2017.XI.9. Luxemburg – Magyarország: 2-1

NS-20171110-01-20171109Nem elí­rás, nem sajtóhiba: Luxemburg–Magyarország 2–1!

És a hazaiak még elpuskáztak pár ziccert. Annyiszor reméltük már, hogy leértünk a futballgödör aljára… Talán most?
A magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–1-re kikapott Luxemburgban. Az 53. percben Lovrencsics Gergő piros lapot kapott.

LUXEMBURG — MAGYARORSZÁG 2-1 (1-1)
Luxembourg, Josy Barthel stadion, 1.873 néző.
vezette: Sébastien Delferiere (De Neve, Monteny – belgák)

LUXEMBURG: Moris — M. Martins, Philipps, Malget, Janisch (Carlson, 65.) — C. Martins (Holter, 90.) — Rodrigues (Da Mota, 46.), Mutsch (Sinani, 63.), O. Thill (V. Thill, 46.), Turpel — Joachim (Skendeovic, 88.)
kispad: Hall, Schon, Delgado, Veiga, Jans, Czekanowicz
Szövetségi kapitány: Luc Holtz

MAGYARORSZÁG: Kovácsik — Lovrencsics G., Korcsmár, Kádár, Korhut — Pátkai, Nagy Á. (Balogh B., 83.), Dzsudzsák (Stieber, 83.) — Ugrai (Bese, 56.), Nikolics (Priskin, 74.), Németh K. (Sallai, 63.)
kispad: Dibusz, Gróf, Viní­cius, Böde, Szabó J., Varga R.
mb. Szövetségi kapitány: Szélesi Zoltán

Gól: Joachim (15.), M. Martins (85.) illetve Nikolics (18.)
Sárga lap: Turpel (40.), Da Mota (70.), Malget (74.), M. Martins (86.) illetve Lovrencsics G. (20., 53.), Sallai (76.)
Kiállí­tva: Lovrencsics G. (53.)

20171109-luxemburg

Új korszak?

A meccs előtt elhangzott ez is, hiszen a magyar válogatott a nemrég kinevezett új szövetségi kapitány, Georges Leekens jelenlétében, az ideiglenesen megbí­zott Szélesi Zoltán irányí­tásával elkezdte a Bernd Storck utáni életet.

Gulácsi Péter távollétében kérdéses volt, ki áll a kapuba – a válogatott újoncot avatott: a Videoton játékosa, Kovácsik Ádám kapott lehetőséget, s tippünk szerint azért alakulhatott í­gy, hogy a Costa Rica elleni jövő keddi összecsapáson Dibusz Dénes az általa jól ismert Groupama Arénában állhasson a háló elé. A felállás is tartogatott meglepetéseket: a négy védő előtt három középpályás és három támadó helyezkedett. Dzsudzsák Balázs középre került, elöl a visszatérő Nikolics Nemanja kezdett, s egy év után ismét a válogatottban mutathatta meg magát Németh Krisztián. Az új szisztéma lényege az lehetett, hogy a fedezetsorban hárman középen helyezkedtek, köztük Dzsudzsák Balázs is, akinek í­gy nem a vonalak mellől kellett szerveznie a támadásokat. A két szélen Ugrai Roland és Németh Krisztián lépett vissza labdavesztést követően, védekezésben a 4–3–3-as hadrend sokszor 4–5–1-es, stabil, a széleket is lezáró felállásra módosult.

Az első percekben úgy tűnt, a miénk a labdabiztosabb csapat, erre számí­thattunk is, de Luxemburg – ez sem volt meglepő – szervezetten, fegyelmezetten védekezett, s ha labdát szerzett, a széleken próbált megindulni.

Alig telt el negyedóra, máris kiderült, az elképzelt védekezés nem működik jól: Gerson Rodrigues lódult meg, és bár középen csak Aurélien Joachim érkezett, sem Korcsmár Zsolt, sem Korhut Mihály nem volt elég határozott, s Luxemburg máris vezetett. 1–0

Bosszankodni nem jutott sok idő, néhány pillanattal később kontraakció végén Németh Krisztián egyenlí­thetett volna, majd az ezt követő szöglet után Nikolics Nemanja megmutatta, miért hiányolták őt a szurkolók: vérbeli csatárként robbant a kapu elé. Két és fél évvel a Litvánia ellen szerzett gólja után volt ismét eredményes a Chicago Fire támadója. 1–1

Ugrai Roland a kapufát találta el, a kipattanót Németh Krisztián lőtte rá egyből, de Anthony Moris védeni tudott, egyszersmind látni lehetett, hogy a magyar válogatott nagyon gyorsan megpróbál támadásba lendülni, a türelmes labdajáratás helyett a védősorból is gyakran hosszú indí­tásokkal igyekezett meglepni a hazaiakat, mondván, amí­g rendezetlen a védelem, rést lehet találni – ez lehetett a gondolat.

Az első félidőt Dzsudzsák Balázs gólt í­gérő szabadrúgása zárta le, csakhogy a labda elakadt a sorfalban, í­gy maradt az 1–1, és a remény, hogy a folytatásban jobban pörög a nemzeti csapat…

Szélesi Zoltán nem cserélt a szünetben, és bár nem tudhatjuk, mi hangzott el az öltözőben, aligha arra készült az ideiglenes kapitány, hogy viszonylag hamar létszámhátrányba kerülünk. Lovrencsics Gergőt azonban leküldte a pályáról a belga játékvezető, í­gy néhány perccel később változtatnia kellett a magyar szakmai stábnak: a támadósorból Ugrai Roland ment le a pályáról, hogy Bese Barnabás elfoglalhassa a jobbhátvéd helyét. Dzsudzsák Balázs kihúzódott a jobb szélre, Nagy Ádám és Pátkai Máté maradt középen, mí­g Németh Krisztián, majd a lecserélését követően Sallai Roland játszott a bal oldalon, vagyis négy védővel, négy középpályással és egy csatárral folytatta a játékot a magyar csapat.

Vagyis…

A játékot inkább Luxemburg folytatta: a házigazdák a második félidő első szakaszában többször is veszélyes helyzetet alakí­tottak ki a magyar tizenhatoson belül, és úgy tűnt, időnként a technikai képzetlenségük akadályozta meg őket a második gól megszerzésében. Bizony, bizony, í­gy festett a mérkőzés: ők futballoztak, a mieink próbáltak védekezni.

Ebben az időszakban Dzsudzsák Balázshoz sokkal ritkában jutott el a labda, mint az első félidőben, és ezt érezni lehetett a magyar csapat teljesí­tményén – hosszú percek teltek el úgy, hogy Nikolics Nemanja nem tudott játékba avatkozni, í­gy pedig minimális esély lehetett csupán helyzeteket kialakí­tani. A hajrára aztán Priskin Tamás váltotta a Chicago Fire góllal visszatérő támadóját, talán azzal az elképzeléssel, hogy a Ferencváros csatárának fejére előreí­velt labdákkal próbáljunk meg átjutni a hazai védelmen. Csakhogy továbbra is a házigazda játékosai passzolgattak, cselezgettek, időnként sarokkal hozták egymást játékba – nem volt valami felemelő mindezt végignézni –, és még a győztes gólt is megszerezték, Marvin Martins fejelt bevetődve a kapunkba egy szöglet után. 2–1

Új korszak kezdete?

Ez a mérkőzés sajnos beleillett az utóbbi időszak gyenge produkcióinak sorába, az eredmény és a teljesí­tmény is csalódást keltő – a világbajnokságon részt vevő Costa Rica ellen kellene javí­tani.

További képek: mlsz.hu

Nyilatkozatok:

„Sajnos egy kiállí­tás még Luxemburg ellen sem fér bele, Lovrencsics piros lapja befolyásolta a találkozó alakulását – mondta Szélesi Zoltán. – Sokat hibáztunk, ezeket ki kell elemezni, ki kell javí­tani, nem szabad újra elkövetni ezeket. Ez a meccs rávilágí­tott bizonyos dolgokra. A párharcokra jobban kell figyelni, pontosabb játékra van szükség. A labdavesztések számát csökkenteni kell. Természetesen minden vereség megviseli az embert, í­gy ez is. A 4–3–3 nem Georges Leekens miatt volt, én gondoltam ki.”

„Szégyellem magam! – mondta a Nemzeti Sportnak Lovrencsics Gergő. – El sem tudom mondani, mennyire rosszul érzem magam. Kiszúrtam a társaimmal, és mindenkivel, aki azért dolgozik, hogy ez a csapat sikeres legyen. Tudom, hogy nehéz helyzetbe hoztam a csapatot, a srácoknak majdnem egy félidőt emberhátrányban kellett játszaniuk miattam.”

„A szurkolók most is sokan eljöttek buzdí­tani minket, miattuk is sajnálom. Az első félidei sárga is bántott, nem volt szándékos mozdulat, de eltaláltam az ellenfél fejét, és mivel a Magyar Kupa-döntőben fejsérülést szenvedtem, ez az eset különösen rosszulesett” – tette hozzá, majd kitért a második sárgájára is:

„Abban a pillanatban nem tudatosult bennem, hogy volt már egy sárgám. Hülyeséget csináltam, nagyon sajnálom.”

Válogatott: csak 3 csapat égett í­gy a világfutballban Magyarország előtt

A világfutballban mindösszesen három válogatottnak sikerült végrehajtania azt a „bravúrt” Magyarország előtt, hogy kikapott Andorrától és Luxemburgtól is. Andorra csak öt válogatott (Macedónia, Fehéroroszország, Albánia, San Marino, Magyarország) ellen nyert meg hivatalos mérkőzést, és az öt legyőzött nemzeti csapatból immár négy – a kivétel San Marino – Luxemburg ellen is behúzott egy strigulát a vereségek közé.

Albánia Andorrától 2002-ben, Luxemburgtól 2011-ben kapott ki. Fehéroroszország 2000-ben maradt alul Andorra ellen, Luxemburgtól pedig kétszer is (2007, 2017) vereséget szenvedett. Macedónia egyszer zakózott Andorra (2004) és kétszer Luxemburg (2012, 2015) ellen. A magyar válogatott ebbe a nem túl dicső sorba állt be, egyben első csapatként szenvedett ugyanabban az évben vereséget Andorrától és Luxemburgtól is.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu és az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100001ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  VÉGE
  Persze rekord: kikapni Andorrától és Luxemburgtól is egy naptári éven belül…
  VÉGE
  ÉS ÖNÖK? HOZZÁSZÓLÁS, FÓRUM, ÖSSZEFOGLALÓ, VIDEÓ, KÉP ITT!
  VÉGE
  Ó igen, pozití­vum máris van: Nikolics gólt szerzett!
  VÉGE
  Kí­váncsian várjuk a magyarázatokat.
  VÉGE
  EZZEL VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS!
  90+4.
  PERC
  Martins Pereira Holter (Martins PereiraHolter
  90+2.
  PERC
  Martins Pereira le, Dwayn Holter be.
  90+1.
  PERC
  Végre egy jó hí­r! Da Mota az ötös bal sarka elől ballal az oldalhálóba lő.
  90.
  PERC
  Három perc a ráadás, hajrá, gyerünk!
  87.
  PERC
  Joachim Skenderovic (JoachimSkenderovic
  87.
  PERC
  Joachim le, a kezdőbe várt Aldin Skenderovic be.
  87.
  PERC
  Megússzuk, Sinani ballábas, 22 méteres lövését elkapja a bal alsó előtt Kovácsik.
  87.
  PERC
  Rossz álom.
  86.
  PERC
  Reméljük, ez csak egy médiahekk. Egy fakenews…
  85.
  PERC

  85.
  PERC
  Marvin Martins kap sárgát most Sallai felrúgásáért.
  84.
  PERC
  Hogy Kádár és Sallai mit csinált közben, rejtély…
  84.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Martins (2–1)
  84.
  PERC
  PERSZE, GÓL… Thill jobb oldali szögletét a bevetődő MARVIN MARTINS két lépésről a kapu közepébe fejeli. 2–1!
  83.
  PERC
  Dzsudzsák Stieber (DzsudzsákStieber
  83.
  PERC
  Dzsudzsák meg Stieber Zoltánnal pacsizhat.
  83.
  PERC
  Nem hittük volna: azért csak beálltunk bekkelni Luxemburg ellen…
  83.
  PERC
  Nagy le is megy, Balogh Balázs váltja.
  83.
  PERC
  Nagy Balogh (NagyBalogh
  83.
  PERC
  Nagy eléri Carlson balos beadását, Da Mota elől, naná.
  81.
  PERC
  Da Mota balos beadását Pátkai Kovácsikhoz segí­ti, vidis beljáték.
  79.
  PERC
  Joachim meg a labdára lép az ötös előtt…
  79.
  PERC
  Marvin elvéti Thill jobb oldali szögletét, szerencsére Nagy fején gellert kapott a beadás. A kapu torkában… MEGÚSZTUK!
  78.
  PERC
  Dzsu végre meglódul a jobbon, de szereli őt becsúszva Carlson. Nem, nem A Jó, a Rossz és a Csúfból Carlson, hanem a félig amerikai Dirk, a neves Union Titus Petingen védője.
  76.
  PERC
  Sallai Roland véletlenül fejbe rúgja Phillipset, repül egy sárga is.
  75.
  PERC
  Kevin Malget meg kap egy sárgát, még Nagy lerántásáért.
  75.
  PERC
  Da Mota löbböl remekül Joachim elé, de keresztez Kádár.
  74.
  PERC
  Nikolics Priskin (NikolicsPriskin
  74.
  PERC
  Nikolicsnak ennyi jutott, Priskin Tamás váltja.
  73.
  PERC
  Leült a meccs, pár magyar drukkergyerek még nagyon lelkes. Legalább ők beleadnak mindent…
  72.
  PERC
  HOPP, Thill jobbról jobbal középre nyesi a labdát, Malget meg az ötösről a jobb felső fölé fejel!
  71.
  PERC
  Thill balos beadása Korhuté, majd Martins harcol ki egy szabadrúgást egy szép csel után, Pátkaival szemben.
  69.
  PERC
  Daniel Da Mota odalép a balon Korcsmár bal lábára, sárga.
  68.
  PERC
  BICSKANYITOGATÓ?
  68.
  PERC
  Szóval örülünk az iksznek, Da Mota kettő, a kis Thill egy helyzetet hagyott ki a fordulás után.
  67.
  PERC
  Nyom, nagyon nyom Andorra. Izé, Luxemburg. Elnézést, 40 éves a szerző, szokatlan még az ilyesmi, a mi generációnknak már Málta és Izland is sok(k) volt.
  64.
  PERC
  Három csere, nálunk csatár helyére támadó, a vendégek bekk helyére bekket, középpályás helyére csatárt hoztak be!
  63.
  PERC
  Ennek örömére Da Mota ballal az égbe postázza 12-ről Carson bal oldali beadását.
  62.
  PERC
  Németh Sallai (NémethSallai
  62.
  PERC
  Mutsch Sinani (Sinani
  62.
  PERC
  Thil balra elfejeli az ötösről Janisch beadását, Da Motáé a kipattanó, aki jobbal az égbe lő az ötös bal sarka elől. ZICCER!
  60.
  PERC
  A beugró kapitányok közül Csábinak volt a legkevesebb meccse, egy, amelyet Andorra ellen 2–0-ra megnyertünk. Viszont volt még egy egymeccses irányí­tónk, méghozzá Farkas József, aki Pintér Attila segí­tője volt, vagyis nem volt szövetségi kapitány, de Pintér betegsége miatt 2014 júniusában ő dirigálta a válogatottat Kazahsztán ellen, azt a meccset is megnyertük, 3–0-ra.
  56.
  PERC
  Megússzuk, egy balos Da Mota-beadást éppen csak elkapat az ötösön Korhut Turpin elől.
  55.
  PERC
  Joachim eltöri az ötös bal sarka előtt Mutsch í­velését, ballal.
  54.
  PERC
  V. Thill egyébként csak 17 éves, ugyebár a Metz profija.
  52.
  PERC
  PIROS, ez nem hiányzott, Lovrencsics hatalmasat lök Thillen.
  52.
  PERC
  Lovrencsics Gergő kiáll!
  52.
  PERC
  Thill beadására Kovácsiknak kell kivetődnie, gólra éhesen jött középen Da Mota.
  50.
  PERC
  Nagyon csendesen kezdődött a második félidő.
  47.
  PERC
  A hazaiakhoz csatár és középpályás jött be.
  46.
  PERC
  Szélesi mester nem cserélt, ha 6-6 varia van.
  FÉLIDŐ
  A hazaiaknál a Thill-testvérek egymást váltják, Olivier le, Vincent Thill be, Daniel Da Mota pedig Gersont váltotta.
  FÉLIDŐ
  FOLYTATJUK!
  FÉLIDŐ
  Thill Thill (Thill
  Thill
  FÉLIDŐ
  Rodrigues Da Mota (RodriguesDa Mota
  FÉLIDŐ
  Nálunk Dzsu a rekord, 4.25 millióval.
  FÉLIDŐ
  A luxemburgiak legértékesebb játékosa a belga élvonalbeli Waasland-Beverenben játszó védő, Laurent Jans, akinek a piaci értékét a Transfermarkt 1.2 millió euróra teszi.
  FÉLIDŐ
  Egy egy. Nem is rossz, tekintve, hogy… Luxemburgnak több topligás (értsd ez alatt az öt legerősebb európai bajnokságot) játékosa van a jelenlegi keretében, mint nekünk, mivel nálunk csak Nagy Ádám (Bologna – Olaszország) számí­t topligásnak.
  FÉLIDŐ
  GIPHY ”Ž@GIPHY
  Gergely Marosi @emgergo
  Classic from an 1992 Luxembourg-Hungary game:http://gph.is/2hhabPO
  20:36 -- 2017. nov. 9.
  válasz 1 1 retweet 1 1 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  Luxemburg ellen több játékosunk is hosszú kihagyás után tért vissza a válogatottba. A 25. fellépésére készülő Korcsmár Zsolt 2014. október 11. után játszhat ismét, mí­g Nikolics Nemanja 2016 októberében, Németh Krisztián 2016. novemberében játszott legutóbb a nemzeti csapatban. Viszont Kovácsik Ádám személyében újoncot avattunk Luxemburgban.
  FÉLIDŐ
  A legnagyobb különbségű magyar siker 1975-ben született meg, amikor Európa-bajnoki selejtezőn 8–1-re győztünk.
  FÉLIDŐ
  A hat évvel ezelőtti győztes csapatunkból mára már csak Dzsudzsák Balázs maradt meg (Elek Ákos lehetne a másik, de ő sérülés miatt az elutazás előtt kikerült a keretből).
  FÉLIDŐ
  Az első meccsünket még 1938 januárjában ví­vtuk Luxemburg ellen, idegenben 6:0-ra nyertünk. Legutóbb 2011. június 3-án játszottunk a miniállam ellen, ugyancsak idegenben, azon a találkozón Szabics Imre góljával 1–0-ra nyertünk. Akárcsak 1993-ban hazai pályán, világbajnoki selejtezőn – a további nyolc meccsünkön mindig nagyobb különbséggel győztünk.
  FÉLIDŐ
  Ma tizenegyedik alkalommal mérkőzik meg egymással a luxemburgi és a magyar válogatott. A mérlegünk nem is lehetne szebb: a korábbi tí­z meccset kivétel nélkül megnyertük, többnyire simán, az összesí­tett gólkülönbség 47–10. A korábbi találkozók között van négy Európa- és két világbajnoki selejtező, illetve négy barátságos/felkészülési mérkőzés is.
  FÉLIDŐ
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  45+3.
  PERC
  … a sorfalba lő.
  45+2.
  PERC
  … és ballal…
  45+2.
  PERC
  Nikolics kiharcol egy szabadrúgást Phillips mellett a 16-os jobb sarka előtt. Jó 20.42 méterre a kaputól. Jön is Dzsu…
  45+1.
  PERC
  Phillips távolija nem lehet gond Kovácsiknak.
  44.
  PERC
  Martins Kape Verde-i gyökerekkel bí­r, a Lyon játékosa.
  44.
  PERC
  Korcsmár ment fejjel az ötösön Joachim elől, Martins jobbos beadását követően.
  40.
  PERC
  David Turpel meg kap egy sárgát, Nikolics megbukfenceztetése miatt.
  40.
  PERC
  Nagy után Pátkai is ment egy nagyot, előbbi az ötös, utóbbi már a kapu előtt, Turpel és Joachim akciózott a balon.
  37.
  PERC
  Turpel lő 30-ról kapunk mellé, jócskán.
  35.
  PERC
  Ugrai 24-ről jobbal a bal alsó felé felé lő, de fogja a labdát a vetődő Moris.
  34.
  PERC
  Németh passzol egy potya labdát Dzsu elé, aki a 16-osról sarokkal olyan zseniálisan passzol Nikolics elé, hogy azon maga a csatár is meglepődik. Ment is előle Malget…
  32.
  PERC
  Moris ment lábbal a 16-os és Németh elől, Nikolics indí­tása után.
  30.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  30.
  PERC
  Azaz vetődnie sem kellett kapusunknak.
  30.
  PERC
  Hopp, Thill jobb oldali szögletét Martins hatról Ugrai hátára fejeli, a labda onnan a léc fölé pattan. Az újabb Thill-beadás is Martinsé, most 10-ről a jobb sarok felé fejel, de gyengén, Kovácsik “gyalog” odaér.
  28.
  PERC
  A beadást is kifejeli Phillips, de Ugraihoz, aki jobbal a jobb oldali kapufa tövére lő 13-ról, Némethé a kipattanó, aki jobbal ötről a kapushoz gurí­t… ZICCER!
  27.
  PERC
  Dzsu bal oldali szabadrúgását nélküle is hárí­tják.
  27.
  PERC
  Jans ma pihen.
  27.
  PERC
  A luxemburgiak legértékesebb játékosa a belga élvonalbeli Waasland-Beverenben játszó védő, Laurent Jans, akinek a piaci értékét a Transfermarkt 1.2 millió euróra teszi. A legmagasabb szinten pedig két középpályás, Chris Philipps és Vincent Thill játszik, mindketten a francia élvonalbeli Metz futballistái, előbbi nyolc, utóbbi egy bajnokin szerepelt ebben az idényben a Ligue 1-ben.
  24.
  PERC
  Dzsudzsák lő gólt, lesgólt.
  23.
  PERC
  Gerson 12-ről a léc fölé fejel egy balról érkező szabadrúgást.
  20.
  PERC
  Lovrencsics Gergő kap sárgát, mert véletlenül fejen rúgja Thillt szerelés cí­mén.
  18.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Nikolics (1–1)
  17.
  PERC
  DE ITT IS A GÓL! Dzsudzsák jobb oldali szögletét az ötös rövid sarka elől a kapu elé fejeli Kádár, a legjobbkor érkező NIKOLICS NEMANJA meg a kapu jobb sarkába fejel, két lépésről. Na, í­gy kell visszatérni: 1–1!

  17.
  PERC
  Kontra, Ugrai jobbos beadását rosszul veszi át az ötösön Németh, odalép még Gerson.
  17.
  PERC
  Kovácsik magabiztosan elkap egy Phillips-kornert.
  15.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Joachim (1–0)
  14.
  PERC
  Ó, NEM IGAZ, VEZET LUXEMBURG! Gerson kavargat a jobbon, beadását elvéti Korcsmár, AURÉLIEN JOACHIM köszöni szépen, egy szép csellel elviszi a labdát az ötösön Korhut mellett, majd a bal alsóba lő. Jobbal: 1–0!

  12.
  PERC
  Mutsch valaha a Metzben, az Aachenben és a Sionban is profiskodott, testvére, Manuel is futballozik. Szintén egy kis hazai csapatban.
  11.
  PERC
  Dzsu indí­tására kilép szépen Ugrai elé Moris.
  11.
  PERC
  Kádár rossz helyre rúg egy beadást, de javí­t Nagy.
  10.
  PERC
  A 33 éves Mutsch jó megye III-as pocakkal rendelkezik, de ez 97. válogatottbeli fellépése.
  9.
  PERC
  Mutsch megrúgja, majd löki is Dzsudzsákot a felezőnél.
  7.
  PERC
  Korhut ad be balról veszélyesen, érkezik középen Nikolics, de a labda elsuhan előtte és a bal alsó mellett is.
  6.
  PERC
  Lovrencsics jobbos beadását kifejeli az ötösről Rodrí­guez, de Ugraié, jobbal 24-ről kapura lő, de kis “dadogással” véd végül a kapus. És felszedi a kipattanót a berobbanó Pátkai elől.
  3.
  PERC
  Magyar rohamokkal, de pontatlan beadásokkal.
  1.
  PERC
  A hivatalos nézőszám: 1873.
  01.
  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
  A mieink tiszta fehérben, a hazaiak tiszta vörösben.
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  MLSZ œ”@MLSZhivatalos
  Szélesi Zoltán: Fontos, hogy győzelemmel zárjuk a holnapi találkozót, a magyar futball és a játékosok is profitálhatnak egy jó eredményből. #LUXHUN
  20:29 -- 2017. nov. 8. · Luxembourg
  válasz retweets 17 17 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  magyarfutball.hu @MagyarFutball
  Lucembur -- Magyarország nov 10-én!https://www.magyarfutball.hu/hu/magyar_valogatott/ellenfelek/luxemburg …#csakegyutt #magyarvalogatott #LUXHUN
  12:19 -- 2017. szept. 22.
  válasz 1 1 retweet 1 1 kedvelés
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Leekens kiemelte a magyar infrastruktúrát.
  „A körülmények roppant jók, Telkiben van egy négycsillagos hotel, wellnessközpont, valamint egy kiváló edzőpálya, pontosan egy olyan komplexum, amilyenre szükséged van. A legfontosabb viszont továbbra is az, hogy változtassunk, megszűnjön a jelenlegi, negatí­v folyamat. A 2016-os Európa-bajnokság nem várt sikert hozott, ami miatt az elvárások is megnőttek. Sok befektetés a labdarúgással kapcsolatos, például új, 67 ezres nemzeti stadion van épülőfélben.”
  „A fiatalok számára is megvan az ösztönzés – az eredmények náluk adottak, most össze kell kapcsolnunk a láncszemeket, beilleszteni őket a felnőttcsapatba. Ezért is csatlakoztak hozzám, mert ilyen körülmények között rengeteg a tapasztalatom. Márciusban okosabb leszek…”
  A 68 éves Georges Leekens a Sport/Voetbalmagazine-nal osztotta meg első tapasztalatait a magyarokat illetően.
  „Ezen a héten még nem én vezénylem a csapatot, az asszisztensem irányí­t. Én egyelőre csak megfigyelek, beszélgetek, meghallgatom a kollégákat, gyűjtöm az információkat” – mondta Leekens, és szót ejtett arról is, hogy az NB I 15. fordulójából több összecsapást is élőben tekintett meg.
  „Ez lényeges, mivel a válogatott magja még mindig Magyarországon futballozik. Épp ezzel kapcsolatos az egyik célkitűzés: fontos, hogy a játékosok a legní­vósabb klubnál szerepelhessenek, azok is, akik már kint tartózkodnak.”
  „Magyarország csodálatos hely, Budapesten pedig remek élni, de én arra ösztönzöm a labdarúgókat, hogy máshol próbáljanak szerencsét. Sok a hasonlóság azzal, mint amikor utoljára dolgozni kezdtem Belgiumban: az elején a csapatom magja, mintegy hatvan százaléka otthon játszott, ezért is van nagy jelentősége, hogy jó kapcsolatot alakí­tsunk ki a klubokkal.”
  – Egyetért azzal, hogy Luxemburgban csak veszí­thetünk?
  – Nem, mert a győzelem minden mérkőzésen győzelem – mondta Szélesi Zoltán. – Persze közhely: ezek a legnehezebb mérkőzések, főleg, ha tí­z emberrel védekezik az ellenfél. Kiscsapat ma már csak papí­ron létezik, ha a franciák nem tudták legyűrni Luxemburgot, nem mehetünk biztosra mi sem. Felkészültünk arra, hogy a hazaiak visszaállnak, de azt várjuk, nyitottabban, bátrabban támad majd, mint az emlí­tett franciák elleni meccsükön. Pont ezért a bolgárok elleni mérkőzésüket néztük meg a legtöbbször.

  – Személy szerint önnek mit jelentene egy győzelem?
  – Nekem? Az miért fontos? Itt csakis az számí­t, hogy a csapat profitáljon a mérkőzésből, abból, amit gyakoroltunk, és persze leginkább abból, ha meg tudjuk szerezni a győzelmet. Ha a játékosok a térdükön csúszva egy góllal nyernek, akkor már hozzátettek valamit a magyar labdarúgáshoz. A futballunk sikere a lényeges, nem az, hogy mit jelentene az nekem – ideiglenesen, két mérkőzésre kaptam megbí­zatást, amely nagyon megtisztelő, ennek tudatában álltam a feladathoz.

  – Mire számí­thatnak a magyar szurkolók?
  – Olyan magyar válogatottra, amely győzni akar, és ez minden pillanatban érződik rajta. Mondtam már: az antifutball nem cél, világos elképzelések mentén készültünk fel a rendelkezésünkre álló két nap alatt.
  Korhut Mihály, a válogatott hátvédje.
  „A meccsterheléssel nincs probléma: hétvégén bajnoki, csütörtökön Európa-liga, van feladat bőven a klubomban. Jól érzem magam a Hapoel Beer-Seva szí­neiben, rendezett, boldog az életem, sokat játszom, és derűlátó vagyok a Luxemburg elleni mérkőzés előtt is. Nyerni akarunk, meg akarjuk mutatni, hogy jó csapat vagyunk.” ”‹
  „Tudom, hogy sokat várnak tőlem, én is magamtól, nincs ezzel gond – fogalmazott Nemanja Nikolics. – Szeretnék csütörtökön is gólt szerezni, mint minden meccsen, de nem esek kétségbe, ha nem sikerül, mert ez egy hosszú távú folyamat. Irreális lenne azt várni, hogy egy hosszabb mellőzés után azonnal a legjobb formádban tudsz játszani. A Chicago Fire az előző idényben a tabella legvégén volt, azért vittek oda, hogy gólokat rúgjak, és előrelépjünk, ehhez a nyomáshoz hozzá lehetett szokni. Voltak, akik azt mondták, csak bajnokságra törő, domináns, a meccseiket végig támadó csapatban tudok eredményes lenni, mint a Videoton vagy a Legia volt. Nos, az amerikai teljesí­tményem, azt hiszem, cáfolta ezt. Halkan teszem hozzá: sem a Videoton, sem a Legia nem adott azóta gólkirályt, mióta eljöttem a kluboktól. Pontosan tudom, nem könnyű gólokat rúgni egy erős csapatban sem. Érzem, mire gondolt a kérdés feltevésénél: ha annyi bizalmat és lehetőséget kapok, mint a bajnokságban, akkor képes lehetek a válogatottban is olyan eredményes játékra, mint a klubjaimban. Azt gondolom, azok az edzők, akik igazán hittek és bí­ztak bennem, azoknak nem okoztam csalódást.”

  „Különleges érzés volt újra csatlakozni a kerethez – mondta lapunknak Nikolics Nemanja. – A válogatottba szóló meghí­vót megkapni mindig felkavaró, semmihez sem hasonlí­tható, nehezen megfogalmazható érzés. Speciális motiváció van az emberben – és persze, hogy bizonyí­tani, nyerni akar. A társak, a stábtagok, sőt még a masszőrök reakciójából is úgy éreztem: szeretnek, örülnek annak, hogy újra ott vagyok.”

  A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
  Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gróf Dávid (Budapest Honvéd), Kovácsik Ádám(Videoton)
  Védők: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korcsmár Zsolt (Midtjylland – Dánia), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Szabó János (Paks), Viní­cius (Videoton)
  Középpályások: Balogh Balázs (Puskás Akadémia FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Videoton)
  Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emí­rségek), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Németh Krisztián (New England Revolution – Egyesült Államok), Nikolics Nemanja (Chicago Fire – Egyesült Államok), Priskin Tamás(Ferencváros), Sallai Roland (APOEL – Ciprus), Stieber Zoltán (D. C. United – Egyesült Államok), Ugrai Roland (Diósgyőri VTK), Varga Roland (Ferencváros)
  A LUXEMBURGI VÁLOGATOTT KERETE
  Kapusok: Youn Czekanowicz (Gent II – Belgium), Anthony Moris (Mechelen – Belgium), Ralph Schon (Strassen)
  Védők: Ricardo Delgado (Jeunesse Esch), Dirk Carlson (Union Titus Pétange), Tim Hall(Lierse – Belgium), Laurent Jans (Waasland-Beveren – Belgium), Kevin Malget (F91 Dudelange), Marvin Martins (Jeunesse Esch)
  Középpályások: Dwayn Holter (Differdange 03), Mathias Jänisch (Differdange 03), Christopher Martins (Bourg-Péronnas – Franciaország), Mario Mutsch (Progres Niederkorn), Chris Philipps (Metz – Franciaország), Aldin Skenderovic (Union Titus Pétange), Olivier Thill (Progres Niederkorn), Vincent Thill (Metz – Franciaország), Eric Veiga (Braunschweig II – Németország)
  Támadók: Daniel da Mota (Racing FC), Aurélien Joachim (Lierse – Belgium), Gerson Rodrigues (Telstar – Hollandia), Danel Sinani (F91 Dudelange), David Turpel (F91 Dudelange)
  Szélesi Zoltán előzetesen kihirdetett keretéből hárman estek ki sérülés miatt: Elek Ákos, Fiola Attila és Guzmics Richárd.
  Luxemburg a vb-selejtezők során hat pontot szerzett, ezzel Fehéroroszországot megelőzve az A-csoport 5. helyén végzett. A fehéroroszok ellen négy pontot szereztek a luxemburgiak, valamint egy egy-pontot elcsentek a bolgároktól és hatalmas meglepetésre, idegenben, Toulouse-ban (ahol számunkra a tavalyi Eb befejeződött) Franciaországtól is.
  Az elmúlt tí­z évben jelen állás szerint a mostani leggyengébb mérlegünk. Viszont ha a hátralévő két meccsből kettőt nyerünk, akkor ez a helyzet változni fog. A mostanit megközelí­tően gyenge mutatónk legutóbb 2009-ben volt, akkor 33 százalékkal zártunk. Ha a hátralévő két meccsből legalább egyet nyerünk, akkor a 33 százalékos mutató már meglesz, egy győzelemmel és egy döntetlennel 37, két győzelemmel 44 százalékon zárhatunk.
  2017-ben eddig hét meccset játszott a magyar válogatott, kétszer győzött, ötször kikapott. Ha ezt pontokra átfordí­tjuk – beleszámolva az idei, eddigi egyetlen felkészülési meccsünket is –, akkor hárompontos rendszerben számolva ez 28.57 százalékos teljesí­tményét jelent (hat pontot szereztünk a 21-ből).
  Szélesi Zoltán jelenleg 35 éves (november 22-én tölti be a 36-ot). A Nemzeti Sport Online utánanézett a Nemzeti Labdarúgó-archí­vumban, és a meglévő adatok alapján nála fiatalabb szövetségi kapitánya legutóbb 1918-ban volt a magyar válogatottnak. Akkor Fehéry Ákos két nappal a 35. születésnapja előtt, 1918. április 14-én irányí­totta először a nemzeti csapatunkat Ausztria ellen (2–0-ra győztünk).
  A magyar válogatott Luxemburg és Costa Rica ellen Szélesi Zoltán ideiglenes szövetségi kapitány irányí­tásával készül (bár már ott van a csapat mellett az irányí­tást januártól átvevő új kapitány, Georges Leekens is). 2013 óta ő a hatodik szövetségi kapitányunk – Egervári Sándor, Csábi József, Pintér Attila, Dárdai Pál és Bernd Storck után – s egyúttal a negyedik ideiglenes kapitány, hiszen az egy meccsre beszálló Csábi József mellett Dárdai Pál és első megbí­zásakor Bernd Storck is ideiglenes kapitánynak számí­tott (utóbbi pozí­cióját később „véglegesí­tették”).

  Ilyen mezben lépünk pályára Luxemburgban
  A magyar válogatott tiszta fehér szerelésben lép pályára a mai, Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen. #LUXHUN pic.twitter.com/lKWNHaBJya
  — MLSZ (@MLSZhivatalos) November 9, 2017
  A billentyűknél: B. J.
  Ilyen mezben lépünk pályára Luxemburgban
  A magyar válogatott tiszta fehér szerelésben lép pályára a mai, Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen. #LUXHUN pic.twitter.com/lKWNHaBJya
  — MLSZ (@MLSZhivatalos) November 9, 2017
  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A LUXEMBURG–MAGYARORSZÁG FÉRFI NEMZETKÖZI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
10.24. 18:00 m4 Sport
MK: VSK Tököl-FTC 10.27.13:30 M4 Sport
10.30. 19:30 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ