2017.X.7. VB-selejtező, Svájc – Magyarország: 5-2

NS-20171008-01-20171007

Ennek az ötösnek nem örülünk: kikaptunk Svájcban

Hiába a két magyar találat, néha bántóan nagy volt a különbség a két válogatott között.
A magyar labdarúgó-válogatott 5–2-es vereséget szenvedett Svájcban a 2018-as világbajnokság selejtezőjének 9. fordulójában. A hazaiak már a szünetben három góllal vezettek, a mieinktől Guzmics Richárd és Ugrai Roland volt eredményes.

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPAI ZÓNA, B-CSOPORT, 9. FORDULÓ

SVÁJC — MAGYARORSZÁG 5-2 (3-0)
Basel, St. Jakob Park, 32.018 néző.
vezette: Paolo Tagliavento (Giallatini, Meli; tartalékjv.: Guida – olaszok)

SVÁJC: Sommer — Lichtsteiner, Schär, Djourou, Moubandje — Shaqiri, Freuler (Derdiyok, 84.), Frei (Zakaria, 73.), G. Xhaka, Zuber — Seferovic (Embolo, 63.)
kispad: Hitz, Mvogo, Elvedi, Akanji, M. Lang, Gavranovic, Rodriguez, Dzemali, Mehmedi
Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic

MAGYARORSZÁG: Gulácsi — Bese (Lang, 32.), Guzmics, Kádár, Korhut — Varga R. (Sallai, 69.), Nagy Á., Pátkai, Elek Á. (Márkvárt, 56.), Lovrencsics G. — Ugrai
kispad: Kovácsik, Megyeri, Botka, Nagy Dá., Eppel, Böde, Szabó J., Stieber Z.
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

Gól: Xhaka (18.), Frei (20.), Zuber (43., 49.), Lichtsteiner (83.) illetve Guzmics (59.), Ugrai (89.)
Sárga lap: Ugrai (35.), Elek Á. (44.)

A gyülekező dél körül volt. A magyar ultrák ezúttal is szép számmal keltek útra annak ellenére, hogy a válogatott számára már nem volt tétje az idegenbeli vb-selejtezőnek. Ezerötszázan érkeztek Bázelbe buzdí­tani a nemzeti csapatot. Ebéd után kétszáz tagú társaság vert tanyát a főtér, a Marktplatz melletti mexikói étteremben, de értelemszerűen nem a tortilla, s nem is a taco, hanem a hideg sör fogyott leginkább. A helyiek messziről elkerülték a sereget, a többség a közelbe érve gyorsan átsétált az út túloldalára.

Magyar szurkolók éneklésétől volt hangos a barátságos svájci város, és miután errefelé fő a biztonság, rendőrök lepték el az utcákat és tereket. Ekkor még a magyar ultrák kisebb-nagyobb csoportokban múlatták az időt, volt olyan, aki a kultúrának is szentelt egy-két órát, más meg a közeli Németországba ruccant át. Sok idő azonban nem maradt, délután ötkor már hivatalos gyülekező volt: a szurkolók a szokásos vonulásra készültek, a belvárosból három kilométeren át sétáltak a St. Jakob Parkig.

A látvány ezúttal is lenyűgöző volt, akárcsak a zsúfolásig megtelt svájci aréna.

A stadion fél órával a kezdés előtt kis hí­ján tele volt, és végre a „nagy titokra” is fény derült: a mieinknél Kádár Tamás viselhette a csapatkapitányi karszalagot. Adva van azonban a kérdés, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány miért kezelte hosszú napokig hétpecsétes titokként egy amúgy tét nélküli selejtező előtt a sárga lapjai miatt csupán a lelátón helyet foglaló Dzsudzsák Balázs helyettesének a kilétét. A lényeg, hogy Bázelben Kádár Tamásnak kellett nemcsak a védelmet, hanem az egész csapatot összefognia.

Nem sokáig sikerült…

A csapat igyekezett volna megnehezí­teni a csoportot százszázalékos mutatóval vezető házigazdák dolgát – ehelyett Gulácsi Péter nem akármilyen gólt hozott össze a svájciaknak, a bakiparádék szilveszteri összefoglalójában alighanem helye lesz a balszerencsés mozdulatának. A hazaiak köszönték szépen, és nyomban lendületbe jöttek, két perc leforgása alatt újabb gólt szereztek. Az előttünk üldögélő svájci újságí­rók ekkor hátradőltek a székükben, és laptopjukon nyomban a vetélytárs portugálok andorrai selejtezőjét kezdték nézni.

S milyen igazuk volt… A félidő közepétől kezdve egy kérdés maradt csak: vajon hány kapott góllal ússzuk meg az estét?

Egyébként is jobb csapat a svájci, de a magyar válogatott játékosai önmaguknak tették felettébb kellemetlenné ezt a kilencven percet. Buta hibák követték egymást, a hazaiak pedig nem tettek mást, mint kihasználták azokat. Ezért aztán nem is volt érdemes azzal foglalkozni, hogy a diósgyőri Ugrai Roland kezdett elöl; vagy azzal, hogy Nagy Ádám támadó középpályásként olyan poszton kezdett, ahol korábban még nem nagyon futballozott.

A második félidőt sem kezdtük jól, öt perc sem telt el a fordulást követően, ismét ünnepelhettek a svájciak. Érdekes volt látni, hogy amí­g a magyar játékosok összevissza csúszkáltak az alaposan fellocsolt gyepen, addig a hazaiak lába alól jószerivel egyszer sem ment ki a talaj. A közönség egykedvűen nézte az egyoldalú harcot, és mindez akkor is igaz, ha később az előrehúzódó Guzmics Richárd szépí­tett, majd a lefújás előtt Ugrai Roland is a kapuba fejelte a labdát – a hazaiak ugyanis könnyedén futballozva hozták a kötelezőt.

A meccs végén ünnepelt egy kicsit a svájci közönség, néhányan boldogan mesélték, hogy Stephan Lichtsteiner nem mindennapi gólt lőtt a lefújás előtt, de az emberek zöme már azzal foglalkozott, hogy nem mindennapi találkozót rendeznek kedden Portugáliában.

Feröer hazai pályán nem győzte le a letteket, í­gy a vb-selejtezők záró fordulója előtt a fájdalmasan nagy vereség ellenére továbbra is harmadik válogatottunk a B-csoportban – és ez í­gy is marad, ha kedden nem kapunk ki a Groupama Arénában az északiaktól.

Nyilatkozatok:

A találkozó után Bernd Storck, a mieink szövetségi kapitánya értékelte a látottakat.

„Először is gratulálok a svájci válogatottnak, végig nagyon jól futballozott, teljes mértékben megérdemelte a győzelmet” – kezdte a sajtótájékoztatót a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

„Ne szépí­tsük, tulajdonképpen magunkat vertük meg. Olyan hibákat követtünk el, amelyeket egyszerűen nem szabad egy ilyen kaliberű együttes ellen elkövetni. Egy ilyen első félidő után nagyon nehéz bármit is mondani, próbáltunk felállni, sikerült is gólokat szereznünk, de az eredmény tökéletesen mutatja a játék képét” – foglalta össze a találkozót.

Ezt követően újra Portugália volt a téma, és újra az volt a kérdés, melyik csapat a jobb: Xherdan Shaqiriék vagy Cristiano Ronaldóék. Bernd Storck erre csak annyit mondott, talán egy hajszállal a svájciak erősebbek, majd kitért arra, miért került kisebb meglepetésre Ugrai Roland a magyar válogatott kezdőcsapatába.

„Ugrai nagyon jól futballozik az utóbbi időben a klubcsapatában, ezzel érdemelte ki a helyét a kezdőcsapatban. Gyors, sokat futó játékos, aki labdabiztos, hittem benne, hogy bizonyí­tja ezt a pályán, és ezt meg is tette” – indokolt a kapitány.

„Jelenleg ez a maximális szint, amit nyújtani tudunk. A legnagyobbakkal egyszerűen nem vagyunk egy szinten, nem tudjuk velük felvenni a versenyt. Beállhatnánk a kapunk elé kilencven percre, lehet, akkor több esélyünk lenne, de én nem akarok olyan futballt játszani a csapatommal” – zárta mondandóját Storck, aki még hozzátette, vasárnaptól már csak a Feröer elleni találkozóra koncentrálnak, és a csapat egyértelműen a győzelemre hajt a sorozat utolsó vb-selejtezőjén.

A SVÁJCI KAPITÁNY NEM EJTETT SZÓT RÓLUNK

„Meghálálták a bizalmamat a futballistáim, nem volt egyénieskedés, igazi csapatként futballoztunk most, és a teljes selejtezősorozat alatt. Csak í­gy lehet kilencből kilenc meccset megnyerni. Az egyetlen, aminek nem örülök, az a két kapott gól, de látva az eredményt, ezt is meg lehet bocsátani. Reméljük, ilyen teljesí­tmény után ott lehetünk a világbajnokságon!” – mondta Vladimir Petkovic, a svájci kapitány.

A B-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Svájc 9 9 – – 23– 5 +18 27
2. Portugália 9 8 – 1 30– 4 +26 24
3. MAGYARORSZÁG 9 3 1 5 13–14 –1 10
4. Feröer 9 2 3 4 4–15 –11 9
5. Lettország 9 1 1 7 3–18 –15 4
6. Andorra 9 1 1 7 2–19 –17 4

Vb 2018: Gála Magyarország ellen – í­gy reagáltak a svájci lapok

Gála Magyarország ellen – dí­szeleg a dicséret a svájci Blick honlapján. A lap kiemeli, hogy csupán egy pontra van a válogatottjuk az oroszországi világbajnokságtól, azonban természetesen a mutatott játékra is felhí­vja a figyelmet.

Gulácsi ajándékáról í­rnak az első gól után, azt sem felejtve, hogy a kispadon a magyar kapus lipcsei csapattársa, a nyáron az RB-hez szerződő Yvon Mvogo ült. Kiemelik, hogy Vladimir Petkovic nagyon büszke volt a csapatára.

„Nagyon büszke vagyok csapatomra. Ilyen hozzáállással kell megví­vnunk az utolsó csoportmeccsünket is. Az egész első félidőben mi domináltunk. Ami a felállást illeti, már a meccs előtt teljesen világos volt, hogy Dzemaili, Mehmedi és Ricardo Rodrí­giez nem fog játszani, nehogy sárga lapot kapjanak, í­gy Portugália ellen teljes a keretünk” – fogalmazott Vladimir Petkovic.

A svájciak egyik legjobbja, Xherdan Shaqiri a nagy fölény ellenére is végig a pályán maradt, nem cserélte le őt Petkovic. De hogy miért nem pihentette a következő meccsre gondolva? Erre is válaszolt!

„Shaqirinek nagy kedve volt játszani, ezért nem cseréltem le” – mondta a kapitány.

5–2 – gála! Készen állunk Portugália ellen! – í­rja a 20min.ch.

A lap a svájciak első félidőben mutatott impozáns játékát emeli ki, s teszi hozzá, hogy a gólcsap Gulácsi hibája után nyí­lt ki.

„Ha ilyen jól megy a csapatnak, a jövőben is a lelátóról nézem majd a meccseket” – ecsetelte humorosan az újságnak a már előbb emlí­tett 76-szoros válogatott Behrami.

„Remek teljesí­tménnyel fordult rá a célegyenesre a válogatott. A tribünön a portugál megfigyelők vakarhatják a fejüket” – zárja tudósí­tását a lap.

24heures.ch már a portugálokkal foglalkozik, habár a nemzeti csapatuk igazi showműsort rendezett Bázelben.

A lap leí­rja, hogy bár bí­ztak Andorrában, azért nagy volt a valószí­nűsége, hogy Cristiano Ronaldóék megnyerik azt a meccset, í­gy Lisszabonban kell kiharcolni az egyenes ági kijutást a jövő évi világbajnokságra.

A remek teljesí­tmény dicsérete itt sem maradt el, szerintük Svájc igenis megmutatta az utóbbi egy évben, hogy felnőtt a feladathoz.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu és az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100001ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+1.
  PERC
  Véget ért a mérkőzés.
  89.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Ugrai (5–2)
  89.
  PERC
  EZ IS BENT VAN! Nagy jobb oldali beadását Sommer UGRAI ROLAND elé öklözi, aki hat méterről a bal alsó sarokba fejeli az ajándék labdát. Ez nem a kapusok meccse: 5–2!
  88.
  PERC
  Moubandje távolija Gulácsi ölében végzi.
  87.
  PERC
  Embolo balos beadására jó ütemben érkezik most Kádár.
  86.
  PERC
  Maradjanak már nyugton! Könyörög a helyi hangosbemondó a magyar drukkereknek. Ezt kérjük mi is a svejci válogatottól…
  85.
  PERC
  BÁZELBŐL JELENTJÜK. A helyiek elindultak haza. A hangosbemondó pedig közli: „Megkérjük a magyar drukkereket, maradjanak már nyugton!” Szép zárás ez í­gy…
  84.
  PERC
  Eren Derdiyok áll be végül, Freuler megy le.
  84.
  PERC
  DerdiyokFreuler
  83.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Lichtsteiner (5–1)
  83.
  PERC
  MONDJUK EZ NEM HIÁNYZOTT… Shaqiri jobbra kidobja a labdát a 16-os elől, Kádár és Sallai hibája után, az ötös sarka elől jó kilenc méterről STEPHAN LICHTSTEINER jobbal a túlsó sarokba lő, félmagasan. Védhetetlen a raketta: 5-1!
  82.
  PERC
  Embolo hétről Gulácsi ölébe fejeli Kádár és Guzmics közül Shaq jobbos beadását is. Konzekvens.
  81.
  PERC
  BÁZELBŐL JELENTJÜK. A magyar táborban lassan már mindenki félmeztelenül ugrál. Bázelben jelenleg 9 fok van.
  80.
  PERC
  Zakaria jobbról jobbal most megtalálja Embolo fejét, Lang nem figyel, de az üstökös hatról Gulácsi ölébe fejel.
  79.
  PERC
  Zakaria jobbos beadása elmegy Embolo és Lang orra előtt is.
  77.
  PERC
  … az ötösről a jobb sarok mellett álló Sommer kezébe fejeli Sallai bal oldalról érkező, pazar beadását. MICSODA HELYZET VOLT, ELKÉPESZTŐ HIBA A MAGYAR SZÉLSŐTŐL!
  76.
  PERC
  Három svájci si melegí­t, közben Lovrencsics…
  76.
  PERC
  Újabb pirotechnikai bemutató a vendégtáborból.
  76.
  PERC
  Gulácsi közben szépen elrúgja Embolo mellől Pátkai hazaadását.
  75.
  PERC
  Petkovic mester továbbra is spórol a sárgásokkal.
  74.
  PERC
  BÁZELBŐL JELENTJÜK. Már hullamoznak is. Mi is ezt csinálnánk hasonló helyzetben, de attól még azért tud fájni…
  74.
  PERC
  Ha már itt van, jobbal a jobb alsó mellé lő a szűrő 23-ról, középről.
  73.
  PERC
  Frei lemegy a svájciaktól, Denis Zakaria váltja.
  73.
  PERC
  ZakariaFrei
  73.
  PERC
  Sallai balos beadására kivetődik a rövid sarok elé Sommer, és fogja is a labdát most.
  71.
  PERC
  BÁZELBŐL JELENTJÜK. Bernd Storckon látszik némi feszültség, amit most épp a negyedik játékvezetőn vezet le. Egyoldalú a beszélgetés.
  70.
  PERC
  Sallai lesz a középcsatár, Ugrai jobbszellő.
  70.
  PERC
  Sallai Roland áll be utolsó cserénkként, Varga helyére.
  69.
  PERC
  SallaiVarga
  69.
  PERC
  Licht és Shaq játszik össze, utóbbi jobbról középre lőtt labdáját kirúgja a rövid sarok elől Gulácsi.
  68.
  PERC
  Sallai Roland áll be utolsó cserénkként.
  66.
  PERC
  Xhaka távolija nem méltó a mai svájci eredményességhez.
  64.
  PERC
  Seferovic le, a nagy svájci csatárí­géret, Breel Embolo be. Néstor Subiat, Kubilay Türkilmaz és Stéphane Chapuisat utóda.
  63.
  PERC
  EmboloSeferovic
  62.
  PERC
  Közben CR tovább rontja a svájciak kedvét, érik a csoportdöntő.
  61.
  PERC
  A hivatalos nézőszám: 32.018.
  61.
  PERC
  Közel 600 perc után kapott újra gólt a svájci válogatott.
  59.
  PERC
  BÁZELBŐL JELENTJÜK. Miután elmondták, hogy tilos petárdázni, a mieink drukkerei gyorsan ellövik az összes létező petárdát, ami 10 kilométeres körzetben található. A svájci drukkerek ezt fütyüléssel honorálják.
  58.
  PERC
  Varga adta be jobbal balról a szögletet a gól előtt.
  58.
  PERC
  ÉS ITT A SZÉPíTÉS! Egy bal oldali szögletet a rövid oldali ötössarok elől kapura csúsztat fejjel Kádár, Sommer középre tenyereli ki a labdát, GUZMICS RICHÁRD pedig jobbal az ötös elől a bal alsóba lő nagyon szépen, harcosan megelőzve/legyűrve Lichtsteinert. 4–1!
  58.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Guzmics (4–1)
  58.
  PERC
  Ja nem, a szurkolók. Ennyire nem edzőmeccs.
  58.
  PERC
  A hangszórókból közben zene szól…
  58.
  PERC
  A magyar szurkolóknak elmondják szépen, hogy petárdázni tilos. Pátkai sem bombáz, a 16-os elől finoman Sommerhez emel.
  57.
  PERC

  Követés
  Jason Foster @JogaBonitoUSA
  Steven Zuber gets his brace to make it 4-0 for #Switzerland vs #Hungary. Good strike from distance, Gulácsi couldn’t keep it out. #SUIHUN
  21:57 -- 2017. okt. 7.
  válasz 3 3 retweets 1 1 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  56.
  PERC
  MárkvártElek
  56.
  PERC
  Elek le, Márkvárt Dávid be. Habemus karmester.
  55.
  PERC
  Frei! Kapásból, jobbal a léc fölé teszi az ötös bal sarka elől Shaq löbbölését.
  55.
  PERC
  Shaq lő ballal kapura 23-ról, Guzmicson megpattan, Gulácsi takarí­t.
  54.
  PERC
  Schär lő az ötös jobb sarka elől a rövid sarok felé, véd azonban bal lábbal Gulácsi a rövid sarok előtt. Bravúrral, majd Kádár kifejeli Shaq kornerét.
  53.
  PERC
  BÁZELBŐL JELENTJÜK. Már a mindig kitartó magyar drukkerek is kezdik feladni. Most épp a csapat nem túl jó teljesí­tményére hí­vták fel a figyelmet, két szóval.
  52.
  PERC
  Licht jobbos beadása után elesik középen Guzmics, szerencsére visszatér és tisztáz Lovrencsics.
  51.
  PERC
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  SRF Sport œ”@srfsport
  Das #Nati-Schützenfest geht munter weiter! Kaum läuft die zweite Halbzeit bei #SUIHUN, trifft @StevenZuber8 bereits zum 4:0! #srffussball
  21:53 -- 2017. okt. 7.
  válasz 5 5 retweets 29 29 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  51.
  PERC
  Nincs ma szerencsénk, az egy Seferovic-baki ide vagy oda. Gulácsi adott egy öngólpasszt, aztán ő és Bese segí­tette gólhoz a svájciakat. A félgőzzel hajtó svájciakat…
  51.
  PERC
  Ó, NEM IGAZ, SZEGÉNY PÉTER! Seferovic jobbról jövő passzát STEVEN ZUBER 21-ről jobbal kapura teszi, Gulácsi szépen megy a labdáért, gyönyörűen homorí­t, de csak a léc alá tudja paskolni azt. 4–0!
  49.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Zuber (4–0)
  49.
  PERC
  Elek lő távolról Sommel ölébe.
  49.
  PERC
  Lovrencsics a jobbon ad egy egészen kilátástalan labdát, gyakorlatilag a hazai labdaszedőknek. Helyet cserélt egyébként a szünet után Vargával.
  48.
  PERC
  Nagy ebben az idényben e meccs előtt 77 percet futballozott, az Olasz Kupában, a jó nevű AS Cittadella ellen.
  47.
  PERC
  Shaq felbőrözi Nagyot, aki gyorsan ellöki őt.
  FÉLIDŐ

  Követés
  Jason Foster @JogaBonitoUSA
  #Switzerland are cruising now, as #TSG midfielder Steven Zuber made it 3-0 shortly before HT. #Hungary very poor defensively. #SUIHUN #WCQ
  21:33 -- 2017. okt. 7.
  válasz 3 3 retweets 5 5 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  FÉLIDŐ
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  SRF Sport œ”@srfsport
  3:0 zur Pause! Was für eine furiose Halbzeit der Schweizer! Die #Nati lässt Ungarn bisher nicht den Hauch einer Chance! #SUIHUN #srffussball
  21:33 -- 2017. okt. 7.
  1 1 válasz 7 7 retweets 25 25 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  Már melegí­t is szorgosan Cristiano Ronaldo…
  FÉLIDŐ
  Eközben a portugálok…
  FÉLIDŐ
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  UEFA.com deutsch œ”@UEFAcom_de
  Halbzeit in den #EuroQualifiers: Spannend bleibt’s! #WMQ #SUIHUN #BLRNED #BULFRA
  21:34 -- 2017. okt. 7.
  1 1 válasz 6 6 retweets 14 14 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  FÉLIDŐ
  Kijózaní­tó eredmény, és hol van még a vége?! Avagy van még idő szépí­teni.
  FÉLIDŐ
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  45+1.
  PERC
  Most Varga jön, kissé balról, jobbal, 22-ről… feladja a labdát Sommernek. Kapuscsemege…
  45+1.
  PERC
  Korhut is mentett még párat.
  45+1.
  PERC
  Ugrai kiharcol még egy szabadrúgást. Ugrai a legjobb magyar ma a pályán, legalább akar valamit.
  45.
  PERC
  Kettő perc a ráadás.
  45.
  PERC
  A nap hőse, Zuber a Hoffenheimben Szalai Ádám csapattársa.
  44.
  PERC
  Elek
  44.
  PERC
  Elek Ákos odalép kőkeményen Xhakának, röppen a sárga. Jogosan.
  43.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Zuber (3–0)
  41.
  PERC
  DE AMI KÉSIK… Lang a 16-osról rosszul passzol, Nagy nem figyel, a lagymatag, földre is ülő Pátkai elől Shaqiri balra passzol, az ötös bal sarka elől, jó tí­z méterről ballal meg a bombaformában játszó STEVEN ZUBER ballal a túlsó sarokba lő. Laposan: 3–0!
  41.
  PERC
  Ma ennyi vidám dolog történt velünk ebben a stadionban.
  40.
  PERC
  Na, ezt megúsztuk… Shaqiri bal oldali beadását Seferovic képes jobbal egy méterről a jobb sarok mellé emelni, félmagasan. A kapustól és védőinktől ez gól… Petkovic nem hisz a szemének, mi sem igen.
  37.
  PERC
  Seferovic, csak a szokásos… Ziccer, Gulácsi, zászló, les.
  35.
  PERC
  Ugrai
  35.
  PERC
  Ugrai Roland nem viccel, lekönyökli Schärt, kap is egy sárgát. Mi lesz itt, ha beáll Böde Dániel is?
  34.
  PERC
  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
  Követés
  UEFA.com deutsch œ”@UEFAcom_de
  Starker Start von @SFV_ASF im St. Jakob-Park! #SUIHUN #EuroQualifiers #WMQ
  21:18 -- 2017. okt. 7.
  válasz retweets 7 7 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  33.
  PERC
  (De hová álljanak a svájciak?)
  33.
  PERC
  Be is jelenti a hangosbemondó a svájcban használatos angol, francia és német nyelven is.
  32.
  PERC
  Közben Bese helyére Lang Ádám állt be.
  32.
  PERC
  LangBese
  32.
  PERC
  GULÁCSI! Menti a jobb sarok előtt Shaq ballábas, nyolc méteres bombáját, a másik irányba eldőlve, jobb lábbal. Ismét Zuber adott zseniális passzt.
  31.
  PERC
  Varga bal oldali szögletét majdnem kapura fejeli Ugrai, de mentenek a csúsztatás után végül a kapu előtt, név szerint Xhaka, aztán Varga lő távolról kapura, de távolról sem pontosan.
  30.
  PERC

  Követés
  Jason Foster @JogaBonitoUSA
  Fabian Frei then made it 2-0 to #Switzerland vs #Hungary on a deflected strike, only 2 minutes after Gulácsi’s howler. #SUIHUN #WCQ
  21:14 -- 2017. okt. 7.
  válasz 7 7 retweets 9 9 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  30.
  PERC
  Streamable ”Ž@Streamable
  Követés
  @_R3w1nd_
  #SUIHUN https://streamable.com/r95mu
  21:12 -- 2017. okt. 7.
  válasz retweets 1 1 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  30.
  PERC
  BÁZELBŐL JELENTJÜK. A svájci drukkerek elkezdték a „Gól” feliratú papí­rlapjaikat mutogatni a magyar drukkerek felé, ezen pedig remekül szórakoznak. Éljen a sportszerűség!
  30.
  PERC
  ADDIG IS VIDEÓZZUNK…
  29.
  PERC
  Ebből bizony csere lesz!
  29.
  PERC
  Besét ápolni kell közben, megrúgta estében Freulert, aki véletlenül rálépett jobb sí­pcsontjára.
  27.
  PERC
  Varga postázza az ellencsapást, de ballal a jobb felső mellé talál 19-ről, kissé jobbról, de szöglet.
  27.
  PERC
  Pátkai sokadik labdavesztése után ment Korhut fejjel Shaq elől, Seferovic bal oldali beadását követően, a kapu torkában.
  26.
  PERC
  Zuber jobbal ugyanonnan szintén a léc fölé lő, jó fél méternyivel.
  25.
  PERC
  Shaq újabb passzát Seferovic a léc fölé vágja 18-ról, jócskán.
  25.
  PERC
  BÁZELBŐL JELENTJÜK. A svájci kollégák ezzel le is zárták a meccset. A monitorokon már csak a portugál meccs eredménykövetője megy. Szomorú a valóság.
  24.
  PERC
  A magyar szurkolókat figyelmeztetik, hogy ne vigyék el emlékbe a kerí­tést, fel is hangzik a kórus, amely az MLSZ-t szidja.
  22.
  PERC
  Két svájci ví­gan egymásra röhög a leláton. Ennyi lett volna? – látszik ki a tekintetükből.
  20.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Frei (2–0)
  20.
  PERC
  NEM IGAZ, MÁR KETTŐ NULLA! A Zuber indí­totta FABIAN FREI lő jobbal kapura a 16-os bal sarkán belülről, jó 16 méterről, a bevetődő Bese lábán megpattanó labda védhetetlenül köt ki a bal felső sarokban. 2–0!
  19.
  PERC
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  nationalteams_SFVASF œ”@SFV_ASF
  Schlitzohr Granit #Xhaka profitiert von Gulácsis Ausrutscher und schiebt zum 1:0 ein.#SUIHUN 2:0 š½ï¸œŠ
  21:15 -- 2017. okt. 7.
  válasz 10 10 retweets 52 52 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  19.
  PERC
  Rosszkor, rossz helyen…
  18.
  PERC
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  SRF Sport œ”@srfsport
  Ein Riesenbock von Ungarns Goalie ermöglicht Xhakas 1:0, und kurz darauf doppelt Frei nach! #SUIHUN 2:0 #srffussball http://www.srf.ch/sport/resultcenter/football?eventId=281569
  21:09 -- 2017. okt. 7.
  1 1 válasz 6 6 retweets 15 15 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  18.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Xhaka (1–0)
  18.
  PERC
  ITT A BAJ, EZ MÁR BENT VAN! VEZET SVÁJC… Egy ártatlan, jobbról érkező lapos Guzmics-hazaadást Gulácsi elvét az ötösön, elpattan tőle a labda, hat méterről jobbal meg a kapu közepébe lő GRANIT XHAKA. 1–0!
  17.
  PERC
  Seferovic elront egy újabb ziccert, de lesen kapta őt Shaq jobbról érkező indí­tása.
  16.
  PERC
  Korhut már Ugrait indí­tja hosszan, Djourou rutinjával nem lehet gond ennek a helyzetnek a megoldása.
  15.
  PERC
  Kádár! Seferovic kapura teszi az ötös előteréből Schär bal oldali beadását, de blokkol a magyar védő.
  12.
  PERC
  Xhaka bánatában jó 40-ről feladja a labdát Gulácsinak.
  12.
  PERC
  Bese már hátul és középen, eltereli szépen Shaq jobb oldali beí­velést, aztán Korhut játszik Beckenbauert, a mokány svájci szélső legnagyobb bánatára.
  11.
  PERC
  BÁZELBŐL JELENTJÜK. Bár a stadionban nagyjából 30 ezer svájci, és 1500 magyar szurkol, egyelőre csak a mieinket lehet hallani. Elvégre mindenhol otthon vagyunk…
  10.
  PERC
  Varga bal oldali beadását elfejeli Ugrai elől Moubandje, aki kiteszi ballal Bese jobb oldali, lapos beadását is.
  6.
  PERC
  Elek kifejeli Seferovic bal oldali beadását, majd Shaq ad csodás passzt a csatárnak, aki az ötös elől a jobb oldali kapufára lő jobbal, orcátlan eleganciával, de szerencsére les.
  5.
  PERC
  BÁZELBŐL JELENTJÜK. A svájci kollégákat egyelőre egy részlet érdekli különösen: ki az a szőke hölgy a kamerák mellett. Berkesi Juditról van szó természetesen…
  5.
  PERC
  Ugrai már az ötösön Lovrencsics bal oldali beadásával, de ment előle Schär.
  5.
  PERC
  Shaq a 16-os elől feladja a labdát Gulácsinak.
  4.
  PERC
  Seferovic jobbal 21-ről Guzmicsba lő, Shaqiri lő balla 20-ról aztán a léc fölé, Elek és Korhut közül. Azért legközelebb jó lesz kilépni rá.
  3.
  PERC
  Bese menti szépen középen Moubandje bal oldali beadását.
  01.
  PERC
  Elek passzol, Ugrai bead, Lichtsteiner (a továbbiakban: Licht) blokkol. Szöglet, pontatlan.
  1.
  PERC
  Shaqiri nagyon szorgos, már a kezdő sí­pszó előtt belehamarkodott a meccsbe.
  1.
  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
  BÁZELBŐL JELENTJÜK. A svájci kollégák ezzel le is zárták a meccset, a monitorokon már csak a portugál meccs eredménykövetője megy. Nyomasztó a valóság.
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  nationalteams_SFVASF œ”@SFV_ASF
  Hopp Schwiiz! #SUIHUN
  20:42 -- 2017. okt. 7.
  3 3 válasz 46 46 retweets 173 173 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  A mieink fehérben, piros dí­szcsí­kokkal, a hazaiak tiszta vörösben.
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!
  Szóval nem félnek a magyar csatároktól, Shär ezért kezd a védelem közepén…
  ÉRDEKES. Svájc előző három vébéselejtezőjén a helvét játékosok egy sárgát sem kaptak, előtte, még a lettek elleni odahaza rendezett meccsen kapott í­rásbeli figyelmeztetést Schär és Fernandes, de Ricardo Rodrí­guez és Dzemaili hasonló okból pihen most.
  BÁZELBŐL JELENTJÜK. Kevesebb mint 20 perc a kezdésig, egyetlen szektor telt meg egyelőre a stadionban. A magyar.

  Mármint ezen a selejtezőn.
  NEKÜNK MÁR BEFELLEGZETT…
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  nationalteams_SFVASF œ”@SFV_ASF
  St. Jakob-Park on fire! #SUIHUN š½ï¸œŠ
  19:11 -- 2017. okt. 7.
  9 9 válasz 130 130 retweets 419 419 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  RAJTUK TÉNYLEG NEM MÚLIK. VONULÁS, MINDIG SZíVET MELENGETŐ
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  Schmieli @Schmieli
  Auf dem Weg zum Joggeli. #SUIHUN
  19:21 -- 2017. okt. 7.
  válasz retweets 1 1 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Ne feledjük azt sem, hogy tőlünk Dzsudzsák mellett Fiola és Priskin is eltiltott, Nikolics Nemanja önkéntes száműzetésbe vonult, Futács és Szalai lábadozik.
  Tőlünk Elek, Nagy, Pátkai, Kádár és Korhut sárgás.
  Jellemző: Petkovic sárgás játékosait és a kisebb sérüléssel bajlódó Mehmehdit is pihenteti a portugálok elleni rangadóra. Esély.
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  ワールドカップのデータベース @worldcdb
  Retweeted nationalteams_SFVASF (@SFV_ASF):

  Switzerland line-up! #SUIHUN š½ï¸œŠ pic.twitter.com/aLMWWInEy4 http://fb.me/D76awecO
  19:46 -- 2017. okt. 7.
  válasz retweets kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  Puchilla @Puchilla
  Así­ se vive la previa de #SUIHUN #Corresponsal
  20:14 -- 2017. okt. 7. · Basel, Switzerland
  válasz retweets kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
  Követés
  Schmieli @Schmieli
  Aufwärmen der Schweizer Nati #SUIHUN
  20:14 -- 2017. okt. 7.
  válasz retweets 4 4 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  MLSZ œ”@MLSZhivatalos
  A Svájc elleni kezdőcsapatunk: Gulácsi -- Bese, Guzmics, Kádár, Korhut -- Elek, Pátkai -- Varga R., Nagy Á., Lovrencsics -- Ugrai #SUIHUN
  19:31 -- 2017. okt. 7. · Basel, Switzerland
  4 4 válasz 16 16 retweets 27 27 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  MLSZ œ”@MLSZhivatalos
  A ma esti mérkőzésen Kádár Tamás lesz a magyar válogatott csapatkapitánya. #SUIHUN
  19:27 -- 2017. okt. 7. · Basel, Switzerland
  válasz 9 9 retweets 30 30 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Természetesen az eltiltott csapatkapitányunk, Dzsudzsák Balázs is ott van a stadionban.

  A stadionban már gyülekeznek a magyar drukkerek:

  BÁZELBŐL JELENTJÜK. Mi már a stadionban, ahogy a magyar drukkerek is. Nagyjából ezerötszázan kí­sérhették el a csapatot Bázelbe, és az látszik, rajtuk most sem fog múlni! Elképesztő hangulatot csináltak Bázel belvárosában.
  És A la carte: olvasóink ezt a magyar 11-et küldenék harcba Tell Vilmos utódai ellen!
  Keseregjünk együtt A la recherche, Sinkovics Gáborral!
  Ennek immár 47 esztendeje, és most a mieink nem az esélyesség terhével utaztak Bázelba.
  Sokkal inkább a tisztes helytállás jegyében.
  E negyvenhét év alatt megváltozott körülöttünk a világ, és megváltoztak az erőviszonyok is. Svájc eddig százszázalékos a selejtezőcsoportban, Európa-szerte ismert futballistákkal büszkélkedhet, Magyarország pedig ismét utat keres, csapatot épí­t, jövőt tervez – és kiesett.
  Amikor a magyar labdarúgó-válogatott legutóbb a bázeli St. Jakob-Parkban lépett pályára, már túl voltunk az első holdra szálláson. Neil Armstrong 1969 júliusában topogott a Hold felszí­nén, több mint egy évvel később pedig nemzeti csapatunk keresett talajt Svájcban. Utóbbi ment nehezebben, és ez még akkor is igaz, ha Hoffer József kapitány együttese Noskó Ernővel a jobbhátvéd posztján, Szuromi Antallal a bal szélen 1–0-ra győzött Fazekas László alapvonalról nyesett góljával.
  HOGYAN TOVÁBB? Vb 2018: tabellák, mérkőzések – a következő napok programja.
  És még ma is dúltak a csókos ütközetek…
  EREDETI KŐFALVI-FÉLE HELYZETJELENTÉS BÁZELBŐL ITT!
  Bár az eredmények alapján azt hihetnénk, Svjcban kolbászból és focilabdából van a kerí­tés, azért akadnak problémák…
  A Nemzeti Sport kérdésére azért Xherdan Shaqiri elmondta, nem akarják elkövetni azt a hibát, hogy már most Cristiano Ronaldóékkal foglalkoznak…
  „Egyáltalán nem vesszük félvállról ezt a meccset, tudjuk, hogy kemény lesz, Budapesten sem könnyí­tették meg a dolgunkat a magyarok. Nem számí­tunk arra, hogy ellenfelünk beáll védekezni, és tudjuk, vannak azért jó játékosok a másik oldalon” – mondta Xherdan Shaqiri, a Stoke City 64-szeres válogatott támadója.
  A meccs előtt a svájci válogatott részéről Vladimir Petkovic szövetségi kapitány mellett – aki németül, franciául, végül pedig olaszul beszélt – Xherdan Shaqiri szólalt meg.

  „Nem az a baj, hogy nem itt születtek, hanem, hogy a himnuszt sem éneklik!”
  Ellenfelünknél rögtön a kérdésekkel nyitottak, és sikerült is meglepniük a média képviselőinek a futballistákat és az edzőt. Semmi más nem érdekelte őket ugyanis, csak a portugálok elleni találkozó, amelyet a következő fordulóban játszik majd a svájci válogatott, s amely a csoportelsőségről dönt.
  Beszédes a lista…
  A Magyarország és Portugália ellen készülő svájci keret
  Kapusok: Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach – Németország), Marwin Hitz(Augsburg – Németország), Yvon Mvogo (RB Leipzig – Németország)
  Védők: Stephan Lichtsteiner (Juventus – Olaszország), Francois Moubandje (Toulouse – Franciaország), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach – Németország), Manuel Akanji (Basel), Michael Lang (Basel), Ricardo Rodrí­guez (AC Milan – Olaszország), Johan Djourou (Antalyaspor – Törökország), Fabian Schär (Deportivo La Coruna – Spanyolország)
  Középpályások: Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach – Németország), Remo Freuler(Atalanta – Olaszország), Granit Xhaka (Arsenal – Anglia), Steven Zuber (Hoffenheim – Németország), Blerim Dzemaili (Montreal Impact – Kanada), Xherdan Shaqiri (Stoke City – Anglia), Fabian Frei (Mainz – Németország), Mario Gavranovic (Rijeka)
  Támadók: Haris Seferovic (Benfica – Portugália), Admir Mehmedi (Bayer Leverkusen – Németország), Eren Derdiyok (Galatasaray – Törökország), Breel Embolo (Schalke 04 – Németország)
  A Svájc és Feröer ellen készülő 24-es magyar keret tagjai
  Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton FC), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)
  Védők: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila* (Videoton FC), Guzmics Richárd (Jenpien – Kí­na), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Lang Ádám (Dijon – Franciaország), Szabó János (Paksi FC)
  Középpályások: Dzsudzsák Balázs* (al-Vahda – Arab Emí­rségek), Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Nagy Dániel (Újpest FC), Pátkai Máté (Videoton FC),Sallai Roland (APOEL – Ciprus), Stieber Zoltán (D. C. United – Egyesült Államok), Varga Roland (Ferencváros)
  Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Ugrai Roland(Diósgyőri VTK)
  *Eltiltás miatt Svájc ellen nem játszhat.
  Mivel Dzsudzsák Balázs nem lehet ott a pályán szombaton, mindenképp új játékos karjára kerül fel a szalag. Én már pontosan tudom, kié lesz ez a megtisztelő feladat, de egyelőre titokban tartom. A futballistáimmal is csak szombat reggel közlöm majd” – tette hozzá Storck.
  A mieink szövetségi kapitánya svájci kérdésre válaszolva elmondta, szerinte mi jelentheti a gondot a jelenlegi magyar csapatnál.
  „Az Európa-bajnokság előtt volt három hetem felkészí­teni a játékosaimat, ez nagyon sokat számí­tott. Nem vagyok elégedetlen a csapattal, de az eredményekkel igen. Ez egy fiatal csapat, időt kell hagyni neki, hogy nemzetközi tapasztalatot szerezzen. Ha megkapom és megkapjuk ezt az időt, jó csapatot tudunk összerakni, és újra azon a szinten futballozhatunk, mint az Eb-n!”
  Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta, a mieinknek nincs vesztenivalójuk ezen az összecsapáson.
  „A ranglistára pillantva mindenki láthatja, sokkal lejjebb vagyunk rangsorolva a svájciaknál, de megmutattuk, hogy a legjobb csapatokkal is fel tudjuk venni a versenyt. A portugálok és a svájciak elleni találkozónk is jó példa erre. Most is ezt a formánkat szeretnénk hozni”– mondta a magyar kapitány, aki elárulta, még labdarúgói sem tudják, ki lesz az új csapatkapitány.
  BŐVEBB ELEMZÉS MAROSI MESTER TOLLÁBÓL ITT!
  A magyar válogatottnak kimondottan jó a mérlege Svájc ellen: 45 találkozón 30 győzelem, 5 döntetlen és 10 vereség. A svájci a hagyományos ellenfelek között van, már a II. világháború előtt 19-szer mérkőzött meg egymással a két fél. Svájc a „felelős” a magyar nemzeti együttes néhány különös szereléséért, mivel a magyar piros-fehér-zöld szí­nek és a svájci kárminvörös-fehér dressz ütötte egymást, í­gy válogatottunk jó néhányszor fehér-feketében lépett pályára a helvétek ellen.
  A legvalószí­nűbb szcenárió (vereség az eddig százszázalékos Svájctól Bázelben, majd a feröeriek hazai legyőzése) azt jelentené, hogy a magyar válogatott 13 ponttal zárja selejtezőcsoportját, a megszerezhető pontok 43.33 százalékát begyűjtve. Ez a mutató szintén nem esett ötven százalék alá a 2008-as Eb selejtezői óta egyszer sem. Most még 4 pont kasszí­rozása esetén is ötven százalék alatt lenne az eredményességi statisztika, pedig lassan kezdtünk ettől elszokni (szerencsére).
  Ha a magyar válogatott nem nyer Svájcban és Feröer ellen, akkor biztossá válik, hogy pontszámban alulmúlja a 2010-es világbajnokság, a 2012-es Európa-bajnokság, a 2014-es világbajnokság és a 2016-os Európa-bajnokság kvalifikációjában nyújtott teljesí­tményét. A legutóbbi négy selejtezősorozat mindegyikében 16 vagy több pontot szerzett nemzeti csapatunk, s ezt már csak akkor érheti el Bernd Storck alakulata, ha a hátralevő két mérkőzésén hat pontot szerez.
  A magyar labdarúgó-válogatott szombat este Svájc ellen folytatja szereplését a világbajnoki selejtezőkön. A csoportban a legfőbb kérdések egy része már eldőlt: csak a százszázalékos teljesí­tménnyel vezető Svájc, illetve Portugália juthat már tovább, a két csapat az utolsó fordulóban „csoportdöntőt” játszik Lisszabonban. A svájciak 112 éves futballtörténelmük legjobb sorozatával várják a mieinket.
  A billentyűknél: B. J.
  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SVÁJC–MAGYARORSZÁG VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.20. 21:00, m4sport
10.24.19:30, m4sport
10.28. 21:00, m4sport
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ