hozni.

  Talí n bebizonyosodik, hogy a Fradinak igenis van keresnivalò a ví logatotban.

  Akkor tud a leghasznosabb lenni, ha “együtt” vannak és “együtt” jí tszanak a mí sik ví logatott tí rsakkal együtt.

 • PERCRŐL PERCRE

  90+4.
  PERC
  Köszönjük a figyelmet, vasárnap jönnek a portugálok!
  90+4.
  PERC
  ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  90+4.
  PERC
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  @mr_arvis
  @MartinsBondars jau Ä·Ä“ries pie Ungārijas futbola izlases trenÄ“šanas 😀 #HUNLVA
  22:39 -- 2017. aug. 31.
  válasz retweets kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  90+4.
  PERC
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  MLSZ œ” @MLSZhivatalos
  Vb-selejtező: Magabiztos győzelem @kajbumba ellen: http://bit.ly/2gmbFaI
  22:48 -- 2017. aug. 31. · Budapest, Hungary
  válasz 10 10 retweets 24 24 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  90+4.
  PERC
  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
  Követés
  #WCQ œ” @FIFAWorldCup
  #WCQ | Group B (EUROPE)
  Portugal 5-1 Faroe Islands
  Hungary 3-1 Latvia
  Switzerland 3-0 Andorra
  22:50 -- 2017. aug. 31.
  2 2 válasz 206 206 retweets 551 551 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  90+4.
  PERC
  Közben nyernek lassan a svájciak is, biztosan nem leszünk vb-résztvevők jövőre.
  90+4.
  PERC
  Az UEFA közben a harmadik magyar gólt Dzsudzsáknak adta, de nálunk a helyzet változatlan.
  90+4.
  PERC
  Ismét elénekelték a szurkolók a Himnuszt.
  90+4.
  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!
  90+5.
  PERC
  Szalainak comb- és lágyéksérülése van. Reméljük, nem súlyos!
  90+5.
  PERC
  Véget ért a mérkőzés.
  90+4.
  PERC
  Elek ballal nem sokkal lő a bal felső fölé jó 28-ról.
  90+3.
  PERC
  Dzsu ballal 13-ról az eléálló Kolesovsba lő.
  90+1.
  PERC
  Négy perc a ráadás.
  90.
  PERC
  Sárga az Eleknek odacsúszó Davis Indransnak.
  89.
  PERC
  Indrans
  88.
  PERC
  Dzsu ad remek passzt Lovrencsicsnek, aki az ötösön rosszul kezeli le a labdát!
  87.
  PERC
  Sabalát meg Vladislavs Gutkovskis váltja. Nincs több csere ma.
  87.
  PERC
  Varga le, Lovrencsics Gergő be.
  86.
  PERC
  GutkovskisSabala
  86.
  PERC
  LovrencsicsVarga
  86.
  PERC
  Korhut 30-ról ballal magasan a léc fölé lő.
  85.
  PERC
  Lovrencsics lesz az utolsó cserénk. Jó eséllyel Varga Roland jön le.
  83.
  PERC
  ZICCER! Gorkss hibája után Dzsudzsák jobbal 12-ről a kapusba lő!
  82.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  82.
  PERC
  Hűha! Visnakovs ad be jobbal szépen jobbról, Sabala az ötös elől a jobb sarok mellé fejel. Megúsztuk, Kádár és Guzmics sem figyelt most.
  79.
  PERC
  Storck a kétgólos előny tudatában sem nyugodt, feszülten járkál a kispad előtt.
  78.
  PERC
  Freimanis lő egy kapufát még, de les.
  77.
  PERC
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  MLSZ œ” @MLSZhivatalos
  Gól, 3–1! Dzsudzsák Balázs (@AlWahdaFCC) jobb oldali szabadrúgását Solovjovs a saját kapujába csúsztatta a 69. percben. #HUNLVA
  22:16 -- 2017. aug. 31. · Budapest, Hungary
  válasz 18 18 retweets 23 23 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  76.
  PERC
  Böde elé csusszan egy bal oldali sarokrúgás, de ballal nagyon rosszul találja el a labdát.
  74.
  PERC
  ElekStieber
  74.
  PERC
  Nagy lesz a karmesterünk ezentúl.
  74.
  PERC
  Stieber mehet pihenni, Elek Ákos váltja. Stabilitás.
  73.
  PERC
  Bese meg nem játszhat a portugálok ellen! Köszönjük az ukrán sporttársaknak…
  73.
  PERC
  Deniss Rakels is a pályán, Ikauniekset váltja.
  72.
  PERC
  RakelsIkaunieks
  72.
  PERC
  VisnakovsKazacoks
  72.
  PERC
  Aleksejs Visnjakovs be, Kauakovs le.
  72.
  PERC
  A közönség Szalai nevét skandálja. Szép gesztus. Jobbulást!
  72.
  PERC
  Bese a földön, Edgars Vardanjans a sárgás listán. De nem, Bese Barnabásé a sárga! Aki érti, miért az áldozaté a sárga, mert őt rúgták meg, jelentkezzen nálunk!
  72.
  PERC
  Elek Ákos lesz a következő cserénk.
  71.
  PERC
  Bese
  69.
  PERC
  Pátkai jobbos beadását kapásból Varga kapura teszi a túlsó sarok előtt, de telibe találja Maksimenkót.
  69.
  PERC
  Pikáns. Bese elől mentett rossz helyre.
  69.
  PERC
  ITT A HARMADIK! ÖNGÓL. Dzsudzsák jobb oldali, ballábas szabadrúgása a kapu túlsó, azaz jobb sarjában köt ki. Kellett ehhez az is, hogy az ötös rövid sarka előtt belecsúsztasson fejjel a labdába ALEKSANDRS SOLOVJOVS! 3–1!
  68.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Solovjovs (3–1)
  68.
  PERC
  Sárga Aleksandrs Solovjovsnak, aki nagyot lökött Dzsudzsákon.
  67.
  PERC
  Solovjovs
  67.
  PERC
  Stieber ad remek passzt Bödének, aki jobbal lő az ötös jobb sarka elől, de remekül csúszik neki oda Maksimovs, majd Kolesovs is!
  66.
  PERC
  BödeSzalai
  66.
  PERC
  Jön a népkedvenc Böde Dániel!
  65.
  PERC
  Közben Szalai bal lába meghúzódott egy ártatlan földet érés közben. Csere lesz? Alighanem.
  65.
  PERC
  Böde Dániel lesz az első cserénk. A közönség örvendezik, zúg a „Böde Dani! Böde Dani!”.
  64.
  PERC
  Most megint Elek, Böde és Lovrencsics melegí­t. Elek tűnne a logikus cserének Pátkai vagy Stieber helyett.
  63.
  PERC
  Járt volna egy sárga lap műesésért.
  63.
  PERC
  Kádár előtt nagyot esik az ötösön Sabala… Kirúgás. Ez bizony játékvezetői hiba!
  62.
  PERC
  Gorkss oldalép Szalainak, szabadrúgás 24-ről, Varga lövését kiejti a jobb sarok előtt, de fogja.
  62.
  PERC
  Helyzetünk sincs a félidőben. De jó lenne most egy ilyen ördöngös szélső, mint Ő volt…
  60.
  PERC
  Pintér, Priskin és Fiola a melegí­tőzónában.
  59.
  PERC
  Nagy
  59.
  PERC
  Kezd paprikás lenni a hangulat. A letteknek volt néhány kemény belépője, amit nehezen viseltünk el, s most már mi sem megyünk a szomszédba, ha keménységről van szó.
  58.
  PERC
  Közben Lengyelországot élteti a tábor, de volt már Székely himnusz és a második félidőben is felcsendült a Tavaszi szél…
  58.
  PERC
  Ez most nem volt profi hozzáállás a támadó részéről.
  58.
  PERC
  Kap is egy sárgát a magyar fiú, de a neki előtte odarúgó lett is.
  57.
  PERC
  Freimanis
  57.
  PERC
  Szalai
  57.
  PERC
  Szalai Ádám meg dulakodni kezd Gints Freimanisszal!
  57.
  PERC
  Dzsu nem unatkozik, keserves arccal sántikál.
  57.
  PERC
  Pátkai kissé ideges. Rövid időn belül kétszer is keményen odaléptek neki. Az első belépő után váltott néhány heves szót a lett szövetségi kapitánnyal, bár nem biztos, hogy megértették egymást a felek.
  56.
  PERC
  Korhut beadása kissé magas Vargának, kirúgás.
  55.
  PERC
  Kolesovs
  55.
  PERC
  Az első sárga, a Pátkainak odalépő Nikita Kolesovs kap sárgát a belépőért.
  54.
  PERC
  Most Hangya, Nagy Dániel és Eppel mozog a sarokban.
  53.
  PERC
  Varga í­vel a lett kapu elé egy szabadrúgásé, de ez a védőké. Lett. A lett védőké. Lett.
  51.
  PERC
  Dzsu elsőre a sorfalba lő, másodikra a bal alsó mellé talál.
  51.
  PERC
  Szalai kiharcol egy szabadrúgást a lett kaputól 25 méterre.
  49.
  PERC
  Elek beállí­tása nem lenne rossz ötlet, talán Pátkai helyén többet tudna hozzáadni a labdaszerzések terén.
  49.
  PERC
  Elek, Böde és Lovrencsics melegí­t.
  49.
  PERC
  Alszunk még, a szögletet az ötös előteréből a léc fölé fejeli Gorkss.
  49.
  PERC
  GULÁCSI! Kazacoks elmegy a balon, beadását az ötös elől jobbal kapura teszi Sabala, de balra vetődve hatalmasat véd Gulácsi. Ikaunieks balra forgatja a kipattanót, az érkező Freimanis jobbal kapura lő 13-ról, de Gulácsi ezt is eléri a bal alsó előtt! Ezúttal a bal lábával hárí­tott a kapusunk.
  46.
  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!
  FÉLIDŐ
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  UEFA.com deutsch œ” @UEFAcom_de
  Pause in den #EuroQualifiers #WMQ

  ž¡ï¸ http://uefa.to/2wkJKB2 #SUIAND #FRANED #HUNLVA #PORFRO #BELGIB #CYPBIH #GREEST #BULSWE #LUXBLR
  21:37 -- 2017. aug. 31.
  2 2 válasz 4 4 retweets 16 16 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  FÉLIDŐ
  Érkeznek a résztvevők. Nem lesz csere egyik oldalon sem a félidőben.
  FÉLIDŐ
  Sajnos hasí­t CR és a portugál csapat, de a svájciak is. Őszintén? Várhattuk.
  FÉLIDŐ
  GÓLVIDEÓK ITT!
  FÉLIDŐ
  Az első félidő legnépszerűbb lelátói nótája a Tavaszi szél… kezdetű népdal szurkolói átirata volt. Itt hallgathatja meg a drukkerek verzióját!
  FÉLIDŐ
  Hegyi Tamás kollégánk remek í­rását elolvashatja róla ITT!
  FÉLIDŐ
  A folytatás előtt emlékezzünk meg egy remek sportemberről! Észrevétlenül élt, észrevétlenül halt meg az A-válogatottban, közelebbről az Aranycsapatban hivatalos mérkőzésen háromszor pályára lépő Teleki (Tiegelmann) Gyula, aki a Vasasban töltötte játékos-pályafutása legszebb időszakát. A piros-kékekkel MNK-győztes, kétszeres Közép-európai Kupa-győztes, BEK-elődöntős sportember két és fél hónappal ezelőtt, a Nemzeti Sport Online értesülései szerint június 11-én hunyt el Budapesten. 89 éves volt.
  FÉLIDŐ
  RÁÉREZTEK
  FÉLIDŐ
  A szünetben a tartalékjaink kint maradtak melegí­teni. Böde, Lovrencsics és Fiola levette a jelzőtrikót, de nem valószí­nű, hogy a félidőben mindhárman beállnak.
  FÉLIDŐ
  Freimanis első válogatottbeli gólját szerezte, 9. fellépésén, a jobbhátvéd egyébként az FK Jelgava profija, előtte egy német amatőr klubban is szerepelt.
  FÉLIDŐ
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  45+1.
  PERC
  Freimanist szereli Korhut, ennek a cipője lett az ádozata.
  44.
  PERC
  Dzsu villog a balon, beadása azonban Maksimenkóé. Megpattant a labda előtte Kolesovson.
  42.
  PERC
  Meg is jött a lett drukkerek hangja!
  42.
  PERC
  Vanins elkapja a jobb alsó sarok előtt Szalai 13 méteres fejesét.
  41.
  PERC
  Ha Korhut jobban összpontosí­t, akkor három nulla.
  41.
  PERC
  SZÉPíTENEK A LETTEK! Korhut ad haza borzalmasan, lecsap a labdára GINTS FREIMANIS, aki jobbal az ötös elől, nyolc méterről félmagasan a bal sarokba lő. 2–1!
  40.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Freimanis (2–1)
  39.
  PERC
  Dzsu visszább húzódik, és nagyon jól teszi, laposan indí­tja zseniálisan Stiebert, aki ballal kissé balról 20-ról a jobb felső fölé lő.
  38.
  PERC
  Jelentjük, Elek is melegí­t.
  38.
  PERC
  Gorkss sem fiatal, mindjárt 36, korábban a Queens Parkban, a Wolverhamptonban, a Readingben és a Dukla Prahában is megfordult, most az FC Riga profija.
  36.
  PERC
  Pintér és Priskin elindult melegí­teni.
  36.
  PERC
  Korhut labdát szerez a 16-os előtt, egy nagyon finom csel után 12-ről azonban ballal nagyon gyengén lő kapura, Vanins legördül a labdáért. Kényelmesen.
  34.
  PERC
  Varga szépen passzol vissza Dzsu elé, aki az ötös bal sarka elől a rövid sarok mellé talál.
  33.
  PERC
  Stieber jobb oldali lágy í­velése Gorkss fején csattan.
  33.
  PERC
  Szalai 42. válogatott mérkőzésén a 14. találatát jegyezte.
  30.
  PERC
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  MLSZ œ” @MLSZhivatalos
  Gól, 2–0! Dzsudzsák Balázs jobb oldali szögletét Szalai Ádám (@achtzehn99) bólintotta a lett kapuba! #HUNLVA #csakegyutt
  21:19 -- 2017. aug. 31. · Budapest, Hungary
  válasz 12 12 retweets 27 27 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  30.
  PERC
  Szalai fejesét ballal 12-ről azonnal kapura teszi Varga, de blokkol az ötös előtt fekvő Gorkss! Nincs 11-es, jó döntés a játékvezetőtől, nem járt volna.
  28.
  PERC
  Nagyon szimpatikus volt, ahogy Szalai megtapsolta az ultrákat a gólja után.
  28.
  PERC
  Gorkks és Kolesovs közül, a kapus még hozzáért, de nem tudott hárí­tani, hiába vetődött.
  28.
  PERC
  EZ MÁR BENT VAN! Dzsudzsák jobb oldali szögletét SZALAI ÁDÁM három lépésről a kapu jobb oldalába fejeli. 2–0!
  27.
  PERC
  Szalai lőne kapura a 16-os bal sarkáról, de odalépnek.
  26.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Szalai (2–0)
  25.
  PERC
  Gulácsi elkap egy jobb oldali Kolesovs-beadást, majd szépen lép ki Ikaunieks elé, de les.
  24.
  PERC
  Vanins 37 éves, az FC Zürich kapusa, korábban a Sionban is játszott, Vanczák Vilmos mögött.
  23.
  PERC
  Nagyjából öt perc után Dzsudzsák és Varga jobbnak látta, ha visszacserélik posztjukat.
  22.
  PERC
  Bese labdát veszí­t a 16-osunk előtt, Pátkai kisegí­ti, kontra, Dzsu elcsúszik lövés közben a másik 16-os előtt. Szalai passza után.
  21.
  PERC
  Bő negyedóra elteltével Dzsudzsák és Varga helyet cserélt – vérbeli tükörszélsőkké avanzsáltak.
  21.
  PERC
  Dzsudzsák jobb oldali szabadrúgása kapuscsemege.
  20.
  PERC
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  MLSZ œ” @MLSZhivatalos
  A negyvenedik válogatottságát ünneplő Kádár Tamás (@DynamoKyiv) első gólját szerezte cí­meres mezben a @kajbumba elleni vb-selejtezőn #HUNLVA
  21:23 -- 2017. aug. 31. · Budapest, Hungary
  válasz 9 9 retweets 17 17 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  18.
  PERC
  Dzsu előállna egy variációval, de pontatlan a lapos gurí­tás.
  18.
  PERC
  Varga kiharcol egy szabadrúgást a jobbon, Vardanjans rántotta le.
  17.
  PERC
  Varga bedob egy cselt a jobbon, Indrans és Solovjovs háromfelé szalad, de a beadás Gorkssé.
  17.
  PERC
  Varga kifejel egy kornert, Sabala meg 16-ról Gulácsi ölébe ollóz.
  16.
  PERC
  Dzsu megindulna a balon egy Korhut-passzal, de odalép Kolesovs.
  16.
  PERC
  Gorkss sincs túl jól, egy tampont kapott az orrába. Kemény a magyar csapat.
  15.
  PERC
  Nagy passzol haza a 16-osról Sabala elől. Akinek ez fáj, ápolás.
  15.
  PERC
  Visszább vettünk most a tempóból, bár Pátkai majdnem szereli a középpálya közepén Indranst.
  14.
  PERC
  Tí­z másodperc erejéig csak a maroknyi lett drukker hangját lehetett hallani, de aztán ismét rákezdett a B-közép.
  13.
  PERC
  A kifeszí­tett magyar zászlók alapján Celldömölkről, Abászalókról, Mezőladányból, Kapuvárról, Veszprémből, Siófokról, Gyomaendrődről, Recskről, Pápáról, Nyí­rlugosról, Nyáregyházáról, Jászberényből, Mohácsról, Pécsről, Lajosmizséről, Zebegényből, Szécsényből, Vácról és Fegyvernekről is érkeztek szurkolók – többek között.
  10.
  PERC
  Varga jobb oldali beadása Gorkssé, a kacska felszabadí­tásra rá kell dupláznia Maksimenkónak.
  10.
  PERC

  8.
  PERC
  Dzsudzsák nagy elánnal fut el a balon, kicselez mindenkit, de azért, mert les. Korábban jeleztek már.
  8.
  PERC
  Első válogatottbeli gólja a bekknek 40. meccsén, jót tett neki a kijevi iskola, az ukrán élvonal.
  6.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Kádár (1–0)
  6.
  PERC
  VEZETÜNK! Pátkai kiharcol egy szabadrúgást a balon, Varga jobblábas szabadrúgását KÁDÁR TAMÁS a 11-es pontról védhetetlenül a jobb alsó sarokba fejeli. 1–0!
  4.
  PERC
  Varga! Dzsudzsák bal oldali beadására kissé bátrotalanul mozdul rá Varga, az ötösről a léc fölé teszi hassal a labdát. Kirúgás.
  3.
  PERC
  Akkor 20.036 néző a stadionban.
  3.
  PERC
  36 néző van a vendégszektorban.
  3.
  PERC
  Dzsudzsák megvillan a balon, de beadása a rutinos Vanins kapusé.
  2.
  PERC
  Jó 20.000 néző lehet a stadionban.
  01.
  PERC
  Fantasztikus a hangulat, le a kalappal a megjelentek előtt!
  1.
  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
  Már a kezdés előtt jól látszik, a lettek valóban öt védővel, három középpályással és két csatárral játszanak. Aztán persze ez támadásban szinte biztosan háromvédős felállási formává alakul.
  Kis hí­ján telt ház van a Groupama Arénában. Remek a hangulat, a szurkolókon nem múlik semmi.

  A mienk tiszta vörösben, a vendégek tiszta fehérben, a mezen kis vörös dí­szcsí­kokkal.
  Kezdünk lassan… MINDEN HíR, CIKK ÉS VIDEÓ A MAGYAR-LETT MÉRKŐZÉS FELVEZETÉSÉRŐL ITT!
  Rázendí­tett a Carpathian Brigade. Majd kifeszí­tették „A cí­meres mez szent, küzdj érte mindig!” transzparenst. Van benne igazság…
  Nem ez az egyedüli vb-selejtező ma, a többit onlive ITT követheti figyelemmel!
  Győzünk, nyerünk vagy kikapnak a lettek? FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  Megyeri és Kovácsik végzett a bemelgí­téssel, bevonultak.

  Gulácsi Péter kicsit morcosnak tűnő arccal bement az öltözőbe. Reméljük, nincs baja!
  Megkezdték a mieink a kapura lövéseket. Stieber és Szalai is nagy góllal kezdett, de a kapu mögötti drukkerek hangja Korhut balosánál emelkedett meg.
  Most már szép számmal vagyunk a stadionban. Talán a lelátó fele van tele húsz perccel a kezdősí­pszó előtt.
  Dzsudzsák kis hí­ján sarokkal kötényt adott Kádárnak, de a Kijev védője még időben összezárta lábait. Kapott is egy pacsit a kapitánytól.
  Túl vagyunk az első labdatartásos feladaton is. Jó hangulatban mozognak a mieink. Olyannyira, hogy Elek Ákos barátilag fenéken billentette Korhut Mihályt.
  Végre felcsendült a helyszí­nen a Despacito… Ha győzünk, természetesen bármikor meghallgatjuk a nyár slágerét!
  Kristin László, a válogatott meccsek szpí­kere most mutatja be a kezdőcsapat és a kispadon helyet foglalókat. A közönség minden nevet kitörő örömmel fogad. A legnagyobb üdvrivalgást a közönségkedvec Böde Dániel neve váltotta ki – nem meglepő módon.
  Hogy kicsoda Holanek Zoltán? A mindig mosolygós szakemberrel készült interjúnkat itt elolvashatja!
  Immár cserejátékosaink is kifutottak az öltözőből. Nem kell aggódni, Bödéék is óriási tapsot kaptak, majd felzendült az oly népszerű „Ria! Ria! Hungária!” rigmus.
  Most kaptuk a hí­rt, hogy a lettek és a portugálok elleni selejtezőkre minden nézőtéri jegy elfogyott, s a Feröer elleni mérkőzésre a hétvégén indul a jegyértékesí­tés. Részletek itt!
  Az egyéni bemelegí­tés után most Holanek Zoltán tart labda nélküli ráhangolódást a kezdőcsapat tagjainak – persze Szélesi Zoltán is testközelből figyeli a játékosokat.
  Ebben a pillanatban megjöttek a többiek is! Dzsudzsákék első dolga az volt, hogy körbefutva megtapsolták a drukkereket.
  íme, a lett kezdő: Vanins – Freimanis, Kolesovs, Gorkss, Maksimenko, Solovjovs – Indrans, Vardanjans, Kazacoks – Ikaunieks, Sabala.
  Közben a lett kapusok is megérkeztek.
  Amí­g Gulácsi átmozgatja magát, addig Megyeri és Kovácsik Holger Gehrke kapusedzővel passzolgat.
  Gulácsi Péter vezetésével kapusaink kijöttek a pályára, s megkezdték a bemelegí­tést. Nagy taps fogadta a kapuvédőket.
  Szűk egy órával a kezdés előtt nagyjából ezer szurkoló foglalta el helyét a lelátón. Nyilván a legtöbben az Üllői úti kapu mögött vannak, hiszen ez a Carpathian Brigade „törzshelye”. Amúgy a lett szektorban öt drukker üldögél, de úgy tűnik, nem szí­vlelik egymást, mert két csoportban, egymástól messze ültek le.
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  MLSZ œ” @MLSZhivatalos
  A magyar válogatott öltözője készen áll a csapat fogadására! #csakegyutt #HUNLAT #WCQualifiers
  18:32 -- 2017. aug. 31.
  válasz 5 5 retweets 17 17 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Most a locsolórendszeré a főszerep a pályán. Hamarosan érkeznek melegí­teni az igazi főszereplők.
  Varga Roland ötödik válogatott mérkőzése lesz a lettek elleni. A Ferencváros jó formában lévő szélsője két éve júniusban a litvánok elleni felkészülési találkozón ölthette legutóbb magára a cí­meres mezt.
  Pátkai Máté ezt megelőzően legutóbb 2014 júniusában lépett pályára a magyar válogatottban, akkor Albániát 1–0-ra legyőztük a Puskás Ferenc Stadionban. A Videoton középpályásának a mai lesz a hatodik fellépése a nemzeti együttesben.
  Tavaly októberben Gyurcsó Ádám és Szalai Ádám góljával 2–0-ra nyertünk a lettek vendégeként.
  Ezekben a percekben néhány fiatal freestyle-bemutató tart a kezdőkörben az egyik sportszergyártó cég jóvoltából.
  A mieink kezdője: Gulácsi – Bese, Guzmics, Kádár, Korhut – Nagy Á., Pátkai – Varga R., Stieber Z., Dzsudzsák – Szalai Á.
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  MLSZ œ” @MLSZhivatalos
  0-0#HUNLVA #kezdocsapat #csakegyutt
  19:28 -- 2017. aug. 31. · Budapest, Hungary
  2 2 válasz 18 18 retweets 51 51 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Holanek Zoltán és Szélesi Zoltán most helyezi el a bemelegí­téshez szükséges bójákat. Közben megjött Hajdú B. István, aki nélkül elképzelhetetlen egy magyar válogatott találkozó.
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  MLSZ œ” @MLSZhivatalos
  A magyar válogatott öltözője készen áll a csapat fogadására! #csakegyutt #HUNLAT #WCQualifiers
  18:32 -- 2017. aug. 31.
  válasz 5 5 retweets 17 17 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  MLSZ œ” @MLSZhivatalos
  A mai technikai értekezleten eldőlt, hogy a magyar válogatott talpig piros szerelésben lép pályára @kajbumba ellen. #csakegyutt #HUNLAT
  12:11 -- 2017. aug. 31. · Budapest, Hungary
  válasz 6 6 retweets 17 17 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Szállingóznak a lettek is a pályára. Ők egyenöltöny helyett sportosabbra vették a figurát.
  Ez lesz a mieink első mérkőzése azóta, hogy Andorrában csúfos, 1–0-s vereséget szenvedtünk június 9-én.
  Szélesi Zoltán, Bernd egyik segí­tője Molnár Mátyással, az M4 Sport riporterével és Bozsik Péterrel váltott néhány szót a kispadok előtt.
  A mieink már a pályát tekintik meg. Dzsudzsákék roppant elegáns öltözékben járták be a játékteret. Többek között a csapatkapitány, Pintér Ádám, Varga Roland, Pátkai Máté, Eppel Márton és Márkvárt Dávid a gyep közepén beszélgetett cirka másfél órával a mérkőzés előtt.
  Köszöntjük kedves olvasóinkat a magyar válogatott Lettország elleni vb-selejtezőjén! A billentyűknél ismét Bacskai János, a helyszí­nről pedig ezúttal is Ritz Balázs segí­ti munkáját. Jó szurkolást kí­vánunk! Hajrá, magyarok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.20. 21:00, m4sport
10.24.19:30, m4sport
10.28. 21:00, m4sport
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ