2017.XI.14. Magyarország – Costa Rica: 1-0

NS-20171115-01-20171114

A vége legalább szép lett, egy góllal legyőztük Costa Ricát

Nikolics kissé szerencsés találata döntött a vb-résztvevő ellen, jöhet a Leekens-korszak.
A magyar labdarúgó-válogatott győzelemmel zárta az évet, felkészülési mérkőzésen Nikolics Nemanja góljával 1–0-ra legyőzte a világbajnoki résztvevő Costa Ricát a budapesti Groupama Arénában.

MAGYARORSZÁG — COSTA RICA 1-0 (1-0)
Budapest, Groupama Aréna, 9.860 néző.
vezette: Alexander Harkam (Staudingen, Witschnigg – osztrákok)

MAGYARORSZÁG: Dibusz — Bese, Viní­cius (Korcsmár, 11.), Kádár, Szabó J. — Ugrai (Stieber Z., 90.), Varga J., Pátkai (Nagy Á., 11.), Nagy Dá. (Németh K., 76.) — Nikolics (Márkvárt, 81.), Priskin (Böde, 59.)
kispad: Kovácsik, Gróf, Balogh B., Korhut, Litauszki
mb. Szövetségi kapitány: Szélesi Zoltán

COSTA RICA: Moreira — Gamboa (Oviedo, 60.), Gutiérrez, González, Duarte (Calvo, 51.), Matarrita — Wallace (Ortiz, 61.), Borges, Rodrí­guez (Urena, 87.), Colindres (Bolanos, 76.) — Venegas (Segura, 67.)
kispad: Pemberton, Salvatierra, Tejeda, Carvajal, Kendall, Guzmán
Szövetségi kapitány: Oscar Ramí­rez

Gól: Nikolics (36.)
Sárga lap: Priskin (46.) illetve Borges (36.)

20171114-costa-rica

Nem volt nagy tömeg. Pedig a válogatott mérkőzései előtt az utóbbi időben a Groupama Aréna környékén rendre hatalmas volt a felhajtás, ám a kí­nos vereségek, az andorrai kudarc, a svájci ötös, a luxemburgi blama kiábrándí­totta a magyar drukkereket – kedden este fél ház volt a Fradi stadionjában.

A pályán hófehér válogatott mezben melegí­tett Kádár Tamás, Nikolics Nemanja és Bese Barnabás, s bár a kevés nézőre, a megszokottnál visszafogottabb hangulatra lehetett számí­tani, a megbí­zott kapitány által összeállí­tott kezdőcsapatra azonban nem. Nehéz lett volna kitalálni, a fiatal edző kiknek szavaz bizalmat, ott volt a pályán a keretbe utólag behí­vott Varga József és Nagy Dániel, továbbá a paksi Szabó János is. Szélesi Zoltánnak a sok sérült miatt fájhatott a feje, s hogy ne élete legkönnyebb kilencven perceként emlékezzen a Costa Rica elleni találkozóra, arról a sérülések (is) tehettek, ugyanis már a tizenegyedik percben kettőt kellett cserélnie: a Videoton két játékosa, Pátkai Máté és Viní­cius is bicegve jött le a gyepről, helyükre Nagy Ádám és Korcsmár Zsolt állt be.

S hogy milyen volt az első negyvenöt perc?

Nehéz értékelni.

Még akkor is, ha Nikolics Nemanja szemfüles mozdulatával válogatottunk megszerezte a vezetést (1–0), és előnnyel vonulhatott szünetre. A küzdő felek az első játékrészben jobbára a mezőnyben adogattak, olykor meglódultak az ellenfél kapuja felé, néhány szép megoldás is akadt (főleg Ugrai Roland volt elemében: apró cselek, lefordulás, sarkazás, majd a „szabadrúgáspassza”), de a szí­nvonal, az iram messze nem érte el a nemzetközi szintet. Costa Rica ugyan a jövő évi oroszországi világbajnokság résztvevőjeként érkezett a budapesti felkészülési mérkőzésre, ám érződött, nem a kedd esti a legfontosabb kilencven perce.

A magyar válogatott szí­vósan védekezett a fürge vendégtámadók ellen, hátul Kádár Tamás fogta össze a többieket, a mellette futballozók rendre az ő mozgását figyelték, mikor kell kilépni, és mikor húzódhatnak vissza a tizenhatos előterébe. Labdaszerzés után a csapat igyekezett lendületet venni és átrobogni a középpályán, ami olykor sikerült is. A támadók közül azonban Priskin Tamás keveset ért labdába, ez meghatározta a válogatott támadófutballját, mert ezen a poszton nem lehet észrevétlenül eltölteni majd’ negyvenöt percet.

Még szerencse, hogy Nikolics Nemanja legalább megvillant, a Chicago Fire gólkirálya nem véletlenül vonult a szünetre nagy mosollyal az arcán, a játékoskijáróhoz érve széles mozdulatokkal integetett a lelátón üldögélő barátainak – igen, ő ezúttal is megtette, amit mindenki elvár tőle, az ellenfél kapujába juttatta a labdát.

A második félidőt a magyar együttes kezdte jobban, szép támadás végén Ugrai Roland lőhetett volna gólt, ám a helyzet kimaradt. Aki ekkor abban reménykedett, hogy állandósul a nyomás, egyre-másra érkeznek a ziccerek, annak csalódnia kellett… A forgatókönyv hasonló volt az első negyvenöt percben látottakhoz, sok mezőnymunka, legalább annyi pontatlanság és néhány lehetőség. Hiába érkezett a támadósorba a közönségkedvenc Böde Dániel, a ferencvárosi csatárnak sem sikerült helyzetbe kerülnie. A szurkolók dideregve nézték a találkozót, s hogy a kapuban Dibusz Dénes se fázzon meg, a fordulás után gondoskodtak a vendégek, két bravúrt is be kellett mutatnia, a látottak alapján mégsem derült ki, milyen csapat Costa Rica, miben reménykedhet a jövő nyári világbajnokságon – Budapesten kettes fokozatnál feljebb nem kapcsolt. Látszott, hogy játékosai fürgék, jól bánnak a labdával, de abban biztosak vagyunk, a világbajnokságon nem í­gy fognak futballozni.

A hajrában a csereként beálló Márkvárt Dávid duplázhatta volna meg az előnyt, ám ez a helyzet is kimaradt. A lényeg viszont a következő: Nikolics Nemanja góljával a válogatott legyőzte Costa Ricát.

Szélesi Zoltán ezzel búcsúzott, két mérkőzésre szóló megbí­zása lejárt, és a mérlege egy fájdalmas vereség és egy reményt adó győzelem – hogy aztán ebből a két mérkőzésből mit profitáltunk, mi haszna volt ennek a két kilencven percnek, nehéz lenne megmondani.

Szerdától immár hivatalosan is Georges Leekens a szövetségi kapitány, a belga szakvezetőnek lesz dolga bőven. Hogy merre indul, milyen stí­lust szeretne meghonosí­tani, kikkel képzeli el a magyar válogatott keretét, a jövő zenéje.

A mostani együttest minden szempontból rendbe kell tenni – mentálisan legalábbis biztosan.

További képek: mlsz.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

„Kellett a fejmosás, mert a játékosok egészen máshogy léptek pályára – nyilatkozta Szélesi Zoltán, akinek megbí­zatása szövetségi kapitányként véget ért. – A saját közönségünk előtt, a saját stadionunkban futballozni Costa Rica ellen más, mint mondjuk Luxemburg ellen. A hozzáállás kifogástalan volt. A közönség is látta, hogy sikerült megtenni ezt a lépést, í­gy a csapat és a nézők ismét közelebb kerültek egymáshoz. Persze van még mit javí­tani a játékunkon.”

„Ami engem illet, a mostani mérkőzés sokat javí­tott a képen, bele tudok nézni a tükörbe. Természetesen a Luxemburg elleni eredmény rányomja bélyegét az egészre. Adósok vagyunk az eredményekkel, nem jól alakult az év, de ez a zárás nagyon fontos volt.”

„Összességében pozití­v mérkőzést láthattak a szurkolók – fogalmazott Szélesi immár a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. – Köszönjük a támogatást, végig hallottuk a buzdí­tást. Reméljük, a jövő évtől kezdve is megkapjuk a támogatást, s nézőcsalogatóbb játékkal még több drukkert tudunk magunk mellé állí­tani. A ma látott hozzáállásunknak minden meccsen alapvetőnek kell lenni. Kí­váncsi vagyok, ha teljes kerettel készülünk, milyen végeredmény született volna. Nagyon élveztem a munkát, ha még egyszer felkérnek, akkor is elvállalom a megbí­zást.”

„Pátkai Máténak a combja, Viní­ciusnak a térde sérült meg. A keret összeállí­tásakor problémát jelentett a sérültek száma, és ez a találkozón is gondot okozott, de mindenki jól szállt be a meccsbe.”

„Természetesen átadom a tapasztalataimat Georges Leekensnek, jó pillanatban veszi át a csapatot. Szalai Ádám és Nikolics Nemanja együtt szerepeltetése elképzelhető, de minden attól függ, ki az ellenfél, milyen formában van a két támadó, milyen rendszerben játszunk, és hogy az új kapitány miként látja a helyzetet” – tette hozzá Szélesi.

„Jó iramú mérkőzést játszottunk, helyenként kombinatí­van futballoztunk, és olykor mi voltunk fölényben – nyilatkozta Óscar Ramí­rez, a Costa Rica-i válogatott szövetségi kapitánya. – Sajnos nem sikerült egyenlí­tenünk, de a játékkal elégedett vagyok. Fejlődő szakaszban vagyunk. Van még időnk a világbajnokságig. Azért jöttünk Európába, hogy erős csapatokkal mérjük össze tudásunkat. Alakulóban van a keret, most keressük azokat, akik szóba jöhetnek a vébénévsor összeállí­tásakor. A közvélemény csak azt látja, hogy vereséget szenvedtünk Spanyolországtól és Magyarországtól. A sajtó úgy kezeli ezt, mintha presztí­zsmeccseket vesztettünk volna el. Az engem érő rágalmakra igyekszem nem odafigyelni.”

Dibusz Dénes:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu és az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100001ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRŐL

  VÉGE
  Ennyi volt 2017 a válogatottunknak, jöhet a Leekens-korszak…
  VÉGE
  ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, VIDEÓ, STATISZTIKA ITT!
  VÉGE
  A mieink körbesétáltak a pályán és megtapsolták a szurkolókat.
  VÉGE
  A kapu mögötti drukkerek már éneklik a Himnuszt. Kádárék is csatlakoznak hozzájuk.
  VÉGE
  EZZEL VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS!
  90+4.
  PERC
  Még egy CR-korner a végére, Bolanos beadja, Szabó ment nagy nehezen.
  90.
  PERC
  Három perc a ráadás.
  90+3.
  PERC
  Németh balos beadása/lövése nagyon rossz, majd Nagy Ádám ad pocsék passzt a 16-oson belülről, kecsegtető helyzetből.
  90+2.
  PERC
  Aki szintén “amerikás”, a DC Unitedben keresi kenyerét.
  90+1.
  PERC
  Majd lemegy a pályáról, Stieber Zoltánnal pacsizhat.
  90.
  PERC
  Ugrai Stieber (UgraiStieber
  90.
  PERC
  Szabó beadása a kapusé, Segurát szereli a balon Ugrai.
  89.
  PERC
  Egy magyar csere lesz még.
  88.
  PERC
  Marco Urena. A CR-keret népes, nyolctagú MLS-különí­tményének egyik tagja, a kaliforniai San José Earthquakes csatára. Általában ő játszik egyedül csatárt a csapatban, a cí­meres mezben 14 gólja van, a vb-kijutáshoz négy találattal járult hozzá.

  88.
  PERC
  Rodrí­guez le, Marco Urena váltja, az utolsó vendégcsere.
  88.
  PERC
  Rodrí­guez Ureña (Rodrí­guezUreña
  87.
  PERC
  Németh rúgja és löki is Oviedót, egyszerre.
  87.
  PERC
  Stieber lesz a következő cserénk.
  85.
  PERC
  Bolanos a 16-osra í­vel, de ment szépen Kádár.
  83.
  PERC
  ZICCER! Németh jobbról bead, Bese a rövid sarok elől, két lépésről jobbal a kapusba lő!
  83.
  PERC
  Nikolicsot felállva tapsolták a nézők, miközben lefele sétált a pályáról.
  82.
  PERC
  Német passza majdnem jó Bödének, aki nem lő, kissé lassú, Rodrí­guez ment előle az ötösön!
  81.
  PERC
  Böde kapura tör, de hazaadnak előle.
  81.
  PERC
  Gólszerzőnk lejön, Márkvárt Dávid váltja.
  80.
  PERC
  Nikolics Márkvárt (NikolicsMárkvárt
  80.
  PERC
  Bolanos sarokrúgását Rodrí­guez kapura tekeri, Szabó fejjel ment azonban.
  78.
  PERC
  Kapura lő most 26-ról, középről, de szerencsére középre. Ballal.
  78.
  PERC
  Bolanos kétszeres vb-résztvevő, a válogatott csapatkapitánya, a Vancouver légiósa.
  76.
  PERC
  Erősödik az MLS-kontingens: Németh Krisztián és Christian Bolanos a pályán.
  76.
  PERC
  Colindres Bolanos (ColindresBolanos
  76.
  PERC
  Nagy Németh (NagyNémeth
  73.
  PERC
  Hűha, Oviedo ballal 21-ről célba veszi a jobb alsót, Varga mellől, de véd Dibusz a jobb alsó előtt, gyors vetődéssel. És övé a korner is.
  72.
  PERC
  Szélesi Zoltán Németh Krisztiánt rendelte magához. Talán Nagy Dániel jön le.
  70.
  PERC
  9860 fő a hivatalos nézőszám.
  68.
  PERC
  Venegas pihenni tér, a szintén odahaza játszó Ulises Segura váltja.
  67.
  PERC
  Venegas Segura (VenegasSegura
  66.
  PERC
  Hát ha még most jó lett volna a meginduló Bödének Nikolics passza…
  66.
  PERC
  A VENDÉGDRUKKEREK NEM ÉRZIK, MIÉRT MI VEZETÜNK
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Leo S. @leoum17
  Esto es lo que ha hecho Hungria en este año: Solo él ganó a ISLAS FAROE y Letonia… Osea que Hungrí­a a mejorado o nosotros vamos de rabo y sin freno #LaSele
  21:30 -- 2017. nov. 14. · Bogotá, D.C., Colombia
  válasz retweets 1 1 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  65.
  PERC
  Szabó most a másik kapu előtt tűnik fel, de beí­velése Moreiráé.
  64.
  PERC
  Matarrita ad be egy kornert, Calvo az ötösről kapura fejel, de kissé balra elmozdulva fogja a labdát Dibusz! Két vendéghelyzet egy percen belül.
  63.
  PERC
  Szabó közben nem figyel, de Matarrita balos beadását az ötös jobb sarka elől Venegas a rövid sarok mellé fejeli.
  62.
  PERC
  Ortiz az egyik legjobb hazai klubban, a Heredianóban keresi kenyerét.
  61.
  PERC
  José Guillermo Ortiz is a pályán, a harcos Wallace helyén.
  61.
  PERC
  Wallace Ortiz (WallaceOrtiz
  61.
  PERC
  González lő jobbal 23-ról, középről Dibusz ölébe, majd nem sokra rá szereli hátul Nikolicsot.
  61.
  PERC
  Márkvárt és Balogh melegí­t.
  61.
  PERC
  Böde beállását majdnem olyan nagy üdvrivalgás fogadta, mint Nikolics gólját.
  60.
  PERC
  Marco Urena. A keret népes, nyolctagú MLS-különí­tményének egyik tagja, a kaliforniai San José Earthquakes csatára. Általában ő játszik egyedül csatárt a csapatban, a cí­meres mezben 14 gólja van, a vb-kijutáshoz négy találattal járult hozzá.

  60.
  PERC
  Nálunk Böde Dániel áll be, Priskin helyére, amott Bryan Oviedo váltja Gamboát. A Sunderland játékosa.
  59.
  PERC
  Gamboa Oviedo (GamboaOviedo
  59.
  PERC
  Priskin Böde (PriskinBöde
  59.
  PERC
  Colindres az égbe lő 23-ról.
  58.
  PERC
  Böde érkezik majd. Gyaní­thatóan Priskin helyére.
  57.
  PERC
  Nikolics adhatna be jobbról, ha nem szerelné Calvo. De szereli.
  55.
  PERC
  Venegas cselezget, Nagy Dániel férfiasan odalép neki.
  54.
  PERC
  Ugrai kiharcol egy szögletet, ő is adja be jobbról, kapura tekeri, de Moreira figyel.
  54.
  PERC
  Jó lesz rá figyelni, igen gólerős bekk.
  52.
  PERC
  Ő a spanyolok ellen kezdett, sepregetőként, a Minnesota United profija, ismeri Nikolicsot.
  52.
  PERC
  Duarte le, Francisco Calvo be.
  51.
  PERC
  Duarte Calvo (DuarteCalvo
  51.
  PERC
  Borges rátette a kezét a hátára, de ezért ezen a szinten viccből sem jár 11-es.
  50.
  PERC
  UGRAI! Nikolics és Nagy Dániel hoz össze egy ziccert a szélsőnek, aki jobbal tí­zről a kapushoz gurí­t, védője szorí­tásában.
  50.
  PERC
  Böde, Lovrencsics és Stieber melegí­t.
  49.
  PERC
  Priskint megrúgta Matarrita, de kibélüknek, Szabó dob, Wallace ment, bedobásra.
  47.
  PERC
  Egy Priskin Tamás-sárgával, Rodrí­gueznek csúszott oda páros lábbal.
  46.
  PERC
  FOLYTATJUK!
  FÉLIDŐ
  Csere nincs egyik csapatnál sem, a 12-ből csak 2-t lőttek el eddig a mesterek.
  FÉLIDŐ
  EZ A LES MIATT MEG NEM ADOTT GÓL
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Teletica Deportes œ”@TeleticaTD7
  #Hungrí­a derrota a #LaSele al final de la primera mitad- http://ow.ly/JS4f30gzWpY
  21:11 -- 2017. nov. 14.
  5 5 válasz 4 4 retweets 2 2 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  FÉLIDŐ
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Ági @AgiSarkozi
  My first internatonal game and I have seen @niko_nemanja score! #HUNCRC #HungaryvsCostaRica
  21:13 -- 2017. nov. 14.
  2 2 válasz 2 2 retweets 9 9 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  Bogdán Ádám itt van a lelátón. Ezúttal nézőként vesz részt válogatott meccsen.
  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ
  A nagy hiányzók távollétében rájuk érdemes figyelni a Costa Rica-i
  csapatból. II.
  Celso Borges. A Deportivo La Coruna 106-szoros válogatott középpályása – olykor belső védője – a csapatkapitány. Határozottsága, higgadtsága, tekintélye révén igazi vezér. Édesapja az első vb-szereplő Costa Rica-i csapat, az 1990-es együttes tagja, a későbbi szövetségi kapitány, Alexandre Guimaraes.

  FÉLIDŐ
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  45+1.
  PERC
  Matarrita újabb balos beadását is menti a védelem.
  45+1.
  PERC
  Korcsmár kifejel még egy balos beadást az ötös elől.
  45.
  PERC
  Egy perc a ráadás, volt most pár jó passz és csel a felezőnél.
  41.
  PERC
  Varga indí­t, Nikolics legurí­t, Ugrai meg az ötös jobb sarka elől jobbal a rövid felső mellé pazarolja helyzetét.
  40.
  PERC
  Priskin is eltöri a labdát, a 16-os előtt. Kirúgás, ebből nem lehetett gólpassz.
  39.
  PERC
  Nikó 25. válogatott mérkőzésén 5. gólját szerezte az imént.
  39.
  PERC
  Nikolics cselezget a balon, de szereli az ötös előtt Rodrí­guez.
  38.
  PERC
  Nikolics kétszer is furcsán ért labdába egy percen belül, a második nekünk sokkal jobban tetszett.
  37.
  PERC
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Deportes Repretel œ”@deporterepretel
  1-0 #LaSele 36′
  20:56 -- 2017. nov. 14.
  1 1 válasz retweets 3 3 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  37.
  PERC
  ÉS ITT A GÓL! Ugrai jó 30-ról jobbal kapura lő, a 11-espont előtt NIKOLICS NEMANJA jobbal belekap a rossz lövésbe, a labda meg félmagasan a bal sarokba száll. 1–0!
  36.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Nikolics (1–0)
  36.
  PERC
  Celso Borges kap sárgát Nagy Ádám buktatásáért.
  35.
  PERC
  Szép akció, Bese passza jó, Nikolics bal lába lendül a 16-oson, de jobbal felszabadí­t saját maga elől…
  34.
  PERC
  A nagy hiányzók távollétében rájuk érdemes figyelni a Costa Rica-i
  csapatból. I.
  Cristian Gamboa. Már 62-szer viselhette a cí­meres mezt a Celtic 28 éves
  védője. Jobbhátvédként és középhátvédként is bevethető. Korábban a Premier League-ben is megfordult, a West Bromwich Albion játékosa volt.
  33.
  PERC
  Kissé leült a mérkőzés, sajnos.
  29.
  PERC
  Borges szögletét kiharcolja fejjel Pátkai.
  28.
  PERC

  28.
  PERC
  Egyébként sem érkezett csatár középen.
  28.
  PERC
  Priskin indí­t, Szabó ballal bead, de a kapusé.
  25.
  PERC
  Gutiérrez előáll egy távoli, pontatlan lövéssel, közben Venegas azt reklamálja, hogy az ötösön lerántotta őt Szabó. De ilyenért nem jár 11-es.
  24.
  PERC
  Elég lapos a hangulat. Néha felzendül egy-egy jól ismert rigmus, de a tábor nélkül súlytalan a szurkolás. Egy-két dob szól, sokan fújják a dudákat, de ennyi.
  23.
  PERC
  Balogh, Lovrencsics és Németh melegí­t.
  22.
  PERC
  A gyárilag jobbhátvéd Gamboa megindul a balon, de Varga szereli végül.
  21.
  PERC
  Ugrai megmenti Nagy Ádám rossz passzát, visszaadja neki, de Nagy beadása is rossz, de legalább szögletre pattan. Az meg a remekül kilépő Moreiráé.
  20.
  PERC
  Wallace indí­t jobbról szépen, Szabó és Kádár bakizik, de az ötösön ment Varga Rodrí­guez elől. Az akció Nagy Ádám rossz passzából indult.
  18.
  PERC
  Nikolics lő gólt, lesgólt. Nagy Dániel indí­tott balról szépen, tényleg les, majd Dibusz ment a 16-os előtt lábbal Colindres elől.
  18.
  PERC
  Bese indí­t, de Priskin lesen, a következő í­velést a támadó a kapus elé bólintja a 16-os elől.
  17.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  15.
  PERC
  Ugrai szépen indul meg a jobbon, de rossz a beadás. Wallace most kereste a labdát.
  14.
  PERC
  Pátkai és Viní­cius sérülése kapcsán ismét felvetődik a kérdés: miért is kellenek ezek a novemberi felkészülési meccsek…?
  13.
  PERC
  Nagy Dániel vesz le az ötösön egy Priskin-beadást, de Gamboának.
  11.
  PERC
  Nagy Ádám be tehát, Pátkai nem kockáztat.
  11.
  PERC
  Pátkai Nagy (PátkaiNagy
  10.
  PERC
  Korcsmár Zsolt a pályán, Viní­cius lesántikál.
  10.
  PERC
  Nagy Ádám máris vetkőzik.
  10.
  PERC
  Vinicius Korcsmar (ViniciusKorcsmar
  10.
  PERC
  Pátkai jobb lába meg meghúzódott, Szélesi jelzi, ennyi volt…
  9.
  PERC
  Viní­cius csak int: lejönne mégis. Vargával ütközött, fehérvári belharcok.
  8.
  PERC
  Furcsa. Viní­cius jelezte, mégsem kér cserét. Korcsmár azért melegí­t.
  8.
  PERC
  A Carpathian Brigade távollétében a gyermekszektor próbál hangulatot teremteni.
  7.
  PERC
  Kemény.
  7.
  PERC
  Viní­cius sántán is remekül indí­t, de kilép Priskin elé Moreira. Int is a bekk: folytatja!
  6.
  PERC
  Böde után Korcsmár is melegí­t, közben Gamboa jobbról, 27-ről jobbal feladja a labdát Dibusznak, Szabó mellől.
  6.
  PERC
  Viní­cius megsérült. Korcsmár áll be a helyére hamarosan.
  5.
  PERC
  Borges sem rossz, odalép a balon Priskinnek.
  5.
  PERC
  Az előzetes várakozással ellentétben 1–4–4–2-es felállásban játszunk. Nagy Dániel a balon, Ugrai a jobbon, elöl Nikolics és Priskin.
  4.
  PERC
  Wallace nagy perce volt ez, mindent ő csinált.
  3.
  PERC
  Ugrai kiharcol egy szögletet Duartével szemben, de a beadást kifejelik Viní­cius elől, majd Nagy lövését blokkolják. Vargát meg ápolni kell.
  3.
  PERC

  2.
  PERC
  Szabó fejel ki egy beadást, előtte Priskin zavarta a kapust, kissé bátortalanul.
  01.
  PERC
  9860 a hivatalos nézőszám.
  Nagy Németh (NagyNémeth
  Még el se kezdődött a meccs, az Üllői úti kapu mögött lévő drukkerek az MLSZ-t szidják.
  A mieink tiszta fehérben, a vendégek piros-fehér mezben és kék ndarágban.
  Ezzel még adósak voltunk. Egy kis örökmérleg: ez a két csapat első hivatalos találkozója.
  Nagyjából tí­zezer néző jött ki a találkozóra. A gyermekszektor a leghangosabb.

  Közben szállingóznak be a drukkerek a stadionba. Talán több mint ötezren lehetünk a Groupama Arénában.
  A magyarok bevonultak az öltözőbe. A Costa Rica-iak még mindig kis területen labdatartással hangolnak.
  Érdekes, Böde is együtt melegí­tett a kezdőkkel. Lehet, Priskin vagy Nikolics sérüléssel bajlódik?
  Befejezték a kapura lövéseket Kádárék. Most Holanek Zoltán dolgoztatja meg őket labda nélkül.
  Dzsudzsák Balázs is ott van a pályán! Bár a csapatkapitány ma sérülés miatt nem játszik, a kispadról segí­ti társait. Most épp Szélesi Zoltán ideiglenes szövetségi kapitánnyal cseveg, miközben a lelátót kémlelik ismerős arcokat keresve.
  Érdekesség, a cserék közül Böde Dániel külön melegí­t Holanek Zoltánnal. A többi kispados cicázik, épp Nagy Ádám van bent a kör közepén. No persze nem sokáig…

  Megérkeztek a mieink!
  ARCRÓL…
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Gabriel Vargas B. @GabrielVargas
  Como lo adelantamos desde ayer, así­ alinea #LaSele ante #Hungrí­a.

  vs. #TicoDeporteconLaSele
  19:30 -- 2017. nov. 14.
  válasz retweets kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Estadio Nacional CR @EstadioNCR
  #Amistoso Así­ sale #LaSele ante #Hungrí­a
  19:25 -- 2017. nov. 14.
  válasz 1 1 retweet kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Egyelőre a gyermekszektor a legnépesebb, bár a C-jelű lelátórészen is akadnak nézők. A Carpathian Brigade helyén alig néhány tucat szurkoló várakozik.
  Kapusaink érkeztek ki elsőként melegí­teni – ahogy azt megszokhattuk. Dibusz külön, Gróf és Kovácsik pedig együtt mozog. Ezúttal is Holger Gehrke kapusedző készí­ti fel Dibuszékat. A német szakembert még Bernd Storck kérte fel segí­tőnek, de a korábbi kapitány távozásával is maradt a válogatottnál.
  Varga József legutóbb 2014 októberében lépett pályára cí­meres mezben. Dárdai Pál csapata akkor 1–0-ra nyert Szalai Ádám góljával Tórshavnben Feröer vendégeként.
  A mieink kezdője: Dibusz – Bese, Viní­cius, Kádár, Szabó J. – Varga J., Pátkai – Ugrai, Nagy D., Priskin – Nikolics.
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  MLSZ œ”@MLSZhivatalos
  íme a magyar kezdő a #HUNCRC mérkőzés előtt. Kezdés 20.15-kor. #csakegyutt
  19:18 -- 2017. nov. 14. · Budapest, Hungary
  5 5 válasz 8 8 retweets 31 31 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  A helyszí­nről is köszöntjük kedves olvasóinkat. A Groupama Arénából Ritz Balázs jelent. Szűk egy órával a találkozó előtt néhány százan vannak a lelátókon. Általában ilyenkor már néhány ezren bent szoktak lenni. Reméljük, azért nem lesz temetői hangulat…
  Giancarlo González, a csapat védője arról beszélt, a hazaiak keretéből Nagy Ádámot jól ismeri, hiszen csapattársak a Bolognánál. Megjegyezte, szóba került közöttük az összecsapás, s bí­zik abban, hogy mindkettőjüknek jól fog menni a játék.
  „Jó válogatottal találkozunk kedden, tőlünk eltérő stí­lusú, igazi európai focit játszik. Szeretnénk kihasználni a lehetőségeinket, győzelemre készülünk” – mondta González.
  Elmondta, csapata kí­sérleti fázisban van, a jövő nyári világbajnokságig sok mindent ki szeretnének próbálni, ennek is köszönhető, hogy szombaton a spanyolokkal szemben nagy különbségű, 5–0-s vereséget szenvedtek Málagában.
  „Vannak dolgok, amik bejönnek, vannak, amik nem. Levontuk a konzekvenciákat a legutóbbi mérkőzésből, de most – bár nyerni szeretnénk – az az elsődleges célunk, hogy minél többet megtudjuk a saját csapatunkról, a játékosainkról” – egészí­tette ki szavait a 2014-es brazí­liai világbajnokságon negyeddöntős Costa Rica-i csapat szövetségi kapitánya.
  „Modern, sok pozí­cióváltásra épülő, kombinatí­v játékot játszik a magyar válogatott” – tette hozzá.
  A vendégek hétfői sajtótájékoztatóján Óscar Ramí­rez szövetségi kapitány úgy fogalmazott, érdekes találkozóra számí­t a magyarok ellen, akikről tudja, új szövetségi kapitánnyal, új játékstí­lusban és új, 4–3–3-as felállásban léptek pályára Luxemburgban.
  Bár Dibusz Dénes Luxemburg ellen nem lépett pályára, megviselte a vereség.
  „Próbáltam magam azért függetlení­teni tőle, mert tudtam, hogy holnap fontos szerepem lesz. De teljesen nem sikerült, hiszen egy csapat vagyunk. Együtt nyerünk, együtt veszí­tünk, és együtt fogunk kijönni ebből a helyzetből.”
  A francia Le Havre védője, Bese Barnabás is kiemelte: legfontosabb céljuk, hogy újra maguk mögé állí­tsák a szurkolókat.
  „Nagyon fontos számunkra, hogy újra bí­zzanak a csapatban.”
  Hozzátette: Dzsudzsák Balázs térdsérülés miatt biztosan nem lép pályára Costa Rica ellen, í­gy Kádár Tamás viseli majd a csapatkapitányi karszalagot.
  „Számomra az volt a minimum, hogy kilencven percig csúsztam-másztam az eredményért, a társaimért. Játszottam pontatlanul, hibáztam is, de a mentalitás mindenek felett állt. Ezért is kell igazat adnom a szurkolóknak. Játszottam a Bundesligában, ahol voltak nálam technikásabb játékosok, de egy-egy sikeres párharcot vagy önfeláldozó mentést jutalmaztak a szurkolók.”
  Szélesit arról is kérdezték, hogy beszélt-e a mérkőzés után utódjával, Georges Leekensszel.
  „Nem volt bő szavú, mert még inkább a háttérből figyel. Úgy gondoltam, hogy a játékosok számára az én személyem, az a fajta kapcsolat, ami köztünk van, valamiféle pluszt adhat, ahogy Leekens is. Lehet, hogy nem tudtak mit kezdeni ezzel a kettős helyzettel. De profikról beszélünk, úgyhogy abszolválniuk kell ezt a feladatot.”
  A szakember hozzátette: maximálisan megérti a Carpathian Brigade bojkottját, hiszen a válogatott idei teljesí­tménye nem volt megfelelő.
  „Azért örülnék neki, ha ott lennének, még, ha nem is szurkolnak akkora elánnal mint eddig. Ha csak rájuk nézek, az már nekem támogatás, ha pedig meg is szólal a tizenkettedik játékos, akkor libabőrrel fogom a mérkőzést levezényelni. Biztosan halkabb lesz a stadion, amit sajnálok, hiszen a világon páratlan táborunk van. Az a célom, hogy olyan játékosokat rakjak be a csapatba, akikben ég a bizonyí­tási vágy, és ha otthon belenéznek a tükörbe, nem fog összetörni.”
  Szélesi Zoltán azzal kezdte, hogy bár a Costa Rica elleni mérkőzésre készülnek, először mindenképp a Luxemburg elleni vereségről kell szót ejtenie.
  „Természetesen nem í­gy terveztük, nem erről álmodoztam. A szurkolókhoz hasonlóan mi is kellemetlen pillanatokat éltünk át a meccs után, nagyon komoly fejmosást kaptak a fiúk. Egy-két játékosnak le kellett üvöltenem a fejét, rá kellett mutatnom a hibákra, illetve a helyes megoldásokat elmagyaráznom, hogy bevéssék azokat a fejükbe.”
  A magyar labdarúgó-válogatott szervezett szurkolói csoportja, a Carpathian Brigade a távolmaradásával tüntet az együttes „szégyenteljes” 2017-es teljesí­tménye miatt.
  Ellenben…
  A magyar keret sem úszta meg sérülések nélkül.
  A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
  Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gróf Dávid (Budapest Honvéd), Kovácsik Ádám (Videoton)
  Védők: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korcsmár Zsolt (Midtjylland – Dánia), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Litauszki Róbert (Újpest FC), Szabó János (Paksi FC), Viní­cius (Videoton FC)
  Középpályások: Balogh Balázs (Puskás Akadémia FC), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Nagy Dániel (Újpest FC), Pátkai Máté (Videoton FC), Varga József (Videoton FC)
  Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Németh Krisztián (New England Revolution – Egyesült Államok), Nikolics Nemanja (Chicago Fire – Egyesült Államok), Priskin Tamás (Ferencváros), Stieber Zoltán (D. C. United – Egyesült Államok), Ugrai Roland (Diósgyőri VTK)
  A COSTA RICA-I KERET
  Kapusok: Danny Carvajal (Albacete), Patrick Pemberton (Alajuelense), Leonel Moreira (Herediano)
  Védők: Cristian Gamboa (Celtic), José Salvatierra (Alajuelense), Bryan Oviedo (Sunderland), Kendall Waston (Vancouver Whitecaps), Rónald Matarrita (New York City), Francisco Calvo (Minnesota United), Óscar Duarte (Espanyol), Giancarlo González (Bologna), Kenner Gutiérrez (Alajuelense)
  Középpályások: Osvaldo Rodrí­guez (Santos de Guápiles), David Guzmán (Portland Timbers), Yeltsin Tejeda (Lausana), Celso Borges (Deportivo La Coruna), Christian Bolanos (Vancouver Whitecaps), Ulises Segura (Saprissa)
  Támadók: Daniel Colindres (Saprissa), Rodney Wallace (New York City), Johan Venegas (Minnesota United), José Guillermo Ortiz (Herediano), Marco Urena (San Jose Earthquakes)
  Mindannyian sérülés miatt mondták le a szereplést. A jelenlegi keret legnevesebb tagja a 101-szeres válogatott csapatkapitány, a Deportivo La Corunában szereplő Celso Borges, aki egyébként annak az Alexandre Guimaraesnek a fia, aki tagja volt a Costa Rica-i futball első vb-szereplő csapatának, az 1990-es vb-n nyolcaddöntős együttesnek, és aki utána szövetségi kapitány is volt a közép-amerikai országban. Az ő akkori csapattársa, Óscar Ramí­rez irányí­tja most a CONCACAF-zóna második helyezettjeként vb-re már kijutó együttest, amely tudatosan indult a Spanyolországot és Magyarországot is érintő miniturnéra, hogy az oroszországi vb-re több tapasztalatot szerezzen az európai csapatok játékstí­lusáról. Spanyolországtól szombaton 5–0-ra kapott ki Costa Rica.
  Közönségvonzó csapat lehetne a magyar válogatott keddi ellenfele, Costa Rica, hiszen az előző világbajnokság üde szí­nfoltjáról van szó, amely a legjobb nyolc közé jutott Brazí­liában, és csak tizenegyesekkel esett ki a későbbi bronzérmes Hollandia ellen. A Costa Rica-i válogatottnak több nemzetközileg is elismert játékosa van. Ám a három legismertebb – a Real Madriddal kétszeres BL-győztes kapus, Keylor Navas, az előző vb-n két gólt is szerző Bryan Ruiz, valamint a 70-szeres válogatott Joel Campbell, aki az Arsenal játékosaként játszik kölcsönben a Real Betisnél – nem lép pályára Budapesten.
  BŐVEBBEN ERRŐL A TÉMÁRÓL ITT OLVASHAT!
  Ha viszont nem verjük meg Costa Ricát, akkor vagy 26 (döntetlen esetén), vagy 22 százalékon (újabb vereséggel) zárunk. Erre pedig már tényleg mondhatnánk, hogy ez mindennek a legalja. Legalábbis az elmúlt húsz évben. Ugyanis, ha még tovább megyünk visszafelé, akkor ráakadunk az egyetemes magyar futballtörténelem egyik leggyengébb esztendejére, az 1994-es évre, amikor 12 válogatott meccsből nyolcat elveszí­tettünk, négyet pedig döntetlennel zártunk. Vagyis győzelem nélkül, 11 százalékos mutatóval fejeztük be azt a 12 hónapos időszakot, amelyet a kispadon Verebes József szövetségi kapitánnyal kezdtünk, majd nyolc meccs után Mészöly Kálmánnal fejeztünk be.
  A Luxemburg elleni múlt heti mérkőzést felvezető statisztikai cikkünket úgy kezdtük, hogy Luxemburgban az évtizedes mélypont elkerülése a cél. Nos, mivel azt a találkozót 2–1-re elveszí­tettük, immár biztos, hogy 2007 óta a mostani évet zárjuk a leggyengébb mérleggel, a legalacsonyabb százalékos mutatóval (hárompontos rendszerben számolva – a felkészülési meccseket is), bár még lehet „holtverseny”. Ha ugyanis Costa Ricát legyőzzük (amellyel először találkozunk), akkor 33 százalékos teljesí­tménnyel fejezzük be az esztendőt, három győzelemmel és hat vereséggel – ugyanúgy, mint 2009-ben.
  A magyar labdarúgó-válogatott múlt heti, 2–1-es luxemburgi veresége után, illetve a mai, Costa Rica elleni évzáró előtt megnéztük, a számok nyelvén hova helyezhető az eddigi éves szereplésünk az elmúlt tí­z, illetve húsz év távlatában.
  A billentyűknél: B. J. és R. Namana B.
  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–COSTA RICA FELKÉSZÜLÉSI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.28. 21:00, m4sport
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
MK: 11.14.14:45, M4Sport
11.21.19:30, m4sport
11.24. 21:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ